ATP Masters Rome

Dags för en större turnering, den årliga grusturneringen i Rom. Magnus Norman vann här år 2000, då hade vi två svenskar på top10.... I år ställer endast två svenskar upp, Tomas Johansson som fictt wild card till Masters turneringen i Monaco har inte rankningspoäng nog för att vara med i Rom och har inte fått något wildcard hit.

Matcherna i Rom börjar 13.00 varje dag hela veckan. Viasat Sport sänder live från kl 13 varje dag. Det går även att följa center court  matcherna genom Masters TV via hemsidan, dock med en 15 sekunders fördröjning.

Alla stora spelare ställer upp i Rom, Federer, Nadal, Djokovic, Roddick mfl. Stor favorit är självklart gruskungen Nadal till 1.6(62%). Nadal har 72 raka segrar på grus och är just nubäst i världen.  Nadal vann förra året i finalen över Federer efter att Federer missat två matchbollar!

Matchna på första och andra dagen brukar vara de som svänger mest. Jag tror dock inte att vi kommer på se lika många vndningar och konstiga matchutvecklingar i denna turnering som de vi fck se förra veckan. Detta är en viktigt turnering med många rankningspoäng och bra prispengar och alla spelare tar dena turnering på största allvar.

Gruset i Rom är ett av de snabbaste grusunderlagen på hela touren. Det missgynnar de bästa grusspelarna och gynnar de som gillar snabbare underlag. Matcherna spelas i bäst av 3 set, finalen i bäst av 5.


WTA, damernas tour har två turneringar denna vecka, Berlin och Prag. I Berlin samlas eliten och de flesta topspelarna kommer. Tyvärr så har Kim Clijsters meddellat att hon valt att avsluta sin karriär efter förlusten Warsawa förra veckan. En färgstark spelare som kommer att saknas på touren. All cred till henne dock som väljer att lägga av på top(rank4) istället för att långsamt dala på rakningen innan hon lägger av.

image16

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0