Nästa veckas tennis.


Nästa vecka är damtennisen tillbaka igen efter några veckor med FedCup och div små turneringar. Imorgn börjar Warsawas WTA turnering med spelare som världsettan Henin, Clijsters, Kuznetsova, Jankovic, Pertrova mfl.
Clijsers som gör sin sista säsong kommer för att försvara segern från ifjol. Hon bör ha god cans att vinna, främsta utmanaren bör vara Henin. De är på varsin sida i lottningen och kan därför mötas först i finalen, vilket de lär göra.

I Portugal börjar även Estoril Open, med båda en dam och herrturnering. På damsida saknas de bästa eftersom de har valt den mer pennisstigna turneringen i polen. Högst rankad av de deltagande damern är Bartoli, rankad 24 i världen. 
I herrtävlingen, som är veckan stoa tävlingpå herrsidan,  hittar vi fyra top tio spelare, Davydenko, Robredo, Djokovic och Gonzales. Djokovic bör bli favorit då han har en hysterisk form.

BMW Open för herrar startar även den imorgon. Till start här har vi såklart tyskarna Haas, Becker samt några top20 spelare. Haas är dock den enda spelaren på top 10 som kommer till start vilket nog är en besvikelse för turneringen.

All tre turneringar spelas utomhus på grus. Samtliga tuneringars livescore sköts av protennislive, dvs ATPs officiella resultatservice.  Måndagen innehåller hela 33 singelmatcher att välja och vraka mellan.

I samtliga turneringar  så startar de första matcherna kl 12 svesk tid.

Betfair visar vissa matcher från båda BMW och Estoril, se betfairs livestream schema för mer info.
BMW erbjuder även bilder på sin hemsida mot betalning.
Eurosport2 sänder live from tisdag.

Återkommer med analyser av några marknader inför morgondagen.

image16

Faktorer som man ej kan påverka...

Canas-Calleri matchen idag blev mycket dramatisk, så dramatisk att jag faktiskt kom 30 minuter sent till flgplatsen för att hämta syrran.

Matchen var jämn inledningsvis, Canas breakade men tappa när han skulle serva hem settet som istället fick avgöras i tiebrak där Canas vann.
I andra set Tog Canas ledning med 2-0 och Celleri gick ut som en slagen spelare för att serva och fick direkt 0-30.
Här borde matchen varit över. Canas handlade till 1.06 och så ut som en bombvinnare. PANG! Hns skada i handen gör sig känna och han börjar förtvivlat gestikulera och visa att han har ont.. Han förlorar 4 bollar och Calleri håller sin serve till 2-1. Canas går ut och servar, får 0-40 men räddar det till 40-40, får ytterliggare en breakboll emot sig men räddar även den. Då slår han upp skadan igen. Canas som vid 2-1 4040 normalt skulle handlats till ca 1.12 men redan var uppe i 1.22 pga av skadan rusar i höjden. Marknaden får panic.  Inom loppet avnågo sekund så är hans odds uppe i nästan 2ggr. Canas får lite vård innan han gr ut och förlorar sin serve. Calleri håller sedan sin serve enkelt och marknaden är riktigt i gungning, Canas handlas nu till runt 2.6, Calleri hadlades ner till 1.13(normalt odds  på Calleri här vore 4.3)

DÅ CRASHAR BETFAIR!

Allt spel lägger av på alla matcher. Detta hände i augusti ifjol och varade då ett drygt en timme. Forumet fungerarortfarande på betfair och många trader har panik. Personligen visade min bok +19k på Calleri dh -1.5k på Canas då jag sålde honom till 1.07 en hel del. I samma läge som börsen rasade hade jag alltså kunnatäkraupp en vinst på över 10k på båda spelarna. Förtvivlat ring jag Betfair och ber om att f annulera mina liggande spel. Får till svar att inte ens de kan komma in i sitt system och att det bara är att vänta.

