Långfredag

En mycket lång fredag med flera matcher. Arbetstid 12-05 sätter sina spår i huvet.

Under hela denna vecka så har en ny sorts courtsider dykt upp. Det är inte säkert att det är någon courtsider men han/hon ligger iaf först på marknaden. Detta gäller turneringarna i Brasilien, Belgien, USA och Chile.
Turneringen i  Marseille sänds på Betfair Live stream utan fördröjning så där ligger ingen före.

Det som är lite märkligt med denna "nya" trader som tydligen har info först, är att den(jag kallar den för den) inte behagar att skicka ut nya odds efter varje boll. Istället så kombinerar den edgen att ha snabbast information med att uttnyttja att resten har sen information.

T.ex vid 15-40

Om det blir 40-40 från 15-40 så visar scoreboarden som ligger 5-20 sekunder efter fortfarande 15-40 eller i bästa fall 30-40.
Om oddset för 15-40 ska vara 1.3 och oddset för 4040 ska vara 1.75 så lägger "den" upp 1.36 typ.
Inte korrekta 1.75 eller lite sämre, utan ett odds som motsvarar 15-40 fast lite bättre.

Resultatet av detta blir att majoriteten av traders inte kan tyda resultatet riktigt.
Om "den" skickar 1.75 så förstår alla att det är 4040, och lär sig snabbt att läsa boll för boll på de nya oddsen.
Men om "den" skickar 1.36 så sänder det inga signaler till marknaden om matchresultatet utan det framstår istället som ett litet värdeodds. Kontentan blir att folk spelar på 1.36, och courtsiderna får enorma värdespel. Hade "den" alltså erbjudigt ett korrekt odds(1.75) så hade ingen spelat på det.

Ett annat drag som "den" har är att i vissa situationer försvinna i 5-20 bollar, för att sedan dyka upp från tomma intet med stora summor när det är ett känsligt läge. "Den" har även en förkärlek för att boka låga odds hellre än att spela, vilket "den" lyckosamt lycktas bra med denna vecka eftersom knappt någon spelare lyckats förvalta en ledning.

Under en match(bäst av 3) så spelas ca 120 till 250 bollar. Efter att ha följt 40-50 matcher denna vecka så går det tydligt att se ett mönster på hur "den" agerar. Det märks även att "den" är relativt ny i branchen eftersom att den i regel övervärderar break och hela tiden aviker stort från startoddsen. 

Idag så har det varit flera exempel på spelare som förlorat första set, sedan breakat direkt och då åter varit uppe i startodds. Och det är "den" som står för bokningarna nästan varje gång. 

Har ni svårt att känna igen den så skickar den i regel 7050:- på back och det dubbla på lay(det blir t.ex 100k på 1.14) - nästan bara i situationer där enda spelaren står i 1.05-1.4

Jag hälsar "den" välkommen till livetennisen. Sakta men säkert så täljer vi av "den" guldet.

Moya hade en på förhand lätt uppgift inatt mot den tidigare korruptionsmisstänkte Oscar Hernandez.
image183
Hernandez vinstchans i %  under matchen

Hernandez vinstchans i % var från start dryga 20, minskade till 10 efter att han förlorat första set.
Sedan började Moya att visa hans slappa nonchalanta stil, förlorade andra set och hamnade i underläge 1-4*, dubbelbreak emot sig. Hernandez värderades då till hela 95-96% vinstchans
Moya vände 1-4* till 7-5 efter att ha vänt 0-30 vid ställningen 5-5.
Grym match att trada om man hamnde rätt.

Hantuchova hade en mycket enkel uppgift på pappret idag mot nollan Bacsinszky.
image184
Hantuchovas vinstchans i % under matchen

Startoddset 1.13 gav henne en vinstchans på 89%.  Matchen blev mycket dramatisk, Hantuchova förlorade första set med 2-6, sedan kallade hon på läkaren eftersom hon hade problem med andningen. Marknaden i gungning och Hantuchvoa handlas upp till 6 gånger, 17% vinstchns.

Lite astmamedicin och en kvart senare så leder hon andra set med 3-0 och är åter stor favorit.

