RIP tennis

Idag så slog Philip Kohlschreiber in den första spiken i kistan för tennisens popularitet.

Jag har precis bevittnat en tennismatch mellan honom och Tsonga. Redan efter ett par minuter av matchen så stod det klart att den var uppgjort. Kohlschreiber sålde sig, till 100%.

Jag mår illa och känner mig förnedrad, och jag sticker inte under stolen med att jag skulle bruka våld mot mannen om jag möter honom ensam i en gränd. Även fast jag inte tradade matchen. Alla som såg matchen visste direkt att det var frågan om en läggmatch.

Jag tog därför tillfället i akt och filmade marknaden redan från början av första settet.

Hur vet jag att det var en läggmatch från Kholschreibers sida? Jo, flera gånger så kom det in 100-tusentals kronor på en gång och ville spela på Tsonga, till helt fel odds.

När Kohlschreiber breakde tillbaka till 2-3 i första set så lät någon 150.000 ligga på 1.5 på Tsonga, nomalt odds 2.2.

När Kohlschreiber breakde till *5-4 så ska normalt odds i förhållande till startoddset vara ca 3.5 på Tsonga.
Vad händer? Jo någon spelar 700.000 till 1.85.
OCh så här fortsatte det, allt som lades upp på marknaden till Kolschreibers fördel tog någon direkt, och tvärtemot med de som ville spela på Tsonga.

Vid ställningen 1-0 i set till Kholschreiber och 5-5 i andra set, Tsonga skulle serva så var Tsonga favorit. ca 70 punkter fel mot normalt odds.

I tiebreaket vid ställningen 1-0 i set och 5-6 så handlades Kholschreiber till över 4 gånger!!!!

Vad gör betfair då?
Ingenting. Marknaden rättades direkt, 20 sekunder.

Tennisen är den mest koruppta sporten just nu. Det är tragiskt och det märks på börsen att det blir färre och färre som stannar kvar på tennisen. På hälfen av dagens matcher så har det varit nästan ingen omsättning alls.
Några matcher till likt denna och tennisen på betfair är död.


 Philipp Eberhard Hermann Kohlschreiber

image16

Kommentarer
Postat av: Erik

Dåligt av betfair att inte ens undersöka marknaden. Betfair stöder den organiserade brottsligheten genom att se mellan fingrarna återigen. Inom 3 år så är livebetting förbjudet på tennis även i europa. I dagsläget så är det förbjudet i hela asien, usa, australien och halva europa.

2007-10-05 @ 01:18:45
Postat av: Daniele

Jag tycker oddsen var alldeles för ostabila för att få status 100% fix på sig.
- Kohli går ner till 1.4 efter vinst i första set, ganska normalt.
- Oddsen svänger upp och ner efter breaken, visst stora pengar ligger ute men fortfarande tog dem inte över marknaden.
Det var först i andra set pengarna tog över marknaden, men fortfarande så rörde sig oddsen efter om Kohli tog poäng. Manipulerad marknader skrev du om tidigare, så såg det mycket ut då.
Men just det att marknaden hade kvar svängningarna gör att jag inte kan fastställa "Fix" utan tv-bilder då lika gärna Kohli kan haltat omkring på banan.
Att Tsonga driftade från 1.3 till 1.58-1.60 bara för att dem höll sig 'on serve' i början i tredje set är sådan som inte händer när det är given fix.

2007-10-05 @ 01:44:36
Postat av: nurugsinnet

En kompis till mig var på plats och såg matchen. Det var väldigt svårt att se någon tendens till fix förrän i andra sets tiebreak när Kohlschreiber slog bort sig lite väl uppenbart. Det hela fortsatte sedan i avgörande set när han gav bort serven. Jag trodde till en början att marknaden bara var manipulerad och gick hårt på Kohlschreiber till de oddsen som var jättevärde. Efterhand förstod jag givetvis att det var en solklar fix. Tyvärr för sent och det blev en tung förlust den här gången. Kohlan är en skam för sporten och spelare som honom borde bli avstängda på livstid. Du har rätt Johannes; tyvärr kommer de flesta skrämmas bort från tennisen om det här får fortsätta. Det har gått alldeles för långt nu.