Efter 16 minuter fungerar sidan igen. Under de 16 minuterna har Canas handskada läkt(??) och Canas har vänt matchen till 5-4 och egen serve. Canas går fram till 40-15 och handlas till 1.01. Då tappar han allt - igen!
Han förlorar sina matchbollar och nästa två och Calleri breakar till 5-5 och håller sedan sin serve enkelt och vinner sedan tiebreak. Innan andra set så handlas Canas till 2.6. Marknaden svänger som jag gjode på dansgolven -96, många spelare har panik eftersom sbörsen rasade samtidigt som matchen svängde brutalt. Dessutom öppnadens den när Canas skulle serve för matchen och många spelade på 1.01-1.1 för att "rädda det som gick"

För att ytterligare en gång gå emot marknadens analys så går Canas enkelt och vinner settet (6-2)och därmed matchen.

image17
Canas odds fram tom tiebreak i 2:a set.


MAn kan göra timslånga analyser på matcher och spelare, man kan räkna ut chansen för att en spelare ska hålla sin serve och sedan hitta fördelaktigt odds för att trada mm. Man kan även uppdatera sig om skadeläget hon olika lag och spelare. Därimot så kan man aldrig gardera sig mot vissa saker. När man tradar tennis så är det tre saker som är såvrt att ha koll på:
#Skador som uppkommer under matchen(jävligt svåra att förutse)
#Uppgjorda matcher(händer tyvärr alltf ör ofta)
# Tekniska probelm(händer sällan och det går att minimera risken genom att ha två datorer med olika internetleverantörer)

Idag Krånglade betfair. Det händer 2-3 tillfällen per år så det är inte mycket att säga om. Uppgjorde matcher kan vara ett helvete om man hamnarfel sida. USA, Australien mfl. har sedan flera år förbjudigt livespel på sport eftersom det lockar till sig folk som vill fuska. De senaste åren har vi sett hur mutskandaler avlöst varann i Italien(fotboll), USA(nhl) Sverige(basket) för att nämna några. Inom tennis är det vl utbrett och det är oftast samma spelare som är inblandade. Tyvärr så är inte ATP/WTA organisationerna intresserade av att det ska komma ljus på frågan och knappast heller spelbolagen som redan har selt ryckte i stugorna.

Hur känner man då igen en uppgjord match inom tennis?
# Om du ser att oddset på en spelare vandrat från t.ex 2.7 till 1.6 innan matchstart så var uppmärksam.
# Om de flesta vanlia spelbolag har stoppat matchen för spel redan långt innn matchstart.
# Om matchen spelas i någon av de första omgångarna i en liten turnering.
# Om matchen saknas TV-sändning.
# Om stora pengar(läs över 100k sek) försöker spela på en spelare upprepande gånger till helt fel pris.
# Om turneringen går i polen eller på sicilien
# Om någon av de "kända" spelarna som fixar matcher är med

Under matchens gång är det ganska enkelt att se. För ett tag sedan spelades en dammatch. Ena spelaren stod i 1.7 innan start men oddset vandrade upp till 2.3 när matchen kom igång. Hon vann första set och gick ner till 1.6 osm är normalt om hon gav 2.3 innan start. I andra set gick hon fram till en 2-0 ledning, oddset gick ner till 1.45 men inget mer. Någon erbjöd sig att boka massaor till 1.45 fast det korekkta oddset borde ha varit runt 1.2. Hon gik sedan fram till 4-0! 1-0 i set och 4-0 i game. I detta läge så borde hon stå i ca 1.03-1.04 MAX. Vad händer? Jo, någo/några erbjuder fortfarande oddset 1.35. Många spelare börjar fatta misstankar på forumet och 30 minuer senare stå allt klart. Spelaren som hade 4-0 förlorade sedan 24 av nästkommande 26 bollarna och därmed settet.
Uppgjort! Fixed!
Spelaren går upp till ca 10 ggr pengarna. Tredje set startar. Vad händer, jo hon tar ledningen igen, med 1-0, med 2-0, med 3-0. Vid 3-0 så borde hennes odds vara ca 1.25 men "någon" vill forfarande erbjuda massa spel på henne till 4ggr. Hon vnner igen och går fram till 4-0. Man började då ställa sig fråga om hon verkligen tänkte lägga sig.
PANG! Hon bryter matcen. Från 4-0 hade hon endast en defilering kvar för att tahem sn första turneringsvinst, men hon kände sig dålig och bröt matchen. Ett par dagar senare så spelade hon igen i en anna turnering.

