Levine - Isner

Dags att köra igång bloggandet igen.

Efter allt strul med blogg.se så tappade jag motivationen att blogga på men nu känner jag mig redo igen.
Vore ju synt om bloggen dog, right.

Under den senste månaden så har det rullat på som vanligt. Tradat en hel del med resultat enligt plan.

Finalen i Söndags mellan Nadal och Federer var en av de bästa matcher jag skådat. Kul för Nadal att han fick vinna.
Under matchen så handlades det för hela 580.000.000 SEK på Betfair vilket lär vara nytt rekord för en enskilt tennismatch. Då ska man även ha i tanke att inga låga odds under 1.1 handlades vilket ofta drar upp omsättningen annars.

Denna vecka spelas det hela fem turneringar. I år spelas OS vilket gör att det blir extra många turneringar veckorna före och efter OS, eftersom alla måste få plats.

Som sig bör så skräller det och svänger det friskt i de första omgångarna, en 1.01 per dag och dussinet 1.10 eller lägre har fallit offer redan denna vecka.
Söderling, Björkman, Ryderstedt, Eleskovic och Rehnquist är alla vidare i Båstad. När var fem svenskar förbi första omgången senast?


Efter att ha genomlidigt Söderlings match, (1.01 upp till 2.0 å ner igen) så tog jag mig längre promenad med Tilda. Inget märkvärdigt med det men ack så viktigt. Under tiden så spelades nämligen en match i USA mellan Levine och Isner.

Om jag hade varit hemma och tradat den matchen så hade jag till 99% säkerhet förlorat en stor summa pengar.

Att trada tennis är en hel vetenskap och man slutar aldrig att förvånas.
Isner vinner första set med 6-3 och tar sedan helt över matchen. Han går fram till 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0 i andra set.
 
Vid 6-3  5-0 så finns handlas han fortfarande till oddset 1.05, 95% vinstchans. Han ska normalt handlas till 1.01 ev 1.02 i det läget. Men "någon" fortsätter att erbjuda odds på Isner, vid ställningen 6-3 5-1 40-30(matchboll) så går det tom att spela till oddset 1.12!  När matchen tar slut så ligger även oddsen kvar vilket inte ska kunna hända.

På Betfairs forum spekuleras det hejvilt om matchen är uppgjord eller om det är en felprogramerad bot som går lös.

Isner vinner matchen med 6-3 6-1 och Betfair stänger ner marknaden. Efter en stund så bokför de även matchen och kör debi och kredit på alla konton, dvs de som vunnit får sina pengar. Slutet gott - allting gott.

Not.

Efter någon timme så ringer min svärmor, rasande. Det officiella resultatet har nu ändrats från Isner 6-3 6-1 till Isner 3-6 1-6. Den officiella hemsidan till turneringen i Newport, Rhode Island går ut och ändrar segrare i matchen - i efterhand!
 
Liveuppdateringen, som precis som alla andra ATP-turneringar gick via protennislive hade under hela matchen visat fel resultat. När Isner vann en boll så visade den att Levine vann bollen och vice versa.

99.99% av alla spelare, traders OCH samtliga spelbolag som hade matchen öppen baserade sina köp på fel resultat.
Uppenbarligen så visste en eller ett par personer om felet, och uttnyttjade det till max genom att inte erbjuda för höga odds utan bara lite för höga.

Vad Betfair ska göra åt saken vet jag inte. Det är varje traders ansvar att placera vad och felinformation förekommer. Men här var det uppenbart att i stort sett alla fick felinformation. Ett spelbolag han tom betala ut vinsterna på fel person, vilket betyder att även Betfair fick fel information. Den eller de som kände till felet måste dessutom ha handlat/medverkat i handel direkt från arenan eftersom att matchen inte TV-sändes. Det är inte tillåtet att handla från USA på Betfair, vilket betyder att den eller de som tog hem några miljoner på kuppen;
1. Handlade från USA   eller
2. Medverkade till att score boarden för första gången någonsin visat fel resultat i en hel match (ja, det har hänt någon gång förr men inte i en hel match vad jag sett).

