Yrke: Courtsider

God morgon!

En rätt sömnlös natt efter en dramatisk kväll på akuten på Östra. Tilda lyckades riva ned ett stort glas, för att sekunderna senare halka på det utspilla te:t och landa på det krossade glaset. Man är inte så kaxig när man ser en nybadad naken dotter stå och skrika i köket med enda skinkan uppskuren och dinglades och blod överallt.

Cred(!) till barnakuten på Östra som prioriterade oss före hopen av väntade barnfamiljer på akuten och förde oss direkt i till kirurgen. Det slog mig på väg in att om de mot förmodan skulle inte skulle kunna lappa ihop henne direkt så skulle jag flippa ur och göra mig skyldig till grov misshandel. Lugn lugn och åk vidare till det privata dygnet runt öppna mottagningen inne i stan var strategin. Men den offentliga sektorn visade sig från sin bästa sida och Dr. Jönsson visade precision som hämtat från cityakuten.

Igår så kastades tre killar ut från WTA-turneringen i Antwerpen. De fick välja mellan att kastas ut och bli portade eller lämna ifrån sig de datorer som de förtjäntfullt satt och tradade med. De valde det första alternativet.

Varken WTA, ATP eller ITF accepterar numera att någon spelar eller handlar på en tennismatch direkt från läktaren.
Jag förstår dom eftersom läktaren är en åskådarplats som ska vara tyst och inte ett kontor för de som handlar på tennismatcher. Men jag tror att de har blandat ihop ett och annat. De som tradar från courtside har inget med de som gör upp matcher att göra. Men problemet kvarstår och kommer inte försvinna.

Lösningen - om de vill få bort courtsiders- är att leverera en blixtsnabb livescore från matcherna.
Skrota protennislive som sköter uppdateringen från WTA och ATP matcherna och använd IBMs system som på något sätt är integrerat med resultatavlan på banan. IBM sköter uppdateringen från grand slam turneringarna och deras uppdatering är som natt och dag med protennislive. Även om IBM inte lyckas med att uppdatera i realtid så är en uppdateringen ändå så pass vass att den gör det mindre intressant för folk att trada courtside.

Eftersom det rent tekniskt går att förmedla resultatet boll för boll via msn på 0.1 sekund så borde det inte vara så svårt för ATP och WTA att ta fram en bättre live uppdatering. Det är den som är problemet och det är också endast där de kan hitta lösningen.

Har de då någon skyldighet att erbjuda boll för boll uppdatering utan fördröjning?
Ja, det tycker jag. Det borde även ligga i tennisens intresse att så många som möjligt kan följa matcherna med så nära uppdatering som möjligt. Om tekniken kostar en massa, gör som alla andra och ta betalat då, enklast gör man det genom att sälja reklamplats åt Nike, Wilson eller något annat. Eller ta ut en avgift helt enkel.

Att hindra tennisfans, traders och andra att följa en av världens största sporter live går inte.

Ibland undrar jag hur gamla och inrutade de är i dessa stora organisationerna.
Tio Leif GW Persson i VU?

1. Problem:  Folk tar sig in på arenan endast för att få resultatet snabbt
2. Orsak: Den är enda vägen att få fram informationen snabbt är att vara på banan
3. Lösning: Åtgärd så att resultatet levereras utan fördröjning via internet eller annan media.

Borde gå att lösa på 30 dagar, men men.

Denna nyhet kablas just nu ut i världen av Reuters och har redan uppmärksammas i såväl USA som Europas största onlinemedier.

Mine eldest sister Frida Thomson , London ,bath me arrange the ticket ate hers and Mark to EURO2008 in summer. As England as familiar not qualified themselves so intends they to watch one of Sweden matches.

I have searched Mrs Thomson to inform her about the ticket allotment but failed to reach her.

So instead I called mine younger sister Magda. When I asked her some weeks ago if they need tickets she answed that she and Ulf will fix it themself, but they failed. I informed her that she be able take their tickets, only if she not say anything about it to Frida.
 
