Starace avstängd

Italiens högst rankade tennisspelare, Starace(31) har blivit avstängd för att ha satsat pengar på tennismatcher. Han stängs av i sex veckor från och med den 1:a januari 2008 och skal betala 300.000 i böter.
Även hans landsman Bracciali stängs av i tre månader. I november stängdes även Italienaren Di Mauro av i nio månader för samma sak.
 
ATP understrycker att dessa tre herrar inte varit med och gjort upp någon match, trots detta så bör hela tennis-Italien reagera när tre av deras aktiva tennisspelare på ATP-touren samtidigt är avstängda för att ha satsat pengar på tennismatcher.
Lägg där till att Italiens värsta buse, den genomkorrupta falskspelaren och bedragaren Volandri fortfarande inte är avstängd. Volandro är imo en av de mest korrupta tennisspelarna genom historien.
Det känns lite typiskt att han går fri och ATP istället letar syndabockar.

Starace som nu stängs av spelade en intressant match för snart precis ett år sedan, på nyårsdagen 2007.
I första omgången i Doha så hade han ledningen med 6-2 3-1 och breakbollar till dubbelbreak. Trots det så låg det en vägg kvar på 1.2 samt en hel del på 1.3x. Det var inga megabelopp omsatt men mångdubblet mer än normalt i en förstaomgång mellan två lågt rankade spelare. Över 5 miljoner matchades och det var mycket anmärkningsvärt hur stora poster vill boka Starace till 1.3x när han höll på att avgöra en match som han dominerat helt. Kanske är det den matchen som straffet egentligen handlar om...

image156

Tre syndabockar och en bedragare.

Kommentarer
Postat av: nurugsinnet

Di Mauro har vad jag vet inte varit inblandad i någon fixad match. Däremot har ju både Starace och Bracciali varit det vid ett flertal tillfällen. Att de nu åker dit för att ha bettat själva känns bara löjligt - de är ju skyldiga för så mkt mer egentligen. Men Di Mauro tycker jag riktigt synd om. Han är den stora syndabocken.

2008-01-06 @ 03:23:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0