Det är inte lätt att voida matchen heller rakt av eftersom förtidsspelarna ifs lär lämna Betfair sooner or later. Men voida endast livespelet har de gjort förr och det bör de kanske göra igen. En liten utredning lär följa detta hursomhelt.
Jag hoppas för allt i världen att detta inte var en planerad kupp i sammarbete med resultatuppdateringen utan bara ett misstag.

Oh dear.
Jag ska promenera mera. Det är nyttigt på alla sätt.

Förra veckan var jag och Cissi på Wimbledon tillsammans med Christian från Betfair för att slipa relationerna lite.

En kanonresa med damernas semifinaler på Center Courten som höjdpunkt. Efter första dagens klubbsbesök så kändes det från topp till tå att jag inte är 21 år längre. Andra kvällen skulle därför bli tidigt men ack vad fel jag var där.
Betfairs norske bachelor, Frode, gjorde oss sällskap vilket åter fick mig att tro att jag var 19 igen. Tung dagen efter.

För den som undrar om vikten efter Cambridge;
Endast +1.5 kg 30 dagar efter avslutat kur(-10.5 på 18 dgrs kuren). Så blev det tyst på "nanana du kommer gå upp direkt igen" kritikerna. Got u.

Edit: blogg.se har problem igen, vilket gör att det ibland inte går att lämna en kommentar.

Kommentarer
Postat av: Jimpa

Det här med Levine och Isner var verkligen skumt. Verkligen tråkigt när sånt händer.

Märkligt hur det KUNDE hända.

2008-07-09 @ 19:24:08
URL: http://www.sportstrading.nu
Postat av: Jimpa

Det här med Levine och Isner var verkligen skumt. Verkligen tråkigt när sånt händer.

Märkligt hur det KUNDE hända.

2008-07-09 @ 19:24:26
URL: http://www.sportstrading.nu
Postat av: niklas

ja vilket jävla skämt levine - isner. var efter matchen grön på isner å röd på levine, fick in pengarna på konton efter matchen men lite senare var jag istället minus.. otroligt att betfair kan komma undan med detta , varför får man inte pengarna tillbaka? man blev ju totalt grund lurad. om scoarboarden på betfairs egna sida visar fel å spelarnas namn är tvärtom å det står efter matchen att vinnaren är isner måste betfair ju ge tillbaka pengarna! Står tydligen i deras regler som antagligen Lasse Kongo skrivit att dom inte ansvarar för såna här saker.. helt otroligt. Hur ska man kunna spela i fortsättningen? kommer ju definitivt hända fler gånger. Lider med alla dom som förlorade stora summor.

2008-07-09 @ 20:05:07
Postat av: moona

du skrev att jag var rasande, det var nog bara halva sanningen, vilka j,,,a skojare, först sätter dom in pengarna sen rycker dom betfair tillbaka dom, hädanefter känns det nästan som en självklarhet att vara på sin vakt, det stod ju för tusan fel på deras egen sida.... Trycker jag fel får jag stå för det,,, då borde dom åtminstonde ha så mycket sunt förnuft BETFAIR att dom sätter tillbaka pengarna en sån här gång,,, ja just ja då kanske det inte finns pengar över att roa sig för... Tex Åre resor.

2008-07-09 @ 22:22:40
Postat av: moona

du skrev att jag var rasande, det var nog bara halva sanningen, vilka j,,,a skojare, först sätter dom in pengarna sen rycker dom betfair tillbaka dom, hädanefter känns det nästan som en självklarhet att vara på sin vakt, det stod ju för tusan fel på deras egen sida.... Trycker jag fel får jag stå för det,,, då borde dom åtminstonde ha så mycket sunt förnuft BETFAIR att dom sätter tillbaka pengarna en sån här gång,,, ja just ja då kanske det inte finns pengar över att roa sig för... Tex Åre resor.

