4 veckor kvar

Vi skriver den 21 oktober idag och tennisåret går mot sitt slut. Det är fyra veckor kvar på säsongen sedan väntar några veckors välbehövlig vila för spelarna. Mitt tradeing-underlag kommer att försvinna under en sexveckors period. Det ska bli skönt att koppla bort hjärnan från tennis, och minst lika skönt blir det nog för familj och vänner som slipper höra tennisreferat dagarna i enda.

Kvarvarande turneringar 2007:

Vecka 43:
ATP: St. Petersburg, Lyon och Basel
WTA: Linz(Österrike)

Vecka 44:
ATP: Masters i Paris
WTA: Quebec

Vecka 45:
WTA-slutspelet i Madrid

Vecka 46:
ATP-slutspelet i Shanghai

Säsongens sista månad kommer präglas av slitna och skadade spelare, precis som denna vecka gjort.

Tävlingen i St. Petersburg sätter jag upp ett varningens finger för. Förra årets många läggmacher i turneringen fick ATP att utreda just den turneringen. Jag tvivlar på att de vågar göra om det i år igen med all uppståndelse som varit men man vet aldrig. Underlaget i St. Petersburg är ett av Tomas Johanssons absoluta favoriter. Han vann turneringen 97 och 05 samt var i final ifjol. 

Johansson är 8:e seedad i år och har tyvärr åkt på värsta tänkbara lottning då han lottats på Davydenkos kvart, vilket innebär att han får möta den enda top 16 spelaren i turneringen redan i kvartsfinal om inte Davydenko, som har problem med en arm, åkt ut innan. Davydenko möter Volandri i första omgången men det är inte lönt att spekulera i den matchen eftersom den med all sannolikhet inte kommer öppnas för handel.

Björkman är med även han, det lär vara en av hans sista matcher på ATP touren som singelspelare eller satsar han på ett år till? För Björkman väntar Verdasco i andra omgången och där blir det tvärstopp.

Personligen så tror jag att Ancic tar hem turneringen i år igen. Spelar han på samma nivå som han gjort i Madrid så ska han vara favorit, före Davydenko imo. Ingen marknad uppe än på Betfair men allt över 5-6ggr skriker värde.

image16


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0