Samma sak hände igår fast värre när vår käre världsfyra Davydenko spelade ett spratt med marknaden för femtielfte gången.  Mer om det en annan gång.Gdmorgon.

Blev precis påminnd om att jag ska hämta min syster på flyget kl 15. Ingen tennis idag alltså då.....det blir ledig helg ändå...
.
Oddset på Canas har stigit 15 punker under morgonen och närmar sig min värdering, men fortfarande på tok för lågt. 2.8 på Calleri är för högt.
Den som sålde Canas för 1.4 (var nere i 1.37) under gårdagskvällen kan allså redan nu ta hem en liten vinst genom att spela tilbaka till 1.57.

Trevlig helg!

Semifinaler lördag#2

Barcelona

ORDER OF PLAY - Saturday, April 28, 2007
 

3:45 PM
[1] R Nadal (ESP) vs [5] D Ferrer (ESP)

Den andra semin känns mer given än den första. Nadal har inte förlorat en match på grus på över två år och är i en egen klass. Han har enklt tagit sig till final utan setförlust. Förra veckan vann han Mastersturneringen i Monaco efter en enkel serger mot världsettan Roger Federer. Han har kommit tillbak stark efter höstens skada och han är helst klart bäst i världen på grus. Håller han sig fit imorgon så vinner hn lätt mot Ferrer. Nadals minus är att han har spelat väldigt många matcher i och med att han gick hela vägen i Monaco. I slutet av matchen idag så slappnade han av och tappade bla annat 40-0 till 40a ochhade flera breakbollar emot sig. Det kan vara ett tecken på att han känner av alla matcherna. Nadal har vunnigt  turneringen i Barcelona de senaste två åren och vinner han i år igen så tangerar han Mats Wilanders rekord på tre raka segrar. Denna turnering är en av de viktigaste efter GS turneringara för Nadal då det är hemmaplan.

Ferrer tgs sig enkelt till kvartfinal därhan slog ut 4:e seedade Nalbandian i två raka set. Nalbandian som var märkbart sliten bjöd inte på mycet motstånd. Ferrer imponerade inte dock så passar hans spelstil bra mot Nadal.

3-1
2
16
3-Jun-86
2-Apr-82
Manacor, Mallorca
Javea, Spain
Manacor, Mallorca
Valencia, Spain
6'1'' (185 cm)
5'9'' (175 cm)
188 lbs (85 kg)
160 lbs (72 kg)
Left-handed
Right-handed
2001
2000
22/5
20/8
2
1
19
3
$9,498,534
$3,103,681


Compare YTD Stats


ATP, Davis Cup and Grand Slam Main Draw Results

2005
Roland Garros
France
Clay
Q
Nadal
7-5 6-2 6-0
Stats
2005
ATP Masters Series Rome
Italy
Clay
S
Nadal
4-6 6-4 7-5
Stats
2005
ATP Masters Series Miami
FL, U.S.A.
Hard
S
Nadal
6-4 6-3
Stats
2004
Stuttgart
Germany
Clay

Nadal leder med 3-1 i inbördes möten men de resultaten är två år gamla och betyder inte mycket. Jag tror att en frisk Nadal vinner 9 gånger av 10 mot Ferrer. Marknadens värdering ligger just nu på 91%(1.09) och stämmer bra.
Jag tror att Ferrer kommer att ge allt i början av matchen och hänga med ett bra tag innan han kroknar. Nadal imponerade inte på mig idag och Ferrer tillhör en av de få idag som kan så honom på grus. Många stora spelare kommer att pressa marknaden på Nadal under matchen, vilket gör att man inte behöver sälja honom så mycker i början av matchen. Om Nadal t.ex skulle bli breakad direkt i första gamet så kommer oddset inte att stiga mer än till 1.2. Förlorar han ett jämt första set så går ha upp till max 1.55, förmodligen lägre. Med andra ord, om Nadal kommer att förloa så kommer det finnas bra odds på Ferrer långt in i matchen.