2008-07-09 @ 22:23:38
Postat av: David

Varför tror du att förtidsspelarna lämnar Betfair? Jag kan sorteras in i den kategorin och är man en någorlunda "tung" vinnande spelare är de ju ett av ytterst få alternativ som finns. (Där man inte blir "avstängd".) Men du kanske har något bättre alternativ att rekomendera?Mva

David

2008-07-10 @ 10:50:09
Postat av: Christian

Jag citerar:"Det är inte tillåtet att handla från USA på Betfair, vilket betyder att den eller de som tog hem några miljoner på kuppen;

1. Handlade från USA eller

2. Medverkade till att score boarden för första gången någonsin visat fel resultat i en hel match (ja, det har hänt någon gång förr men inte i en hel match vad jag sett)."För det första behöver man inte "handla" från USA, det räcker med att någon på plats på tävlingen ringer till någon i Europa som har ett BF-konto. För det andra förstår jag inte varför du lägger in ett "eller" mellan punkt 1 och punkt 2.

2008-07-10 @ 11:21:25
Postat av: moona

Men hallå där mr Betfair, jag handlade via sidan som Ni hade uppe... Eller är jag helt ute o cyklar, Tala om för mig varför Berfair betalade ut pengarna för att sen ta tillbaka dem,, FY FAAAN va dåligt, sen komma med klena argument. Om betfair har sidan uppe o sen inte ids bevaka sitt eget arbete må det ju vara nåt fel,,,, Johannes finns det nåt annat bolag att spela på, som är seriösare?????

2008-07-10 @ 15:12:34
Postat av: Mattias

Jag har svårt att förstå varför folk tycker att Betfair skall betala tillbaka. Betfair kan ju inte lastas för fel som tredje part (scoreboarden) gör och uppger det klart och tydligt på de resultatservicesidor som är anknutna till Betfairs egna sida. Att scoreboarden har direkta fel varje dag är inte ovanligt, att det går så här ordentligt åt skogen är väl nästan unikt. Att Betfair först betalade ut fel är ingenting som påverkar korrigeringen.

Betfair kan inte sno vinsterna av dem som spelade på Levine och skulle Betfair betala tillbaka här skulle det förmodligen röra sig om en förlust på hundratalstusens euro. Något som antagligen skulle kräva styrelsebeslut och jag har svårt att tro att aktieägarna är speciellt sugna på att ge bort sina pengar.För de som förlorade är det bara att bita i det sura äpplet och ta detta som en lärdom i fortsättningen.

2008-07-10 @ 15:38:38
Postat av: Niklas

Mattias, Hmm är snarare Betfair som ska ta lärdom av detta.. å dom borde ha stängt matchen innan den var klar så hade det inte varit några problem. undrar om dom hade agerat även om dom fått reda på att scoreboarden va fel under matchen? skulle inte tro det, det är ju inte deras ansvar.. så varför bry sig.Angående att det står klart å tydligt att dom inte ansvarar för scoreboarden.. e har spelat i ett halvår å ser först nu när du sa det att det står med liten text längst ner, oj så tydlig den är.. e väl jag som e gammal å har dålig syn, e ju faktiskt 26. för alla nybörjare å antagligen dom allra flesta så tar man nog för givet att står det fel på scoreboarden på den största oddsbörsen som finns, i en hel match så antar man nog att få pengarna tillbaka. och om inte det iallafall en ursäkt.

2008-07-10 @ 18:30:21
Postat av: Mattias

Situationen är ju inte bekväm för Betfair heller som nu får en hel del negativ publicitet och ett antal tappade kunder, som gjorde bort sig rejält i den matchen. Men Betfair måste nu agera utifrån den situation som råder och enligt mig gjorde Betfair det enda rätta. Skulle Betfair ha lagt märke till att scoreboarden visade fel resultat skulle marknaden troligtvis ha stängts. Att Betfair först betalade ut fel, tyder ju på att de inte heller visste om vad som hände.Själv har jag spelat ganska länge och är därmed väl medveten om att Betfair (och andra bolag) inte har ansvar för eventuella fel i scoreboarden. Däremot är det det som gäller och förhoppningsvis är allt fler medvetna om det i framtiden.Pengarna tillbaka tycker jag fortsättningsvis att är orimligt. Det blir mycket dyrt om Betfair skall betala ut vinster och kvittera förluster, för ett fel som inte var deras.Det lönar sig alltid att sätta ett tak för maxinsats. Att sätta en hel kassa på ett till synes säkert spel leder förr eller senare till katastrof.

