Spelberoende på betfair

God morgon! Gårdagens starkaste var när jag sist av alla 12.270.733 personer fick se videon med Paul Potts. Och Evertons två missade straffar på 30 minuter såklart.

Dags för att börja plöja igenom asiens matcher, de ligger ju några timmar före oss så där värmer spelarna redan upp. Dags för Davenport att få stryk idag kanske?

Jag snubblade igår över en färsk brittisk undersökning om Engelsmännens spelvanor.
Massa bla bla och sen något intressant:
Andel spelmissbrukare är enligt undersökningen konstant sedan 90-talet. De spel där det återfinns flest missbrukare är automatspel och bettingexchanges.

Och bettingexchanges har vi bara en av som är värd namnet, nämligen Betfair.

Förutom Jack Vegas och andra automater så är det alltså på Betfair som spelmissbrukarna håller till och skapas.
Tro fan det. Snabbare spel än på Betfair är svårt att hitta. Och fler "om - men och kanske" finns inte än på BF.
Det värsta är att den som spelar fel har 0% chans att vinna i längden på Betfair. På lotto eller trav så finns ju den där "en på miljonen" chansen att trösta sig med.

Jag tror att det är en tidsfråga innan Svenska Spel öppnar en egen oddsbörs. De har gjort allt så står i deras makt för att barskrapa svenskar genom åren, först Jack Vegas och sedan Pokern. Spelmissbrukarna håller på att hitta nya tillflyktsorter och detta måste stoppas. Och detta stoppas bäst enligt svensk modell - nämligen att SS barskrapar dom.

Spel på oddsbörser kommer att öka i Sverige, framförallt genom att livespelet blir alltmer populärt. Och SS måste ju ha sin del av kakan. Dessutom så erbjuder Betfair spel på svenskt trav varje dag sedan någon vecka vilket gör att även ATG kommer trycka på. Sen har vi ju syftet med skattepengen såklart.

Vad är oddset för en svensk oddsbörs i regi Svenska Spel inom 24 månader? 1.63?

image16

Kommentarer
Postat av: mr Mekong

Vera Zvonareva må vara en ilsken skräcködla men jag tror jag skall skriva ett tackbrev snart och bjuda ut henne på middag! Vilken kvinna!

2007-09-21 @ 13:07:10
URL: http://mrmekong.blogspot.com/
Postat av: Anrik

1.65 är bokat.
Detta är SVERIGE.
Innan Svenska spel kan få igenom oddsbörs
så krävs det massa motioner och betänkande av farbröder i riksdagen och regeringen innan det går att genomföra.
Vad gäller att Jack Vegas skulle vara berondeframkallande
så tycker jag även det är trams.
Back on the old good days så spelade vi bara för nöjes skull och mig veterligen så var det ingen som var beroende . Möjligen din polare Jimmy.
:)
Men kanske har Risk gjort nåt undersökning ang detta så vi kan få fram det slutgiltiga svaret.
LYYYYCKA till i Asien.

2007-09-21 @ 16:11:56
Postat av: Risk

Hej Anrik,
Känns som att du är lite ironisk men nej jag har inte gjort någon undersökning kring spelberoende men du ska få ditt svar: Värdeautomaterna är normalt en utav de större bovarna när det gäller spelberoende och Jack/Miss Vegas maskinerna har en grupp om ca 5% med missbrukare vilkett då är betydligt mer än normalt.
Skulle också gladeligen boka 1.63, tror Johannes åsikt om tänkbart odds(och SS generellt) mer är av politisk karaktär än något försök till objektivitet.

2007-09-22 @ 15:51:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0