2007-10-05 @ 02:39:58
Postat av: Re: Daniele

Det stämmer att oddsen gick upp och ned men jag ser kollar på marknden i efterhand så syns det tydligt att 90% av lividiteten konstant ligger på lay-khol eller back Tsonga.
Uppsvingen till 1.56 vid 2-2 40-0(som han sedan dubbelfelade sig till att tappa serven från) var naturlig i en fixed mathch. De som sitte hade infon om att det var en läggmatch hade för länge sedan fyllt sina böcker. Dessutom så var det peanuts de 1.5-1.56 som kom upp, dessutom så försvann de på 10 sekunder.
Kohlschreiber har tidigare varit inblandad i misstänkta läggmatcher.

2007-10-05 @ 05:40:15
Postat av: Christian

Kohlschreiber har tidigare läckt info om att han varit skadad eller tänker tanka men det här var första gången han fixar en match efter att ha vunnit första set och spelat bra.

2007-10-05 @ 11:33:26
Postat av: der

"Kohlschreiber har tidigare läckt info om att han varit skadad eller tänker tanka men det här var första gången han fixar en match efter att ha vunnit första set och spelat bra."
Källa tack.

2007-10-05 @ 18:00:43
Postat av: Daniele

Visst så var det tydligt att marknaden ägdes av pengar på Tsonga eller bokningar av Tsonga. Och om han inte - vilket fallet inter verkar vara - var någon form av skadad så tyder allt på uppgjort.
Det jag ville få ut var at i en fix alá Davy-Arguello, Roitman - Chela eller speciellt Vitahuset - Vanek så går många gånger marknaden bara åt ett håll, spelar ingen roll hur det ser ut på scoretavlan.
Annars måste jag säga att det du driver en bra och intressant blogg om 'betfair-arbets-livet' - keep it up!

2007-10-05 @ 19:22:27
Postat av: Grette

"Alla som såg matchen visste direkt att det var frågan om en läggmatch."
Men herregud människa, du såg inte matchen, du hade inga tv-bilder, du kollade bara på en scoreboard...

2007-10-05 @ 21:20:22
Postat av: Nisse


Hertogenbosch 2007:
Roitman 2-6 ret
Franska Öppna 2007:
Hernandez 6-7 1-6 1-6
Basel 2006:
Acasuso 6-7 1-6
US Open 2006:
Querrey 3-6 4-6 4-6
Palermo 2006:
Hernandez 1-6 1-6
I samtliga matcher föll oddsen på motståndaren som en sten före matchstart. PK gillar helt enkelt att lira på Betfair.

2007-10-05 @ 21:39:46
Postat av: Re: dar & Nisse

"der", som du säkert förstår så är det svårt att ge källor till misstankar om läggmatcher. Om det skulle finnas det så skulle de ställas till svars. Nisses redogöring ovan om Kholschreibers tidigare misstänkta läggmatcher är nog bevis för mig till Christans påstående.

2007-10-06 @ 01:06:23
Postat av: Re: Grette / Joh

Ja du, jag får väl förtydliga mig att alla som såg matchen på börsen insåg snabbt vad som hände. För att upptäcka läggmatcher så är det just på betfair man ska kolla, ingen såg något fel på Davydenko i första set mot Vassello, därimot så syndes det tydligt på betfair. Det är på börsen som det märks. Sedan så har ju en annan läsare här vittnat om att en kompis sett matchen live och att det var uppenbart ju länge in i matchen man kom. Jag har inga bevis som räcker i rättegång men jag har en film på marknaden som även filmar livescoren, och där syns det tydligt att något inte stämmer. 90% av likviditet ligger nästan hela tiden på enda sidan, även fast oddset ibland ändras. Uppenbart är att de som genomför detta har blivit mer sofistikerade, de har lärt sig att inte skrämma marknaden "för mycket" utan att pytsa in vaden. Är det någon som på allvar fortfarande tror att det inte förekommer läggmatcher??

2007-10-06 @ 01:12:08
URL: http://betfairdaytrader.blogg.se
Postat av: nurugsinnet

Nisse, i US Open 2006 föll marknaden för att det läckte ut uppgifter om hur dåligt förberedd Kolan var. Han hade ett längre skadeuppehåll inför tävlingen och hade inte tränat någonting. Det var ingen fixad match. Matchen i Franska Öppna 07 var inte heller fixad. I Hertogenbosch påstod han sig ha ont i axeln och servade inte för fullt redan från första boll. Även här hade det läckt ut innan matchen började och därmed svängde marknaden kraftigt. Av de matcher jag följt med Kolan inblandad var den här den första solklara fixen, i övrigt har marknaden svängt p.g.a. att uppgifter läckt ut precis som Christian skrev tidigare.

2007-10-06 @ 22:58:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0