Betfair chockhöjer avgiften.

Som om det inte vore nog med den höga kommission man betalar nu, idag så gick betfair ut med att de ska höja avgiften genom att devalvera rabattplanen. Det fungerar så att ju mer man betalar i avgift, ju mer rabatt får man. From nästa vecka så förändrar de den tabellen till det negativa, dramatiskt.

Bifogar min flickväns mail till stakars Ingvild Karlsen som har hand om betfairs sveriges kundtjänst. Jag uppmanar alla som använder betfair frekvent och som dämedpåverkas av detta att slänga iväg ett mail och protestera.

__________________________________________________________________________________________
Från:
Skickat: 00:02
Till:
sverige@betfair.com
Rubrik:
Ang. New Commission Rates
» Skicka svar direkt


Hej!


Jag läste precis på att Ni ska ändra discount strukturen på kommissionen.


För mig innebär det en höjning på 14%, från 3.25 till 3.7% i avgift.

Med andra ord en höjning från ca 60.000:- till drygt 68000:- per år i total avgift. Lågt räknat.


8500:- kronor, 14%, i årshöjning av avgiften är märkligt.

Denna 14%-tliga höjning, som kommer med mycket kort varsel innebär att Ni ändrar i vårt ingångna avtal ang avgiftsrabatt.

Er ändrig i vårt användaravtal, som ni självklart enligt samma avtal har rätt att ändra hur ni vill, innebär alltså att jag inte kommer att få samma nytta för en stor del av de poäng som jag tjänat in som ni uppgav när jag tjänade in dom

De poäng som jag har tjänat ihop via vinster är ju till glädje i framtiden, det är ju så ert system ä uppbyggt. Nu devalverar ni poängen genom den nya tabellen. Återigen, ni ha rätt att göra detta men det känns mycket.

.

Tänk om jag skulle få ett brev från american express att mina bonuspoäng devalverat sig hups plus och inte längre är värda samma som som det avtalet sa när jag tjänade dom. Vad skulle jag göra då?

Byta kort så klart.


Men varken jag eller någon annan kommer att lämna betfair eller ens använda betfair mindre på grund av detta. Därför att ni sköter helheten bra och det finns inget aternativ med samma volym. Ni har en monopolställning på bettingexchange marknaden och det kanske är lika bra för likviditens skull, men det ska inte missbrukas.


Sammanfatningsvis så vill jag att Ni framför till de som bestämmer i England(på betfair alltså) att jag tycker att detta är fel och att betfair här missbrukar sin monopoliknande ställning genom att chockhöja avgifterna med kort varsel. Detta hade ni inte kunnat gjort om det funnits 4-5 aktörer till och ni endast hade haft 20% av marknaden.


My 5 cents.


Mvh
image16
 


Att ta från de rika...

och ge till de fattiga är kanske nåt som Robin Söderling skulle göra istället för att hålla på och tappa matcher hela tiden.

Som jag skrev igår:
"I övrigt så gäller det vanliga, om Söderling tar ledningen, SÄLJ honom. Han värderas till 33% vilket han ska se som smickrande mot Gonzales som just nu är top5 på grus. Söderling som blivit seedad i franska öppna i år kan mycket väl ta första set mot Gonza, men sedan tappar han förmodligen allt. Som vanligt. Tyvärr."

Ibland så får jag en känsla av "deja vu" när Söderling spelar. Han vnner första set,ev så tar han ledningen i anda, sedan rasar det. Idag var han visserligen ursäktad, han mötte Gonzales oh hade tv länge regnavbrott vilket kan ha stört honom. Dock så är det slående att han så ofta upprepar samma sak.

Gonzaz diagram för idag:
image46
Gonzalez handaldes upp till 4ggr i andra set, Söderling ner till 1.3 som lägst.
1.3 mosvarar en värdering på 77% vinstchans. Jag undrar jag om Söderling verkligen själv trodde att han skulle vinna i det läget..
Robin förlorade med 6-4 5-7 4-6

image16

Sharapova upp 200%

Sharapova tappade till 0-3 direkt och gick uppfrån 1.13 till 1.45.

image45
Hon leder nu med 5-3 och handlas nu till 1.08...

Calleri kolapsade igen och satte nytt personbästa i unforced errors. Seger som väntat för Blake som handlades till 7ggr!! efter första set.

Meltzer var som väntat blek och gick inte att känna igen. Monaco vann enkelt med 6-3 6-1. Monaco handlades som högst i 3ggr vid 0-2 i första set.

image16


Finn fem fel

I morgon så finns det hela 28 tennismatcher att välja mellan. 
Det finns några spelare som man kan sätta stora frågetecken på.

1. Calleri.
Han har haft lysande form under mars och april, en form som avtagit senaste veckorna. Han spelade rent bedrövligt mot starace i Rom och gjorde många errors. Han var reserv till Agentinas lagupptällning och ersätter Chela. Stort form och motivations frågetecken på Calleri imorgon. Att Calleri är favorit till 1.62(60% vinstchans) är rent patetiskt. Jag ger honom runt 35-40% chans att vinna matchen, max. Korrekt startodds borde vara runt 2.7, inte 1.6.

2. Melzer.
Melzer gjorde det bra senast mot Gonzales i Hamburg, men klagade efter matcen på smärtor i axeln. Stort frågeteckan kring hans skada. Han har stigit från 2 till 2.3 under kvällen och lär stiga mer. Has 43% värdering ju nu känns lite hög. Normalt sett så ska han vara favorit men jag ger honom inte mer än 25-30% chans att vinna. Marknaden kommer anpassa sg till om han ser påverkad ut av skadan i sina fösta två servegame.

3. Sharapova
88% vinstchans är visserligen lägre än vad hon normalt skulle ha men hon har varit borta ett tag och möter en laddad Pironkova. Sharapova kommer sannolikt att handlas högre.

4. Lapentti
Har varit borta en längre tid, kom tillbaka förra veckan och förlorade med 1-6 2-6 i första kvalomgången till Hamburg. Normalt sett så skulle han vara storfavorit, men hans frånvaro och usla insatts förra veckan gör att marknaden värder honom till 65%, 1.51 i odds. Anledningen till att han ändå är favorit är att han möter Verkerk rankad 711 eftersom han var borta 2006 och sedan har förlorat alla sina matcher i år. Jag skulle inte bli förvånad om Verkerk vinner.

5. Ljubovic
När jag såg hans match idag så undrar man om det inte är lika bra att han lägger av. Han ser inte ut att trivas på plan längre. Han slår sina servar, men kämpar inte. Han hade setbollar emot sig i båda tiebreaken idag men fick setten till skänks. Han möter Horna som förmodligen ser denna turnering som en av de få där han har chans att gå långt i år. Hornas serve är just nu utomordentlig och han bör ha god chans att slå en till synes helt omotierad Ljubovic. 2.4 på Horna just nu.

I övrigt så gäller det vanliga, om Söderling tar ledningen, SÄLJ honom. Han värderas till 33% vilket han ska se som smickrande mot Gonzales som just nu är top5 på grus. Söderling som blivit seedad i franska öppna i år kan mycket väl ta första set mot Gonza, men sedan tappar han förmodligen allt. Som vanligt. Tyvärr.

Hewit 1.24 mot Roitman är lite underligt. Hewitt är i storform, pressade Nadal till 5-5 i avgörande förra veckan. Jag ger honom 95% här, jag förstår inte marknadens 81%. Kan vara någon info som jag missat. Skulle han driva uppåt från de 1.24 han står i nu så avvakta för då är det något som inte är som det ska med honom.

VIASAT sänder från Pörtschach turneringen. Eurosport prioriterar tyvärr cyckeleländet.

Strasbourgs livescore har låst sig hela dagen så där rekommenderar jag att ni ser till att ha backup på bwin eller annat om ni ska trada.

Dagens trade:

Akiko Morigami*1,5660 567,81Spela -60 567,81
Akiko Morigami*1,55210 434,58Boka 210 434,58
Caroline Maes*1,8748 171,91Spela 42 001,11
Caroline Maes*1,87196 420,59Boka -171 039,57
*Genomsnitts odds: On Off Köpt totalt:-18 566,70
Sålt totalt:39 395,01
Delsumma marknad:20 828,31
kommission @ 3%:676,92
Totalt i marknaden:20 203,46image16


The Queen is back!

Imorgon så är det dags för damtourens drottning, Maria Sharapova att göra comeback. Världstvåan har bara spelat fyra turneringar i år och väntar fortfarande på första vinsten. Hon har inte spelat på 6 veckor på grund av hennes långdragna axelskada samten ny hälseneskada. Hon bestämde sig i sista stund för att ställa upp i Istanbuls turnering, självklart så fick hon ett wildcard.

Det ska bli intressant att se hur hon klarar av att komma tillbaka efter uppehållet. Tillfället är bra,Clijsters har precis slutat, Mauresmos är ur form, Kuznetsova sliten, Hingis helt ur form etc. Hon handlas som favorit i turneringen.
Hon handlas till hela 1.13 inför morgondagens möte mot Pironkova.Sharapova var den idrottskvinna som tjänade med under 2006.

image16

Galna marknader..

Real Madrid - Huelva

Madrid 2-0 53:e minuten. Handals till 1.02.
85:e minuten, 2-2, Madrid handlas till 10ggr.
92:a minuten. Madrid 3-2, handlas till 1.01.

image44
Real Madrids diagram.

Detta är ett bra exempel på varför fotboll är en helt värdelös marknad att trada. Ett lag gårr från 10(10ggr)i värdering till 99(1.01)på 1 sekund. Här handlar det om tur för att vara på rätt sida om man tradar. Jag avråder starkt att rada fotboll om mn inte har ett system som korsar mellan marknader, vilket är mycket avancerat och kräver stora summor.
image16

Söderling & Björkman

Sverige startade idag mot Argentina i World Team Cup.

Söderling(2.46) vann mot chela med 6-1 6-4. Söderling hade 40-0 när han servade för matchen men tappade till två breakbollar. För ovanligthetens skulle så räddade han breakbollarna och servade hem matchen. Starkt av Söderling att hållai matchn, marknaden litade inte på Söderling trots att han vann första set med 6-1 enkelt. Vid 4-4 i andra set så fick man ge över 1.5 om man ville boka Söderling.

Björkman hade en svår uppgift framför sig, Acasuso på grus. Björkman värderades till 89% vinstchans och handlades till runt 10ggr innan start. Jonas hamnade snabbt i underläge men vände och vann första set i tiebreak. I andra set tog han direkt ledningen med 1-0 genom att breaka. Björkman handlades då till 1.5, 67% vintchans.
Då kallade Acasuso på sin trainer viket pressade oddset till 1.39.

Björkman tappade sedan till 1-0 till 1-3, kom tillbaka till 4-4. Acasuso servade vid 4-4 och hade 0-40. Björkma handlades då till 1.25, 80% vinstchans. Han missade ala bollar och settet gik till tiebreak.
Björkman hade matchboll vid 6-5 i teibreak men missade även den.

Acasuso vann tiebreaket med 8-7 och matchn med 6-7 7-6 6-3.
Anledningen till att Acasuso flera gånger allade på sin trainer var att han besvärades av blåsor på fötterna, något som dock inte verkade påverka hans spel.
image43
Diagramet avser Acasuso.

ValOdds Insats (SEK) Speltyp Placera Vinst/förlust (SEK)
Jonas Björkman*1,9140 203,82Spela -40 203,82
Jonas Björkman*1,7766 375,43Boka 66 375,43
Jose Acasuso*1,3260 484,12Spela 19 421,58
Jose Acasuso*1,25111 726,13Boka -27 891,06
*Genomsnitts odds: On Off Köpt totalt:-20 782,24
Sålt totalt:38 484,37
Delsumma marknad:17 702,13
kommission @ 3.25%:575,32
Totalt i marknaden:17 126,81

image16


Grattis Federer - Nadal 1.05!

Federer blev den som gjorde slut på Nadals grussegersvit.
Fed vann med 2-6 6-2 6-0.
I andra set så hade Federer 15-40 i första servegamet. Nadal handaldes då som lägst till 1.05, dvs över 95% vinstchans. Med andra ord så gav Federer 20ggr pengarna på att vinna matchen just då.
image42
Federer handaldes till 3.75innan start, som högst 20ggr. Federer gav 3.4 som högst i tredje set.

image16

Giganternas kamp del 11

Imorgon är det dags igen. Final i Hamburg Mastersturnerng mellan nutidens två giganter inom herrtennisen, Roger Federer och Rafael Nadal. Dessa fighter är vår tids motsvarighet till Borg - McEnroe. Visst är det kul när någon underdog tar sig till final med helst så ser jag att det blir Nadal-Federer.

Matchen spelas i Hamburg och börjar kl 13.15. I sverige så visas matchen på Viasat 1. Den går även att följa live med bilder via masters-tv online eller på bwin.com. Bwin har endast en liten bild, dockså visar de gratis. En mängd tyska, spanska och franska kanler sänder även matchen. SkySports i england.

