Faktorer som man ej kan påverka...

Canas-Calleri matchen idag blev mycket dramatisk, så dramatisk att jag faktiskt kom 30 minuter sent till flgplatsen för att hämta syrran.

Matchen var jämn inledningsvis, Canas breakade men tappa när han skulle serva hem settet som istället fick avgöras i tiebrak där Canas vann.
I andra set Tog Canas ledning med 2-0 och Celleri gick ut som en slagen spelare för att serva och fick direkt 0-30.
Här borde matchen varit över. Canas handlade till 1.06 och så ut som en bombvinnare. PANG! Hns skada i handen gör sig känna och han börjar förtvivlat gestikulera och visa att han har ont.. Han förlorar 4 bollar och Calleri håller sin serve till 2-1. Canas går ut och servar, får 0-40 men räddar det till 40-40, får ytterliggare en breakboll emot sig men räddar även den. Då slår han upp skadan igen. Canas som vid 2-1 4040 normalt skulle handlats till ca 1.12 men redan var uppe i 1.22 pga av skadan rusar i höjden. Marknaden får panic.  Inom loppet avnågo sekund så är hans odds uppe i nästan 2ggr. Canas får lite vård innan han gr ut och förlorar sin serve. Calleri håller sedan sin serve enkelt och marknaden är riktigt i gungning, Canas handlas nu till runt 2.6, Calleri hadlades ner till 1.13(normalt odds  på Calleri här vore 4.3)

DÅ CRASHAR BETFAIR!

Allt spel lägger av på alla matcher. Detta hände i augusti ifjol och varade då ett drygt en timme. Forumet fungerarortfarande på betfair och många trader har panik. Personligen visade min bok +19k på Calleri dh -1.5k på Canas då jag sålde honom till 1.07 en hel del. I samma läge som börsen rasade hade jag alltså kunnatäkraupp en vinst på över 10k på båda spelarna. Förtvivlat ring jag Betfair och ber om att f annulera mina liggande spel. Får till svar att inte ens de kan komma in i sitt system och att det bara är att vänta.

Efter 16 minuter fungerar sidan igen. Under de 16 minuterna har Canas handskada läkt(??) och Canas har vänt matchen till 5-4 och egen serve. Canas går fram till 40-15 och handlas till 1.01. Då tappar han allt - igen!
Han förlorar sina matchbollar och nästa två och Calleri breakar till 5-5 och håller sedan sin serve enkelt och vinner sedan tiebreak. Innan andra set så handlas Canas till 2.6. Marknaden svänger som jag gjode på dansgolven -96, många spelare har panik eftersom sbörsen rasade samtidigt som matchen svängde brutalt. Dessutom öppnadens den när Canas skulle serve för matchen och många spelade på 1.01-1.1 för att "rädda det som gick"

För att ytterligare en gång gå emot marknadens analys så går Canas enkelt och vinner settet (6-2)och därmed matchen.

image17
Canas odds fram tom tiebreak i 2:a set.


MAn kan göra timslånga analyser på matcher och spelare, man kan räkna ut chansen för att en spelare ska hålla sin serve och sedan hitta fördelaktigt odds för att trada mm. Man kan även uppdatera sig om skadeläget hon olika lag och spelare. Därimot så kan man aldrig gardera sig mot vissa saker. När man tradar tennis så är det tre saker som är såvrt att ha koll på:
#Skador som uppkommer under matchen(jävligt svåra att förutse)
#Uppgjorda matcher(händer tyvärr alltf ör ofta)
# Tekniska probelm(händer sällan och det går att minimera risken genom att ha två datorer med olika internetleverantörer)

Idag Krånglade betfair. Det händer 2-3 tillfällen per år så det är inte mycket att säga om. Uppgjorde matcher kan vara ett helvete om man hamnarfel sida. USA, Australien mfl. har sedan flera år förbjudigt livespel på sport eftersom det lockar till sig folk som vill fuska. De senaste åren har vi sett hur mutskandaler avlöst varann i Italien(fotboll), USA(nhl) Sverige(basket) för att nämna några. Inom tennis är det vl utbrett och det är oftast samma spelare som är inblandade. Tyvärr så är inte ATP/WTA organisationerna intresserade av att det ska komma ljus på frågan och knappast heller spelbolagen som redan har selt ryckte i stugorna.

