Tacka vet jag Hamburg..

Tacka vet jag Hamburg, som står som värd för Mastersturneringen nästa vecka. Där har centercourten tak vilket innebär att vi inte behöver sitta timme ut och timme in och vänta på att regnet ska sluta ösa. Jag tycker att det regnar mest hela tiden numera, tom under Australian Open i vintras så öste det ner i flera dagar. Jag lyckades även pricka in en vecka med regn/skurar i thailand både i december och mars..

Eftersom regnet öst ner både i Berlin och i Prag spelades det över 20 matcher idag då flera var kvar från igår. Även i morgon kommer det att vara fler matcher än vanligt fö en onsdag.

Roger Federer, som vacklat lite på senaste höll sin serve hela matchen och gick enkelt vidare till nästa omgång.

Jag tradade 11 marknader idag, dagen började bra, trots probelm med livescoren. En eloge till den stackars kvinnan i Prag som jag ringde 8-9 gånger och krävde att hon skulle springa ut på court2 och kolla resultatet.

Varje marknad, tennismatch, brukar ha minst en "courtside" trader. Dvs. minst en trader som via en kompanjon har direktkontakt med matchen. Om någon "courtsider" agerar på marknaden märker man det snabbt genom att de nya oddsen kommer ca 5-6 sekunder innan reslutatet kommer på livescoren eller på tv-skärmen. Dessa traders gör nog en bra med vinst eftersom de ofta sopar rent när någon vinner en match samt i avgörande bollar. Samtidigt så tar de en stor risk genom att trade varje boll, dvs, de erbjuder nya odds efter varje boll. Det innebär att de lätt kan få obalans i sina böcker.

Både ATP & WTA, som organiserar tennis cirkusen har sedan iår förbjudit att man har med sig en laptop på läktaren eller att man sprider information om reslutatet via telefoni i syte att spela på matchen. Detta därför att tennisen inte vill föknippas med bookmakeri, spel och dobbel. Detta bryr sig dock ingen om.

Turneringen i Prag så saknas coutsiders helt. Anledningen är att det pågår två andra större turneringar som har större omsättning. De stora tradeing teamen kan helt enkeltnte täcka 5-6 matcher i 3 turneringar samtidigt, till det skulle det behövas över 30 personer och så många har inte Lodden i sitt team:)
Detta gör att när livescoren lägger av, vilket den gör ibland, så fnns det INGEN som vet vad det står i matchen. Detta händer relativt ofta i mindre turneringar främst på damsidan.

I Prags turnering har det hänt flera gånger. I en match stod det 5-5 i första set och enda spelaren handlades till 1.6
Ingen lyckades få fram ett resultat innan matchen tog slut, matchen slutade 7-5 6-0  och det gick att spela på 1.6 på vinnaren långt efter matchen slut och långt efter att hon tagit en stor ledning.

Jag brukar ringa till de telefonnummer som jag hittar till arenorna för att få fram reslutat och ibland är det riktigt lönande. De har hänt att spelare som förorat handlats till 1.1 efter att hon har förlorat matchen.
Totalt sett så är det dock inte bra när en marknad saknar officiell livescore eftersom matcen då blir "död" att trada.

Flera matcher idag gick tll tre set vlket alltid är en fördel för trading.
Dementieva, en högt rankad damspelare som har en enorm svaghet,- hon kan inte serva-, vann idag en svängig match.
image24
Hon startade att handlas till oddset 1.62, var uppe och vände på 2.7 och sedan ner på 1,38 för att sedan gå upp till 4.5 och sedan ner till 1.12, upp till 1.65 igen och slutligen ner till 1.01.

Mycket typiskt för Dementieva. Hon blir ofta breakad, men hon är samtidigt en av världens bästa spelare vilket gör att hon breakar motståndaren ofta. Hon förlorade örsta set med 4-6, blev sedan breakad direkt och låg då under med 4-6 0-1*. Då vnde hon, tog sex raka game fram tll 6-1. I tredje set tappade hon direkt och blev dubbelbreakad till 0-3*. Då slog regnet till och motståndarens momentum(flyt) gick över. Demi vann setted 6.4 och matchen med
4-6 6-1 6-4.

image16

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0