Hemma igen efter Betfais grymt trevliga bjudresa. Närmare spelare som Nadal och Pat Cash kommer man inte!

Måndagen blev den bästa dagen någonsin, gårdagen blev därför ledig för att undvika en reaktion samt en massa att göra här hemma då vi "bygger om"(igen).

Åter vid datan idag och jag hittar direkt Djokovic till 1.08. Mumma och en marknad som för en gång skull tror på Djoko hela vägen. 3-6 2-6 blev Djokos förlust mot magican Santoro. Santoro som slår Roddick, förlorar platt mot Grosjean för att sedan slå Djokovic. Motivation'sproblem mot sämre spelare?

image115
Inga svängningar i matchen men dock värdeodds hela vägen, eller vad sägs om 3.2 på Santoro vid 1-0 0-0* och Djokovic 30-0 i egen serve? Eller 2.48 vid 1-0 *2-0 34-40?

Kollan in Porsborns blogg på tennistalk ang den fula ankungen. Känns som Davy blir allt mer omringad..

Mer blogg kommer ikväll, ska bättra mig!


image72

Betfair Turbo Tennis

Vi änlände till Zaragozah massa  för 10 minuter sedan efter en omständig resa hit, kliver in på Betfair Turbo Tennis Hotell Boston och slå mig ner för att invänta de andra. Då kommer självaste Nadal, Moya och Ferrer ur hissen och slår sig ned. Raskt kommer det TV-team och fans och jag njuter av mina 10 sekunder i rampljuset:) 

Vi flög via Paris hit. När vi kom fram så var hela incheckningshallen avstängd och det var massa poliser överallt. Efter 10 minuter så hörs ett stor smäll, vilket visade sig vara en glömd väska som detonerats. Vårt plan vidare till Madrid visade sig vara flera timmar försenat och 2-3 timmar så stod det klart att ALLA plan till Madrid var inställda pga en strejk. 

Efter mycket om och men och lite hänsynslöst trängande i köer så lyckades vi komma på ett av de få plan som inte var inställda, ett plan till Barcelona. Så kl 01 var i Barca istället och käkade på Port Olympic. SLutligen så hittade vi en buss nu imorse hit.

Dagens matcher ska bli riktigt spännande:

Första matchen är mellan Pim-Pim Johansson och Sergi Bruguera, trefalldig vinnare av Franska Öppna.
Andra matchen står mellan Moya och legenden Pat Cash.

Vinnarna i respektive match möter sedan Ferrer respektive Nadal i semifinal. Eftersom varje match endast är 30  minuter lång så spelas alla matcher idag. För mer info se http://promo.betfair.com/turbotennis

Oddsen då?
Tja, eftersom det är en uppvisningsturnering så bör man vara försiktig med matcherna, omsättningen är heller inte den bästa..heller inget inplayspel. Pim-Pims match har omsatt 3900 so far:)

Jag läste en spansk tidning på bussen hit idag och de har en artikel som går up på att Davydenko fått ett ekonomiskt straff för hans "insatser" i matchen mot Celic.

Davydenko fick en varning under matchen av domaren för att han inte längre försökte vinna matchen!

Från en engelsk tidning, copat från forumet:

Top seed Nikolay Davydenko was sent crashing out of the St Petersburg Open on Thursday by qualifier Marin Cilic and also received a warning from the umpire for not trying hard enough.


The Russian appeared to be on the way to a straight-forward victory in their second round contest, but the Croatian battled back to win 1-6 7-5 6-1.

The world number four dropped four double-faults in the second set as the 102-ranked Cilic surprisingly levelled the match.

Davydenko, who withdrew from the Madrid Masters last week citing a right elbow injury, made six more double faults in the third set and could only hold his serve in the fifth game.

One such double-fault drew an official warning from Belgian umpire Jean-Philippe Dercq who accused the Russian of 'tanking' - not trying hard enough.

That accusation brought a stinging response from an emotional Davydenko after the match.

"I double-faulted to lose a game in the third set and he gave me a warning saying I was trying to lose on purpose," stated the world number four, whose match against Argentine Martin Vassallo Arguello in August is being investigated by the ATP Tour after irregular betting patterns.

"I was simply shocked to hear him say that. This is just outrageous. How does he know what I was trying to do? I was so upset with the whole thing I started crying.

"Well, I was just trying to find out if they were going to fine me or not.

"The reality is that I started feeling tired. My legs were just dead by the third set. Maybe my problems are psychological, maybe it's in my head."

However, Davydenko has already qualified for the season-ending Masters Cup in Shanghai next month by winning the Kremlin Cup two weeks ago.


Första dagen i år..

...som jag allvarligt funderar på att byta jobb. Att se Baggy-Calleri var lite av droppen och det i kombination med sämsta veckan någonsin. Imorgon förmiddag bär det av till Spanien då betfair bjuder mig och Cissi på tennisresa.
Trevlig helg alla!

Nite!

image16


Franska domare

Jag har följt ett tiotal matcher från Lyon denna vecka och i varje match med en fransman som spelar så tenderar linjedomarna att favorisera hemmaspelarna. Jag vet att detta inte är ett nytt fenomen, inte minst inom Davis Cup. Grejen är den att denna vecka så har det varit extremt, jag har faktiskt aldrig varit med om värre. Det handlar om 30-40 domslut som varit helt absurda, samtliga till fransmannens fördel.

Vincent Spadea har anmält en incident i hans match mot Tsonga. Bollar var inte på något sätt avgörande i matchen men det var nästan komiskt att se hur fel det kan bli. Hans frustation gick att ta på.

