Sverige-Nordirland

Resan till råttsunda är inställd för vår del och vi sitter på 4 biljetter över. Freddan måste jobba, farsan med, mor är inte i stan på ons o.s.v. Istället för att återvända till blocket så lottar jag ut två av de här, de andra två får Cecilia lotta ut(hennes ide) på sin blogg.

Den med tre bra argument till varför Svensson ska lämna plats åt Källström för evigt får två biljetter. Skriv nedan i kommentratorsfältet.
Matchen spelas på råttsunda, Solna på Onsdag kväll och vid vinst så är Sverige klara för EM-Slutspel.


image104


Kommentarer
Postat av: Tomas

Enkelt! Källström:
1.Är en bättre närkampspelare
2.Har bättre teknik
3.Innehar en mycket bättre vinnarskalle och inställning!

2007-10-15 @ 12:45:50
Postat av: Anton

1. Anders kan då lägga sin energi på att göra ngn nytta för svensk fotboll i UEFA-cupen, för det gör han inte i landslaget.

2. Vi får in en vänsterfot till, Edman har inte fått ta de rätta fasta situationerna, vilket Kim kommer få.

3. Vi kanske kan få oss ett gott skrock när Anders till slut desperat talar ut i Se och Hör om vad han känner kring petningen och sitt liv.

2007-10-15 @ 14:50:41
Postat av: arjansbror sthlm

Tjena swedsil

1. Vilken av dom spelar i det bästa/största klubblaget?
2. Vilken spelare är yngst/något för framtiden?
3. Vilken spelare är vänsterfotad?

svar på alla 3 blir källström och det är mina argument :)

2007-10-15 @ 16:19:52
Postat av: Frida

Argument nummer ett hänvisar jag till Lars Lagerbäck, Kim Källström är ordinarie i Lyon, en av Europas främsta klubbar, medans Anders Svensson spelar i Elfsborg och hans internationella karriär kantades av sprickor i arslet från bänken i ett notoriskt skitlag i England.

Nummer två finner jag i känslan och fötterna, där är Kim, Anders Svensson överlägsen.

Och nummer 3 är ett slutgiltligt konstaterande, Kim Källström skall spela därför att han helt enkelt är en bättre fotbollsspelare, alla kategorier!

2007-10-15 @ 17:14:19
URL: http://friedas.blogg.se
Postat av: Per

1. Bäst-före-datumet på taco-kungen Svensson gick ut anno 2003. Han spelar numera på gamla meriter, något som tyvärr är vanligt inom svensk landslagsfotboll.
2. Källström innehar den bästa vänsterfot vi sett i svensk fotboll sedan Stefan Schwarz glansdagar.
3. För att återgå till meriter så tycker jag att Källström faktiskt är på samma nivå som sin 6 år äldre antagonist:
Svensk mästare med DIF som "ung", numera ordinarie och dessutom nyckelspelare i ett av Europas starkaste klubblag. Ett otal

Svenssons meriter då, förutom att han är världsbäst på att käka tacos: Svensk mästare på gamla dagar med Elfsborg, vilket han numera även är kapten för. En misslyckad karriär i England som mest bestod av "the ol'e in-and-out" på Southamptons bänk. Vi får även lägga till det fantastiska frisparksmålet mot Argentina, men han har tyvärr inte behagat göra en sådan balja mot något svårare motstånd på senare tid.
Just ja, han har förärat Anine Bing med sin köttsliga förmåga under en kortare period.
Kort sammanfattat: Svensson lirar i en blåbärsliga jämfört med Källström, han har dessutom aldrig lyckats ta en ordinarie plats någon annanstans.

Ergo: In med Kim, ut med Taco!!

//Per

2007-10-15 @ 18:16:38
Postat av: Risk

Per/Frida: Att kalla Lyon för en av europas starkaste/främsta klubbar är nog lite magstarkt.

2007-10-16 @ 01:49:05
Postat av: D

1. Anders är bättre defensivt.
2. Anders är betydligt kvickare än tunge och klumpige Kim.
3. Kim har aldrig gjort en bra landskamp.

Antar att jag inte får ngn biljett till landskampen.

För övrigt anser jag att Isaksson är lika given i mål som Svensson är på mittfältet. Även där har ju den stora massan visat prov på dåligt omdöme.