De båda möttes senast i en uppvisningsmatch på Mallorca för ett par veckor sedan, då de spelade på en paln som var delad med gräs på ena sidan och grus på den andra. Nadal vann då med minst möjliga marginal.
I tävlingssammanhang har de mötts tio gånger.
3-7
1
2
8-Aug-81
3-Jun-86
Basel, Switzerland
Manacor, Mallorca
Oberwil, Switzerland
Manacor, Mallorca
6'1'' (185 cm)
6'1'' (185 cm)
177 lbs (80 kg)
188 lbs (85 kg)
Right-handed
Left-handed
1998
2001
19/4
32/5
2
4
47
21
$30,163,578
$10,070,634


Compare YTD Stats


ATP, Davis Cup and Grand Slam Main Draw Results

2007
ATP Masters Series Monte Carlo
Monaco
Clay
F
Nadal
6-4 6-4
Stats
2006
Tennis Masters Cup
China
Hard
S
Federer
6-4 7-5
Stats
2006
Wimbledon
England
Grass
F
Federer
6-0 7-6(5) 6-7(2) 6-3
Stats
2006
Roland Garros
France
Clay
F
Nadal
1-6 6-1 6-4 7-6(4)
Stats
2006
ATP Masters Series Rome
Italy
Clay
F
Nadal
6-7(0) 7-6(5) 6-4 2-6 7-6(5)
Stats
2006
ATP Masters Series Monte Carlo
Monaco
Clay
F
Nadal
6-2 6-7(2) 6-3 7-6(5)
Stats
2006
Dubai
U.A.E.
Hard
F
Nadal
2-6 6-4 6-4
Stats
2005
Roland Garros
France
Clay
S
Nadal
6-3 4-6 6-4 6-3
Stats
2005
ATP Masters Series Miami
FL, U.S.A.
Hard
F
Federer
2-6 6-7(4) 7-6(5) 6-3 6-1
Stats
2004
Miami AMS
FL, U.S.A.
Hard
R32
Nadal
6-3 6-3
Stats

Nadal leder med 7-3 i inbördes möten, 5-0 på grus. Matchen imorgon spelas på grus. Senste de möttes, i monaco på grus för en månad sen så vann Nadal med 6-4 6-4. Nadal kontrollerade matchen då och Federer hade många UE. Dock så hade Nadal 0-40 i egen serve vid 3-4 i första set. Om Federer hade tagit en av de breakbollarna så hade matchen kunnt sett annurlunda ut. Nu höll Nadal istället serven till 4-4 och bakade direkt till 5-4,vilket gjorde att han fick regäl medgång samtidigt som Federer aldrig hämtade sig från det. Han såg slagen ut redan vid 4-4 och siffrorna i andra set hade kunnat blivit större till Nadal.

Nadal visade idag mot Hewitt att han är männsklig även på grus. Nadal hade probelm med sin serve, endast ett serveess och endast 43% vunna poäng på sin andrasserve. Nadal vann idag med liten marginal, Hewitt hade 30-30 vid 5-5 i avgörande när han gjorde en grov miss. Hade den bollen gått in så tro jag inte att vi hade sett Nadal i final imorgon.

Federer har probelm ed Nadals spel. Dessutom så visade Federer idag att han inte är i toppform. Även om han vann så var det för många unforced errors. Men Federers form har gått uppåt sedan grussäsongen börjadeoch hans två sensate matcher ä hans två bästa på grus i år.

Marknaden värderar Nadals chnser till 73% och Federers till 27%. Det är det högsta startoddset på Federer(3.7) på flera år. I Monaco var värderingen 70/30.
Jag tror att marknaden kommer att pressa ner Nadal till 1.35 innan matchstart.
Jag tror att Nadal slår Federer 4 gånger av 5 på grus i nuvarande former. Men Nadals insats idag mot Hewitt, som knappast splar bättre än Federer, så måste jag säga att Nadal är övervärderad.

Visst, Nada har 5-0 i inbördes möten på grus men de är resultat som är upp till två år gamla och därmed icke relevanta. Dessutom så har det varit mycket jämt de gånger som de har mötts. Jag ger Nadal endast 55% chans att vinna matchen, dvs  1.81 i odds. Därmed så är det sälj från start som gäller för mig, såvida inte Federer ska börja serva...då väntas det.

Jag tror Federer tar det imorgon med 6-2 4-6 7-6. På betfair får man just nu 2.14 på att Federer ska vinna minst ett set (lay Nadal 2-0 1.88). Jag ger definitivt Federer över 50% chans att ta ett set.

image16

Murray ute?

Enligt uppgifter så har Andy Murray lämnat återbud till Franska Öppna. En av tennisvärldens mest lovande och sevärda spelare. Andy skadade sig i handen förra veckan och det är bara att hålla tummarna att han kan komma tillbaka och kämpa om en plats på top10.

image40

image16

Avancerad tradeing

På matcher i kvart, semi och finaler på herrsidan så brukar betfair erbjuda game-betting. Det innebär att det öppnas en separat marknad för varje game, alltså servegame.

Att trada gamebetting är avancerat och det kräver att man kan sin sak och att man har snabb rapportering. Det går t.ex inte att trada gamebetting genom att följa matchen på tv:n då den ligger 6-12 sekunder efter realtid.

Gamebetting går till så här:

Federer -Moya som exempel:

Federer ska serva. Odds på att Federer ska hålla serven enligt statistiken i år ska ligga på 1.16
(86% servegames won= 100/86=1.16)
Alltså spelar du på att Federer ska hålla seven 100 gånger till oddset 1.16 så hade du gått jämt upp i år.

Federer handlades idag till 1.13-1.15 då han servade. Lite väl lågt med tanke på att hans form är sämre nu än i januari och att det blir fler break på grus än på hardcourt.

Oddsen var följande vid olika senarier (ca):
Fed 15-0 = 1.08
Fed 30-0 = 1.02/1.03
Fed 40-0 = 1.01

Fed 0-15 = 1.37
Fed 0-30 = 1.95
Fed 0-40 = 3.9

Fed 15-15 = 1.18
Fed 15-30 = 1.5
Fed 15-40 = 2.6
Fed 30-40 = 1.87

Fed 30-15 = 1.09
Fed 40-30 = 1.08

Det intressanta är att bara för att Federer vinner 86% av sina servegame i snitt så betyder det inte att han vinner de 86% blankt.
Fed statistik i år(avrundat)
Fed win serve 86%
Fed lose serve 14%
Fed face a breakpoint in his serve 29%
Fed win serve after faced breakpoint(s) 15%.

Anmärkningsvärt är att att Federer i år endast har vunnit 54% av de breakbollar som han haft emot sig. I snitt så vinner han 69% av bollarna i egen serve,  men just på breakbollarna så kommer han inte upp i mer än 54%. Sämst när det gäller alltså i år. Övriga top10 spelare  ligger runt 63-69%.

Federer vinner 86% av sina servegame, men endast 69% av bollarna i sina servegame.

Min strategi på gamebetting går helt enkelt ut på att trada i gamet.
Federer  vinner 86% av sina servargame, men han får 0-15 underläge i 31% av sina servegame. Federer får 30-0 i  49% av sina servegame. Det innebär att i över 50% av gamen så får Federer 0-15 eller 15-15, vilket gör att oddsen går upp och man man köpa tillbaka lite för att täcka upp insatsen.
 På nästan alla tennismarknader så vill de flesta konstigt nog nästan bara spela på den spelare som vann den sista bollen. T.ex om Federer sår 15-0 så vill alla spela på honom och får ha 0-15 så vll de spela på motståndaren. Ologiskt och fel. 

Det jag gör är då att erbjuda för låga odds på på båda spelarna direkt fter varje boll. Spelen hinner ligga  ute på marknaden 4-8 sekunder, ibland längre. I regel så tar jag bort oddsen när bollen sätter igång eller om det bir andra serve men om man som idag har en liveuppdatering som ingen är snabbare än så brukar jag låte de ligga även under bollen. Eftersom folk absolut ska spela den som vann förra bollen eller den som kan vinna gamet på nästa boll så accepterar de ofta för dåliga odds.

Själva iden är att folk ska spela till för dåliga odds under gamet. Om Federer t.ex får 0-15, vilket han får i 31% av alla sina servegame så erbjuder jag t.x 2.8 gånger på Moya. (motsvarar att spela på 1.55 på Federer). Ett skitodds såklart eftersom Federers vinstcans i servegamet inte har gått ner från 86% till 64%. Federer vinner 86% av sina servegame inklusive 0-15 lägen. Ibland händer det att folk spelar på oddset 2.4 vid 0-15, av den enkla anledningen att det inte finns någo annat odds att ta och de vill bestämmt spela.

Många upplever oddset 2.0 på motstndaren som bra när t.ex Nadal har en breakboll emot sig. I själva verket så räddar Nadal bollen 70% av gångerna och sedan så håller han serven från 40-40 85% av gångerna. Det betyder i praktiken att rätt odds på motståndaren som har breakboll ska vara ca 2.4-2.5. en ändå så spelar folk på odds som 1.8 för de vill ha snabba pengar eller ta mot en kommande förlust. Men i längden så förlorar de.

Här kommer ett game från Feder-Moya idag, ställningen 5-4 i andra set och Federer ska serva för settet;
image39
Eftersom Federer skulle serva för settet så handlades han lite högre än normalt, till 1.2. Federer gick ner till 40-0. Någon ångerful person bad då om att få spela 100.000 till oddset 1.01 för att vinna 1000:-. Federer förlorade fem raka bollar och gamet. Omvänt så gav alltså Moya 100ggr pengarna på att haskulle vinna gamet vid 40-0 till Federer. Tappar Federer 40-0 till break mer än en gång av 100 när han ska serva för settet?

Omsättningen på gamebetting är ibland dåligt. Idag så var den förvånandsvärt bra med tanke på en konkurrerande FA-cupfinal under Nadalmatchen.

En konstig sak hände igår i matchen Moya-Djokovic. Moya som normalt sett håller serven 79% av gångerna hadehållit serven 75% av gångern i matchen. Han handlades till runt 1.31 varje gång som han skulle serva.
Nu skulle han serva för matchen vid ställningen 5-4 i avgörande set. Eftersom det är en extra press då borde oddset vara lite högre. Omsättningen har varit låg hela matchen, runt 10-20k omsatt per game.
Då händer det.
Någon lägger upp 1.6 på Moya. För 60.000. Någon dubblade lltså oddset på Moya och man blir lite misstänksam.Självklart så spelar folk på 1.6 direkt så det förväntade oddset var runt  1.35.
Moya får 15-0, men 1.6 ligger kvar. Folk spelar ännu mer. Moya får 30-0.
Då händer det igen.
Någon erbjuer 100.000 på 1.2 på Moja. Normalt sett så står han i 1.1 max vid 30-0, oftst lägre.

Efter det så gör moya lite dubbelfel och annat gott och förorar gamet....

Uppgjort? Nä nä. Om man tittar på startoddset 1.6 istället för 1.35 vad det innebär i %.
1.60= 63%
1.35= 74%

Någon gjorde alltså värderingen att Moya skulle hålla serven var 63% istället för 74% eftersom han hade pressen på sig som man har när ma ska serva för matchen. Låter som en sund värdering. Men på marknaden så såg det konstigt ut, att oddset går upp från 1.35 till1.6 gör skjälvklart att folk fullkommligt kastar sig över oddset d dom uppfattar det som högt.

Det var samma med Nadal idag. Han klarade inte av att serva hem matchen, första försöket slutade med brea och andra försöket slutade med 15-40, men sedan hold. Ett stortvärde alltså att boka den som ska serva under press.

Man kan även kombinera gamebetting med matchodds. Det krävs då att man kan pricka in förväntat odds på matchodds marknaden. t.ex:
SpelareA ska serva för matchen vid 6-5.
Matchodds 1.22
Odds på hålla serven: 1.6
Odds på  break 2.5
Förväntat odds på matchodds vid break: 2.3
Förväntat odds på matchodds vid hold: 1.00

Exempel:
Boka 1000 till 1.22(risk 220:-).
Vid break så spelar du 530:- på spelare A till 2.3 och gör en garanterad vinst på 453.:- på båda spelarna.
Spela 420:- på 1.6 på hold på spelare1 på gamebetting = 252:- i vinst.

Vid break får du 453-420= 33:-
Vid hold får du 252-220=32:-

Det är dock sällsynt att man kan/hinner hitta lägen som detta. Desutom så är omsättningen på gamebetting ofta för liten för att kunna spela säkert på detta sätt.

image16


World Team Cup

Nästa vecka så är det World Team Cup i Dusseldorf. Världens åtta bästa länder gör upp och glädjande nog så har Sverige lyckats smyga in bland de åtta. Sverige som är världens 7:e bästa tennisland ställer upp med Söderling, Johansson och Björkman.

Suprise suprise!
Vilka skulle vi annars ställa upp med? Tyvärr så har vi inget annat just nu då både Vinci och Pim-Pim är skadade. Då detta inte är att jämföra med Davis cup i status så håller sig många av de bästa spelarna borta. Blake och Gonzales är de enda top10 spelarna som spelar. En eloge till svenskarna som ställer upp för sitt land till skillnad från hockeypojkarna som hellre spelar golf.

Team Cup använder  ATP:s tennispro livescore vlket är bra. Ingen egen kass variant som DC.

