Drift

Innan en tennismatch startar så är det en del saker man bör ha koll på. En viktigt sådan är startpriset, dvs de odds som spelarna handlas till precis när matchen börjar. Det priset rör sig alltid tiden innan match, beroende på ny information, köptryck och annat. Men försöker även se en tendens i oddsets pris, sk drift.

Nattens final i Mexico var en match med drift innan start.

Nalbandian var favorit mot Almagro. Eftersom de spelade semifinaler igår så var marknaden endast ca 20 timmar gammal. Under de 20 timmarna så hade Nalbandians odds driftat ner från 1.59 till 1.40.
Framförallt kort före start så kom det in relativt stora pengar på honom som pressade ner priset till patetiska 1.4.

Bet365 som är det ledande tradionella spelbolaget på tennis erbjöd högre odds än börsen på Betfair, vilket händer men inte ofta.
image196
Driften innan matchstart.

Vad beror då dessa driftar på, och hur ska man hantera dom?

Anledningar till en drift:
Felaktigt odds i början - marknaden rättar sig själv. Det är den vanligaste anledningen.
Ny öppen informationsena skador, uttalanden och annat.
Insider/ej känd information - Uppgjorda matcher, skador, sjukdomar, brist på motivation, tankningar
Spelbolagens/ andra oddsbörsers odds - Om ett bolag sticker ut så kan det påverka mindre marknader
Följa John principen - Vanliga spelare/traders följer pengarna, förutsätter att spelaren har extra bra chans.
Traders som jagar ikapp - Om man tradar/market makar innan start kan man hamna snett och vissa jagar och pressar då ned priset ytterliggare.
Tidigare matcher - om 4 av fem favoriter vunit en kväll så brukar den sista favoriten pressas ned lite extra. Samma i ett ovänt fall.

Hur hanterar man då en drift?
Respekt -Man ska alltid ha respekt för en drift. Min uppfattning är marknaden ofta har rätt, men det är såklart på marginalerna isf.
Felaktiga målodds - Eftersom marknaden är misstänksam kommer det vara mycket svårt att räkna på målodds. Man ska därför trada med försiktigthet i början innan marknaden har satt sig. ett exempel kan vara en spelare som har driftat ner från 1.7 till 1.5, om den spelaren tar ledningen lätt så kommer hans odds att gå ned extra mycket, eftersom driften så visade sig stämma(tror folk iaf) samt att många jagar odds och alla vill köpa samma spelare.
Våga - Eftersom en drift oftast inte orsakas av en skada eller en uppgjorde match så måste man våga gå emot om man ser värde i det. Men man bör vara p åsin vakt att det kanske blir rätt långa positioner eftersom man förmodligen inte kommer få ut rätt pris.
Avstå - Om man är för skeptisk eller värdet blir "för bra" så kan det vara läge att avstå. Avstå absolut att kliva på från start. Framförallt så är grejen den att om man är skeptisk och har konspirationstankar och annat i huvet så tappar man självförtroendet och då blir det allt som oftast till att gå "all-red".
Sök infromation - Sök information om anledningen. Om en spelare förmodas ha en skada som orsakat en drift så är det viktigt att känna till att skadan är anledningen. Om det visar sig när matchen börjar att skadan inte påverkar så kommer marknaden direkt att korrigera tillbakak oddset. Man bör veta källan till driften, om det inte finns någon så ska man veta att det inte finns någon.

Nalbandian förlorade i två raka med 1-6 6-7.Kommentarer
Postat av: nurugsinnet

Vad menar du med marknadsledande? De bolagen som tar tennisen seriöst är Unibet och Expekt. De sticker ofta ut från marknaden, medan samtliga engelska bookmakers bara lägger sig mitt i. Bet365 går inte att räkna som en seriös bookmaker, då de inte tar mer än 10 kronor från en kund som vunnit 20K. Dock är Bet365 och Bwin i topp när det gäller streaming (förutom BF) och i vissa fall utbud. Jag såg dock att Unibet börjat streama en hel del nu sista tiden.

2008-03-02 @ 12:30:36
Postat av: Peter Dahlenmark

Bet365 har en policy mot svenska kunder och en helt annan mot övriga av kända anledningar. Utbudsmässigt och oddsnivå på SP så står sig Bet365 och Stan James bra vad avser tennis. Unibet tar småsmulor så vad du fått deras storhet ifrån är en gåta. Johannes talar också om oddsjämförelse på SP, vilket är av stor vikt och där kunderna på BF ibland uppträder mycket märkligt.

