Canas my Canas

Canas har showat idag, han lirade lite tennis med gamla polaren Chela innan han tog ut lite välbehövlig semester inför hans stora mål i år, Franska Öppna. Chela vann med 6-1 4-6 6-1.
Canas vad värderad till 67%,(1.49). Han handlades till 4.7 efter första set, i andra set vid ledning 4-1 handlades han till 1.7 och var åter favorit.

Det är inte lätt att förstå vem som ska vinna vissa matcher, men i denna så var det småt patetiskt att marknaden gjorde honom till favorit igen pga att han hade lite flyt i 3 game, varav två var hans egna.

Jag hoppas att Canas motivation sänkte honom idag och att han kommer tillbaka i Paris och visar att han tillhör op8 på det röda gruset. Lite konstigt var det ändå, detta var en första masterstävlingen på i år som han slapp kvala in till...

Det spelades många matcher idag. I Rom spelades en intressant match mellan Sugiyama och Kirilenko. Matchen var på förhand 50/50 vem som skulle vinna. Ai Sugiyama är gammal räv på touren som man aldrig vet vart man har. Hon slänger ofta bort set, vilket gör att hon relativt ofta vinner med 6-1 0-6 6-1. Hon är även bra på att örlora med t.ex 6-7 6-0 1-6. 
Idag så var siffrorn jämnare, hon vann med 6-4 5-7 7-5. Hon missade ett antal matchbollar innan hon vann.Hon handlades till 1.01 för sedan gå upp några 1000% till 1.75 och sedan ner till 1.01 igen. 
image35

Marknaden hade det inte lätt, och detta är en typisk marknad för två jämna damspelare som inte kan serva. Nu blev det visserligen bara 12 break i denna match(31%) vilket är normalt på WTA.

Jonas Björkman förlorade idag mot Ferrer. Synd det eftersom gruset i Hamburg är ett av de långsammaste grusbanorna vilket borde hagynnat honom. Jonas stod i 21ggr pengarna före matchen, ca 5% vinstchans.
Jonas hade gameboll och 4-2 i första set men tappade till 4-6.
I andra set så låg han under med 0-30 och 1-3. Han handlades då till 100ggr pengarna. Även jag själv lyckades hänga på Ferrertåget och lastade in 30k på till oddset 1.02 på Ferrero, 30.000 i risk för att vinna 600.

Eftersom Jonas vände 0-30 1-3 till 6-3 så var vi nog många som med blande känslor hoppades på svensk vinst. Det känndes därför tryggt när Ferrer enkelt ökade takten och tog sista sett med 6-2. Jonas handlades till 3.55 efter andra set, vilket betyder att den som riskerade 100:- på björkman vid 1-3 kunde ta hem en garanterad vinst på 2700:- efter andra set. Händer det då 1/27 i snitt att Björkman vänder 0-30 1-3 mot Ferrero till 6-3?

Ja, skulle jag säga. Det som hände var att Ferrer vid 1-0 i set och 3-1 samt på väg mot dubbelbreak slappnade av. Det är männskligt och naturligt. Björkman därimot vinnte att han låg riktigt risigt till och ha kunde nu spela ut. Jonas chansade vilt och prickade linjen hela tiden.
Om Man U tar ledningen mot Milan med 3-0 så backar de hem.
Om En tennisspelare tar ledningen med 1-0 i set och 4-0 så slappnar han av och bestämmer sig för att koncentrera sig på sina två kommnde servgame. Han kommer med stor sannolikhet inte att bry sig mycket om att göra några spektakulära löpningar i motståndarens kommande två servegame, utan precis som Man U gör när de backar hem, - nämligen säkra energi till de egna servarna.

Om han nu inte lyckas hålla sin serve så kan det vara svårtatt komma igång igen. Motståndaren har fått vind i seglen och ångar på. Det kan därför ta några game, ibland fra till nästa set innan spelaren åter kontrollerar matchen. Men i själva verket så har han kontrollerad den hela tiden. Jag tror inte att Ferrer kände att han tappt matchn idag. Inte heller så tror jag att Chela kände det mot Canas. Inte heller Hantuchova som var seg i starten och vann med 4-6 6-1 6-2 trodde att hon skulle förlora.
 
Det ser helt enkelt lite annurlunda ut när den bättre spelaren som har ledningen backar hem i tennis än vad det gör i andra sporter. Resultatmässigt så kan det se ut som att matchen håller på att vända, men i själva verket så har ena spelaren fll kontroll på vad som händer. Detta fattar inte marknaden alltid och det ska man ta betalt för!

Riktigt kul att Hantuchova är tillbaka efter förra veckan insats. Kul var det även att se att Dementieva har lärt sig serva bättre, bara 7 DF idag och vinst 6-1 6-2.

Imorgon så tror jag att Söderling har bra chans mot Ferrer tll 2.26. Volandri kommer baratappa 2-3 bollar i egen serve mot Murray som kommer att krossas till 1.75.

Sen så har vi även världsettan Federer ute mot Monaco. Federer värderas till 1.1(90%) och det är för lågt så klart.

Hamburg visas på svenska VIASAT sport och WTA från Rom visas på Eurosport2. Bwin visar även ett par matcher från Hamburg samt mastersTV online.


Kommentarer
Postat av: Sten-Åke Wahlström

Björkman förlorade mot David Ferrer, inte mot Ferrero.

Ja, det är lätt att skriva fel.

MVH

2007-05-15 @ 10:33:03
Postat av: Johannes

Japp så sant så sant, ty för att du sa det, jag har ändrat det nu.

Tyvärr så förlorade även Söderling mot Ferrer idag..

2007-05-15 @ 19:05:40
URL: http://betfairdaytrader.blogg.se
Postat av: Andreas

Skoj att läsa dina tankar, vore ännu roligare om du kunde slänga in lite spelbara tips oxå?

2007-05-16 @ 16:56:04
Postat av: Re: Andreas

Hej!

Kul at nån läser..:)

Mina tips är kassa. Mitt tips är att trada live tennis, sälja den som vunnit lite och köp tillbaka när han har förlorat lite. Strategin funkar inte om en spelare vinner med 6-0 6-0 men det händer ju inte så ofta..

Dock så ska jag fortsätta kommentera om jag på förhand ser IMO helt felaktiga värderaringar.

2007-05-17 @ 23:56:39
URL: http://betfairdaytrader.blogg.se
Postat av: Marcus

Skönt att nån är lika insatt i tennisvärlden som jag är. Har inte kollat genom alla inlägg men lite förhandssnack inför franska öppna vore intressant :P

2007-05-19 @ 21:14:05
Postat av: Re: Marcus

Hej!
Kul att stöta på fler som gillar tennis och dessutom hänger med!
Mer om Franska kommer, förväntan inför är nästan lika bra som när turneringen håller på.

2007-05-19 @ 22:04:18
URL: http://betfairdaytrader.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0