Ett tips kan vara att försöka sälja lite nadal på 1.08 för att sedan köpa tillbaka 50% av det på 1.13 vilket Nadal kommer att ge om han inte breakar i de första två gamen. Du får då en snittodds på Nadal på 1.03 och kan enkelt göraplus minus noll om han vinner första sett. En frisk Nadal kan förlora men att han ska göa det i två raka set händer inte. Så OM Nadal förlorar första set/hamnar i underläge i första så passa  att köpa/spel honom då.

Tänk på att marknaden kommer pressa Nadal. Nadal ha en förmåga att slappna av vid en komfortabell edning, t.ex ett breakupp i andra set. Nadal har enormt bra statistik att vinna ett ev. tiebreak. Håll koll på setbettingen. Om Nadal hamnar i underläge med ett break i första set,spela på Nadal 2-0 till 3-4ggr. Om Nadal vinner första set enkelt, sälj/boka honom på 2-0 till ett lågt odds(1.05-1.13). Många storfavoriter spelas ofta till 1.01/1.02 på  2-0 i set när de leder med 1-0 i set och har ett break upp. Där är det värde att boka, favoriten behöver inte förlora matchen, bara tappa ledningen i settet så att man kan köpa tillbaka eller förlora settet för sedan enkelt vinna 3:e.

Om Nadal ser halvtaskig ut och har problem med serven initialt så sälj honom. OFTA nären favorit står i 1.09 så står han i 1.09 i andra set ÄVEN fast an har vunnit 1: set, såvida det är jämt i 2:a set, t.ex 3-3 el 4-4.
Idag t.ex. Nadal handlades till 1.02 innan start. Han vann första set enkelt. Vid 4-4 och 5-5 i andra set så handlades han till 1.04.

Kom  även ihåg att Nadal tappade sin serve i det nästa sista servegamet i kvarfinalen när han skulle serva hem matchen. Det var det första gamet som han tappade i egen serve på hela turneringen.

image16


 


Dagens resultat.

Tennis / Hrbaty - Montanes : Matchodds27-apr-07 19:44 -382,29
Tennis / Ramirez H v Grosjean : Matchodds27-apr-07 17:56 8 380,63
Tennis / Nadal - Starace : Matchodds27-apr-07 17:17 900,78
Tennis / Gicquel - Benneteau : Matchodds27-apr-07 15:47 -1 998,19
Tennis / Mathieu v Acasuso : Matchodds27-apr-07 15:00 8,45
Tennis / Nalbandian - Ferrer : Matchodds27-apr-07 14:37 -2 014,86

Tennis: SEK4,877.62 Total V&F: SEK4,877.62


Jag tradar nästan bara tennis numera. Fotboll, hockey mm har jag spelat på sedan barnsben men slutat på minus varje år. 2006 hade jag plus på basket och tennis, på ALLA andra marknader (fotboll, hockey mm hade jag minus totalt på helåret.

Man ska hålla sig till det man är bra på och för mig är det tennis och basket. Ett tips är att föra statistik på sina spel så att man kan se om det är någon sport/liga som man har högre vinst på än andra.

Återkommer med matchanalys inför morgodagens semifinaler i Barca och Casablanca. WTA-turneringen i budapest saknar liverapporrtering och är därmed inte öppen för inplay trade.Grosjean - Hidalgo, den perfkta marknaden!

image10                                   image11
Grosjean (FRA)                                     Ramirez-Hidalgo (ESP)Jag har tidigare varit inne på denna match som precis tog slut. Jag ska förklara lite vad som hände i den och varför den är ett typexempel på hur man med relativt små medel kan trada fram stora vinster på tennis.

