Jankovic 9 liv

Serben Jelana Jankovic är som en liten katt. Hon har nämligen hur många liv som helst.
Hon kämpar och kämpar, hade Dahlenmark varit kvar och sett matchen så hade han ringt direkt efter matchens slut och pratat sig varm om vilken fantastisk kämparglöd den kvinnan har. Jankan var hans favoritspelare, just på grund av matcher som den idag.

Vi minns alla den där tragiska natten i Miami förra året när Jankovic räddade fyra matchbollar mot Arvidsson, hon hade 3-6 i avgörande tiebreak + **7-8 tror jag det var. Precis som då så litade marknaden på att Jankovic skulle vinna. Och hon gör ju det rätt ofta, trots matchbollar, "skador" och annat emot sig.Idag så var det Italienskan Roberta Vinci som stod för motståndet. 10% vinstchans fick hon från start av marknaden vilket gjorde att vi redan från start satt med femsiffrigt i risk på Jankovic. När folk vill spela till 1.11 på henne så går det inte annat än att boka. Tyvärr så valde vi att sitta kvar för länge och klev inte av förrän i 3:e set. Parametern "trainer" väges in, men tyvärr så kallade aldrig Jankovic på denne, trots att matchen pågick i 2 timmar och 40 minuter.

Valet
mellan att trada marknaden och värdera oddsen är inte alltid så lätt.

Ser man det i efterhand så ska en position stängas när 1.12 blir 1.60+ men värderar man enbart Jankovic vinstchans per set så blir det inte lika självklart. Sannolikheten att hon aldrig ska handlas högre än vad hon gjorde vid 3-6 *0-1 såg jag som liten. Hon tappade serven i hennes tre sista servegame i det första setet, förlorade första matchen i två raka mot Pavlyuchenkova i Indian Wells.  Sedan förlorade hon även första matchen i två raka i turneringen efter mot Dulko i Miami. Vinci vann i förrgår komfortablet mot Vaidisova.

Vinci hade lägen, helt klart: 
6-3 1-0*
6-3 2-1*
6-3 3-6 4-4*
6-3 3-6 5-5* och breakboll till *6-5
6-3 3-6 tiebreak *4-4, 5-5* och *6-6.

Trots detta så handlades hon inte som favorit en enda gång. Marknaden gav alltså aldrig henne ens 50% att vinna matchen. Med all rätt kan man ju tycka så här i efterhand. Det tycker inte jag. Jankovic kämpar hårt är har en hög nivå men hon framstår allt mer som en av de mest övervärderade spelarna av marknaden. Hur kan någon på allvar tro att Jankovic slår Vinci MER än nio gånger av tio med dagens form? En gåta.

Diagrammet visar Jankovic vinstchans i % under hela matchen

Vid en matchboll till Jankovic så skickade någon fel!
470.000 spelades(940k matchades) till oddset 1.01. Jag tog 1.01 ordern som ett kvitto på att matchen var slut och gick iväg, måttligt road. Sedan hör jag Cissi ropa att matchen fortfarande pågår och det är tiebreak. Vilken amatör jag kan vara ibland.

Tänk var roligt det hade varit om vi båda lämnat kontoret och Jankovic sedan hade torskat det avgörande tiebreaket.
Vilken chock vi hade fått nästa gång vi loggat in.

I alla fall, matchen var inte slut - tvärom så var det 1-1 *5-6 4040. Nu hade den eller de som skickade fel en väldig tur att Jankovic ändå vann till slut. Bra omsättningen var det trots att den inte gick på tv i England. Ett par courtsiders körde matchen och den största var också anledningen till att oddset på Jankovic hölls nere. Courtsidern var svensk.

Som ni kan i ringen så är de ordrar som ligger först i svenska belopp. 75000 rsp 5000.
Hade courtsidern inte haft en depå med svenska kronor så hade det varit ojämna belopp eftersom de då räknas om från en annan valuta. Frågan kvarstår - vilka är ni?

Matchen innan denna var också jämn och precis som denna så hade man önskat en annan utveckling på vissa bollar.
Medina Garrigues hade 6-2 6-7 3-1* 40-15. alltså två breakbollar till dubbelbreak i avgörande set. Då handlades hon till 1.06 och just lägen som dessa älskar jag ju. Nästan ALLA gamblers vill spela på en spelare som leder klart och ser ut att gå mot en säker vinst. Därför är de också villiga att spela på för dåliga odds. Knepigt men sant.

Medina tappade såklart 4-1 läget till 4-4 och Errani hade då 30-15 i egen serve. Tvärr kunde hon inte hålla den utan blev breakad till 1-1 4-5*. Hon breakade snabbt tillbaka och hade 1-1 *5-5 3030 men kunde inte slutföra gamet denna gång heller. Marknaden litade helt och hållet på Medina vilket gjorde att vår position på Errani blev större och större för varje boll. Lite snöpligt att hon inte kunde hålla till 1-1 5-4* eller till 1-1 6-5*

Medina går ut för att försöka serva hem matchen igen vid 1-1 *6-5, får 40-15 - alltså två matchbollar i egen serve.
Någon tar våra 1.03 och vips så är det breakboll till 1-1 6-6. Den bollen var värd enormt mycket. Vi köpte tillbaka en del på 1.39 som var ok men med den uppdatering vi hade så är det svårt att justera poistionen högt under ett pågående game. Risken att vi får 1.39 efter att bollen är spelad får inte finnas. Scoreboarden låg mellan 8-17 sekunder efter verkligheten. Resultatet blev iaf 0 och några andra kunde andas ut.


Aftonbladet - som även kallas Aftonhoran hade denna rubrik i veckan:Jag fick känslan av att CS kommer smyga in i AÖ:s cell, via fönstret eller nått.
Bra journalistik.

Kommentarer
Postat av: niklas

matcherna gick ju på bwin, du verkar ha misat det eftersom du trodde matchen jankovic var över enligt scoreboarden och omsättningen var väl bra antar jag pga att den visades live där.

2009-04-10 @ 21:36:10
Postat av: kalle

matchen gick ju live på bwin..

2009-04-10 @ 21:41:03
Postat av: Igor

Det var ta mig fan konstiga rorelse i denna liksom i Petrovas match som pagar just nu.......3>0 i tredje odds pa bondarenko 1.65!!!hals from egypt

2009-04-10 @ 22:15:19
Postat av: Anonym

R.I.P Peter Dahlenmark,Hals from egypt

2009-04-11 @ 20:38:49
Postat av: Anonym

Emelie Loit (Loá som din tjej strandlund säger) leder !

2009-04-14 @ 18:24:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0