Ny drottning på tronen.

När den ena ryssen skämmer ut sig så visar istället en annan upp sig. Anna Chakvetadze, född 1987 besegrade inatt Venus Williams i en tuff tresettare. Chakvetadze har länge varit ett löfte och i år så har hon verkligen klivit in i toppen på damtouren. Hon har vunnit två turneringar i rad och efter dagens bragd så är hon på god väg till ytterliggare en seger.

I dagens match mötte hon som sagt Venus Williams. Williams som vann Wimbledon precis ståtade med tio raka vinster och var favorit till oddset 1.36.
Chak gick fram till *5-2 40-15 i första set, men tappade. Hon hade även *5-4 30-15 och *6-5 30-15 men förlorade ändå i tiebreak. I andra set hade hon underläge 1-3 samt matchboll emot sig vidställningen 4-5* men hon kom tillbaka och vann enkelt tiebreak. Efter det så spelade hon ut Venus Williams totalt och hon vann till slut med siffrorna 6-7 7-6 6-2.

Matchen var intressant, Chak handlades som högst till hela 100ggr pengarna. I hennes första servegame i matchen så räddade hon fem breakbollar, vilket gjorde att markanden justerade ner Williams till 1.25istället för de 1.36 hon stod i innan matchen, även vid ställningen 2-2.
Vid 5-2 så var Williams uppe i 2.2, vid 5-5 ner till 1.33 igen(idiot markand) vid 5-6 upp till 2.0 igen och efter att hon vunnit första set - ned till låga 1.12. Detta trots att första set varit enormt jämt.

Vid ställningen 5-1 i avgörande set så handlades Chak till 1.09, alltså nästan samma odds som Williams hade efter det jämna(7-5 i tiebreak) settet.

Jag älskar att se när marknaden får stryk då de överfavoriserar den ena spelaren. Nästan hela matchen så var det one-way-traffic, nämligen alla ville spela på Williams - till korrekta odds. Härligt härligt, det tar vi betalt för.

Anna Chakvetadze, endast 170 cm lång.
Tyvärr så har betfair inte öppnat vinnarmarknaden till US open för damerna, annars så hade det varit intressant med ett köp på Anna, även om hon fortfarande alltid har stora probelm i sina matcher.

image72


Kommentarer
Postat av: mr Mekong

Enligt min analys skulle matchen bli rätt jämn så jag satsade på C och jag vann givetvis en del på det! Orkade inte följa den live vilket man skulle ha gjort med tanke på de pengar som kunde ha inkasserats!

2007-08-04 @ 16:52:40
URL: http://mrmekong.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0