Marknaden återspeglade matchen

Måndag morgon, ny vecka.

Förra veckan var en sk. mellanvecka. De bästa spelarna vilade efter Australian Open.
Gonzales, Tsonga och Cilic vann som väntat de tre turneringarna som spelades.

Turneringarna som var i Chile och Sydafrika kommer ingen komma ihåg, de glöms bort snabbt. Att notera från Chile var att kvarlspelaren Cuevas inte förlorade en enda boll(24/24) i egen serve i andra set mot hemmaspelaren och favoriten i matchen, Capdeville. Turneringen i Kroatien därimot kommer finnas kvar i mångas minne och vi har säkert inte hört det sista från den turneringen ännu, trots att den spelats klart.

243:e rankade Dodig och 230:e rankade Veic tog sig båda fram till kvartsfinal. De båda är 23 resp 20 år gamla och kanske är de spelare som kommer etablera sig på top 100 under året. Eller kanske inte.

Veic mötte den forne toppspelaren Canas i första omgången i en match som var uppgjord på förhand. Den var inte bara uppgjord att Veic skulle få vinna, den var även uppgjord hur matchen skulle utvecklas. Detta för att upphovsmännen till bedrägeriet skulle få ut maximalt med pengar. 

Canas, som var storfavorit innan matchen tog ledningen med 6-4 och breakade Veic direkt i andra set. 
Trots detta så hade hans odds driftat under matchen från 1.20 till 4.5.  Alltså hans vinstchans hade minskat successivt under matchen från 83% till  22%, trots att han bara vann och vann. På Betfairs marknad så strömmade det in pengar på Veic från första bollen, trots att han bara förlorade och förlorade. Man kan jämföra det med att någon skulle velat spelat 200 miljoner på McCain att vinna amerikanska valet efter första prognosen på valdagen till oddset 1.3(77% chans) istället för han riktiga odds 17.5(6% chans). Så dumt var det.

Koatisk media har under veckan rapporeterat om detta och om att onormala insatser gjorts på matchen världen över. De allra flera spelbolag stängde matchen eftersom de förstod vad som pågick, men några missade det och fick in stora insatser. Betfair valde att genomföra en utredning efter matchen och frös alla utbetalnngar i ett dygn under utredningen.
Resultatet av utredningen blev, som väntat följande:


Betfair Customer Services03 Feb 16:16
                                        
PBZ Zagreb Indoors Tennis Tournament - Canas v Veic first round match settlement.
We have investigated the markets offered on the match between Canas and Veic at the PBZ Indoors in Croatia. After detailed analysis we are satisfied the market reflected the event and in accordance with our terms and conditions the market will be settled shortly.

Fritt översatt:


"Vi har undersökt marknaden som erbjöds på matchen mellan Canas och Veic på PBZ Inomhus i Kroatien. Efter noggrann analys är vi nöjda och anser att marknaden återspeglade matchen och i enlighet med våra villkor på marknaden kommer den att rättas inom kort."


Inget märkligt alltså, och därmed kommer matchen snart att vara glömd. I praktiken så ingår det i Betfairs vilkor att man får göra upp matcher ju. De lägger sig inte i säger de. Händelsen kommer inte få medialt ljus och ingen skugga kommer falla över tennisen eller Betfair. Slutet gott allting gott för de stora elefanterna.

Sanningen är den att det bara är att glömma matchen för oss alla. Den var uppgjord, ja. Men so what?
Det är ingen ide att lägga energi på detta. Världen är inte god eller rättvis. Det är bara att ge upp, bryta ihop om man så vill och gå vidare. Uppgjorda matcher är och har alltid varit en del av att handla på tennismatcher. Ärligt talat så har det aldrig varit färre uppgjorda matcher än nu. Så det är på rätt väg iaf, till viss del tack vare Betfair reaktion efter Davydenkos uppgjorda match hösten 07.

Ang Canas så skrev jag redan för ett år ett halvt år sedan om att man måste akta sig för hans akador och "ickeskador".
Det gäller fortfarande.Denna vecka så spelas det hela fem tennisturneringar världen över.

De två största är Rotterdam och Paris. I Holland så startar bl.a Nadal, Murray  och Söderling. När jag tittat på lottningen bli jag lite full i skatt.