2008-07-10 @ 19:50:57
Postat av: Johannes har du kvar Söderling videon?

Johannes har du kvar Söderling videon? Youtube puttade ner den ganska snabbt, har du kvar videon?

2008-07-10 @ 21:05:22
Postat av: Johannes har du kvar söderling videon?

Johannes har du kvar Söderling videon? Youtube puttade ner den ganska snabbt, har du kvar videon?

2008-07-10 @ 21:05:52
Postat av: xx

Johannes har du kvar Söderling videon? Youtube puttade ner den ganska snabbt, har du kvar videon?

2008-07-10 @ 21:06:22
Postat av: Anonym

Självklart skall man bita i det sura ÄPPLET när man förlorar, förlorar man pga feltryck på sidan bör nån annan bita... Heja Niklas....

2008-07-10 @ 23:20:01
Postat av: Christina

Var i ligger problemet? Om Betfair har lite stake i sig annulleras alla inplay spel på matchen. Betfair stänger av marknaderna när dom inte har bild eller kommunikation. Varför gjorde man ingenting åt det den här gången? Eller hade Betfair kommunikation och lät det bara vara??? Tycker det är märkligt att dom själva inte nämner någonting om caset på sitt forum. Att dom först betalar ut pengarna för att sedemera ta tillbaka dessa, innebär ju inte att dom inte visste något, smart drag?? Hur du än vrider och vänder på det så blir mer eller mindre alla inplay spelare lurade. Lurendrejeri är ordet, ser faktiskt ingen större skillnad på det här caset och de uppgjorda tennismatcherna som stoppats i efterhand. Massmedialt intresse??????

2008-07-11 @ 08:46:08
Postat av: Mattias

Betfair har nog inte haft bilder på matchen, vilket den första felaktiga, första utbetalningen tyder på.Att inplay-spelarna blir lurade är tyvärr inte Betfairs problem. Betfair har här agerat som i vilken annan match som helst. Felet var en tredje parts, så jag förstår inte varför Betfair skulle vilja betala sig sjuk p.g.a. det. Reglerna är enkla i det här fallet och det kräver inte mycket tolkningsförmåga för att göra som Betfair agerade här.Naturligtvis är det beklagligt att Betfair inte tycks ha bilder på alla matcher, men det är det väl ingen som har trott heller?

2008-07-11 @ 09:35:40
Postat av: Johannes

Oj oj, känsligt detta.

Mr:XX: Jag har kvar videon från den matchen.

David: Jag sa att Betfair inte kan voida matchen eftersom förtidspelare då skulle drabbas p åett märkligt sätt.

2008-07-11 @ 19:52:56
Postat av: Johannes

Oj oj, känsligt detta.

Mr:XX: Jag har kvar videon från den matchen.

David: Jag sa att Betfair inte kan voida matchen eftersom förtidspelare då skulle drabbas p åett märkligt sätt.

2008-07-11 @ 19:53:13
Postat av: xx

kan du inte lägga upp söderling videon på rapidshare :D ?

2008-07-11 @ 21:50:16
Postat av: Anonym

kan du inte lägga upp söderling videon på rapidshare :D ?