Då börjar hon må sämre, tappar till 3-3 och tar in läkaren igen. Marknaden gungar igen och Hantuchova upp från 1.4 till 5 gånger. Efter att ha svängt mellan 1.5 och 3 gånger fram och tillbaka så vinner hon till slut andra set.

Marknaden glömer allt som har hänt och gör henne åter till stor favorit, runt 1.35.
30 minuter senare så ligger hon under med 1-4, har handlats upp igen till 4ggr och väljer att bryta matchen.

Sexsiffriga belopp pendlade i panik fram och tillbaka mellan 1.4 och 3 gånger under stora delar av matchen. 
Mycket lustigt att titta på faktiskt.

Världsettan Henin hade stora problem mot kvalspelaren Kleybanova. Jag såg matchen och det är tragiskt hur låg nivån kan vara på världens just nu bästa damspelare.

Sofia Arvidsson gjorde ingen besviken när hon enkelt förlorade mot Li (5-7 4-6).
Marknaden vet inte riktigt hur den ska hantera Arvidsson som gått från att vara usel till att slå fyra top20 spelare på en månad. Arvidsson hade sina chanser, hon hade leningen med 2-0 i första set, gameboll till tiebreak, men förlorade setet.

I andra set så hade hon ledningen med ett break upp hela tre gånger men var ändå aldrig ens nära att vinna.
Uruselt servande och en massa oprovicerade misstag. I jämförelse med de andra dammatcherna jag sett under veckan så höll dock både Sofia och Na Li mycket hög klass. En välspelad match för att vara damtennis 2008.

Söderling pallade inte tycket idag och åkte ut. Kvartsfinal i första turneringen på 7 månader är mycket bra. Robin gjorde ett mycket bra andra set och en bra start på tredje set. Spelar han på den nivån så tillhör han absolut världseliten. Men då ska han spela på den nivån en hel match och det gjorde han inte idag. Vid ställningen 2-2 i avgörande set så tappade han allt och förlorade snabbt fyra raka game. Förlust med 3-6 7-6 2-6.

Till Robins försvar skall sägas att hans motspelare, Ancic(rankad 135:a), spelade den bästa match han någonsin gjort. 
Super Mario Ancic har kommit tillbaka efter ett skadedrabbat år och det spel han visat denna vecka är det inte många som slår.  Om han får vara skadefri och fortsätter att spela på samma nivå så bör han ha en bra chans att nå top10 under året och top 3 nästa år.  Det skulle inte förvåna mig om han vinner US-Open.

På siten tennisform.com så finns alltid mycket bra information. Denna vecka så finns det länkar till livestream, alltså tvbilder över internet till fyra av veckans fem turneringar. Samtliga har bra kvalité och ligger inte mycket efter livescoren.


Nite!  

Kommentarer
Postat av: xxxx

Det finns faktiskt Tv-bilder folk kollar på (bet 365 har live på delray & brazil open)

Däremot så har inget spelbolag haft live på Chile men däremot är det den courtsider du beskriver som agerer , alltså kommer in lite då och då..

2008-02-17 @ 09:43:46
Postat av: Fredrik

"Den" var intressant och skrämmande :)
Men jag fattar inte riktigt hur man skall kunna hantera den. Jag tycker det verkar vara ett jätteproblem. Huvudproblemet är väl att man hela tiden ligger efter. Jag förstår mig inte på hur man skall trada då? Den som ser matchen live kan ´ju naturligtvis utnytja detta.
Skall man bara handla mellan gamen kanske?
Jag blir alldeles snurrig och undrar hur du kan vara så oberörd över detta problem?

P:S jag skrev också ett par inlägg under rubriken "you got mail" nedan

2008-02-17 @ 12:10:48
Postat av: Joh

Tja, det gäller helt enkelt som vanligt att inte ha "back" odds inlagt strax innan en spalre ska serva som du inte vill representera om det blir 0-15
Det "problem" som "den" skapar är att den ibland flyttar marknaden för mycket - br aför han ger värd
eodds men dåligt om man ligger fel i position.

2008-02-17 @ 22:03:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0