Marknaden förstår inte

Marknaden förstår ingenting ibland.
När man tradar så är det med delad glädje som man rätt ofta konstaterar att maknaden ligger fel. Visst letar man värdeodds och felodds, men samtidigt så vill man ju gärna att marknaden agerar som man förväntat sig.

Idag var det två exempel på detta.
V.Williams från start till 1.4 mot Dementieva. Ett helt normalt startodds.
Dementieva tar ledningen med ett break och Williams handlas upp til 2ggr. Helt normalt det med.
Willams breakar tillbaka och oddset går åter ner till lite dryga startoddset, 1.45-1.5.

Men sedan så tar Williams över showen och samtidigt så börjar marknaden agera märkligt.
W breakar igen och tar ledningen med ett break, men oddset ligger kvar på 1.45-1.5.
W håller serven och tar hem setet, men oddset går bara ned till 1.3, och knappt det. 1.4 fanns fortfarande kvar på setbollarna.

I setpausen så kallar hon in trainern för att få lite massage, och marknaden höjer åter hennes odds till 1.6
Trots att hon leder med 1-0 i set och startoddset var 1.4. Man kunde tydligt se det inte var något fel henne, hon satt faktiskt och sminkade sig med sin sminklåda i väntan på traniern, knappast något man gör om man skadad. Dessutom så hade hon vunnit fyra game på rad utan att visa några tecken på skada, tvärtom så var det Dementieva som hade problem med armen. De som sett Venus W tidgare vet att hon har tagit in trainer i 9/10 senaste matcherna, typ.

Williams breakar direkt Dementievas serve i andra set och får 15-0 i egen serve. Fortfarande så finns det tiotusentals kronor att spela på 1.35.
För de som spelade på Williams från start till 1.4 så är situationen inte rolig. 1-0 i set och ledningen med ett break och ledning i egen serve, men i stort sett samma odds.

När marknaden agerar som den gjorde i denna match så bli det lite svårt att trada, eftersom måloddsen inte stämmer. En större bokning på 1.57 i mitten av första set var en bidragande orsak till att oddset hölls upp på W, trainern en annan. Men även utan trainerna så hade hon handlats till 1.3 efter första set, vilket får ses som en oförklarlig marknadskorrigering av startoddset 1.4 till 1.9, trots att hon dominerade matchen.

Samtidigt så är marknader som dessa det bästa som finns. Om man inte hamnat i fel position från start så går det att göra en fin fin hacka. Williams vann matchen mycket enkelt i två raka set, 6-3 6-3.

Till matchen efter så hade jag höga förväntningar. Ivanovic-Peng, live på betfair från Hong Kong. Ivanovic till löjligt låga 1.1 från start, trots hennes veka insats igår mot Demi och det faktum att plojturnerinngen i Hong Kong definitivt inte är hennes stora mål i vinter. Men framförallt så visste jag att det fanns en massa galna spelare kvar på betfair från Williamsmatchen.

Ivanovic förlorar första set med 1-6. Vid 1-4 så handlas hon fortfarande till 1.25 och efter att hon förlorat första set endast till 1.4x. Helt bissart av marknaden att bara sänke hennes vinstchanser i matchen från 90% till 70% efter att hon förlorat första set med 1-6, spelat dåligt mot en motspelare osm spelar bra.
 
I detta läge så kan man se det som positivt att det fortfarande går att boka henne till ett för lågt odds. "Problemet" var bara att jag var i tung position mot henne och jag hade förväntat mig att marknaden iaf skulle slå upp henne till minst 1.7, speciellt eftersom hon blev dubbelbreaked och Peng höll alla sina servar relativt enkel. Valet stod i att stå kvar i positionen och ta risken, jag visste att om Ivanovic tar andra set enkelt så kommer hennes odds att droppa till 1.1-1.15 igen, kaske lägre eftersom trycket endast fanns på henne och då skulle jag förmodligen få nolla ut.

Om marknaden bara agerat som den borde, närmligen att ge Ivanovic 55-60% chans å hade valet varit enkelt, att greena ut. Det hade även öppnat möjligheten till att boka Ivanovi igen om hon skulle ta ledningen i andra set.
Men oddset var för lågt och jag valde att stå kvar i positionen.

Ivanovic tog sedan ledningen med 2-0 i andra set och handlades ned till 1.2. Efter det så tappade hon matchen helt och förlorade till sist med 1-6 3-6. Markande vägrade ge sig - in i det sista, vid ställningen 6-1 *4-2 till Peng så handlades hon till hel 1.55.

Återigen;
Marknaden förstår ingenting ibland.
När man tradar så är det med delad glädje som man rätt ofta konstaterar att maknaden ligger fel. Visst letar man värdeodds och felodds, men samtidigt så vill man ju gärna att marknaden agerar som man förväntat sig.


Kommentarer
Postat av: Mats

Williams var grymt!

2008-01-04 @ 22:12:39
Postat av: Mistah

Ja,

Det var två underligga matcher. Gjorde en riktigt fin hacka på Williams men en liten förlust på Peng/Ivanovic.

Alltid när oddsen ligger så här konstigt är man orolig för att någon annan vet mer än en själv. Dagens läxa? Kanske att man ska lita mer på sig själv.

2008-01-05 @ 09:41:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0