Almagro

image76

Almagro möter idag Benneteau i andra omgången av New Heaven. Almagro som fram till förra veckan inte visat någon form efter hans finalplats i Båstad. Men förra veckan gjorde han bra ifrån sig, slog ut Ljubicic och tog sig till kvartfinal där han tog ett set mot självaste Federer.  Därmed så satte marknaden honom som favorit mot den Benneteau till oddset 1.6, 63% vinstchans.

Under dagen så har Almagros odds rört sig uppt för att just nu ligga runt 2.0, dvs 50% vinstchans.
En oddsrörelse från 1.6 till 2.0, från 63% till 50% i vinstchans.
image77

Till skillnad från Davydenko och Montanes oddsrörelser så är denna logisk. Eftersom Almagro favoritskap endast beror på förra veckans kvartsfinalplats så är det naturligt att marknaden reagerar så här. En liten överreaktion på Almagros match mot Federer som sedan lägger sig lite. Benny, som innan denna turnering endast vunnit två set på två månader behärskar banorna i amerika bra och har bättre resultat på underläget är Almagro som egentligen är en grusspecialist. Dessutom så besväras Almagro av smärta i sin vänstra vad vilket kan göra att han vill vila lite innan US open. Almagro kliver som 10:e seedad direkt in i andra omgången vilket gör att det finns lite osäkerhet om han tänker tanka denna turnering.

En helt normal drift på oddset alltså, den kan driva lite till, men troligtvis så går han ner lite igen och stannar runt 1.85.

image16

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0