Federer lägger av?

Roger Federer förlorade precis mot fransmannen Giles Simon!

Detta var Federers första match i efter Wimbledon. När förlorade Federer senast två matcher på rad? Inte så länge jag har tradat iaf.

Marknaden var som vanligt, Federer kan inte förlora.
Jag var dock inne på det och slängde tidigt upp en bokning på hela 300k, men lyckade (även) denna gång sabba siffrorna i sluttampen till någon helt annat. Well well. Det kommer nya matcher.

Eftersnacket om denna match kommer inte handla om att 1.01 förlorade igen (12 miljoner under 1.06 matchat på Federer). Inte heller kommer det handla om Simon, hans insats var bra men någon stjärna är han inte. Federer gjorde honom bra kan man säga.

Avser Federers vinstchans i % under matchen. Totalt omsatte 24 miljoner, matchen speladeskl  02.00-04-00

Eftersnacket lär istället handla om Federers lysande karriär kommer ta slut snarare än vad vi trot eller inte.
Damtennisens världsetta Henin slutade som en blixt från klar himmel för ett par månader sedan. Om Federer väljer att gå samma väg så kommer det inte vara någon större överraskning, men det var nog ingen som trott det när året började.

Enligt mina beräkningar så kommer Federer förmodligen att vara världsetta i två veckor till, sedan blir det tronskifte.
Personligen så hoppas jag inte att Federer lägger av och det hoppas nog inte Stockholm Open på heller, eftersom Federer har lovat att komma dit i höst.

När Federer förlorat matchbollen så fanns det fortfarande 1.01 kvar att spela på Simon.
Jaja tänkte jag, ingen ide att skicka nu flera sekunder efter slutet. Men 1.01 låg kvar. Och det låg kvar.
Det kändes verkligen som att marknaden skrek: NEJ NEJ FEDERER KAN INTE FÖRLORA
Marknaden vägrade acceptera det det tog 10-15 sekunder innan 1.01 pengarna var slut. Totalt så matchades det över 1.5 miljoner på att Simon skulle vinna - efter matchens slut!

Nästan lite komiskt. Nej nej nej, Federer kan inte förlora...Nadal spelade även han sin första matchen ikväll efter Wimbledonfinalen.
På andra sidan nätet hade han 123:e rankade Levine, ni vet han som spelade den där matchen med felvänd scoreboard för ett tag sedan. Nadal vann med 6-4 6-2 men här ljuger siffrorna en hel del.

I det första setet så var Nadal stel och hamnade snabbt i underläge *1-4 samt två breakbollar emot sig till 1-5.
Sedan var uppvärmningen klar och efter det var det one way traffic. Förmodligen var det bara lite ringrost, känna på banorna och så. Men håll ett öga på Nadal i kommade matcher. Han har nu fyra raka turneringsvinster med sig och har inte förlorat en match sedan början av maj. Men den första förlusten kommer allt närmare.Robin Söderling - ni vet han som kan säga fula saker - är vidare till tredje omgången efter seger mot Verdasco över tre set. Tro nu inte att det går att lita på Söderling för det. NO NO
Idag så hade Söderling ledningen med 6-4 4-1 och handlades till 1.03. Som hedersordförande i chocker klubben så kände han sig dock manad att tappa den ledningen från ett läge med 97% vinstchans till att förlora andra set.
Vid ställningen 2-2 i avgörande så handlades faktiskt Robin inte längre som favorit, dvs under 50% vinstchans.

Men den där GP-skribenten har nog rätt. Robin är tvärstabil nu och därför samlade han sig och vann komfortablet det sista setet med 6-4.

Jonas Björkmans match hann jag tyvärr inte följa eftersom den gick parallet med Federer. Jonas chanser på förhand bedömdes som väldigt små som hemmafavoriten Blake. Men vad ser jag hups plus?
JO, Björkman vinner första set med 6-1 och handlas som favorit! Det var så dåligt likviditet  på den marknaden på grund av andra TV-sända toppmatcher som gick samtidigt så markanden lyckades få Björkman ner till 1.80, vilket såklart är MADNESS mot Blake, även fast han vunnit första set.
Eftet det så var lekstugan över, Blake vann till slut med 1-6 6-1 6-2.


Nu blir det ett glas vin med Cissi och lite sörjande från min sida. Zakopalova och Federer bokas låg som attan med min vana trogen så kliver jag av för fort. Det lär ta minst en dag att komma över Federers förlust. Kanske två.

Dagens bild:Jag hittade en bild idag på mig och Peter Swartling när vi firar en Djurgårdsseger tillsammans på cafét.
De var tider det.

Kommentarer
Postat av: Jimpa

Jo man vann fina pengar på Björkman matchen. Det är bara att tacka och ta emot.

2008-07-24 @ 20:06:21
URL: http://www.sportstrading.nu
Postat av: Gunnar Elmroth

Tjenare Johannes,

jo att Fedex peak skulle nås någon gång under 2008 är helt enligt plan.BTW, vet att du är från Norrland. Hade för mig att du var norrbottning, men en trader på Frösön som jag känner trodde att du var från Östersund. Stämmer det?Gunnar

2008-07-25 @ 23:02:49
URL: http://teamprofit.wordpress.com
Postat av: Trader

Har sagt det länge om Federer, det är inte samma spelare som förut. Hela säsongen 2008 har präglats av ofokusering och (för honom) enkla missar. Det duger inte att rada upp ess för att rädda egna servegame som i Wimbledon. Man måste se till att knyta till säcken när man har motståndaren nere för räkning. Hur många lägen hade inte Federer i finalen på Nadal? Han verkar mätt på framgång helt enkelt. Nadal kommer utan tvekan att ta över tronen. Trodde på Djokovic efter hans insats i Australien, men han tycks ha tappat det mesta han visade upp där.

2008-07-28 @ 13:01:49
Postat av: Trader

Har sagt det länge om Federer, det är inte samma spelare som förut. Hela säsongen 2008 har präglats av ofokusering och (för honom) enkla missar. Det duger inte att rada upp ess för att rädda egna servegame som i Wimbledon. Man måste se till att knyta till säcken när man har motståndaren nere för räkning. Hur många lägen hade inte Federer i finalen på Nadal? Han verkar mätt på framgång helt enkelt. Nadal kommer utan tvekan att ta över tronen. Trodde på Djokovic efter hans insats i Australien, men han tycks ha tappat det mesta han visade upp där.

2008-07-28 @ 13:02:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0