2008-07-11 @ 21:50:31
Postat av: Anonym

kan du inte lägga upp söderling videon på rapidshare :D ?ganska komiskt att franska tennisförbundet tog ner videon dagen efter

2008-07-11 @ 22:11:18
Postat av: Anonym

kan du inte lägga upp söderling videon på rapidshare :D ?ganska komiskt att franska tennisförbundet tog ner videon dagen efter

2008-07-11 @ 22:11:31
Postat av: moona

Bra skrivet Christna, lurendrejeri är rätta ordet,,,

o du Johannes känsligt är det naturligtvis, för sköter man inte sitt jobb,,,,,,,,,, kan det ju gå hur som helst.Pengarna spelar ingen som helst roll för min egen del eftersom jag vet att jag är duktig på att satsa fel i de flesta lägen, men den här gången hade man inte ens chansen att rädda några kronor,,,,,,spänningen är helt plötsligt väck..... för vem skyller man på nästa gång?????

Joå förmodligen spelaren som inte höll sig informerad, ju mer man skriver omdet här ju mer förbannad blir jag/ moona.....

2008-07-11 @ 22:18:43
Postat av: Mattias

Moona:Jag förstår fortfarande inte varför du beskyller Betfair. Som sagt har Betfair ingenting med det här göra. Jag är övertygad om att Betfair inte ens märkte felet i scoreboarden, men skulle de ha gjort det har de ändå ingen skyldighet att stänga marknaden.Betfair drog in enorma kommissionsintäkter på den här matchen. Jag skulle t.o.m. ha förståelse för att aktiebolaget (vars syfte är att maximera vinsten), medvetet skulle ta chansen i en dylik situation, när möjligheten uppstår. Och inget fel med det.Däremot är det ju fortfarande beklagligt att scoreboarden visar fel resultat, men det är, som konstaterat, ingenting som Betfair råder över.

2008-07-12 @ 21:47:35
Postat av: Nesse

Det är väl inte betfairs fel att folk spelar efter en felaktig livescore sida. Tänk om bf skulle betala ut vinster på båda håll för varje gång en livescoresida med fotboll råkat sätta upp ett mål på fel lag eller lagt upp ett mål som senare visade sig vara bortdömt. Skulle inte finnas ett spelbolag i världen kvar.

2008-07-12 @ 23:35:47
Postat av: ZuperZ

Det är väl ändå en tennismatch som spelades mellan två verkliga lirare vi snackar om, inte något simpelt datorspel som lirades på en skärm?! Levine spöade Isner och Betfair betalade ut till dem som satsat på rätt vinnare, so what´s the big fuzz, era förbannade nollor?! Okej, era kontoutdrag visade fel i 5 minuter... herregud, vilken katastrof!

2008-07-13 @ 12:02:20
Postat av: ZuperZ

Det är väl ändå en tennismatch som spelades mellan två verkliga lirare vi snackar om, inte något simpelt datorspel som lirades på en skärm?! Levine spöade Isner och Betfair betalade ut till dem som satsat på rätt vinnare, so what´s the big fuzz, era förbannade nollor?! Okej, era kontoutdrag visade fel i 5 minuter... herregud, vilken katastrof!

2008-07-13 @ 12:03:10
Postat av: ZuperZ

Det är väl ändå en tennismatch som spelades mellan två verkliga lirare vi snackar om, inte något simpelt datorspel som lirades på en skärm?! Levine spöade Isner och Betfair betalade ut till dem som satsat på rätt vinnare, so what´s the big fuzz, era förbannade nollor?! Okej, era kontoutdrag visade fel i 5 minuter... herregud, vilken katastrof!

2008-07-13 @ 12:04:21
Postat av: Lasse Schmidt

Det är väl ändå en tennismatch som spelades mellan två verkliga lirare vi snackar om, inte något simpelt datorspel som lirades på en skärm?! Levine spöade Isner och Betfair betalade ut till dem som satsat på rätt vinnare, so what´s the big fuzz, era förbannade nollor?! Okej, era kontoutdrag visade fel i 5 minuter... herregud, vilken katastrof!

2008-07-13 @ 12:05:09
Postat av: Johannes

Jag har lagt upp den här:http://www.megaupload.com/?d=6MADBMMY

2008-07-14 @ 15:01:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0