Gasquet-Mathieu i första omgången. Två riktiga chokers!. Ingen av dessa spelare kan avsluta en match, båda kommer från förlust från ledning 2-0 i set i AO. Det som är roligast är att vinnaren av dessa två med all sonnolikhet får möte choker nr 3, Söderling. Denna del av lottningen får inte missas för den som ska handla live.

Rotterdam visas på VIASAT från och med lördag. Matcherna från center courten ska även streams live gratis på turneringens hemsida, hur det nu ska gå.

I Paris så startar världsettan Serena Williams, Jankovic och Dementieva.
Detta visas på Eurosport/Eurosport2 varje dag från och med tisdag.

De andra tre turneringarna spelas i Brasilien, USA och Thailand.
Den i Thailand är bara att glömma. deras scoreboard de senaste åren har varit närmast obefintligt.
San Jose i USA har ett intressant startfält med många trevliga kvällsmatcher. 20.00 börjar dom.

Betfair har köpt in rättigheterna till Brasilen Open och stream gratis från kl 20 varje dag. Almagro, Robredo och Acasuso är toppnamnen där eftersom de spelar på grus. Betfair blir allt bättre på att köpa in livebilder, inte bara tennis utan även andra sporter. I helgen så visade Betfair tennis från inte mindre än fem olika städer. Det är en enrom skillnad mot för hur det var för 2-3 år sedan då scoreboarden oftast var ens enda vän.# Har nu köat i 100 minuter för att komma in på ticnet.se. Är det 2009 eller?


Sverige ska möta Israel i kvalet till U21-EM i fotboll.
Svenska fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell om detta:

-Vi har inget annat val. Däremot hade vi inte tagit initiativ till en vänskapslandskamp mot Israel, säger förbundsordförande Lars-Åke Lagrell.

Varför inte?

- I en vänskapslandskamp är signalen att man möter en motståndare man vill spela emot.

Texten är tagen ut sin helhet, hela artikeln hittar ni här

Jonas Björkman och Magnus Normans förre tränare och tennisprofilen Fredrik "Fidde" Rosengren frågade sig för någon veckan sedan om Sverige verkligen ska ta spela Davis Cup mot Israel. Sverige tar emot Israel i Malmö helgen 6-8 mars. Precis som ingenting har hänt liksom.
I Lördags så var jag Tilda på Melodifestivalen. 1050:- för 1 timme och 30 minuter som närmast kan beskrivas som ett sektmöte. Inget märkvärdigt direkt, men på vägen hem så spelade de Ebba Gröns "Staten och Kapitalet" på radion.
Den har blivit lite inne igen efter finanskrisens intåg i vår vardag.

"Sida vid sida, tillsammans hjälps dom åt
staten och kapitalet, dom sitter i samma båt"


Melodifestivalen finns för övrigt att handla och spela på hos Betfair. Emilia som gick vidare till Stockholm handlades t.ex till runt 7 gånger, endast 14% chans. Vet man inte vem som ska gå vidare så kan man ju alltid sälja den men inte tror ska gå vidare. Just när det gäller Melodifestivalen så har marknaden visat genom åren att den inte är speciellt bra på att värdera, vilket ger extra värde. Carolas 94% vinstchans t.ex. Eller Scotts 55% i helgen. Just nu finns ingen marknad uppe för helgens deltväling men den kommer nog upp under dagen.

Nu bär det iväg till tandläkaren med Tilda - usch!


Kommentarer
Postat av: Johan Björkqvist

Rotterdamstreamingen ger upphov till stark besvikelse, vilket kändes väntat.

2009-02-09 @ 14:37:57
URL: http://grillthrilljaeger.com
Postat av: Anonym

samma visa om igen

gå aldrig emot marknaden när den är tvärsäker!

2009-02-09 @ 18:09:19
Postat av: Anonym

du glömde gil - koellerer 1.70 till 1.10 .....

2009-02-10 @ 17:35:59
Postat av: Anonym

Tack för en intressant blogg. Mkt läsvärd. Fick du tag i några plåtar?//Rikard

2009-02-10 @ 21:13:52
URL: http://oddstrader.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0