2007-10-16 @ 06:55:10
Postat av: Söder

Patetiskt med detta klankande på Anders. Ruggigt klok spelare som har minst lika mycket vinnarskalle som Kim. Lagerbäck är enormt duktig och att ens ifrågasätta en förbundskapten som tar oss till mästerskap efter mästerskap är bara löjligt.

2007-10-16 @ 08:21:12
Postat av: Jenny

Anders är kass. Kim är inte kass. Inte svårare än så =)

2007-10-16 @ 08:49:38
URL: http://jennysblogg.blogg.se
Postat av: Johannes

Vinnaren är utsedd, "Per".
Du har fått ett mail med info på den mail du uppgav när du skrev inlägget. Ha en trevlig kväll!

2007-10-16 @ 10:08:33
Postat av: Re: : D/Per

Apropå dina anti-motiveringar mot Kim:

1. Anders är bättre defensivt.
Svar: Men snälla nån, det handlar ju om en central, OFFENSIV och spelstyrande position! Vi har redan en defensiv städtant-position, som Linderoth och/eller Danne Andersson fyller upp med den äran.

2. Anders är betydligt kvickare än tunge och klumpige Kim.
Svar: Återigen, det handlar om en central offensiv roll, där bollbehandling, kreativitet och speluppfattning är betydligt viktigare än att kunna springa fortare än motståndaren. Snabba spelare ska spela på kanten, inte i mitten.

3. Kim har aldrig gjort en bra landskamp.
Svar: Vem var bäst på plan när det tog tvärstopp för Sverige mot Tyskland i VM senast? Svensson klarade dessutom inte att bli petad utan att gnälla om mobbing och jagvetinteallt. Det känns inte som en proffsig inställning. Till och med Zlatan tar ju en petning bättre.

/Per

2007-10-16 @ 17:26:37
Postat av: mrMekong

Du skrev inte vilken sport det handlar om! Har aldrig sett dom där gubbarna förut! Är det en lagsport måntro?

2007-10-16 @ 17:46:30
Postat av: D

Du kanske inte har noterat det Per, men Sverige spelar numera oftast med två defensiva innermittfältare. Dock är det viktigt även för en offensiv central mittfältare i ett svenskt landslag att vara bra i defensiven. Vi håller ju inte Brasilienklass direkt.

Håller annars med om att Kim har bra bollbehandling, kreativitet och speluppfattning, men detta är egenskaper som Anders oxå besitter. Jämnt skägg där.

Bäst på plan i det svenska laget mot Tyskland i VM var Andreas Isaksson, men vad har det med saken att göra?

2007-10-16 @ 21:45:32
Postat av: Per

Vi har enbart använt oss av två defensiva innermittfältare då vi mött på papperet bättre motstånd, typ Tyskland nu senast eller varje gång vi möter England (lite ironiskt att vi kör med en skyttegravstaktik mot just dessa länder). Vi ska absolut inte göra om samma misstag som vi brukar, nämligen att inrikta oss på ett defensivt mittfält när vi möter sämre lag som t.ex. morgondagens motståndare Nordirland.
Den största orsaken till att vi torskat eller spelat oavgjort mot betydligt sämre landslag de senaste 15 åren har alltid berott på att vi mönstrat en alldeles för defensiv uppställning, med ett ord kan vi kalla det för Feghet!

Jag håller med om att Svensson besitter dessa egenskaper, dock inte i samma grad som Kim. Det är åtskilliga år sedan han ens var i närheten lika skicklig som Kim, för det har han aldrig varit. Lyckas man inte ta en ordinarie plats i ett bottenlag som Southampton, tycker jag, liksom väldigt många andra, att man inte heller bör vara ordinarie i landslaget. Särskilt inte på ålderns höst. All cred till Svensson för hans insattser fram till -03, men därefter har vi haft bättre och yngre spelare som borde ha tagit hans plats. Kennedy B, till exempel, borde ha fått betydligt fler chanser, men han är ju inte heller lika defensivt begåvad som Svensson.

Jag får naturligtvis ge dig rätt här, Isaksson var outstanding och han höll nere siffrorna. Däremot påstår jag att Kim var den klart bästa utespelaren, inte på grund av att alla andra var riktigt usla, utan helt enkelt därför att han var riktigt bra. Det har med saken att göra därför att du påstod att Kim inte gjort någon bra landskamp, och jag påstår därmed att du har fel.

För övrigt anser jag att Alexandersson borde pensionera sig omgående, men DET har inte med saken att göra ;)

//Per

2007-10-17 @ 00:14:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0