På damfronten så är det turneringar i Poertschach(Österike),Strasbourg och Istanbul är alla tre små turneringar som sällan brukar ha en tillfredställande point-by-point service. Bara att hoppas att teknikens framsteg börjar spegla av sig även här.

Eftersom Franska Öppna börjar den 28:e maj så kan mn inte räkna med några kanonpresationer av de etablerade spelarna. Ingen kommer att riskera någon skada eller förta sig i Dusseldorf dagarna innan ett av årets stora mål. Gonzales t.ex
image16

Traiiiiiiiner!

Ett roligt inslag på sportbörsen är när en tennisspelare under ett sidbyte ber domaren att kalla på "trainer". Trainern är en läkare som alltid kommer småjoggande efter någon minut. Eftersom marknaden priser på spelarna är satta utifrån deras chans att vinna matchen så påverkas självklart marknaden av detta.

Dels så är det självklart så att om en spelares fysiska förmåga blivit nedsat så ska marknadens pris på spelaren korrigeras. Men ofta så går det till överdrift. Anledningen till det är folk som har spelat på spelaren som kallar på trainer. De drabbas då av trainer-panik och försöker till varje pris köpa motståndaren. speciellt om det inte finns tv-bilder till matchen.

Det roliga är att oftast när en spelare kallar på sin trainer så beror det på:
# En skada som spelaren hade redan vid matchstart.
# En skada som inte påverkar spelet, t.ex att en stödstrumpa eller ett plåster behöver läggas om.
# Spelaren vill ha en extra paus för att återhämta sig eller bryta moståndares momentum.
# Ett planerat break

Det finns exempel där motståndaren har gått ner från 2.00 till 1.1 medan motståndaren blir omplåstrad. I regel så lönar det sig att köpa på sig så mycket som möjligt av den spelaren som ropat på trainer, då oddset oftast återställs så fort han kliver på plan igen och visar att han kan spela en boll. Det finns även otaliga exempel på spelare som haltat runt och ropat på sin trainer, legat och grinat lite för att sedan resa sig upp och ta över matchen helt.

Spelschemat är numera så pressat att skadorna bli många. Tennisuppehållet är bara 5-6 veckor långt. För att kunna skaffa sig en bra rankning så krävs det att man spelar många turneringar.

Dagens matcher:
Djokovic var ute idag,väderades till 78% från start. Han låg under i 3:e set med 2-3 ett break ner och han hade även 15-40 vid 4-4. I det läget värderades han till föga 28% vinstchans. Som vanligt så var Djokovic en traders-dream-market. Han pendlade mellan 30 och 90%(1.1-4.3), vilket är enormt. Djokovic, som förmodigen är den som tillsammans med Nadal kommer att toppa rankningen om några år, har problem med sin ena axel. Han fick behandling under matchen(som vanligt) och han bör fundera över att ta en paus för att se över armen. I flera matcher på slutet så har han öppet  visat smärta och det kan inte vara bra att spela med axelvärk för mycket.

Roger Federer visade idag att han fortfarande kan. Allt han gjorde var rätt och han van enkelt över JC Ferrero. Nu väntar Ferrer i kvarten vilket inte borde vara något probelm, Marknaden ger Federer 85% vinstchans och spelar han som idag så vinner han enkelt. Tyvärr så måste nog marknaden pressa upp honom till 88-89% för att det ska vara lönt att sälja honom till start.
image16

Ferrer 100ggr.

Igår hände en märklig och trevlig sak som händer ibland på tennisbörsen. Någon tryckte fel.
Ferrer leder med 1-6 6-3 5-3 och ska serva hm matchen.
Oddset på Ferrer är 1.01 och på Söderling 100ggr.

Då händer det.

Någon trycker fel och skickar iväg " spela Söderling till 1.01 500.000.
Samtidigt som Ferrer gör 30-0 så får alla som hade lagt upp och erbjudigt odds på Söderling det matchat.
Gladast var nog dom som erbjöd 1.01 på Söderling(ca180k). De fick med andra ord spela tll 100ggr på båda spelarna samtidigt.

Detta diagram är taget vid Ferrer 1-6 6-2 5-3:'
image38
Söderling handlades till 1.06 som lägst vid 6-1 2-1 30-0.
Efter matchen så var det 178000 spelat på 1.01 på Söderling samt massa andra odds 1.01- 100ggr.

Man måste tyckal lite synd om den som förloade en halv mille på ett feltryck. Samtidigt så är det en del av spelet att och inget som går att markulera i efterhand.


Mankan alltså lägga in 1.01 på UTAN RISK på alla som ligger under och hoppas att någon trycker fel. Det händer ibland....


Federer win

Roger Federer klev idag in i turneringen i Hamburg. Trots hans taffata form så värderades han till 90% vinstchans.
Federer vann med 6-3 2-6 6-4 mot argentinaren Juan Monaco. image36
Federer handlades upp till oddset 2.0 två gånger, båda gångerna var i tredje set, Federer hade 5 breakbollar emot sig men räddade alla. Som vanligt nu för tiden när Roggan spelar, en riktigt bra markand att trada.
Ex.
En risk efter första set på 4000SEK(boka 1.04 100k) + ett köp på 100k på 2ggr på Federer =
4000SEK till 100k i vinst oavsett vem som vinner matchen. Svårare än så är det inte, med facit i hand.
Statistiskt stt så måste Fed handlas upp till 2.00 en gång av 20 i snitt för att spelet ska löna sig.

Nu är det dags för Clement36%,2.9) att klämma tll Blake(64%, 1.52). Blake har precis breakt och leder med 1-0.
image16

Canas my Canas

Canas har showat idag, han lirade lite tennis med gamla polaren Chela innan han tog ut lite välbehövlig semester inför hans stora mål i år, Franska Öppna. Chela vann med 6-1 4-6 6-1.
Canas vad värderad till 67%,(1.49). Han handlades till 4.7 efter första set, i andra set vid ledning 4-1 handlades han till 1.7 och var åter favorit.

Det är inte lätt att förstå vem som ska vinna vissa matcher, men i denna så var det småt patetiskt att marknaden gjorde honom till favorit igen pga att han hade lite flyt i 3 game, varav två var hans egna.

Jag hoppas att Canas motivation sänkte honom idag och att han kommer tillbaka i Paris och visar att han tillhör op8 på det röda gruset. Lite konstigt var det ändå, detta var en första masterstävlingen på i år som han slapp kvala in till...

Det spelades många matcher idag. I Rom spelades en intressant match mellan Sugiyama och Kirilenko. Matchen var på förhand 50/50 vem som skulle vinna. Ai Sugiyama är gammal räv på touren som man aldrig vet vart man har. Hon slänger ofta bort set, vilket gör att hon relativt ofta vinner med 6-1 0-6 6-1. Hon är även bra på att örlora med t.ex 6-7 6-0 1-6. 
Idag så var siffrorn jämnare, hon vann med 6-4 5-7 7-5. Hon missade ett antal matchbollar innan hon vann.Hon handlades till 1.01 för sedan gå upp några 1000% till 1.75 och sedan ner till 1.01 igen. 
image35

Marknaden hade det inte lätt, och detta är en typisk marknad för två jämna damspelare som inte kan serva. Nu blev det visserligen bara 12 break i denna match(31%) vilket är normalt på WTA.

Jonas Björkman förlorade idag mot Ferrer. Synd det eftersom gruset i Hamburg är ett av de långsammaste grusbanorna vilket borde hagynnat honom. Jonas stod i 21ggr pengarna före matchen, ca 5% vinstchans.
Jonas hade gameboll och 4-2 i första set men tappade till 4-6.
I andra set så låg han under med 0-30 och 1-3. Han handlades då till 100ggr pengarna. Även jag själv lyckades hänga på Ferrertåget och lastade in 30k på till oddset 1.02 på Ferrero, 30.000 i risk för att vinna 600.

Eftersom Jonas vände 0-30 1-3 till 6-3 så var vi nog många som med blande känslor hoppades på svensk vinst. Det känndes därför tryggt när Ferrer enkelt ökade takten och tog sista sett med 6-2. Jonas handlades till 3.55 efter andra set, vilket betyder att den som riskerade 100:- på björkman vid 1-3 kunde ta hem en garanterad vinst på 2700:- efter andra set. Händer det då 1/27 i snitt att Björkman vänder 0-30 1-3 mot Ferrero till 6-3?

Ja, skulle jag säga. Det som hände var att Ferrer vid 1-0 i set och 3-1 samt på väg mot dubbelbreak slappnade av. Det är männskligt och naturligt. Björkman därimot vinnte att han låg riktigt risigt till och ha kunde nu spela ut. Jonas chansade vilt och prickade linjen hela tiden.
Om Man U tar ledningen mot Milan med 3-0 så backar de hem.
Om En tennisspelare tar ledningen med 1-0 i set och 4-0 så slappnar han av och bestämmer sig för att koncentrera sig på sina två kommnde servgame. Han kommer med stor sannolikhet inte att bry sig mycket om att göra några spektakulära löpningar i motståndarens kommande två servegame, utan precis som Man U gör när de backar hem, - nämligen säkra energi till de egna servarna.

Om han nu inte lyckas hålla sin serve så kan det vara svårtatt komma igång igen. Motståndaren har fått vind i seglen och ångar på. Det kan därför ta några game, ibland fra till nästa set innan spelaren åter kontrollerar matchen. Men i själva verket så har han kontrollerad den hela tiden. Jag tror inte att Ferrer kände att han tappt matchn idag. Inte heller så tror jag att Chela kände det mot Canas. Inte heller Hantuchova som var seg i starten och vann med 4-6 6-1 6-2 trodde att hon skulle förlora.
 
Det ser helt enkelt lite annurlunda ut när den bättre spelaren som har ledningen backar hem i tennis än vad det gör i andra sporter. Resultatmässigt så kan det se ut som att matchen håller på att vända, men i själva verket så har ena spelaren fll kontroll på vad som händer. Detta fattar inte marknaden alltid och det ska man ta betalt för!

Riktigt kul att Hantuchova är tillbaka efter förra veckan insats. Kul var det även att se att Dementieva har lärt sig serva bättre, bara 7 DF idag och vinst 6-1 6-2.

Imorgon så tror jag att Söderling har bra chans mot Ferrer tll 2.26. Volandri kommer baratappa 2-3 bollar i egen serve mot Murray som kommer att krossas till 1.75.

Sen så har vi även världsettan Federer ute mot Monaco. Federer värderas till 1.1(90%) och det är för lågt så klart.

Hamburg visas på svenska VIASAT sport och WTA från Rom visas på Eurosport2. Bwin visar även ett par matcher från Hamburg samt mastersTV online.


Mats Wilanders musikkarriär

Mats Wilander om texten:
"Den handlar väl om hur lite det är som skiljer mellan vinst och förlust om man ska använda tennisspråket"

Ibland är livet hårt och tungt,
fast man känner sig som ung.
Orden strömmar ifrån ens mun,
fast man känner sig som kung.http://www.youtube.com/watch?v=yaxNjsXcEdY

Platina?

image16


Nu börjar året...här är mitt liv..

Visst, året börjar egentligen med nyårsturneringarna i asien, men det känns ändå som att det är nu som år2007 verkligen sätter igång. Jag har sedan barnsben delat in åren i olika viktiga och roliga händelser som jag förväntansfullt ser fram emot. Det är vktigt medframtidstro och olika mål.

När jag var 10år så var det väl framförallt skolloven, min födelsedag, hockey-vm och julen.
Under tonåren så var det skolavslutningen, Elitloppet, planerade resor, födelsedagen, OS och diverse festivaler.
I fjol så var det fotbolls-vm, Friidrotts-EM på hemmaplan, Thailand i dec, alla GS.

I år så är det AO, Thailand mars, Davis Cup i gbg, Syrrans gigantiska bröllop, R Garros, Min dotters 3-årdag, Wimbledon, Båstad, US open, Davis Cup igen, Sthlm open, Masters finalen, Davis Cup igen, Thailand under uppehållet i dec.

Att ha privelegiet att kunna leva och spara genom att se och bedöma tennismatcher har berikat mitt liv enormt. Jag ser fram emot varje vecka och varje månad. Istället för den vanliga svenska söndagskvällsångesten som jag upplevt när jag var löneslav så ser jag fram emot varje ny måndag. Som ett barn med dan-före-dan förväntan som lyser i ögonen sitter jag på söndagar och kikar på nästa veckas lottning.
 
Jag önskar att jag hade 100timmar per dygn istället. Dagarna går så fort. Ett par tre settare så är klockan vips 18.30. På ett set ser jag fram emot sensommaren då många turneringar spelas i nordamerica. Då får man liksom 5-6 extra timmar per dygn. Det är en aning komplicerat att pussla ihop tiden med min dotter när alla matcher går 10.00-21.00 svensk tid.
image34
Pat Cash

Min dotter som är två år har redan ett rikt ordföråd. När hon hör pappa ropa;  "-Men breaka nu då för f**n!" så brukar hon skynda till och ställa sg framför tv:n eller nån skärm och ropa;  "- breakboll! breakboll! breakboll! Efter att hon har ropat ett par gånger så brukar hon fråga mig; "-Blev det break pappa? Eller blev det hold?" Jag undrar vad hon tror att ettbreak är egentligen:)

Min far har aldrig blandat in pengar i sitt tennisintresse, men jag har ändå klara minnen från när jag var en liten skitunge och fick sitta upp hur länge jag ville vissa kvällar. 1983 så sände inte ens Sveries Radio på natten och att barn var vakna nttetid var något man höll tyst om. Skräckn för att myndigheterna skulle hämta barnen fanns överallt. 

