ATP stänger av di Mauro

Den Italienska spelaren, Alessio di Mauro,  har stängts av i 9 månader och får 40k euro i böter för att själv spelat på tennismatcher, ATP bekräftar.
Anledningen till att han inte stängs av på livstid är att ATP inte kunnat bevisa att han försökt påverka utgången i de matcher han spelat på.

Det känns lite som att ATP tar di Mauro som syndabock här för att statuera ett exempel och för att visa handlingskraft. di Mauro är inte det stora problemet. Han ertappades alltså med att ha öppnat ett spelkonto i eget namn och att flera gånger spelat för belopp kring 300:- per match, totalt sett för ca 60000:-. di Mauro har erkänt att han spelart på tennismatcher, men hävdar att han inte känt till reglerna, varit naiv och inte spelat på egna matcher och att han inte medverkat till några uppgjorda resultat.  Om han varit insatt och inblandad i de uppgjorda matcherna så hade det varit idiotiskt att blanda in sitt eget namn för att få någon tusenlapp i vinst.

Kohlschreiber, som jag tidigare dömt ut och hängt ut för att vara en av de värsta matchfixarna uppmärksammades igår i tysk media. Matchen i Metz mot Tsonga i början av oktober, som jag skrev om på bloggen, är den som är i fokus i artikeln.

Från en annan artikel om di Mauro:
A bookmaker with intimate knowledge of the tennis scene, who doesn't want to be named, heavily accused the player. "About 30 professionals belong to the hard core of the betting mafia. Those who are gambling are always the same. Most are from Russia, Italy and Argentina. But German players are part of it. Philipp Kohlschreiber is the worst of them. "

 
McEnroe vann igår över Borg. Matchen avgjordes i ett rafflande supertiebreak, 7-5, 3-6, 10-6 till McEnroe.

Davydenkos advokat Frank Immenga berättar för brittisk press att ATP utredare förklarat för honom att det var elva konton på betfair som gjorde stor vinst på Davydenkos match mot Vassello i Polen i somras. Nio av de elva kontorna kom från Ryssland, de andra två från Italien. Davydenko ska även ha vägrat, på lagliga grunder att sammarbete med ATPs utredare genom att vägra svara på de frågor som ATP ställde under US-Open.


Kommentarer
Postat av: Robert

Hej! Vad har du för e-mail?
Har lite grejer jag skulle vilja fråga dig.

Mvh
Robert

2007-11-12 @ 12:58:07
Postat av: Re: Robert /joh

Hej!

Maila mig på o_f_j_nilsson@spray.se

2007-11-14 @ 00:25:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0