Matchen slutade 1-6 7-5 7-6 till Hidalgo.

Vid start var oddset 1.75 på Grosjean. Grosjea gick som väntat fram och vann första sett mycket enkelt med 6-1. Oddset efter första set var runt 1.21. Egentligen lite för lågt , bode varit ca .1.32 med eftersom G vann första sett mycket enkelt så överreagerade marknaden regält. Om en spelare vinner första set med 6-0 eller 7-6 spelar ju egentligen ingen roll. Ett vunnet sett ett vunet set. Dessutom så är det inte ovanligt att spelare "slänger bort" ett set, t.ex vid underläge 1-5 och egen serve så förlorar de helt enkelt sin serve och därmed settet eftersom de känner att settet ändå är kört och vill spara krafterna till nästa sett. Inte helt sällan ser man att en match slutar t.ex  6-2 1-6 6-2. Spelaren som vinner slappnade av för mycket och tappade fokus, "slänge bort" andra set när han låg under med 1-4* och sparar istället kraft och fokus till 3:e set. Mycket vanligt en ack så relavant att mma ihåg, marknden tenderar till att alltid överregera till han som vann andra settets förmån.

I andra sett så tog G tidigt en ledning genom att breaka direkt ill 1-0. Oddset gick då ner till 1.05. Då hände det som så ofta händer i såväl herr somdamtennis. Han slappnade av.  Tennisspelare är människor de med och fungerar som oss andra. Efter en bra prestation där man varit 100% fokuserad och nått framgång så är det naturligt att slppna av. Samtidigt som motståndaren gör motsatsen. G tappade sedan sin serve direkt efter till 1-1 i 2:a set. Detta kallas för "re-break" och är ganska vanilgt. I ett sett med endastvå break så kommer det oftast efter varann.

Senare i settet s breaka G igen och tar ledningen med *3-2 i egen serve. Han har 40-30 och handlas till 1.04(94% vinstchans). Här vänder matchen. Han tappar sin serve till 3-3 och handlas till 1.27 fram till ställning 5-6 då han under press tappar sin serve och därmed settet. 1-1 i set och oddsen är åter där de var från början, 1.75 på G.

I 3:e set så håller båda sin serve, 1-1 Grosjean har under denn tid handlats till 2.12. Hidalgos tur att serva, efter att ha vänt matchen och tagit andra set så slapnar han av och går ut och gör matchens sämt game och blir breaked. Grosjeans odds faller från 1.75 till 1.2. Grosjean går sedan även han ut och tappar serven och ställningen är åter
lika, 2.2.  De följs sedan åt till 6-6 och tiebreak som Hidalgo vinner efter att Grosjea förlorat båda sna första servar.

Denna match var inte speciell på något sätt, snarare ett vanligt exempel på hur en tre-settare brukar se ut. I en sån här match är det mycket enkelt att trada. Grosjean handlades till följande odds under matchen;
Handlade och tillgängliga
OddsSpelaBokaHandlade
  
  
  