Det brukade vara kvällarna 7-21 januari och några kvällar i slutet av augusti som man fick vara vaken länge.. Jag har inga minnen av att någon bönade om break. Framförallt så minns jag Pat Cash.
Pat Cash var som en igel i ögat för farsan. Inte nog med att han vände mot Jocke Nyström 1983 i Davis Cup när han var nere på räkning, han var oförskämd nog att göra om det några år senare i Davis Cup finalen 1986 mot Micke Pernfors. Jag tror att det var när Pat slog ut Wilander i Wimbledon året därpå som farsan bestämde sig för att implementera Pat Cash som en svordom i vår familj. Jag vill minnas att min lillasyrra(!!) även gav honom ett eget namn.

Min morsa gillade aldrig att vi fick vara vakna på natten för att se på tennis. Därimot så tog hon med oss barn, en och en, till Wimbledon på sommrarna. 1990 när jag var 11 så var det min tur att åka. Jag köade i duggregn med morsan och lyckades få biljetter till court1 där Edberg spelade.

Min ambition är att min dotter ska få se alla G-S tureringar innan hon blir 15. Hennes idol ska vara Björn Hellberg:) 

Nu vill alla trada break...

En vanlig strategi för många som tradar live på tennis är att konstant ha plus på den som inte servar och minus på den som servar. Du köper alltså spelaren som inte servar precis innan motståndaren ska serva.

Blir det ett break så förändras oddsen regält och man kan då trada hem en fin vinst. Detta har länge varit en vinnade strategi bara man undviker matcher med storservare som t.ex Roddick på hardcourt. Ex i herrtennis:

Jonas Björkman är spelare1
Spelare 1. Odds 1.91
Spelare 2. Odds 2.10

Spelare1 ska serva.
Om spelare1 håller serven så förväntar du dig oddsen 1.75/2.34
Om spelare1 blir breakad så förväntar du dig 1.67/2.50

Du spelar då 1000:- på 2.1.

Blir det break så säljer du spelare2 till 1.67 1257:- på 1.67 vilket ger dig +257:- på båda spelarna.
Du gör alltså en garanterad vinst på 257:- om det blir break och oddsen blir som du har förväntat dig. Efter avgift blir det 245:- i vinst

Om spelare1 iställer håller serven så spelar du spelare1 till 1.75 för 1200:-.
Du får du en förlust 100:- på båda spelarna, dvs totalt förlust 100:-

Med andra ord, du riskerar 100:- för att vinna 245:-. Det är samma sak som att spela 100:- på oddset 3.45 för break. 3.45 är samma som 29% vinstchans.

För att du ska vinna i längden så måste det alltså bli break mer än 29% av gångerna.
Jonas Björkman har i år blivit breakad i 32% av sina servegame. Hade marknaden gett de odds som jag hade i mitt exempel så skulle det allså varit en vinstaffär att spela på break enligt mitt exempel varje gång Jonas Björkman servar.

När man spelar break så gäller det att hitta tillfällen i matchen som är psykologiskt svåra för den som servar t.ex direkt efter att han själv har breakat och utan paus mellan gamen. Även lägen i matchen där ett break kommer att påverka marknaden mer än vanligt, t.ex vid ställning 5-4* är bra.

Detta är en taktik om man med snabba fingrar eller botar kan tjäna en hacka på. Men nu till saken:

Eftersom detta är en enkel strategi att komma på och många vinner på den utan att veta om de vinner i längden så blir den allt mer populär. Speciellt på marknader med mindre omsättning. Ibland går det knappt att spela på spelaren som inte ska serva, för alla vill göra det.

Vad händer då?
Jo, då händer just det som man kan se mer och mer av den senaste tiden, nämligen följande:

Samma exempel som ovan:

Jonas Björkman är spelare1
Spelare 1. Odds 1.91
Spelare 2. Odds 2.10

Spelare1 ska serva.
Om spelare1 håller serven så förväntar du dig oddsen 1.75/2.34
Om spelare1 blir breakad så förväntar du dig 1.67/2.50

Eftersom "alla" vill spela på spelare2 som inte ska serva till 2.1 så kommer oddset 2.1 att ta slut.
Många byter sida efter varje servegame och de spelarna "måste" helt enkelt byta sida igen för att fullfölja sin taktik. Folk spelar ändå, t.ex  på oddset 2.00 om det är det enda som bjuds. 2.1 el 2.0- sak samma tänker många, jag måste ju byta sidan annars är det kört om det blir break.


Detta händer allt oftare. Det är här jag kommer till min rubrik. Om "alla" vill spela på break så blir de som gör det alla förlorare eftersom de ofta pressar den som inte servar till ett för lågt odds.
Resultatet blir följande:

Du spelar då 1000SEK på 2.0  (eftersom 2.1 tog slut)

Blir det break så säljer du spelare2 till 1.67 1197SEK på 1.67 vilket ger dig +197SEK på båda spelarna.
Du gör alltså en garanterad vinst på 197:- om det blir break och oddsen blir som du har förväntat dig.
Efter avgift blir den en vinst på 188:-

Om speare1 iställert håller serven så spelar du spelare1 till 1.75 för 1143SEK.
Du får du en förlust 143SEK på båda spelarna.

Med andra ord, du riskerar 143:- för att vinna 188:-. Det är samma sak som att spela 143:- på oddset 2.32 för break. Det är samma som 43% vinstchans.

Eftersom Jonas bara blir blir breakad 32% av gångerna, och ditt spel nu kräver break 43% av gångerna så kommer du att ganska snabbt att förlora dina pengar.

En så liten korregering som att flytta oddset 10 punkter, från 2.1 till 2.0 gör den enorma skillnaden. Från att spela på break till det faktiska oddset 3.45 så gör du det till 2.32.I mitt exempel så kommer marknaden tom att röra sig mer om han håller serven än vid break.

Den som spelar på 2.0 i mitt exempel gör alltså en 43/57 bedömning på att det ska bli break. Och detta ser man allt oftare. Framförallt om spelare1 håller serven, då ska "alla" spela på honom eftersom det nu är spelare2 som ska serva. Då kommer det normala oddset 1.75 att ta slut och folk kommer kanske spela på neråt 1.68-1.7. Hysterin är igång och det nu man kan göra fynd!

Det betyder att den som bokade 2.00 innan är den stora vinnaren, han har fått spela till motsvarande till 1.76(57%) när oddset borde varit 1.47(65%). Denna "spela på break" hysteri som ibland uppenbarar sig på många tennismarknader gör alltså att de enda som vinner i längden på de marknaderna är de som spelar på hold.

Tiderna förändras och man behöver alltid utveckla sig själv så att strategierna förändras eftersom att motståndet förändras. Inom pokervärlden kunde många svenskar grinda hem hundratusentals kronor genom att bara spela ABC-poker. Men allt eftersom tiden gick så började fler och fler göra samma sak och idag så vinner man knappt ihop till pottavgifterna genom det spelet på mellan och de högre nivåerna. De som körde ABC och än idag vinner på poker har alltså varit tvungna att utveckla sitt spel för att kunna fortsätta vinna.

Det är precis samma sak med tennisen. Att spela på break kan vara en lönsam taktik ibland, samtidigt som det ibland är en omöjlig taktik. Det gällatt hänga med och utnyttja marknadens fel.
image33
Joachim Johansson (SWE)
Player stats as of: 2007
 Service Games Won %:91

Spela inte på break när pim-pim servar!

Nadal davedenko
Lägger även upp Nadals diagram från semifinalen igår mot ankugen, Davydenko.
Lyckliga var de som spelade på break i denna match. Nadal i 2.1...det är högre än oddset på att hn ska vinna franska öppna, 1.66.
Korrekta värderingar?


image16


Re: Maffian....

Kommentar till inlägget: Ryska maffian agerar.
Postat av: Lasse Schmidt

Skärp dig för fan!! Anledningen till att det lirades hårt på Gonza var att Tursunov var skadad. Ge fan i att sprida dina jävla fördomar, öppna upp ögonen!

2007-maj-12 @ 09:52


Jag kan hålla med om att rubriken var lite dramatisk, men man måste kunna ta saker med en nypa salt.

Jag skrev ett inlägg tidigare i kommentarer under detta inlägg:


"Matchen behöver självklart inte vara uppgjort men självklart så hade Tursunov på något sätt signalerat att han inte var i bra slag eller brydde sig om matchen. Eftersom Gonza inte har visat något av vinsters bravader på länge så skulle "normalt" sett marknden ha backat upp Gonza till 1.19-1.23 även vid hård press. Men så var inte fallet samtidigt som det fanns information ute om att Tursunov inte var fit."


Du har säkert helt rätt i detta fall, att det precis som jag skrev var information om hans skada som sänkte oddset.


Lasse S skrev;
"Ge fan i att sprida dina jävla fördomar"


Jag uppfattar det som att du syftar på att jag anspeglar på att det ibland finns ett inslag av orent spel i vissa matcher.
Det är min övertygelse att detta förekommer, inte ofta men det förekommer. Att jag publicerar mina tankar kring detta på min blogg anser jag inte är att sprida mina fördomar utan mina åsikter.


Fotboll, hockey, basket, hästsport, bandyn är exempel på sporter som det bevisats att gambling mm har orsakat uppgjorda resultat. Menar du på allvar att tennisen skulle vara 100% fri från detta? Eftersom tennis inte är en lagsport så är det lättare att fixa en match än att blanda in stora delar av ett lag.  Tennisen omsätter 100tals miljoner på spel varje dag, skulle inte detta dra tills sig "fel" sorts männikor?

Jag vet att många allt för ofta tjatar om uppgjorda matcher när de förlorar i en svängig match och att det är ett typiskt looserdrag hos många gamblers. Att domarn ger bort en seger mm. 99/100 så är det bara skitsnack från folk som har förlorat pengar eller att deras favoritlag har förlorat.

Jag är dock övertygad om att det förekommer fixade matcher inom tennisen. Det är min övertygelse och det kommer jag att fortsätta säga. Dock så är det inget vanligt förekommnde och ska inte var något som ska ta upp en för stor plats.


Det är med glädje som jag läser kommentarer om inläggen och jag kan i alla fall hålla med Lasse här om att man måste ha sina ögon öppna.

Postat av: Lasse Schmidt

"För ett tag sedan spelades en dammatch..."

Vilken turnering talar du om? Vilka spelare?

Värsta skrönan jag läst på länge! Är du inte riktigt klok, eller vad fan är det frågan om?

2007-maj-12 @ 10:13
Re: Lasse Schmidt av Johannes om Faktorer som man ej kan påverka....

Matchen jag syftade på var Roberta Vinci - Tathiana Gabin i finalen av Copa Colsanitas Santander i Bogota, Colombia, 25 februari 2007.

Min syrras pojvän bor i Lima och så matchen på Colombinsk TV och jag hade direktkontakt med honom via MSN.

Jag bet att få korrigera resultatet, Det var 3-0 i avgörade set när hon bröt, inte 4-0. Dock så var det dubbelbreak som jag skrev.

Jag förstår inte din inställning riktigt. Värsta skrönan....inte riktigt klok...

Tja, jag tradade matchen, jag hade direktrapporeter. Men du har säkert rätt, allt är påhittat, något sådant kan inte hända i Colombia ..


Vakulenko - 1.25 på matchbollen

För en minut sedan så vann Vakulenko(som vann mot köttberget tidigare idag). Totsa att hon sog Mauresmo till 50ggr pengara som gav hon ändå 4 ggr från start i matchen efter. Anledninge till att hon spelade två matcher samma dag var att ena matchen var uppsjuten pga regn.

Hon vann med 6-3 i avgörande. Vid ställning 5-3 40-30 så stod hon fortfarande i 1.25 !!! Tack tackar.

Jut nu har Henin tappat  ett break upp *3-2 till 3-6 och 0-1*, alltså hon är redan breakad i andra set....hon stod i 1.17 vid regnabrottet för en kvartsedan, nu ger hon 3 gånger...
Uppdat:
matchen avbryten pga mörker...Henin 3-6 *4-4-


What  a day!


image16


Det franska köttberget är besegratimage30
Mauresmo hade ledningen med 6-2 1-1* när matchen drog igång efter ett drygn regnavbrott. Tydligen så tappade hon lite av spelet från igår, Mauresmo förlorade först 8 raka game, sedan vann hon ett game för att seda förlora 4 till på rad. Hon förlorade 12/13 game idag och matchen med 6-2 1-6 1-6. När matchen drog igång idag så handlades hon till oddset 1.02! 24-åriga Vakulenko, rankad 53:a handlades till motsvarnade 50ggr pengarna.

image29
Diagramet avser Vakulenko.

