Från hard till grus.

En intressant dag, gjorde tyvärr minusresultat men de dagarna måste tyvärr finnas dom med.

Canas som var i final förra veckan gick idag in i turneringen i Munchen. Med stort självförtroende så låg det en "vägg", en stor köporder på canas på 1.13. Patetiskt efter de skadepoblem som han hade under förra veckan. Inte nog med det så haden spelat många matcher iom att hn var i final i söndags. Canas vann första set och handlades till 1.04. 15 minuter senare så hade han brytigt matchen...

I detta fall så tror jag inte att det var något konstigt med detta, synd om de som precis köpt honom för under 1.1.

I övrigt så har vi idag fått sett prov på något som är viktigt att tänka på i tennis, nämlien underlaget. De värderingar som marknaden gör bygger väldigt mycket på spelaras resultat de senaste 3-4 månaderna. Eftersom grussäsongen precis har börjat så betyder det att många spelares värderingar bygger på deras resultat på hardcore. Självklart så väger marknden in gamla resultat från grusmatcher men det är ändå lite klurigt.

ATP har två raningssystem, ett "världsrankningen" som bygger på de senaste 12 månadernas resultat och en "ATP race" som bara bygger på resultat från och med i år. I år ser ATP race ut så här;
ATP RACE
TOP 50
As of Monday, 30-Apr-07

1



+1


2



-1


3



0


4



0


5



0


6



0


7



0


8



+3


9



-1


10



+5


Dessa resultat är alltså främst grundade på hardcore underlag. Ändå så kommer marknaden att räkn med dessa resultat till 90%. MAn kan dra nytta av detta genom att ha koll vilka som är erkännt bra på grus som underlag och framför allt vilka som inte är det. Andy Roddik t.ex är en hel annan spelare på grus än på den snabba hardcourten, han är inte ens top 20 på grus men top 5 på hard.

Denna vecka har vi sett exempel på detta och det komma många flere närmaste 2-4 veckorna innan alla spelare börjar få flera resultat från grusmatcher.

# 3:an på ATP RACE, tillika favoriten i turneringen Djokovic var mycket nära att förlora i fösta omgången. Han vände underläge i sista set och vann till sut efter underläge i tiebreak i avgörande set.

# 6:an Tomas Haas, första seedad i BMW open och storfavorit åkte ut direkt idag i första omgången i två raka set.

# 9:an Gonzales som var i final i Australian Open  förlorade även han i två raka set i första omgången.

Att tre stycken top10 spelare av de fyra som spelar denna vecka åker ut i första omgången är mycket ovanligt . En stor del av förklaringen är att de spelar på grus som inte är deras favoritunderlag, samtidigt som de mött spelare som gjort bra resultat på grus.

WTA-touren har inte kommit n lika långt på grussäsongen som herrarna har gjort. Flera av topspelarna där har inte ens påbörjat säsongen än. Många spelare som presterat bra tennis i år kommer att förlora som favorier mot bättre grusspelare de kommande veckorna där.


Att inte trada i tiebreak. ( undantag kan göras för att greena ut, dvs för att säkra upp en likvärdig vinst.)

Att inte trada i vad som kan vara slutskedet av en match ( samma undantag kan göras som ovan samt för att sälja 1.01)

Att inte "byta sida" under ett game när någon har gameboll alt. 30-0. ( Låt säga att du kontinuerligt föksöker att sälja spelaren som ska serva, eftersom att priset på den sjunker drastiskt om han tappar serven(oddset stiger). Om spearen får gameboll eller 30-0 så kan man bli sugen på att köpa tillbaka den med endast ett par punkters förlust, och detta är fel. 30% av alla break kommer efter ett 30-0/40-15/40-30/Adv-40 läge, dvs efter att servaren haft gameboll eller 30-0/40-15.

Säkra alltid upp minst en nollresultat på den som servar för matchen ( undantag kan göras om värdet är mkt stort)

Trada aldrig trött eller hungrig.

Jag lyckades att bryta mot alla dessa fyra viktiga regler för en så effektiv trading som möjligt. Det enda jag kan göra nu är att lära av detta och inse att regler från över 5000 matchers statistik inte ärill för att brytas. De fyra första punkterna här är för att minimera riskerna och svängningarna i resultatet. Det kommer alltid nya tennis-marknader så det finns ingen anledningen att handla i högrisksskeden eller i tiebreak(lotto). Bättre då att ta en ny match.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Är ett fd tennisproffs som tyvärr mestadels harvade på challenger touren. Vill bara kommentera 2 saker.

1. Läggmatcher förekommer som du skriver, ibland i större utsträckning & ibland i mindre. Alla vet det men ingen talar helst högt om det. Ryssarna är värst med Kafelnikov som läromästare.

2. Grym site med spännande livespelstankar. Funderar allvarligt på att testa detta upplägg seriöst.

M v h Anonym

2007-05-14 @ 21:51:25
Postat av: Re: anonym avJohannes

Kul att ett fd. Tennispro har hittat hit!

Ang Challengers så är det lite synd att det inte finns marknader uppe för de matcherna. Bwin täcker många Ch-turns men deras oddsavdrag är inte intressant.

Lycka till med livebettet, de flesta som jag känner till i sverige och england som är tradar tennis som sysselsättning och som går med vinst är tennisspelare.

Det som det det svåra men samtidigt charmen med tennisen är ju det psykologiska spelet som pågår i varje tennisspelares huvud. Har man erfarenhet från att ha och inte momentum så har man ett stort försprång mot många andra.

2007-05-14 @ 23:49:45
URL: http://betfairdaytrader.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0