 SEK739 822
 SEK1 592 530
 SEK1 081 296
 SEK240 059
1,08   SEK145 992
1,09   SEK28 650
 SEK114 250
 SEK53 963
1,12   SEK36 451
 SEK635 052
1,14   SEK576 463
 SEK686 323
 SEK332 410
1,17   SEK681 662
1,18   SEK701 027
1,19   SEK318 276
 SEK927 488
1,21   SEK297 224
1,22   SEK356 895
1,23   SEK348 807
1,24   SEK527 866
1,25   SEK368 789
1,26   SEK386 577
1,27   SEK127 247
1,28   SEK180 001
1,29   SEK9 181
 SEK193 612
1,31   SEK168 070
1,32   SEK81 881
 SEK365 130
 SEK152 744
1,35   SEK74 481
 SEK118 587
1,37  SEK92 954
1,38   SEK36 169
1,39   SEK24 867
 SEK113 639
1,41   SEK37 324
1,42   SEK18 710
1,43   SEK2 403
1,44   SEK44 288
1,45   SEK57 680
1,46   SEK5 976
1,47   SEK11 989
1,48   SEK9 017
1,49   SEK12 518
1,50   SEK61 274
1,51   SEK5 547
1,52   SEK53 989
1,53   SEK64 362
1,54   SEK29 213
1,55   SEK51 707
1,56   SEK62 219
1,57   SEK89 716
1,58   SEK107 799
1,59   SEK29 769
1,60   SEK92 519
1,61   SEK94 990
1,62   SEK23 543
1,63   SEK104 351
1,64   SEK25 765
 SEK83 343
1,66   SEK51 179
1,67   SEK92 114
1,68   SEK68 029
1,69   SEK104 607
1,70   SEK306 638
1,71   SEK144 022
1,72   SEK84 817
1,73   SEK212 910
1,74   SEK226 681
1,75   SEK261 478
1,76   SEK86 692
1,77   SEK84 102
1,78   SEK67 780
1,79   SEK57 240
 SEK92 666
1,81   SEK74 084
1,82   SEK74 267
1,83   SEK147 860
1,84   SEK35 151
1,85   SEK123 838
1,86   SEK4 507
1,87   SEK1 294
1,88   SEK35 971
1,89   SEK3 962
1,90   SEK69 143
1,91   SEK5 184
1,93   SEK5 345
1,94   SEK15 069
1,95   SEK993
1,96   SEK321
1,97   SEK584
1,98   SEK8 081
1,99   SEK16 922
 SEK54 697
2,02   SEK74 739
2,04   SEK22 171
2,06   SEK300 648
2,08   SEK47 645
2,10   SEK41 161
2,12   SEK36 263
2,14   SEK3 806
2,16   SEK2 581
2,18   SEK3 445
2,20   SEK91
2,22   SEK4 482
2,24   SEK1 150
2,26   SEK3 825
2,28   SEK14 639
 SEK32 361
 SEK2 374
2,36   SEK134
2,42   SEK309
2,46   SEK2 285
2,54   SEK7 931
2,56   SEK134
2,58   SEK1 932
2,60   SEK73
2,64   SEK3 227
2,78   SEK2 572
3,00   SEK2 358
3,10   SEK945
 SEK549
3,20   SEK274
3,25   SEK1 828
3,30   SEK73
3,40   SEK1 741
3,45   SEK6 474
3,50   SEK80
3,60   SEK424
3,95   SEK183
4,00   SEK13 358
4,20   SEK234
4,30   SEK14 690
5,00   SEK362
7,40   SEK969
7,80   SEK1 340
8,00   SEK146
8,20   SEK670
  
40,00   
95,00   SEK161


En säker strategie är att hela tiden "inverstera" en del av vinsten som du har på spelaren till att sälj honom, dvs sela på den andra. Ex. du börjar med att spela 1000:- på Grosjean innan start till oddset 1.75. Du har då 750:- plus på g. När G når ett lågt odds, t.ex 1.05(1.05 på G = 21ggr på Hidalgo) så investerar du 30% av vinsten i att spela på Hidalgo. 30% av 750:- = 225:-. Du spelar då 225:- till 21ggr på Hidalgo vilket ger dig 525:- kvar i vinst på Grosjean och 3725 på Hidalgo(225x21=4725 minus insatsen före start på 1000). När oddsen sedan går upp på Grosjean igen till t.ex 1.7 så kandu jämna ut vinsterna från 525 på G och 3725 på H till att spela 2000 på 1.7 på G viket ger 1400+ på honom = 1925:-. Kvar på H har du då 1725. Du har då tradat till dig en garanterad vinst på 1725:-.
Om oddset på G går ned igen, som fallet va i flera ggr i denna match så gör du om proceduren igen. Så länge som matchen svänger så kommer du succesivt att få mer och mer i vinst på båda spelarna. Till slut så kommer matchen dock att sluta svänga så det gäller att "kliva av" matchen när man nått enbra vinst.

image8
Hidalgos odds pendlade mellan 22ggr och 1.01.

image9
Grosjan odds fram tom 6-6 0-2 i tiebreak.