Följande stackare placerade sina medel lite fel idag: (spel på Mauresmo)
Odds Spela Boka Handlade
1,01
1,02 SEK10 266
1,03 SEK55 912
1,04 SEK701 339
1,05 SEK713 169
1,06 SEK345 433
1,07 SEK243 696
1,08 SEK248 993
1,09 SEK549 077
1,10 SEK253 061
1,11 SEK140 163


Den fula ankungen visade idag att han fortfarande tillhör top10. Davydenko vände matchen och vann. Han förlorade första set med 1-6 och värderadestill 23% vinstchans. En skön 5 oddsare att han skulle vinna efter första set. jag dock det säkra för det osäkra och sålde honom för att ta hem vinsten vid 4-1 i avgöande set, onödligt visade det sig men det var skönt när han tappade till 4-3*.
image31
Nadal gick som tåget idag och körde planenenligt över Djokovic med 6-2 6-3 utan att tappa sin serve.
Tyvärr så forlorade Tomas Johansson precis sin dubbelmatch och eftersom han slog ut Björkman c/o igår så är det nu tomt på svenskar i Rom. Fan vad jag längtar till att pim-pim ska göra comeback i slutet av sommarn!


Hemmahoppet Volandri som igår slog Federer var idag värderad till 2.8 före start. Han fullständigt krossade Berdych som inte hade en bra dag. Det är alltid kul att se en hemmspelare som fått WildCard slå sig fram till publikns jubel.


Nadal - bättre än någonsin..

Nog var han bra förra året med och motståndet på gruset i år har inte varit det bästa men vilken artist han är!
Jag har precis sett om dagens match eftersom jag arbetade samtidigt och jag måste säga att Nadal just nu är i sitt livs form. Jag rekommenderar alla att skippa fredagsmyset och istället kolla på Nadal - Djokovic imorgon. Tyvärr blir det nog en kort histora på 1.23 minuter men bättre spel och fler spektakulära bollar får man leta efter.

Ta en titt på denna mycket roliga presskonferens med Djokovic efter att han förlorat kvartsfinalen ifjol mot Nadal i Franska Öppna med 4-6 4-6.
http://www.youtube.com/watch?v=zMFOIarW-48

Den är värd att se två gånger - upp till bevis imorgon!

Ta även en titt på den Normans fina vollyespel i finalen år 2000, jag minns det som igår, vi var ett gäng som satt i Holland(fotbollsEM) och följde matchen på storbild. Tiebreaket var värre än turkietmatchen:) 
http://www.youtube.com/watch?v=SJ4RrWL6EK4


Appråpå att Federer "tog semester" idag som någon uttryckte sig så kolla in hans tal fron AO 06. Om du någonsin bråkar med din käresta, be honom/henne att vara tyst, slå på datan och ta fram Federers tal - då ser man allt så mycket klarare!
http://www.youtube.com/watch?v=SqsTpogfnRo

Federer, var mans bitch..

En riktig tung dag för min bok. Det började med att jag lovat att hjälpa till att städa mm hemma, istället för att börja trada vid 11 så stod jag och diskade. När jag slår mig ner vid kl 16 så ser jag att Federer har förlorat till 1.05. JAg har bokat Federer i över 100 matcher, men han har bara förlorat en handfull. Ligger dock plus på honom då han flera gånger ställer till det lite i matchen. När han förlorade andra gången mot Canas till 1.1 så var jag i thailand och missade det. Nu hände det igen, Federer förlorade, enkelt, till oddset 1.05. Normat sätt så bokar jag över 100k SEK mot honom när han spelare så det var en kalldush att se att han precis förlorat.

Efter det så drog helvetet i gång. Davydenko vänder sin match i andra set och går från 3.15 till 1.40! Normalt sett så hade han gått från 3.1 till startoddset(1.,88), jag hade räknat med 1.7 eftersom marknaden allt som oftast överreagerar. Tyvärr så pressade marknaden honom ner till 1.4!, jag valde att sälja honom på 2.2, 1.9, 1.8, 1.7 1,6. Efter det borde jag acceperat en smärreförlust - men icke. Kalaset slutade -30.000. Vid 4-2 och två breakbollar(1.4) hade jag möjlighet att plocka hem en vinst på 10k, men icke!

Regel som bröts: Safa alltid hem en bra vinst när det går, var inte för girig.


Går över till Jankovic match, Jankovic var storfavorit, hon vann enkelt första set och tog ledningen i andra set, hon handaldes då till 1.03, även 1.02. Dock så tappade hon matchen, jag sålde henne regält för att köpa tillbaka, låg mycket bra till i min bok, motsvarande +15 på båda spelarna om jag valt att ta hem vinsten. Jankovic ligger under med 1-3 och motståndaren har 30-15 i sin serve, i avgörande set. Perfekt, jag planerar att ta hem vinsten oavsett hur gamet går.

Vad händer då?
Jo, motståndaren blir skadad och bryter matchen. EFter att ha vänt och tagit ledningen så tvingas hon bryta. Eftersom matchen gick på bana 6 i Berlin så fanns ingen tv-täckning och jag hinner inte rädda något innan matchen är över. Tyvärr hade jag just då en hel del minus på Jankovic, 5 minuter tidigare hade jag pluset på henne...

Här borde jag lagt av för dagen. Men jag hade en match vid sidan om som jag lämnade för Jankovic, nämligen Djokovic-Baghdatis. Där lyckas jag göra ett ok reslutat, Bagdahtis leder med 5-1 i andra set, jag går över på Djokovic, Baggy tappar 7 raka och förlorar matchen, bla efter att ha haft gameboll till 6-6 men förlorat. Problemet här var att jag lyckades trots den stora omsättninge att göra två stora missklicks. När Baggy servar vid 5-5 och 15-15 så ser det ut som att han vinner bollen. Jag bryr mig därför inte om att ta bort min lay på 50k på 1.33, Baggy handlades till .1.44 och oddset borde vid 30-15 ha gått till 1.55. Istället så blev det 15-30 och oddset ner till 1.35. Innan jag hinner annulera orden så är den tagen. Istället för fina gröna siffror på Djokovic så sitter jag hups plus med lite minus. Jag tradade inget mer utan det slutade med lite minus där. Det var andra matchen på 3 timmar som en spelare tappar sin serve och matchen från gameboll till tiebreak. Även andra gången som det kostar.

Regel som bröts: Trada inte större summor i vad som kan vara slutskedet av matchen...


Ligger nu ca 3-4 månadslöner för en servitris back. Kliver över till Nadals match som är den sista.
Jag väntar då jag inte alls har lust att varken spela eller boka Nadal till 1.11. Nadal fram till 3-0 och jag ser läget då oddset rasar till 1.05. Oddset kommer inte understiga 1.04 även om Nadal vinner settet är min tes så risken är liten om det blir så. Jag säljer 200k på 1.05 för 10.000SEK. Efter att nadal gått fram till 4-1 så "nollar" jag tillbaka på 1.05 då marknaden är på väg ner mot 1.04. Jag har dock som amition att försöka sälja Nadal igen till 1.05 om Youshny håller serven. Jag har gjort iordningen en lay på 1.05 på 200k som jag ska skicka om Y vinner bollen vid 30-30.

Vad händer?
Mitt i bollen så komemr det en APELSIN flygande genom luften och hamnar på min hand som klickar på "sänd". Min order hinner precis landa när Nadal vrider in sin forhand och får breakboll. Eftersom jag inte vill sitta med -10k på Nadal när han breakboll till dubbelbreak vilket skulle pressa marknaden till 1.03/1.04 så tar jag det säkra för det osäkra och köper tillbaka direkt till 1.04, jag köper även för 50k extra så att jag har noll på Nadal.. Y räddar bollen och håller serven, varvid jag säljer honom till 1.06 eftersom det vore snäpligt att ha massa minus på Y om han nu skulle pressa Nadal. Det hela slutade med 7,5k minus, pga den där jävla apelsinen.

Regel som bröts: Trada inte när en övertrött dotter leker i närheten.

En annan reglel som jag sket i var att chasa ut kontinuerligt. Efter att ha tagit ut en större summa igår så tyckte jag tydligen att jag kunde ha lite mer än vanligt på kontot. Ajabaja.

Tung dag, top10 i förlust på en enstaka dag ever, samtidigt som jag missade Federer. Hela månadens vinst är utraderad och det är bara att börja om igen imorgon. De senaste 13 månaderna så har jag två månader med negativa resultat Maj2006 och April2007. I april så var jag bortreset halva månaden och lyckades med att backa regält de sista dagarna vilket gjorde att jag backade marginellt på månaden. Maj2006 var en katastrof, just på grund av Nadal.

En ny dag imorgon bara att komma igen lite i taget, aldrig jaga!
I helgen blir det en norrlandsresa med konfirmationsfester, Shlager och Hockey-VM.

 Hamburg nästa vecka ska bli skoj, numera är ju Federer var mans bitch och det ska vi ta betalt för då!

image16

Jonas Arnesen

Jonas Arnesen är en av sveriges mest respekterade tennisskribenter. Jag kan start rekommendara hans blogg,
http://www.svd.se/dynamiskt/blogg/did_14403190.asp.
Han ger väl knappast några inputs att ta i beaktning för att trada men änså intressant för den som gillar tennis.
En fråga som han ofta återkommer till är hur framtiden för svensk tennis ska bli. Tennis är ingen sport som är inne i sverige. Bland mina vänner i min generation så är det få som tittar på eller har kolla på dagens elitennis. Någon som aktivt spelar och tränar känner jag inte.
Förklaringarna är flera, det saknas en förebild inom tennisen idag, ingen Borg, ingen Edberg, ingenting.

Samtidigt som fotboll och hockey är stekheta sporter efter arenalyften och det faktum att det visas fler matcher än någonsin på tv. Sveriges framgång i OS och VM på hockeysidan och landslagets framgångar tar plats från andra sporter.

Jag tror att interesset för sporten från den breda publiken är viktigt för att det ska komma fram talanger. En sak som är viktig för att öka intresset för tennis i sverige är att Svenska Spel inför tennismatcher på oddset.
Många människor spelar på oddset och tidningarna ägnar flera sidor varje dag åt de matcher som folk spelar på.

Varför erbjuder inte Svenska Spel tennis i sitt utbud?

Tennis är den svåraste sporten att hänga med i för bookmakers, många har endast en marginel vinst och kanppt det på tennis. Kanske är det därför som de erbjuder engelsk div2 fotboll men inte Wimbledon  finalen?

Jag vet inte om det finns några politiska skäl till att de vägrar att ta in ett av de populäraste spelobjekten i sitt utbud, men jag vet att om de ska stå sig i konkurrensen så måste de göra det förr eller senare, annars flyr kunderna till utlänska spelbolag eller spelbörser. Jag tror och hoppas att SP tar sitt förnuft till fånga och släpper in tennis, det är en service och det skulle lyfta tennisintresset i sverge.

Uppföljning till dagens tips.

Imorgon är den fula ankungen tillbaka på banan igen, redan ett par dagar efter sin senste "skada"
Han möter Safin och marknades värdering är 50/50.

Davydenko, som han egentligen heter förlorade mycket enkelt som stor favorit förra veckan. Hann skyllde då på att han inte tränat tillräkligt och sa att skadan som han skyllde på veckan innan nu var ok(?!).
Safin som står för motståndet hade stora problem, som vanligt, i sin första match. Dock så brukar Safin höja sig ett snäpp när han möte kvalificerat motstånd. Innan Davydenko har visat att han vill vinna igen så ska ha inte köpas alls. 50%(2.0) på Safin är ett helt ok odds. Óm inte Davydenko är helt offline så förväntar jag mig en svängig match.

Davydenko spelade bra och vann en jämn match med 7-6 7-5, efter att ha legat under med ett brak i båda setten. Marknaden svängde regält flera gånger trots att det bara blev två set. Detta var ett formbesked från Davydenko då Safin spelade bra men fick stryk mot en bättre spelare.


Söderling möter stekhete Djokovic som handlas till 1.4. Normalt sett så är Söderling(3.35) övervärderad här efter. Djokovic skadeproblem förra veckan, tog in läkaren under match flera gånger och tveksamma resultat ( han förlorade andra set med 1-6 resp. 0-6  i två matcher som han vann). Söderling är i form och håller han ordning på serven så tror jag att han tar minst ett set till tiebreak vilket ger honom bra chns och 3.35 är därmed helt ok. Djokovic är en top5 spelare just nu men något säger mig att han kommer få problem imorgon.

Detta var en traders dream. Så synd bara att psykopaten Söderling inte kan vinna. Söderling vann första settet med 6-3, hade *4-5 i andra men tappade serven och settet. I tredje set hade Söderling 2-0, han tappade det till 2-2, han hade sedan 40-15 och 40-0 i Djokovic följande två servegame men kunde utnyttja någon av de totalt 6 breakbollarna.  Matchen slutade Djokovic 3-6 6-4 6-3.
djocko
Diagram för Djokovic-Söderling, diagramet avser Djokovics kurs.


Gonzalez ä övervärderderad. 1.3 är för lågt mot Tursunov och han kommer definitit att tradas höger i en 50/50 match.
Ja, denna match var ju avgjord på förhand

Andy Roddick kliver in på allvar i grussäsongen och handlas till 1.6. Hade det varit på hardcourt skulle han stått i 1.17, mn nu det alltså grus. Roddick vill absolut ha grusmatcher i kroppen innan franska öppna och kommer ge allt. Jag tror att han får det tufft mot grusspecialisten Gaudio men väderingen känns ändå rätt.
Roddik vann i två set, 6-1 7-6, hans kurs rörde sig dock mycket då han tappade en ledning i andra set till tiebreak.

