Rafflande marknad

Under slutspelet i Shanghai så erbjuder Betfair marknader även för dubbelmatcherna. I vanliga turneringar så är det endast singelspelet det handlas på men vid de största turneringarna så finns även vissat utbud av dubbel och mix när det saknas andra matcher.

Dagens morgonmatchs stod mellan paren Knowles/Nestor och Dlouhy/Vizner.
K/N var favoriter till 1.5 eftersom de är bättre. Förutsättningarna från start var att K/N måste vinna minst ett set för att vara garanterade vidare spel imogon. D/V var tvugna att vinna för att ha chans att gå vidare.

Jag skulle egentligen förbereda presentation till spelseminariet, men jag insåg snabbt att det var en intressant marknad och prioriterade om.. 

Innan match så kunde man alltså konstatera att för K/N så var en setvinst samma som vinst. Visst, det finns lite prispengar med men de huvudsakliga är att gå vidare eftersom prispengarna där är mångdubblet större.

D/V vann första set efter ett tidigt break. I andra set så tog K/N ledningen, tappade den men vann ändå settet. De borde såldes vara nöjda eftersom deras set-vinst garanderar de en semifinalplats. D/V måste vinna det avgörande setet, som numera avgörs i ett supertiebreak, först till 10 poäng.

Motiviation är viktigt men det är inget som marknaden bryr sig om ibland. Redan vid ledningen med ett break i andra set så handlas favoriterna K/N ned till 1.6, nästan startodds. Efter att de till slut vunit setet så handlas de till 1.65, trots att de inte längre har något att spela för och att motståndarna med kniven på strupen. Dessutom så hade favoriten K/N förlorat deras förra servegame vilket visade att de inte på något sätt dominerade den jämna matchen.

Tiebreaket blev sedan mycket dramatiskt och en tennismatch i ett nötskal.
#D/V går fram till en *4-2 ledningen och handlas ned till 1.17!(85k)
#De tappar sedan det till *4-5 och handlas upp till 2.5!
#D/v återtar lednignen med **8-5 och handlas ned till 1.07.

De vinner sedan nästa boll - men andraserven går till challange och videogranskningen visar att det var dubbelfel med minst marginal. Förtvivlade 1.05 spelare kan bara konstatera att ställningen är *8-6 istället för *9-5, fyra matchbollar. För att dramtiken ska bli fullständig så tappar de **8-5 till *8-9 och får därmed matchboll emot sig. Oddset nu över 3 gånger. På matchbollen så snubblar motståndaren Knowles och bli liggande på banan. TV filmar honom liggande i några sekunder och visar sedan repriser i 6-7 sekunder.

Marknaden vet nu inte riktigt vad som händer, att de förlorat matchbollen är uppenbart men om han är allvarligt skadad eller inte vet man ej. Knoeles och Nestor förlorar inte bara matchbollen utan enkelt de två kommande bollarna och förlorar matchen som därmed får två lyckliga vinnare, eftersom K/N fick ett set och D/K fick vinna matchen. Och 1.05 spelarna såklart.

image128
Diagramet avser Dlouhy/Vizners matchodds under matchen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0