Efter att ha legat -4.5k efter Ferrer så fick jag en helt ok återhämtning på 9k i denna match.
Hrbaty Montanes nästa!

så gick det..

Mathieu - Acasuso  slutade med en enkel segerför skrällen Mathieu, 7-6 6-4.
image2
Matchen svängde i första set, M handlades initialt till 2.75, gick ner tll 1.5 i odds för att sedan gå upp till 3.0 i tibreaket. M var nere i 1.01 två gånger för att sedan gå upp till 1.14, men A var fr svagidag och utnyttjde inte sina möjlighet att komma in i matchen igen. Han tappade 40-15 i egen serve och fick därmed 4-5* istället för 5-4*.
Utterliggare ett bevis på att marknaden ofta har fel. Anledningen till övervärderingen idag på A var som jag skre tidigare förmodligen deras tidigare möten där A hade vunnit all sex gångerna. Många av de matcerna var för länge sedan och endast 3 på detta underlag. Tyvärr var jag för upptagen i på en annan marknad och klev därför aldrig in i matchen:(

Cansas- Davydenko är inställd då Davydenko precis lämnat  v.o pga e vristskada.

Nalbandian -Ferrer, där vann Ferrer efter ett hårt första set , 7-5 i tiebreak. nalbandians ryggskada märkets mer och mer ju längre som matchen pågick. Nalbandian chansade på alla bollar och satte sina chanser mycket i första set, dock så håller det inte i lngden och sista set var endast en defilering för Ferrer.
image3
Under första set så pendlarde priset mellan 1.48 och 1.8. Detta trots att båda spelara enkelt höll sina servar och ingen hade någo breakboll. Ferrer gav 1.3 efter första set vilket får anses som högt med tanke på att Nalbadian skulle börja serve i andra set. Detta var nlbandians första kvartsfinal i år och han är definitivt på nedgång. På ett halvår har han nu dalat från att  vara världstrea till 14:e. Även i denna match visade det sig att skadeläget blev avgörande för utgången av matchen.

Ramirez - Grosjean
Som jag skrev tidigare så var marknades värdering av Grosjean märkligt låg, 57%. Matchen pågår och Grosjean leder med 6-1 3-2 och värderas till 94% och handlas till oddset 1.05. Dock har jag en känsla för att matche kan vända.
image4
Och presis så händer detta, G tappade från 40-15 till break och 3.3, marknden justerade oddset från 1.05 till 1.24 och värderingen från 94% till 80%. Detta är charmen med tennisen. Som högst så spelades Hidalgo till 22 ggr, nu nere 3.8.

image6
G:s vinstchans ned till 77%.
image7
H:s odds ner från 22ggr till...


Sammanfattningsvis så gick alla matcher som jag förväntat mig.
 Tyvärr så blev mitt resultat lite minus då jag sålde Fererro och när de hade stor ledning för att köpa tillbaka men fick ej köpet då nallen förlorade 9 pts i rad. Sånt händer.

/ Johannes

Nalbandian ryggprobelm

Enligt en intervju precis nu innan matchen ska börja i spansk tv så sa Nalbandian att han ahr ont i ryggen men kommer porva att spela....  Sälj nallen från start!

Barcelona

Idag är det kvartfinaler i Barclona och i Casablanca. Första matchen börjar 12.45 och den sista bör vara klar vid 19 tiden. Dagen höjdpunkt ser ut att bli Cansas- Davydenko 16.30. Båda spelarna har har stora probelm med sin serve denna vecka och det skulle inte förvåna mig om båda spelarna kommer att handlas till över 4 ggr under matchen gång.