Andreev(1.7) bör köra över Chela i en match som kan svänga hur mycket som helst. Om Andreew servar som idagens match så vinner han.
Andreew, tog ledningen med 4-1 och handlades till 1.2, efter det så tappade han settet och förlorade sedan med 5-7 5-7. Bra tradematch för dom som safeade upp direkt.

Nadal till 1.02(98%) känns stenklar. 1.02 är ändå för lågt för en match i Italien, därför säljer jag honom lite.
Nadal vann en rätt så jämn match med 6-4 6-2, Nadal blev breakad en gång men kursen gick aldrig över 1.02.

Canas 1.2 är morgondagens stora skämt. En speedad pundare med stor talang ska inte värderas till 80%. Kan bli morgondagens bästa marknad att trada även om Cvinner.
Ja, nog blev det en bra marknad att trada för de som sålde Canas från start. Canas förlorade med 6-7 4-6.
image28
Diagramet avser Simon, Canas motståndare. Canas förlorade alltså till en värder av 80%.

I Berlin så kommer Bammer(1.3) att få problem. Bara att sälja.
Bammer förlorade men till oddset 4, inte 1.3.

Shiavone som har fått diagnosen som psykist instabil handlades till 1.12, handlas nu till 2.4 och hon kommer knappast att vinna. Sälj till 2.4.
Shiavone förlorade, efter att ha tagit ledningen med 3-1 i sista set och handlats till 1.3 igen.

Dementiva 1.2 - sälj, hon kommer handlas högre. Tar hon ledningen så sälj mer till 1.1. Jag tror dock att hon ar bra vinstchans med det blir inte 6-1 6-1 direkt.
Mycket bra trade marknad, Dementieva vann visserligen, men inte enkelt, 4-5 6-1 6-4.
demi
Diagramet avser Dementieva som startade p å1.2, upp till 1.7, ner till 1.2 upp till 2.0, ner till 1.2, för att sedan svaja mellan 1,2 och 1.6 innan hon slutligen vann. Som vanligt när det göller Demi.

Petrova la sig förra veckan i Warsawa, hon handlas till 1.12 mot Bermond vilket är på tok för lågt medtanke på förra veckan enkla förlust.
Petrova vann med 6-2 6-2, men det var jämnare än vad siffrorna säger. Petrova blev breakad i början av matchen och räddade även 4 breakbollar i andra set. Hon handlades som högst till 1.34(1.12 start).

Samma med Safina som förlorade som storfavorit i Warsawa, marknaden handlar henne till 1.2, löjligt.
Safina 6-4 6-3. Såg ej matchen.

Chakvetadze, som orsakade att Sotur förlorade idag efter att ha handlats till 1.01!!!!!!!!!!!!! marknaden gav Sotur 99% vinstchans vid 1.0 i set och 5-3 15.0. Hon förlorade i två tiebreak. Chakvetadze har problem och måste visa mer för att vinna imorgon, 1.66 är ett högt odds på en av värdens mest lovande spelare men se upp.
Chakvetadze förlorade  som favorit, 4-6 4-6. Såg ej matchen.

Mauresmo gör comeback och handlas till 1.05. en comeback är alltid en comeback så se upp.
Mauresmo hade stora probelm med sin serve idag, hon handlades snabbt upp till 1.27, även högre,  trots att hon inte hamnade i underläge. Hon tappade sin serve två gånger samt räddare två st 0-40 underlägen. Yan spelade mycket bra baslinjespel och pressade regält. M vann med 6-3 6-3.

Dagens stora överassking var att Hantuchova(1.15) förorade med 1-6 3-6 mot kvalspelaren Ondraskova.
Kuznetsova fick probelm med sin lårskada men lyckades ändå prestera bra och gick vidare, se dock upp med henne med tanke på skadan. Hingis hade underläge i båda setten men vände och vann i två tiebreak mot kvalspelakren Bondarenko. Ska Hingis ha någon chans i nästa omgång så måste hon prestera mer.

Ryska maffian agerar.

Enligt säkra källor så kommer Tursonov att lägga sig i dagen match mot Gonzales. Gonzales pris har nu handlts ner från 1.32 till 1.12 innan start och över 8 miljoner är matchat på Gonzales.

Varning utfärdas härmed på att spela på Tursonov. Flera spelbolag har stängt marknaden.

Ankungen är frisk igen...

Imorgon är den fula ankungen tillbaka på banan igen, redan ett par dagar efter sin senste "skada"
Han möter Safin och marknades värdering är 50/50.

Davydenko, som han egentligen heter förlorade mycket enkelt som stor favorit förra veckan. Hann skyllde då på att han inte tränat tillräkligt och sa att skadan som han skyllde på veckan innan nu var ok(?!).
Safin som står för motståndet hade stora problem, som vanligt, i sin första match. Dock så brukar Safin höja sig ett snäpp när han möte kvalificerat motstånd. Innan Davydenko har visat att han vill vinna igen så ska ha inte köpas alls. 50%(2.0) på Safin är ett helt ok odds. Óm inte Davydenko är helt offline så förväntar jag mig en svängig match.

Söderling möter stekhete Djokovic som handlas till 1.4. Normalt sett så är Söderling(3.35) övervärderad här efter. Djokovic skadeproblem förra veckan, tog in läkaren under match flera gånger och tveksamma resultat ( han förlorade andra set med 1-6 resp. 0-6  i två matcher som han vann). Söderling är i form och håller han ordning på serven så tror jag att han tar minst ett set till tiebreak vilket ger honom bra chns och 3.35 är därmed helt ok. Djokovic är en top5 spelare just nu men något säger mig att han kommer få problem imorgon.

Gonzalez ä övervärderderad. 1.3 är för lågt mot Tursunov och han kommer definitit att tradas höger i en 50/50 match.

Andy Roddick kliver in på allvar i grussäsongen och handlas till 1.6. Hade det varit på hardcourt skulle han stått i 1.17, mn nu det alltså grus. Roddick vill absolut ha grusmatcher i kroppen innan franska öppna och kommer ge allt. Jag tror att han får det tufft mot grusspecialisten Gaudio men väderingen känns ändå rätt.

Andreev(1.7) bör köra över Chela i en match som kan svänga hur mycket som helst. Om Andreew servar som idagens match så vinner han.

Nadal till 1.02(98%) känns stenklar. 1.02 är ändå för lågt för en match i Italien, därför säljer jag honom lite.

Canas 1.2 är morgondagens stora skämt. En speedad pundare med stor talang ska inte värderas till 80%. Kan bli morgondagens bästa marknad att trada även om Cvinner.

I Berlin så kommer Bammer(1.3) att få problem. Bara att sälja.

Shiavone som har fått diagnosen som psykist instabil handlades till 1.12, handlas nu till 2.4 och hon kommer knappast att vinna. Sälj till 2.4.

Dementiva 1.2 - sälj, hon kommer handlas högre. Tar hon ledningen så sälj mer till 1.1. Jag tror dock att hon ar bra vinstchans med det blir inte 6-1 6-1 direkt.

Petrova la sig förra veckan i Warsawa, hon handlas till 1.12 mot Bermond vilket är på tok för lågt medtanke på förra veckan enkla förlust.

Samma med Safina som förlorade som storfavorit i Warsawa, marknaden handlar henne till 1.2, löjligt.

Chakvetadze, som orsakade att Sotur förlorade idag efter att ha handlats till 1.01!!!!!!!!!!!!! marknaden gav Sotur 99% vinstchans vid 1.0 i set och 5-3 15.0. Hon förlorade i två tiebreak. Chakvetadze har problem och måste visa mer för att vinna imorgon, 1.66 är ett högt odds på en av värdens mest lovande spelare men se upp.

Mauresmo gör comeback och handlas till 1.05. en comeback är alltid en comeback så se upp.


Många matcher att trada, kom ihåg att trade ut och greena upp - skit i vem som vinner!

image16

Tacka vet jag Hamburg..

Tacka vet jag Hamburg, som står som värd för Mastersturneringen nästa vecka. Där har centercourten tak vilket innebär att vi inte behöver sitta timme ut och timme in och vänta på att regnet ska sluta ösa. Jag tycker att det regnar mest hela tiden numera, tom under Australian Open i vintras så öste det ner i flera dagar. Jag lyckades även pricka in en vecka med regn/skurar i thailand både i december och mars..

Eftersom regnet öst ner både i Berlin och i Prag spelades det över 20 matcher idag då flera var kvar från igår. Även i morgon kommer det att vara fler matcher än vanligt fö en onsdag.

Roger Federer, som vacklat lite på senaste höll sin serve hela matchen och gick enkelt vidare till nästa omgång.

Jag tradade 11 marknader idag, dagen började bra, trots probelm med livescoren. En eloge till den stackars kvinnan i Prag som jag ringde 8-9 gånger och krävde att hon skulle springa ut på court2 och kolla resultatet.

Varje marknad, tennismatch, brukar ha minst en "courtside" trader. Dvs. minst en trader som via en kompanjon har direktkontakt med matchen. Om någon "courtsider" agerar på marknaden märker man det snabbt genom att de nya oddsen kommer ca 5-6 sekunder innan reslutatet kommer på livescoren eller på tv-skärmen. Dessa traders gör nog en bra med vinst eftersom de ofta sopar rent när någon vinner en match samt i avgörande bollar. Samtidigt så tar de en stor risk genom att trade varje boll, dvs, de erbjuder nya odds efter varje boll. Det innebär att de lätt kan få obalans i sina böcker.

Både ATP & WTA, som organiserar tennis cirkusen har sedan iår förbjudit att man har med sig en laptop på läktaren eller att man sprider information om reslutatet via telefoni i syte att spela på matchen. Detta därför att tennisen inte vill föknippas med bookmakeri, spel och dobbel. Detta bryr sig dock ingen om.

Turneringen i Prag så saknas coutsiders helt. Anledningen är att det pågår två andra större turneringar som har större omsättning. De stora tradeing teamen kan helt enkeltnte täcka 5-6 matcher i 3 turneringar samtidigt, till det skulle det behövas över 30 personer och så många har inte Lodden i sitt team:)
Detta gör att när livescoren lägger av, vilket den gör ibland, så fnns det INGEN som vet vad det står i matchen. Detta händer relativt ofta i mindre turneringar främst på damsidan.

I Prags turnering har det hänt flera gånger. I en match stod det 5-5 i första set och enda spelaren handlades till 1.6
Ingen lyckades få fram ett resultat innan matchen tog slut, matchen slutade 7-5 6-0  och det gick att spela på 1.6 på vinnaren långt efter matchen slut och långt efter att hon tagit en stor ledning.

Jag brukar ringa till de telefonnummer som jag hittar till arenorna för att få fram reslutat och ibland är det riktigt lönande. De har hänt att spelare som förorat handlats till 1.1 efter att hon har förlorat matchen.
Totalt sett så är det dock inte bra när en marknad saknar officiell livescore eftersom matcen då blir "död" att trada.

Flera matcher idag gick tll tre set vlket alltid är en fördel för trading.
Dementieva, en högt rankad damspelare som har en enorm svaghet,- hon kan inte serva-, vann idag en svängig match.
image24
Hon startade att handlas till oddset 1.62, var uppe och vände på 2.7 och sedan ner på 1,38 för att sedan gå upp till 4.5 och sedan ner till 1.12, upp till 1.65 igen och slutligen ner till 1.01.

Mycket typiskt för Dementieva. Hon blir ofta breakad, men hon är samtidigt en av världens bästa spelare vilket gör att hon breakar motståndaren ofta. Hon förlorade örsta set med 4-6, blev sedan breakad direkt och låg då under med 4-6 0-1*. Då vnde hon, tog sex raka game fram tll 6-1. I tredje set tappade hon direkt och blev dubbelbreakad till 0-3*. Då slog regnet till och motståndarens momentum(flyt) gick över. Demi vann setted 6.4 och matchen med
4-6 6-1 6-4.

image16

ATP Masters Rome

Dags för en större turnering, den årliga grusturneringen i Rom. Magnus Norman vann här år 2000, då hade vi två svenskar på top10.... I år ställer endast två svenskar upp, Tomas Johansson som fictt wild card till Masters turneringen i Monaco har inte rankningspoäng nog för att vara med i Rom och har inte fått något wildcard hit.

Matcherna i Rom börjar 13.00 varje dag hela veckan. Viasat Sport sänder live från kl 13 varje dag. Det går även att följa center court  matcherna genom Masters TV via hemsidan, dock med en 15 sekunders fördröjning.

Alla stora spelare ställer upp i Rom, Federer, Nadal, Djokovic, Roddick mfl. Stor favorit är självklart gruskungen Nadal till 1.6(62%). Nadal har 72 raka segrar på grus och är just nubäst i världen.  Nadal vann förra året i finalen över Federer efter att Federer missat två matchbollar!