Hur känner man då igen en uppgjord match inom tennis?
# Om du ser att oddset på en spelare vandrat från t.ex 2.7 till 1.6 innan matchstart så var uppmärksam.
# Om de flesta vanlia spelbolag har stoppat matchen för spel redan långt innn matchstart.
# Om matchen spelas i någon av de första omgångarna i en liten turnering.
# Om matchen saknas TV-sändning.
# Om stora pengar(läs över 100k sek) försöker spela på en spelare upprepande gånger till helt fel pris.
# Om turneringen går i polen eller på sicilien
# Om någon av de "kända" spelarna som fixar matcher är med

Under matchens gång är det ganska enkelt att se. För ett tag sedan spelades en dammatch. Ena spelaren stod i 1.7 innan start men oddset vandrade upp till 2.3 när matchen kom igång. Hon vann första set och gick ner till 1.6 osm är normalt om hon gav 2.3 innan start. I andra set gick hon fram till en 2-0 ledning, oddset gick ner till 1.45 men inget mer. Någon erbjöd sig att boka massaor till 1.45 fast det korekkta oddset borde ha varit runt 1.2. Hon gik sedan fram till 4-0! 1-0 i set och 4-0 i game. I detta läge så borde hon stå i ca 1.03-1.04 MAX. Vad händer? Jo, någo/några erbjuder fortfarande oddset 1.35. Många spelare börjar fatta misstankar på forumet och 30 minuer senare stå allt klart. Spelaren som hade 4-0 förlorade sedan 24 av nästkommande 26 bollarna och därmed settet.
Uppgjort! Fixed!
Spelaren går upp till ca 10 ggr pengarna. Tredje set startar. Vad händer, jo hon tar ledningen igen, med 1-0, med 2-0, med 3-0. Vid 3-0 så borde hennes odds vara ca 1.25 men "någon" vill forfarande erbjuda massa spel på henne till 4ggr. Hon vnner igen och går fram till 4-0. Man började då ställa sig fråga om hon verkligen tänkte lägga sig.
PANG! Hon bryter matcen. Från 4-0 hade hon endast en defilering kvar för att tahem sn första turneringsvinst, men hon kände sig dålig och bröt matchen. Ett par dagar senare så spelade hon igen i en anna turnering.

Samma sak hände igår fast värre när vår käre världsfyra Davydenko spelade ett spratt med marknaden för femtielfte gången.  Mer om det en annan gång.Kommentarer
Postat av: Lasse Schmidt

"För ett tag sedan spelades en dammatch..."

Vilken turnering talar du om? Vilka spelare?

Värsta skrönan jag läst på länge! Är du inte riktigt klok, eller vad fan är det frågan om?

2007-05-12 @ 10:13:35
Postat av: Re: Lasse Schmidt av Johannes

Matchen jag syftade på var Roberta Vinci - Tathiana Gabin i finalen av Copa Colsanitas Santander i Bogota, Colombia, 25 februari 2007.

Min syrras pojvän bor i Lima och så matchen på Colombinsk TV och jag hade direktkontakt med honom via MSN.

Jag bet att få korrigera resultatet, Det var 3-0 i avgörade set när hon bröt, inte 4-0. Dock så var det dubbelbreak som jag skrev.

Jag förstår inte din inställning riktigt. Värsta skrönan....inte riktigt klok...

Tja, jag tradade matchen, jag hade direktrapporeter. Men du har säkert rätt, allt är påhittat, något sådant kan inte hnda i Colombia ..

2007-05-12 @ 10:50:11
URL: http://betfairdaytrader.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0