ATP på väg att vakna

I elfte timmen så ser nu ATP ut att vakna. För att komma till rätta med det faktum att även tennisen lider av korruptionscancer så har ATP tagit fram nya riktlinjer.

Tidigare så har tennisen haft 0 anställda och en budget på 0:- för att stäva detta men nu ska det alltså bli skillnad. På kommande möte så ska nya reglern klubbas igenom och de kommer att gälla from 2008.

En intressant regel som kommer i den nya 'integrity unit' som läggs fram är ett förslag som sätter press på ALLA spelare att ta sitt ansvar. Som det är idag så känner alla spelare till att det förekommer läggmatcher men ingen har uppenbarligen gjort något åt det. Eller vetat vad de ska göra åt det.

"Tennis players are to be given 48 hours to tell the authorities if they are approached about throwing matches and risk punishment if they fail do so"

Det ska alltså upprättas en polisanmälan i varje enskilt fall, för jag förutsätter att det blir konsekvensen om någon kontaktar myndigheterna om en incident av mutbrott karaktär.

20:e rankade Andy Murray sa igår i en intervju för BBC 5live  -"everyone knows corruption goes on" in tennis. 
Ja, alla utom Davydenko då, han hävdar ju att han aldrig hört talas om mutor eller läggmatcher någonsin.
Tim Henman bekräftade det veckan innan.
Jarkko Nieminen orsakade nyligen stor uppståndelse då han avslöjade att han i fjol blev erbjuden en stor summa pengar för att avsiktligt förlora en match i samband med en turnering i ryska S:t Petersburg. Enligt uppgifter skulle summan ha varit mellan 50 000-100 000 euro. Intressant här är att Nieminen - enligt egen utsago - rapporterade det hela till ATP, som inte vidtog någon åtgärd typ polisanmälning för att spåra samtal och annat.

MOSCOW (AP) -- Russian tennis player Dmitry Tursunov said he was approached several times with offers of bribes to fix matches, a newspaper reported Friday.

"I was approached in Madrid in the middle of the season last year, and at some other tournament," Tursunov told the daily Izvestia.


Jag tror att anledningen att flera spelare går ut och vittnar om problemet är att de vill sätta press på ATP. Dessutom så säkrar de upp för sig själva, Tursunovs erkännande var t.ex förstanyhet på sportsidorna både USA och Europa. Vilken av maffians springpojkar vågar fråga honom igen efter detta?

Det är bra att ATP iaf till synes försöker ta itu med problemet. Och man ska inte gräva ned sig för mycket i detta, det finns de som har det värre.
I Malaysia beräknar man att hela 90 procent av matchresultaten är uppgjorda och kriminella ligor har de flesta lagen i ett järnhårt grepp.  

image72

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0