Matchna på första och andra dagen brukar vara de som svänger mest. Jag tror dock inte att vi kommer på se lika många vndningar och konstiga matchutvecklingar i denna turnering som de vi fck se förra veckan. Detta är en viktigt turnering med många rankningspoäng och bra prispengar och alla spelare tar dena turnering på största allvar.

Gruset i Rom är ett av de snabbaste grusunderlagen på hela touren. Det missgynnar de bästa grusspelarna och gynnar de som gillar snabbare underlag. Matcherna spelas i bäst av 3 set, finalen i bäst av 5.


WTA, damernas tour har två turneringar denna vecka, Berlin och Prag. I Berlin samlas eliten och de flesta topspelarna kommer. Tyvärr så har Kim Clijsters meddellat att hon valt att avsluta sin karriär efter förlusten Warsawa förra veckan. En färgstark spelare som kommer att saknas på touren. All cred till henne dock som väljer att lägga av på top(rank4) istället för att långsamt dala på rakningen innan hon lägger av.

image16

Uppföljning.

Sofia hade tyvärr inget att sätta emot idag och förlorade klart med 6-2 6-2 Hon lyckades bara hålla sin serve 3/8 gånger och då vinner man inga set eller matcher.

Kuznetsova förlorade planenligt första set och vann andra som jag förutspådde, sedan slog hon till och vann tredje set med. En utmärkt trademarknad för den som var med från början.

Baghdatis var illa ute och förlorade första set men fick andra set till tiebreak som han vann efter minsta möjliga marginal. Han tog sedan hem ett jämt tredje set. Mycket bra marknad att trada.

Djokovic vann första set efter underläge 2-4 och handlades under 1.1, sedan förlorade han andra set med 1-6!Han låg sedan skadad i tio minuter och handlades till över 4ggr. 
Han kunde sedan vinna det tredje settet med knappa 7-5. Som jag förutspådde så var det en kanonmarknad att trada.

Återkommer med tradeanalys inför morgondagen.


Sofia mot semi!

Sveriges enda proffs på damtouren, Sofia Arvidsson spelar idag kvartfinal i Estoril open. Arvidsson van nsin första match med 6-0 6-0 och sin andra med 6-0 1-0. Det kan inte ha hänt många gånger förr att någon damspelare har nått kvartfinal genom att vinna ALLA game.

Sofia möter idag Greta Arn som vart borta pga sjukdom ett längre tag och därför är rankad endast som 176 i världen. Arn är favorit, ca 60% värdering. Jag tror på en jämn match med bra möjligheter för trade, oklart bara om det kommer vara någon omsättning då det pågår flera matcher idag.

Gårdagen bjöd på många överaskningar, 2:a seedade Schiavone förlorade(som vanligt) med 2-6 2-6 mot en nobody.
Världsfyran Clijsters(1.14) förlorade mot kvalspelaren Vakulenko i två raka set och kommer förmodligen inte att spela mer på grus under denna hennes sista säsong.
Både Robredo och Grosjean handlades till under 1.2 innan start, båda gick att köpa till 6.0 under matchens gång...och båda vann slutligen. Passa på att frossa i det faktum att denna vecka är en mellanvecka och att det de kommande veckorna som gäller för många.

Jag kommer inte trada något idag pga massa besök inför syrrans bröllop imorgon, men Safarova just nu till 1.15 efter första set känns helt klart säljvärt.

Grosjean-Kohlschreiber har potential att bli en bra tresettare. Kohl är favorit till 1.6 efter gårdagens uppvisning. Jag ser dock mathen som helt öppen. Båda spelarna är typiska "svängnings" spelare som gärna tappar 5-1 ledningar och sedan komemr tillbaka.

Arn-Arvidsson. Sofia till 2.44 kan var ett bra köp. hon kommer förmodligen handlas betydligt lägre under matchen gång så man kan sälja.

Baghdatis-Waske. Baggy måste förbättra sitt spel från förra matchen annars så förlorar han denna match. 1.59 på baggen är bara att sälja.

Williams - Kuznetsova.  Räkna med att Kuznetsova tappar första set vinner andra. !.73 på Williams är ok.

Garcia-Lopez -Djokovic 1.18 på Djokovic, sälj. Han kommer få probelm och definitivt handlas högre under matchens gång. Gacia-Lopez  har visat bra form senaste tre veckorna.


Jag är kass på att hitta vinnare..

Jag kass på att hitta vinnare. Helt kass. Jag är inte ens i närheten av att slå oddssättarna och mitt ROI under de tio år som jag spelade på div matcher var under 100 varje år. Det är därför som live-tradeing passar mig så bra. Det spelar knapp någon roll men som vinner matcherna, de enda som behövs är att det svänger lite i matchen.

SOm jag skrev för någon dag sedan så drog damsäsongen på grus i gång nu med två mellanturnering i Warsawa och Estoril.
Förljande hände igår:
Petrova (1.13)  förlorade med 3-6 3-6
Kuznetsova, (1.15) visade ringrost, låg under med 2-6 1-2* och handlades till 2.2, sedan vände hon hon vann enkelt.
Radwanska (1.4) vann första set med 6-0 och handlades till 1.1 innan hon klapade ihop och förlorade med 6-0 4-6 3-6.
Safarova (1.12) handlades tner till 1.06 för att sedan stiga tll 1.9. Hon vann till slut, förga övertygande med 6-3 2-6 6-2.
Kirilenko, (1.25) förlorade mot kvarlspelaren Ozegovis efter att ha pendlart mellan 2.1 och 1.3 5-6 gånger.
Sälja gärna favoriter på damsidan innan start, men kom igåh att hämta hem vinsten, många favortier som förlorar första set hämtar hem det och vinner.

Idag har jag tradat en match, Grosjean - Arguello(2-6 6-3 6-4)
Det finns ett gäng bra spelare som ofta har svängiga matcher och som ota står i lågt odds innan start. Safin, Ljubovic, Grosjean, Murray och Baghdatis för attämna några trade favorter.

Grosjeans match idag:
image23
Grosjean startodds var 1.45, han låg under med 2-6 1-2* samt 2-3* och handlades å runt 6-6.4. Efter det så skärpte hn som vanligt till sig och vann efter det enkelt med 2-6 6-3 6-4. Ha tog med andra ord 12 av de 16 sista gamen, lätt dessutom.

Mina köp i denna på denna marknad:

Tennis > Grosjean v Vassallo A : MatchoddsVisar 1 - 4 av 4 Urval
ValOdds Insats (SEK) Speltyp Placera Vinst/förlust (SEK)
Martin Vassallo Arguello*1,6022 109,45Spela -22 109,45
Martin Vassallo Arguello*2,1880 937,27Boka 80 937,27
Sebastien Grosjean*1,28132 106,02Spela 37 673,97
Sebastien Grosjean*1,27283 351,46Boka -75 912,82
*Genomsnitts odds: On Off Köpt totalt:15 564,52
Sålt totalt:5 024,45
Delsumma marknad:20 588,97
kommission @ 3.5%:720,61
Totalt i marknaden:19 868,36
Dryg 500.000 SEK omsatte jag och vinsten blev 4%, dvs knappt 20k.  Det är inte sta marginaler, tillläggas ska dock att jag råkade ut för ett data haveri som kostade en hel del, skulle haft minst det dubbla annars.

Jag hade för ovanlightens skulle endast startat en data. I min regler så har jag satt upp att alltid ha två datorer igån med olika uppkopplingar. I detta fall så var det ComHems lina som krånglade. Jag hade en köporder på Arguello på 50k på 1.5 liggande, ha handlades runt 1.22 (6-2 *3-2) när min upkopplin försvann. När jag var tillbaka så stod det *3-4 och jag fick ge marknaden ett överodds på 1.72 avg för att köpa tillbaka.

Den fula ankungen Davydenko (1.22) valde att förlora (5-7 1-6) mot enobody igår. Fel av mig som trodde att han skulle stärka sitt kapital lite. Nu blir det svårt att hitta låga odds på honom ett bra tag framöver eftersom han nu har gjort bort sig flera gånger på kortid.

Dags att gå till frisören och köpa slips, ska på bröllop i helgen:)
Då var mellanveckan igång..

Som jag srev i förra inlägget så kan Djokovics motivation knappast vara på top i denna turnering. Nästa vecka väntar större och viktigare turnerinar samt Franska Öppna i slutet av maj. Idag har vi redan fått sett exempel på detta i dages första match, Petrova-Santangelo. Petrova handlades innan start till 1.13 och Santa tll 8 ggr.
Petrova hade även innan match fällt tveksamma uttalanden om sin inställning till matchen, detta blev dock inte allmänt kännt föränn under matchen och marknden han inte reagera. Petrova förlorade snabbt i två set.(
3-6 3-6) De märkvärdiga var att hon i andra set handlades till 1.18, trots att hon såg uppgiven ut och låg under med 0- i set.
image21

Santangelo, som inte ens hade en breakboll emot sig i första set som hon vann med 6-3 handlades till 6.2 i andra set....


Första och andra  omgången i "mellanturneringar" är alltid bra värde:)


Davydenko den fula ankungen

Många vinnare, men några som är felvärderade.

Calleri - Del Potro.

Här är värderingen av marknaden fel.
Callei var i semifinalförra veckan i Barca, förlorade där mot en skadad Canas och servade under all kritik. Han imponerade genom att slå ut robredo men de övriga tre matcherna var mot motstånd rankat utanför top98. Calleri hade i sin första match i Estori stora probelm med sin serve, endast 34% 1:a servar in. Han har även spelat 6 matcher på 9 dagar vilket är mer än vad han brukar. Jag räknar med en reaktion från Calleri imorgon. 

Del Potro har inte spelat på grus i år innan denna turnering och gör nu entre på sitt favoritunderlag. Han vann sin första match mot Falla med 1-6 6-2 6-4. Del Potro gjorde bra ifrån sig mot söderling i påskas i davis cup och har vilat sedan dess.

De båda spelarna har mötts en gång tidigare, i januari, då vann Calleri komfortabelt med 6-1 6-3. Den matchenbetyder dock inte så mycket. Dels var den på hardcourt, del så hade Del Potro spelat semifinal två dagar innan i Adelaide och var någ måttligt motiverad eftersom de dessutom väntade Australien Open veckan efter. En turnering där han pressade finalisten Gonzales till ett 5:e set innan han var tvungen att bryta.

Del Potro hör till argentinas framtid och Calleri till dess förflutna. Marknaden gör värderingen 65% på Calleroch det är imo på tok för högt. Han ska ha max 55% här om ens det. Del Potro visade fina resultat på grus ifjol och skulle vara högre rankad om det inte vore för att han spelade en massa challangers förra året.


Djokovic - Ventura.

Fel värdering av marknaden.
Djokovic, rankad 5:a,  värderas till 88% och det är helt åt väders.
Djokovi kanske är en kommande top3 spelare men han är det definitivt inte än. Hans hysteriska form från mars då han slog Nadal, tog set på Federer och vann en masters har avtagit. Han visade i sin förraurnering att han inte har stllt om sig fullt till grus än, han tappade bl.a sin serve hela fyra gånger i förlustmatchen mot Ferrer. Igår i första omgången hade han klara problem med Andrew(6-2 4-6 7-6). Dessutom så undrar jag hur motiverad han är till denna turnering. Nästa vecka ska han spel Masters turneringen i Hamburg och senare dennamånad Franska Öppna. Jag tror att han ill vinna fr att få så mycket matcher på grus till dessa turneringa men motivationen är knappast på topp.

Ventura, rankad 232:a, är inget dåligt motstånd. Ventura kvalade in till dena turnering och van enkel mot Roitman i sin första match, utan att tappa serven ochd hela 85% 1:a servar in. Ventura kvalade även in till turneringen i Valencia för två veckor sedan där han tog sig sedan ändå fram till semifinal där han pressade Almagro men förlorade. Vantura har vunnit 8/9 senaste matcherna(inkl. kval) och är ingen dålig motståndare.

Spelarna har mötts en gång tidigare, 2004 i en challaner turnering, då vann Ventura i två set. Självklart så är Djokovic en helt annan spelare idag men hans vikande form h förmodade brist på motivation till denna turnering gör att 88% är en på tok för hög värdering. Jag värderar han till 77%, vilket skulle ge honom oddset runt 1.27 istället för de 1.13 som han nu handlar för. Sälj sälj sälj.

Både Calleri och Djokovic kommer enlit mig att handlar till betydligt högre priser. Dock är båda tvp spelare om visat riktigt bra resultat de senaste månaderna, men det är just därför som marknaden har övervärderat dom. Man måste våga gå emot. Det gäller bådaspelara att om de inte direkt tar kommandot i matchen så kommer de att handlas upp direkt, även om de inte hamnar i underläge.


Davydenko.

Denna hatade spelare, som fram tom nyligen var den enda spelaren på top20 på flera årtionden som inte hade en egen tröjsponsor spelar även han imorgon. Han är den mest korruppta idrottsmannen genom historien. Han handlades innan match runt 1.2, matchen blev dock avbryten pga av regn efter två game(1-1 båda breakade). Han handlas nu till 1.28 och det är rena reapriset. Han fick så sent som i fredags lämna W.O pga skada i kvartfinalen i Bacelona, men är redan nu tillbaka igen. Detta är dock inget ovanligt för Davydenko som flera gånger brytigt matcher i stor ledning till priset 1.01 för att sedan vara tillbaka ett par dagar senare i full form.
Man ska dock inte luras av detta. Davydenko och hans bror Boris vet att de har ögonen på sig gör sällan upp flera matcher nära inpå varann. Om Davydenko startar imorgon så har han fått en dag  vila  till och måste känna sig bra om han startar. O. Patience är ett motstånd som Davydenko ska krossa vilken dag som helst, om han vill.
Jag rekommenderar inte att sälja davydenko, trots reapriset med tanke på skador mm. Spela dock inget på honom.

