Inga scores

Kvällens matcher har nu pågått i 20 minuter. Men den officiella livescoren ligger nere helt. Den har inte låst sig eller något, den är helt ur funktion. Stendöd. Enda möjligheten att följa matcherna i en av världens största tennisturneringara är just nu om man inte är på plats är att titta på Betfairs oddshandel. Visst, man kan ringa dit med, med det blir lite jobbigt att ringa boll för boll. Det måste vara en rätt besviken courtsider som härjar på matcherna, eftersom ingen annan kan handla..

Inga matcher tv-sänds idag, eftersom toppspelarna kliver in först imorgon.

Det var länge sedan scoreboarden fungerade så här dåligt. Någoting säger mig att det kan bero på att för många hackat sig in på den.

Noterbart är även att eftersom scoreboarden ligger nere men livehandel pågår så måste det vara courtsiders som ger information. Inget fel i det i sig, men det är förbjudet med livespel på tennis i USA där turneringen går..Jag läste på Magnus Normans utmärkta blogg precis. Han räknar upp en massa svenskar som är närvarande i Indian Wells. Ett stort gäng. En av de han nämner i svenskgänget är Tomas Nydahl. Han är ett fd. tennisproffs som numera arbetar på spelbolaget Expekt. Skönt att se att oddsvärderare på tennis inte ses som ohyra av alla på touren iaf.

Vissa röster hävdar idag att ATP medvetet skulle sabotera sin egen scoreboard, alternativt inte bry sig om när den krånglar. Syftet enligt dessa röster skulle vara att stjälpa betting på tennismatcher. Det råder ingen tvekan om att livebettingen utan tv-matcher dör ut utan en bra scoreboard. Förtidsspelet påverkas såklart även det, om än inte lika mycket. Den tekniska lösningen att sända ut resultat som ändå programeras boll för boll kan inte vara svår. det lär inte heller vara en kostnadsfråga, men tanke på vilka belopp touren omsätter.

Jag tror inte att ATP medvetet arbetar för att inte ha en fungerande scoreboard.
Men frågan kvarstår; Varför fungerar inte scoreboarden?

Ser nu att den fungerar igen, hur länge vet dock ingen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0