Dagens första match är Mathieu - Acasuso 13.00. Acasuso har 6-0 i inbördes möten  och han värderas på marknaden till 63% vinstchans. Jag tror definitift att Acasuso kommer att få problem så ett köp på¨Mathieu innan start kan verkligen rekommenderas alternativt köp honom så fort han hamnar i underläge. Acasuso så inget vidare ut igår utan vann lite pga att motståndaren gjorde många fel. Dessutom så har han nyss varit skadad. 

Nalbandian -Ferrer 12.45. Nallen är endast värderad till 35%, mycket beroende på hans usla servande de senaste dagarna samt Ferrers uppvisning (6-0 6-0) igår. Nalle är i grunden bättre än Ferrer och jag har svårt att se Ferrer ta detta enkelt.

Ramirez - Grosjean 15.00, här  tror jag att Grosjean vinner hyfstat enkelt.Marknaden ger honom endast 57% och det sjuker något.  Har sålt Ramirez till 2.3 och kommer vänta länge innan jag greenar ut, runt 5.5-6 ggr.

Är daytrada sportbörsen samma som att spela?

Det jag gör är alltså att jag daytradar på sportbörsen.
Ofta får jag höra att "trada" bara är ett sätt att få det hela att låta finare än vad det är, att det är spel som jag håller på med och inget annat. På ett sätt håller jag med, på ett inte.

Att spekulera på hur Ericssons B aktie ska reagera under dagen kallas för daytrade. De som sitter i sina kostymer hos fondmäklarna och köper och säljer Eric B aktien fram och tillbaka kallas för daytraders.
Att spekulera på sportbörsen kallas för att spela och de som gör det kallas för spelare.

Personligen så anser jag att det är samma sak. Utifrån all fakta man har så köper/säljer man, både på sthlmsbörsen och på sportbörsen. "Turmomentet "som många, bl.a staten anser är skillnaden håller jag inte med om. Om du köper ett fotbollslag och de sen gör självmål direkt så är det inte otur utan en del av förutsättningarna. Om du köper Ericsson aktier och sen så faller Nadaqbörsen i en hel vecka så att dina aktier dras med ned så är det inte otur utan en del av förutsättningarna.

Jag skulle tom vilja hävda att aktiemarknaden är mer "turbetonad" än sportbörsen. Om du daytradar en aktie och kusen går nedåt i ett års tid så är det mkt svårt att göra vinst. Väldigt få daytraders överlevde börsåren 2001-2002. För att något liknande ska kunna hände på tennismarknaden så betyder det att alla matcher under två års tid aldrig går till tre set, utan att alla matcher vinns mkt enkel av vinnaren. Det är självklart omöjligt att det inträffar.

Att trada är enkelt men svårt. För att förklara det enkelt. Om du daytradar ericsson b så kanske du köper 1000st aktier för 25:- och säljer de efter 10 minuter för 25.10:-. Du gör då en vinst på 10 öre x 1000 = 100:-.
Samma sak gör jag på sportbörsen. Innan matcher startar så rör sig kursen lite, under matchens gång så rör sig kursen mkt beroende på matchutvecklinen. Som exempel, Jag bokar(säljer) en spelare till oddset 2.
En minut senare så spelar(köper) jag samma spelare till oddset 2.2. Det kan jämföras med att jag köpte en aktie för  2:- och sedan sålde den för 2.20:-. Jag är alltså inte beroende av vem som vinner matchen utan endast av att kursen går lite upp och lite ner. Och det gör den, precis som på alla börser.


/Johannes


Första inlägget

Hej och välkommen till min Betfair Daytrade Blogg.

Min ambition är att blogga varje dag som jag inte är ledig på.

Bloggen kommer innehålla;

#Mina reslutat varje dag med analyser av mina spel/köp.
# Analyser om spelare, kommande ch avslutade tennismatcher på ATP och WTA.
# Tankar om olika strategier för att trada spotsbetting.
# Övriga privata saker.

Ha de,

Johannes
image14

RSS 2.0