2008-03-02 @ 12:39:11
Postat av: Joh

syftade på att jag tycker bet365 är ledande på livetennis just nu, jag kanske har fel men det är min uppfattning. bwin kör allt färre matcher numera.

2008-03-02 @ 13:06:08
Postat av: Swingtrader Igor

Postat av: nurugsinnet

Vad menar du med marknadsledande? De bolagen som tar tennisen seriöst är Unibet och Expekt.

Jag hoppas verkligen att det ligger ironi i ditt inlägg och inget annat.

Hur många gånger lägger Unibet ut odds på en turnering innan exempelvis Pinnacle sport?

Synd att man inte hade krafter nog att kunna trada i Nalleballe matchen.

2008-03-02 @ 16:39:58
URL: http://betfairswingtrader.blogspot.com/
Postat av: nurugsinnet

Det jag menar är att en seriös bookmaker har idéer och står för dem. Det händer flera gånger per vecka att Unibet och Expekt lägger ut arbitrage och tar stora insatser för att de har en idé på de matcherna. Swingtrader Igor, att vara först är inte att vara bäst. I så fall skulle du anse att Bwin är marknadsledande =) Visst är Pinnacle ofta tidigare men om de lagt ut 1.90 varpå UB eller Expekt lägger ut 1.94 någon timme senare så visar det att UB/Expekt har en stark idé istället för många andra som skulle lägga ut 1.80 eller liknande.

2008-03-02 @ 18:01:43
Postat av: Swingtrader Igor

nurugsinnet

För det mesta så låter det som att du försöker göra reklam till någon/några iställeT för att hålla sig till fakta.

Jag vil att du med konkreta svar kommer med vilka matcher som unibet har högre odds än just Pinnacle.

Playit eller nuvarande BWIN kan du inte använda som exempel,varken som oddssättare eller den som tar in spel
med högre belopp.

2008-03-02 @ 18:55:02
URL: http://betfairswingtrader.blogspot.com/
Postat av: nurugsinnet

Jag gör inte reklam för någon. I så fall skulle jag inte nämna två konkurrenter i samma andetag. Det finns mängder av exempel. Låt oss ta Masters Cup 2007 som ett exempel på en turnering (eftersom den är lätt och överskådlig) med några utvalda matcher där antingen Unibet eller Expekt var högre än Pinnacle på ena spelaren:

Nadal-Ferrer, odds nedan på Nadal
Pinnacle: 1.552
Expekt: 1.60
Unibet: 1.58

Nadal-Djokovic, odds på Djokovic
Pinnacle: 4.10
Expekt: 3.90
Unibet: 4.80

Gasquet-Djokovic, odds på Djokovic
Pinnacle: 1.431
Expekt: 1.40
Unibet: 1.45

Federer-Gonzalez, odds på Federer
Pinnacle: 1.04
Expekt: 1.04
Unibet: 1.05

I love the facts. Trevlig kväll, Igor!

2008-03-02 @ 19:44:47
Postat av: Fredrik

Tack Johannes!
det var mycket intressant och lärorik läsning

2008-03-02 @ 23:39:46
Postat av: Christian

Du vet verkligen inte vad du snackar om. Las vilket internationellt forum som helst sa ser du att B365 slashar alla "smarta" kunder oavsett ursprungsland.

2008-03-04 @ 16:05:34
Postat av: Christian

Ovanstaende var riktat till Dahlenmark.

2008-03-04 @ 16:06:33
Postat av: Christian

Vad galler Johannes pastaende att det finns riktmarken pa LIVE-tennis sa tror jag att det ar vanskligt, helt enkelt darfor att livebetting ar personalintensivt och det darfor uppstar variationer i kompetens hos live-compilers. Det borde galla B365 i annu hogre grad an andra eftersom de erbjuder sa manga matcher.

2008-03-04 @ 16:09:27
Postat av: Christian

Maste aven passa pa och ge berom for sammanstallningen, Johannes! Mycket bra!

Lycka till med tippandet forresten...

2008-03-04 @ 16:11:12
Postat av: Joh

Ty Christian.
Åsikterna är tydligen olika och jag inser att övriga bookies intre är min styrka att värdera direkt.

2008-03-08 @ 22:10:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0