Value@Björkman

Jonas Björkman(6-3 7-6) och Robin Söderling(6-3 6-3) vann inom loppet av en minut båda sina matcher. De är därmed klara för andra omgången av Indian Wells.

Jag körde inte Björkmans match mot Volandri, eftersom jag var var upptagen med Söderlings match samt att jag gärna undviker spelare som Volandri. Men jag hade den uppe och följe den.

I slutet av Björkmans match så uppstod en situation som är lite spännande.

image199
Startodds på Björkman var 1.48
Han hade nu ledningen med 1-0 i set och låg under i tiebreak i andra set med ett minibreak, 1-3*.

Marknaden erbjuder 1.48+ på Björkman i detta läge. Trots att han har vunnit första set och endast ligger under med ett minibreak i andra set så värderas han alltså till samma vinstchans som vid 0-0.

Detta händer titt som tätt, och det är alltid lika roligt. Om Björkman hade förlorat andra set så hade måloddset för det landat på 1.7, dvs marknaden hade förmodligen korrigerat Jonas startodds från 1.48 till 1.7. Det kan man tycka vad man vill om, men det är normalt när en favorit vinner första och förlorar andra set.

Men att få startoods på en spelare i läget 1-0 6-6 1-3* är värde såvida inte startoddset varit fel. I just denna match så hade marknaden följt startoddset hela matchen. Det finns flera anledningar till att detta uppstår. Oftast är det därför att folk bestämer oddset utifrån vad oddset var i bollen innan. Det kan göra att vissa glömmer överblicken och totalbilden och bara tuggar på. En annan anledning är att startoddset är korrigerat eller att någon spelare börjat underprestera. Eller marknadspanik. Björkman hade handlats flitigt till oddsen 1.05/1.06 tidigare i matchen vilket kan ha gjort att någon utlöste sin "stop" och ville kliva av och därför skickar ett för högt pris.

Dagens trevligaste nyhet är att min vän Andreas "Anrik" Nordström skall bli far. Jag har inte kollat med honom att det är ok att lägga ut det på bloggen, men hey, världen måste få veta att det är en liten Zoogin på väg.
Stort grattis Ante och Evelina! Hallen och syster Sara m fam har skickat hälsningar!

Blir det en grabb så vet du vad han ska heta:)

Betfairs nya bot märks inte mycket. Det ska den ifs inte göra heller eftersom den agerar i det tysta. Men de flesta reaktionerna kring "boten" kanske har varit lite för stora. Principen att handla på sin egen börs är nog värre än just denna enskilda åtgärd.

Kommentarer
Postat av: Mats

varför tog du inte 1.48 i tiebreak då

2008-03-14 @ 07:52:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0