-Fancy yous that the is fault?, I asked her.
-Nos nos said magda , it sounds good.
-Am mastering yous that nothing say then?
Yes yes , said Magda. Nemas problemas.
But its Frida and Marks name on the tickets!
Who cares? , Magda said.


 I will by this explain this. Self expects me a catfight, and I know the winner.


Förra vecka var ett trevligt avbrott i vardagen.
Jag jobbde hela veckan med Betting Promotions utvecklingsavdelning i Malmö. Ett ovanligt trevligt gäng, dominerat av småbarnsfäders som jag. Det kanske inte är så dumt ändå med ett vanligt jobb, sooner or later så är man väl tillbaka på något "vanligt" jobb, även om det förmodligen aldrig kommer bli 9-17 för min del. Jag kan ju knappt komma i tid till kl 11.00...

Hursomhelst så kan jag sammanfatta veckan med att det är slående vilka möjligheter en oddsbörs som Betfair erbjuder för de som väljer att se på det seriöst och långsiktigt. Lite synd är det att man bara har 24 timmar per dygn.

Betfair ligger nere till kl 11 för en planerad uppdatering. Mycket bra, jag ser det som komp. 

Kommentarer
Postat av: Limp

Får man fråga lite mer specifikt vad det var ni snackade om eller kom fram till i Malmö?

2008-02-13 @ 07:16:38
URL: http://www.downtheline.se/
Postat av: Anrik

Fick kalla kårar när jag läste om olyckan, tur att ni verkar ha fått en skicklig läkare.

Hoppas allt blir bra.

2008-02-13 @ 08:14:12
URL: http://travochpoker.blogspot.com/
Postat av: Daniel

Satt själv och tradade Deqoud mot Acasuso igår och oddsen rörde sig mycket snabbare än scoreboarden. Det var nästan löjligt. Man såg direkt på oddsen om någon breakade eller höll sin serve, en liten stund senare visade scoreboarden detsamma.

2008-02-13 @ 12:48:20
URL: http://www.sporttrading.se
Postat av: incaseof

Dock så behöver det inte vara courtsiders för att oddsen rör sig innan scoreboarden. Som i Brasilien så ligger sydamerikansk tv många sekunder före scoreboard.

Courtsiders kommer aldrig försvinna. Man kan plocka bort dem från läktaren men i något lounge room eller vid något "tält" vid arenaområdet med sekundsnabb bildöverföring kan dem hålla hus. Det är upp till ATP att fixa ett bättre systme för scorer som Johannes säger.

Fedex till Stockholm. Booom!

2008-02-13 @ 14:54:14
Postat av: Peter Dahlenmark

När kommer någon att slänga ut folk som spelar mobilt på en fotbollsarena? Kommer aldrig att ske utan det är i huvudsak att tennisfolket ser fixmatch så fort en laptop har en spelsite öppen. Dart VM hade folk som spelade inne i lokalen. Snookertävlingar också, vilket är två sporter där oddsen är lika volatila som i tennis. Fotbollen är ju lugnare på det viset, men som det är nu då TV-kanalerna kör med kommentatorerna på hemmplan så är ju sändningar upp till 30 sekunder sena.

2008-02-13 @ 22:14:47
Postat av: Johannes

Limp: Fråga får man alltid:) Inga konstigheter egentligen, de har som ambition att utveckla sitt livespel på tennis och ville ha lite inspiration och ett bollplank som är update på just det.
Anrik: Jag har inte tur. Tack för omtanken!
Daniel: Stämmer bra det, just denna vecka så har courtsiderna på samtliga fem turneringar ett stort edge. Många är dessutom fega och skickar inget i 10
minuter men sedan så kliver de in i kritiska lägen med ett eller två odds, t.ex om någon har 15.40 så kanske det i verkligheten står 4040, det märker man genom att någon bokar till lite för bra odds för 15.40. Takca vet jag vanliga courtsiders som skcikar boll för boll.
Peter: ring mig.

2008-02-14 @ 03:59:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0