Söndagsfinaler

Dagen innehåller endast två tennismatcher, men inte vilka matcher som helst.

 Klicka för stor bild

Justine-Henin                       Tatiana Golovin


Henin-Golovin i Zurich är en final mellan de just nu två bästa damspelarna. Jag har länge hållt just Golovin som en av världens just nu bästa damspelare och det ska bli intressant att se vad hon kan göra idag. Om hon kan serva som hon gjort på slutet, dvs på topp, så tror jag att hon har en bra chans. Golovin har efter US-Open visat fin fin form, hon har nog mycket att tacka hennes nye tränare - Mats Wilander för det.

Marknaden säger 1.19 / 6.2 vilket ger 84% vinstchans till Henin och 16% till Golovin. Jag har följt Henins tre senaste matcher och hon spelar mycket bra just nu men hon imponerar inte mer än vanligt på mig.
Här anser jag att marknaden gör en dundermiss likt Nadal-Nalbandian. Jag hade bokat Henin upp till 1.4 kanske mer. Det skulle förvåna mig mycket om hon inte handlas över startodds under matchens gång. Anlednigen till att Henin handlas till 1.19 är att hon vann över just Golovin i förra veckans final i Stuttgart med 2-1 i set.

 Henin leads 3-0  
Rnk/Seed YearEventSurfaceRndWinnerScoreRnk/Seed
43 / -- 2005CHARLESTONCLAY (O)SJ. HENIN 7-6(4) 7-5 25 / 13
2 / 1 2007PARISCARPET (I)QJ. HENIN 6-2 3-6 6-3 19 / --
1 / 1 2007STUTTGARTHARD (I)FJ. HENIN 2-6 6-2 6-1


Henin tappade även igår ett set igår trots att hon vann. Hennes oddskurva såg ut så här:
image107
Hon började på 1.14 men handlades som högst till hela 3 gånger. Henin är den självklara favoriten och bör vinna men 1.19 är för lågt, och ur trade synpunkt så blir det halvlay från start, tar Henin ledningen så blir det ännu mer lay.

Matchen visas på eurosport kl 13.30 med ca 10 sekunders fördröjning vilket betyder att oddsen, trots att de tar 5 sekunder innan de når marknaden, alltid kommer att nå marknaden redan innan bollen spelats klart på tv. Det skiljer mycket mellan eurosport och eurosport2(ca 5-7 sekunder).Dagens andra final är mellan Federer och Nalbandian.  Nallen har slagit ut både Nadal och Djokovic vilket är enormt imponerande. Federer klarade bara av att bryta Lopez serve en gång igår vilket vittnar om att han inte spelade sin bästa tennis. Federer handlas nu till 1.17 och normalt sett så slår han Nalbandian alla dragar i veckan. Men den form som Nallen visat upp denna vecka är grym och jag skulle inte bli förvånad om han tar första set i tiebreak.

Men Federer är Federer och han förlorar nästan aldrig, så man ska vara mycket försiktig med att boka honom. Hans matcher har alltid bra likviditet och marknaden litar på Federer i alla lägen i en match, vilket gör att man inte behöver gå in och boka stort från start eftersom det ändå kommer finnas stort tryck på att spela Federer på markanden till låga odds, även om han förlorar första set. Till skillnad mot Henin så kommer Federer inte att gå upp lika mycket i odds vid en eventuellt förlust av första set.

1.17 känns som ett korrekt vinnarodds. Jag har svårt att se Nalbandian göra om samma prestation igen, samtidigt som Federer i regel höjer sig i finaler. Matchen spelas i bäst av 3 set vilket är en fördel för Nalbandian.

Matchen sänds på Viasat 1 kl 15.30 samt på bwin(ligger före viasat ca 1 sekundDagens Look-alike:

   
Dementieva                                Cybersnuten

image72

Kommentarer
Postat av: Anonym

Internetadress:)

2007-10-21 @ 20:42:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0