Us Open igång!

Då var då första dagen avklarad i årets upplaga av US Open. Jonas Björkman van rätt enkelt i 3 raka set och vidare till nästa omgång, Arvidsson ut. Hon var faktiskt favorit en kort stund i matchen efter hennes imoponerande andra set.

Scoreboarden från IBM har visade direkt att den inte blir att räkna med i år heller. Den missade starten av de första matcherna, men har sedan fungerat hyfsat. I en match så råkade det bli lite fel, 30-40 och matchboll blev 40-30 vilket gjorde att någon lycklig kille eller tjej fick oddset 2 istället för 1.15 på matchbollen. Fast inte från mig.

Eurosport, som tidigare varit en riktig skitkanal har bättrat sig på slutet. Men när de väljer förmiddagspasset i Osaka före kvällsmatcherna så undrar man ju lite hur de tänker. Om de tänker.

Dagen innehöll flera intressanta matcher.

Baghdatis handlades till 1.13 inan start mot Mirnyi. Marknaden visade tydligt att det nu handlar om bäst av fem set när man trots att Baggy förlorade första set änså gav honom runt 70% vinstchans och odds runt 1.45-1.55. Mirnyi hade två chanser att bryta i tredje set men missade de och förlorade istället settet. Fjärde set gick till tiebreak där Mirnyi hämtade upp 1-5* underläge till seger med 8-6. Han slog därmed ut Baggen med siffrorna 6-3 7-5 3-6 7-6.

Björkman vann över Guzman med 6-3 7-6 6-2. Han möter nu Andy Murray i andra omgången. Murray som är tillbaka efter skada vann enkelt idag i tre raka men imponerade inte. Motståndet var av sämsta sort och 51% första servar och över 30 ue på de totalt 23 gamen i matchen imponerar inte på mig. Marknadne har inte satt sig än men den lär landa på runt 1.35-1.45 på Murry. Den matchen ska tradas!

Mathieu och Becker sover nog inte bra inatt. Båda två tappade 2-0 i set till 2-3 och får sitta på läktaren istället.

Fransyskan Golovin fick tillsammans med fem andra seedade spelare lämna turneringen redan första dagen. Hon handlades till 1.05(95% vinstchans) men förlorade. Trots att hon förlorade första set så värderade marknaden henne ändå till runt 90% vinstchans vid ställningen 1-1 i set. Kan man inte hitta någon bättre vinnare än Golovin till oddset 1.1 så bör man lägga av. Hennes motståndare gav hela 1.1 i odds på matchbollen med ledning 5-2 i avgörande set..

Ingen lirat längre på Canas efter hans tidigare skador och ickeskador. Flera gånger i år så har han strulat till det efter stora ledningar. Idag så hade han 6-3 4-1 när det var dags igen. Han handlades till 1.02, 98% vinstchans när han börjde. Vid ställningen 4-2 30-40 så gick huvuddomaren in och korrigerade Canas andraserve vilket gjorde att han belv på riktigt dåligt humör. I 20 minuter så ältatde han händelsen och fortsatte argumentera med domaren. Under den tiden så tappade han även settet från 4-1 till 4-6. I tredje set så blev han dubbelbreakad till underläge 0-3. Han tog även en medical timeout för lite omplåstring av fötterna. Detta förde upp hans odds till 4.6!
Marknaden handlade ner honom alltså från 98% vinstchans till 25% vinstchans. Självklart så vann han, rätt enkelt med 3-1 i set.

På damsidan så var vinnaren i första set även vinnare av matchen i 31 av 32 matcher. Den enda som visade lite kämparglöd och vann sin match trots förlust i första set var danskan Wozniacki. Kul att danskarna har kvar lite av det vi lärde dom när de var våra.

På herrsidan därimot så vann endast 4 av de elva 11 matcherna som inte avgjordes i tre set av den som vann första settet. Bättre kämparglöd på herrsidan alltså. Och bra för tradeing. Det går ju lite enklare att tradea när det svänger i matchen om man säger så.

Imorgon så håller vi tummarna för Tomas Johansson(det behöver han) och så ska vi trada Blake över nuvarande 1.09. 

Nite!

Kommentarer
Postat av: xxxx

Johannes, Tragiskt nog så är det courtsiders på varenda bana i US Open som är före med oddsen (med sina 50k)....

2007-08-28 @ 16:20:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0