Uppföljning Williams@100

Jag såg nu att jag hade ett inlägg som jag skulle följa upp när jag återhämtat mig.

För den som inte följde matchen, som inte gick på sportexpressen så kan det vara lite intressant.

Serena Williams möte Hantuchova i åttondelsfinal, Williams var favorit till 1.2(80%) innan start. Serena vann första set enklet med 6-2 och handlades ned till 1.07. I andra set så handlades hon som lägst till 1.02,  dvs Hanutchovas odds varom högst 50ggr. Hantuchova tar ver i andra set, går fram till 5-3 men tappar till 5-5.
Då händer det.

Serena Williams får kramp och ligger och omar sig regält på planen. Hon kan knappt röra sig och läkaren kallas in. Serena, som precis har kommit tillbaka imatchen handlas runt 1.08 när hon får kramp. Hennes chnser att vinna matchen 1.08(93%) handlas snabbt upp till 50% och 2ggr. Minuten senare så ser hon ut att ha så ont att marknaden bedömer att hon måste bryta matchen. Hon handlas upp till 10ggr. Några(desperata) traders spelar många miljoner på Hantuchova till oddset 1.1 - i ren spekulation att Serena ska bryta matchen.

Rätt som det är så sopar någon rent och spelar ner Hantuchova till 1.01 och Williams till 100ggr. Och det var stora pengar, över 200 miljoner omsattes i matchen.

Serena gick alltså från 92% vnstchans till 1% vinstchans utan att det spelades någon boll. De som hade livebilder fick uppfattningen att hon omöjligt skulle kunna fortsätta spela, och om hon gjorde det så skule hon inte vinna några fler game. Det är möjligt att de hade rätt, men jag har alltför många gånger sett spelare som får kramp komma tillbaka och vinna sin match.
Då händer det.

Regnet börjar ösa ner. Marknaden styrs nu helt av väderspekulationer. Om de kommer myck regn så kommer mtchen att bi avbruten ett bra tag vilket ger Williams tid för massage och återhämtning, om regnet sätter igång igen så måste hon ut och spela, vilket hon knappast klarar av.

På forumet kring matchen diskuteras satelittbilder över london där lekmän fösöker att tyda hurvida mer regn är på väg in eller inte. Hanutchova, som handlats runt 1.1 går upp till 1.6 pga regnavbrottet. Såfort det slutar regna lite så går hon ner i odds.

Matchen kommer gång igen, det blir tiebreak och Hantuchova tar ledningen med 4-2. Williams ser mycket stel ut och har svårt att böja på sig. Hantuchova tradas runt 1.15 - ingen tror nämligen att Williams kommer att fortsätta spela om hon förlorar detta set.
Då händer det! 

Regn igen. Hantuchovas odds rusar upp, mer regn = mer tid för återhämtning för Williams.
Kl. 19.50, efter drygt en timme så har spelet fortfarande inte kommit igång. Normalt sett så avblåser de dagens tävlingar kl 20.00 om det fortfarande regnar. Men kl 19.57 så annonseras det ut i högtalarsystemen runt banorna att alla matcher ska återupptas om 5 minuter!

Hantuchova som vid detta läge gått upp till 2.1, eftersom chansen för att det skulle bli spel under kvällen var liten. Hade spelet blivit inställt så hade nog Hantuchova gått upp till minst 4ggr, korrekt odds borde vara 7ggr utan krampen på Williams. Men nu ska det spelas igen och Hantuchovas odds rasar åter ned till 1.65. När Serena kommer in på plan och ger ett hyfsat intryck under uppvärmgen stiger åter oddset till 1.9 på Hanutchova.

Vid detta läge så märks det på marknaden att det är många spelare som har panik. Minsta rykte om en regnskur påverkar spelarnas vinstchanser emormt. Det finns normalt inget intrresse fö en marknad som denna, men många många är redan inblandade och försöker i panik att rädda det som räddas kan.

Hantuchova vinner enkelt tiebreaket med 7-2 och går ned till 1.4, Serena upp till 3.5 inför sista set. Normal odds hade varit 1.3 på Williams och 4 ggr på Hantuchova, men spekulationerna ang. att Williams kramp påverkar henne så pass att hon kommer bryta gör att oddsen blir det motsatta.

Serena kliver ut för att serva först. Snarare stapplar ut.
Hon får direkt 0-30 i egen serve och Hantuchovas odds rasar åter ned till 1.15.
Då händer det!

Williams fysiska skick blir bättre sämtidigt som Hantuchovas nerver börjar komma ut ur kroppen.
Serena håller sin serve mn handlas åndå till hela 3 gånger.

Williams vinner tredje set rätt enkelt, trots sin kramp, med 6-2 och därmed matchen med 6-2 6-7 6-2.

Jag hade sålt Williams och var inte sen med att sälja Hantuchova till 1.1. Visst hade man lite flyt med regnet, men återigen så överreagerar marknaden på skador. Regnpaus är en faktor att räkna med och att det skulle börja regna var ju knappast någon skräll.

image16

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0