Så här har det pågott i ett par år, och en sak känner man igen; Omsättningen. När Davydenko har fixat en match så ser man det på marknaden. Och det slår aldrig fel. Förra veckan t.ex.
Davydenko står i 1.12 innan start.
Då brukar 2-0 i set handlas runt 1.37.
Men inte denna dag. Då erbjöd "någon" 2.98 på 2-0 i set. Samtidigt så ville "någon" spela till låga odds på 2-1 i set till Davydenko. Motsåndaren i denna match var en annn ryss som är rankad utanför top100.
 
Davydenko vann planenligt första set, MEN oddset gick inte ner som det brukade. Någon tog alla spel. Davydenko tog sedan ledningen direkt i andra set genom break, MEN oddset stannade på 1.05(normalt 1.01 här).
Skumt tänkte alla. Men vi visste redan. Det skulle bli 2-1 till Davydenko. PANG och Davydenko tappar enkelt andra set. I 3:e set så bir Davydenko breakad direkt. Oddset var innan 3:e set 1.3. Oddset borde nu ha gått upp till ca 1.8. Men det gör det inte, för från ingenstans så kommer "någon" och vill spela flera 100k på Davydenko till 1.5. Motståndaren håller sedan sin serve BLANKT till 2-0, och oddset går NER. Normalt odds borde vara 2.3 på Davydenko, men istället så strömmar det in pengar som vill köpa/spela på Davydneko till 1.4.

Davy håller sedan sin serve till 2-1 och kallar på trainer för behandling av skada. Han ligger alltså under med 1-2 i avgörande set, ett break ner och kallar på hjälp för skada. Hans odds bör här gå upp till 2.5. Vad händer, ju ännu mer pengar kommer in och vill spela Davy till 1.3!
Vid det här laget har alla rutinerade traders fattat vad som är på gång och väljer att spela Davydenko, som ligger skadad till 1.25 iställer för 2.5. Alla vet. Vi har sett det så många gånger.

Efter behandlingen för skadan reser sig Davydenko upp och vinner sedan alla bollar utom 4 i matchen. Han vänder 0-2 tll 6-2. Hans motståndare vinner endast 3 bollar i sina kommande 3 servegame, detta trots att han hade 10 raka bollar i egen serve innan. Som vanligt blir spelare på div tennisforum rasande och klagar hos ATP och Betfair som lyssnar med binda ögon eftersom det sista de vill är att få samma rykte som cykling och baksket.

Tennis är en sport för de som har det gott, det är inte WIllys, H&M eller McDonalds som ser potensiella kunder där och sponsrar utan Mercedes, Rolex, GE-M mfl.  Om rykten läggmatcher skulle utredas och visa innehålla någon sanning så skulle tennis förlora sin oskuld. Och det vill varken betfair, ATP, WTA eller någon annan. Förutom de som förlorat pengar förstås.

Sammanfattningsvis: Spela inte emot Davydeko än, han är för smart för att förlora den här matchen.
image20
Davydenko - den fula ankungen.

Några utdrag ur Davys-maffia matcher

St. Petersburg
, Russia

R32
Santoro, Fabrice (FRA)
43   
6-3 6-1
Stats
R16
Moodie, Wesley (RSA)
135   
6-2 3-3 RET
Davydenko bryter matchen i  ledning 6-2 3-3, han har endast förlorat sex bollar i hela matchen i egen serve men känner sig yr och bryter. Han handlades till  1.10 innan start och över 6 miljoner var omsatt under 1.04. Han handlades till 1.01 när han bröt matchen.
Pirspengar: $17k. Bonus från maffian: Okänt.
ATP Masters Series Rome, Italy

R64
Pashanski, Boris (SRB)
62   
6-1 6-4
Stats
R32
Verdasco, Fernando (ESP)
39   
6-1 3-6 6-0
Stats
R16
Almagro, Nicolas (ESP)
54   
6-7(6) RET
Stats
Eftersom första set måste spelas klart för att marknaden inte skall ogiltigförklaras så väntar Davydenko, planenligt, med att bryta matchen till...ja just det, direkt efter första set.
Gstaad, Switzerland

R32
Sargsian, Sargis (ARM)
107   
6-1 1-0 RET
Stats
Startodds 1.10 Han vann första set med 6-1 och breakde direkt i andra set, handlades till 1.01. Sedan bröt han matchen. Hann spelade 3 turnering till samma månad efter utan problem.

Wimbledon, England

R128
Draper, Scott (AUS)
787   
7-6(4) 6-4 6-3
Stats
R64
Bjorkman, Jonas (SWE)
97   
7-6(4) 2-1 RET
Stats
Han vinner första set mot Björkman och leder med 2-1 i andra set när tecknet kom från läktaren...


image16

Nedåt i börsen idag..

________________________________________________________________________________________

Nedåt i börsen idag.
Anledningen till mitt negativa resultat idag var olika saker.

I två matcher hade jag helt enkelt de mesta emot mig, bla så tradade jag på break innan 14 game som innehöll minst en breakboll men ingen lyckades breaka. På herrtennis så blir det break ca 20-30% av breakbollarna, på damsidan i 35-45%.  På de totalt 18 bollarna  behövde jag break för att trada vinst så gick 0/18 in. I snitt så blir det 4-5 bollar som blir break. Men det är i det långa loppet och inte på en enskild dag. Dvs den största saken berodde på något som inte går att komma ifrån, förluster. Dock så ångrar jag det inte utan vet att de spelen lönar sig i längden.

Den andra orsaken är sådan som jag anser att jag gjorde fel. Kontinuerligt under de senste året så har jag försökt att utvärdera mina affärer. Jag har kommit fram till en lista med saker som jag iaf inte bör göra.

Några av de sakerna är;

Att inte trada i tiebreak. ( undantag kan göras för att greena ut, dvs för att säkra upp en likvärdig vinst.)


Att inte trada mycket i vad som kan vara slutskedet av en match ( samma undantag kan göras som ovan samt för att sälja 1.01)


Att inte "byta sida" under ett game när någon har gameboll alt. 30-0. ( Låt säga att du kontinuerligt föksöker att sälja spelaren som ska serva, eftersom att priset på den sjunker drastiskt om han tappar serven(oddset stiger). Om spearen får gameboll eller 30-0 så kan man bli sugen på att köpa tillbaka den med endast ett par punkters förlust, och detta är fel. 30% av alla break kommer efter ett 30-0/40-15/40-30/Adv-40 läge, dvs efter att servaren haft gameboll eller 30-0/40-15.


Säkra alltid upp minst en nollresultat på den som servar för matchen ( undantag kan göras om värdet är mkt stort)


Trada aldrig trött eller hungrig.

Jag lyckades att bryta mot alla dessa fem viktiga regler för en så effektiv trading som möjligt. Det enda jag kan göra nu är att lära av detta och inse att regler från över 5000 matchers statistik inte är till för att brytas. De fyra första punkterna är för att minimera riskerna och svängningarna i resultatet. Det kommer alltid nya tennis-marknader så det finns ingen anledningen att handla i högrisksskeden eller i tiebreak(lotto). Bättre då att ta en ny match.

__________________________________________________________________________________________

Betfairs kundtjänst har som alla spelbolag rutinen att inte ersätta sina användare för tekniska problem. Genom sida regler och avtal hållsde alltid oansvariga om något händer.
När Betfairs spelbörs crashade i lördags så hade jag en köporder liggande. Den låg på 1.59 och spelaren handlades runt 1.4. Det var lugnt tänkte jag eftersom att hela sidan crashade så markuleras alla omatchade ordrar när de fått upp sidan igen. Men när sidan kom upp efter en kvar och spelarens odds gått från 1.4 till 50ggr så hade någon tagit mitt spel, som var omatchat när idan rasade ihop.

Efter div mail och telesamtal med Betfair där de menar att vadet blev matchat 3 minuter innan sidan rasade så gjorde jag en egen undersökning eftersom jag visste att de hade fel.
Det visade sig att de som använder sig av en "bot", även kallat API kunde forsätta att trada åtta bollar efter att sidan crashade för alla andra.

Detta har hänt förr och jag förvändade mig ingen ersättning utan satte upp det på förlustkontot. Då trillar de hups plus in 1000:- i ersättning på mitt konto. Mitt vad var bra mycket större än så men kanske är det en liten bit på vägen, att de iaf börjar inte sina misstag. Nästa steg är att ersätta de fullt ut.

________________________________________________________________________________________


Från hard till grus.

En intressant dag, gjorde tyvärr minusresultat men de dagarna måste tyvärr finnas dom med.

Canas som var i final förra veckan gick idag in i turneringen i Munchen. Med stort självförtroende så låg det en "vägg", en stor köporder på canas på 1.13. Patetiskt efter de skadepoblem som han hade under förra veckan. Inte nog med det så haden spelat många matcher iom att hn var i final i söndags. Canas vann första set och handlades till 1.04. 15 minuter senare så hade han brytigt matchen...

I detta fall så tror jag inte att det var något konstigt med detta, synd om de som precis köpt honom för under 1.1.

I övrigt så har vi idag fått sett prov på något som är viktigt att tänka på i tennis, nämlien underlaget. De värderingar som marknaden gör bygger väldigt mycket på spelaras resultat de senaste 3-4 månaderna. Eftersom grussäsongen precis har börjat så betyder det att många spelares värderingar bygger på deras resultat på hardcore. Självklart så väger marknden in gamla resultat från grusmatcher men det är ändå lite klurigt.

ATP har två raningssystem, ett "världsrankningen" som bygger på de senaste 12 månadernas resultat och en "ATP race" som bara bygger på resultat från och med i år. I år ser ATP race ut så här;
ATP RACE
TOP 50
As of Monday, 30-Apr-07

1+1


2-1


30


40


50


60


70


8+3


9-1


10+5


Dessa resultat är alltså främst grundade på hardcore underlag. Ändå så kommer marknaden att räkn med dessa resultat till 90%. MAn kan dra nytta av detta genom att ha koll vilka som är erkännt bra på grus som underlag och framför allt vilka som inte är det. Andy Roddik t.ex är en hel annan spelare på grus än på den snabba hardcourten, han är inte ens top 20 på grus men top 5 på hard.

Denna vecka har vi sett exempel på detta och det komma många flere närmaste 2-4 veckorna innan alla spelare börjar få flera resultat från grusmatcher.

# 3:an på ATP RACE, tillika favoriten i turneringen Djokovic var mycket nära att förlora i fösta omgången. Han vände underläge i sista set och vann till sut efter underläge i tiebreak i avgörande set.

# 6:an Tomas Haas, första seedad i BMW open och storfavorit åkte ut direkt idag i första omgången i två raka set.

# 9:an Gonzales som var i final i Australian Open  förlorade även han i två raka set i första omgången.

Att tre stycken top10 spelare av de fyra som spelar denna vecka åker ut i första omgången är mycket ovanligt . En stor del av förklaringen är att de spelar på grus som inte är deras favoritunderlag, samtidigt som de mött spelare som gjort bra resultat på grus.

WTA-touren har inte kommit n lika långt på grussäsongen som herrarna har gjort. Flera av topspelarna där har inte ens påbörjat säsongen än. Många spelare som presterat bra tennis i år kommer att förlora som favorier mot bättre grusspelare de kommande veckorna där.


Att inte trada i tiebreak. ( undantag kan göras för att greena ut, dvs för att säkra upp en likvärdig vinst.)

Att inte trada i vad som kan vara slutskedet av en match ( samma undantag kan göras som ovan samt för att sälja 1.01)

Att inte "byta sida" under ett game när någon har gameboll alt. 30-0. ( Låt säga att du kontinuerligt föksöker att sälja spelaren som ska serva, eftersom att priset på den sjunker drastiskt om han tappar serven(oddset stiger). Om spearen får gameboll eller 30-0 så kan man bli sugen på att köpa tillbaka den med endast ett par punkters förlust, och detta är fel. 30% av alla break kommer efter ett 30-0/40-15/40-30/Adv-40 läge, dvs efter att servaren haft gameboll eller 30-0/40-15.

Säkra alltid upp minst en nollresultat på den som servar för matchen ( undantag kan göras om värdet är mkt stort)

Trada aldrig trött eller hungrig.

Jag lyckades att bryta mot alla dessa fyra viktiga regler för en så effektiv trading som möjligt. Det enda jag kan göra nu är att lära av detta och inse att regler från över 5000 matchers statistik inte ärill för att brytas. De fyra första punkterna här är för att minimera riskerna och svängningarna i resultatet. Det kommer alltid nya tennis-marknader så det finns ingen anledningen att handla i högrisksskeden eller i tiebreak(lotto). Bättre då att ta en ny match.

RSS 2.0