Botten kom ändå igår när Santoro servar och bollen är 15-20 cm bred men ingen ropar "out". Serven var på fel sida för huvudomaren som inte vågade rätta. Och den bollen var viktig. Roddick var helt utom sig och tjafsade med domaren de närmsta fem minutrarna.

foumet så hittar jag denna tråd som var lite rolig:

image114

Hemmadomre - ännu en oddsfaktor!
image16

Motivera varje spel

Cissi och jag har varit lite korta mot varann idag så jag demonstrerar lite nu genom att inte gå och lägga mig utan istället sitta och reka och slösurfa. Jag halkar in på Mekongs blogg och läser Jimmys kommentar; " Varför bokade du just henne i den matchen och i det läget?

Då kom jag och tänka på att det kanske är något som Ni läsare funderar på. Det hela går ju ut på att just kunna motivera en bokning eller ett spel. Att motivera något i exakta termer vore bara att efterhandskonstruera, förutom i vissa fall. Men i livespel så kan man inte motivera i förhand och därför så är efterhandskonstruktionen enda sättet.

När jag bokar eller spelar så finns det olika skäl:

# Det vanligaste är för att jag anser att det finns ett värde i oddset i relation till ett utfall kontra målodds. Detta kan vara väldigt svårt att förklara. Det handlar om att fatta blixtsnabba beslut på 0.1-3 sekunder hela tiden vilket omöjliggör exakta uträkningar och värderingar. Eftersom jag hela tiden jobbar med nuvarande odds kontra odds om 1-5 bollar så blir det enkelare att värdera. Att hela tiden säga exakt vinstchans i matchen är ointressant.

Ett extremt men lätt exempel:
Spelare A handlas till 1.01. Målodds om A förlorar nästa game 1.5. Jag behöver då 4% chans eller mer för att boka. Ingen spelare har någonsin 96% chans att hålla serven från 0-0 vilket gör att en bokning i det läget är givet.

# Jag bokar eller spelar för att balansera boken.
I ett sådant läge så är inte värdet i oddset alltid viktigt, även om jag alltid gör en bedömning av det.

# När ett odds uppenbart dalar eller stiger så köper jag eller säljer för att köpa tillbaka inom en minut igen.
I denna situation så är oddsets värde inte relevant.

# Marknadsspekulation
Många bokningar eller spel grundas endast på marknadsspekulation. Om en spelare tar in trainern så slänger jag mig i regel på de liggande oddsen eftersom jag vet att spelaren inom 10 sekunder kommer att handlas ned något(såvida spelaren inte heter Tursonov och matchen spelas i St. Petersburg)

# Ett värdeords
Handlas i regel innan start som utgångspunkt för trade samt sparsamt i matcher där vinnaren står klar.

Om man ska motivera varför man bokat några specifika odds så tror jag att det bäst lämpar sig att ta de exempel där man förlorat på det. Att man förlorar behöver naturligtvis inte betyda att det var en dålig bokning. Alla som tror det är förlorare på spel.

Jag ska ta ett exempel från Tomas Johanssons senaste match mot Gulbis eftersom jag redan nämnt den i bloggen. Det är alltid svårt att i efterhand säga om ett odds var bra eller inte. Om man spelar blackjack och får just blackjack så var det ändå ett dåligt odds..
Men jag ska försöka ändå.

Startodds 1.54

Kategori: Värdeodds
Jag spelade TJ strax innan start för 1 peng.
Motivering: Jag ansåg att startoddset var bra, Johanssons form har varit strålande. Jag hade för avsikt att gå in mer på honom efter första gamet när han hållit serven, något han inte gjorde. Om han hade hållit serven enkelt, vilket jag förväntade mig så hade det varit svårt att få någon att boka över 1.44-1.45, och då var övervärdet borta.
Utfall: Fel fel fel, inte nog med att han tappade serven, marknaden överreagerade dessutom och höjde honom till 2.0, jag hade räkna med 1.82-1.85. Helt klart en usel värdering av matchen och marknaden från min sida, en överreaktion på Johanssons senaste matcher vilket ledde till överskattning av hans grundkapacitet. Underskattning av för dagen svårbedömde Gulbis. Jag övervärderade likviditeten på marknaden. Min enda tröst var att marknaden var lika fel ute som jag.

Kategori: Det vanligaste är för att jag anser att det finns ett värde i oddset i relation till ett utfall kontra målodds.
Direkt efter det(0-1* i game) så bokar jag Gulbis till 2.0 för 6 pengar.
Motivering: Överreaktion från marknaden. Ett tidigt break, Gulbis odds kan inte gå ned mer än till runt 1.6 om han mot förmodan vinner setet som det är mycket kvar av. Risken är därmed liten och chansen att Johansson ska breaka tillbaka alternativt vinna första set är större än de 25-30% som marknaden anser. Genom att boka 2.0 så höjer jag min brytpunkt för ett nollresultat på TJ från 1.54 till 1.8x, vilket ger mig stor möjlighet att kliva av med 0 resultat på båda. Risken att Johansson ska bli dubbelbreakad är försumbar.
Utfall: Förlust. Gulbis räddar en breakboll och håller serven, i gamet efter så räddar han 15-40 och håller serven igen. Johansson handlades ned till 1.6! vid 15-40 men likviditet saknades för att greena ut. Gulbis handlas ner tidigt i setet, redan vid 4-2 ned till 1.63, något jag inte räknat med. Marknaden tenderade att agera mot TJ under hela matchen undantaget setpausen där han handlades till 1.5, något som alla i efterhand kan skriva under på att det var för högt.

Kategori: Jag bokar eller spelar för att balansera boken.
TJ 0-1 i set och ut för att serva först. Jag försöker spela Gulbis HÅRT vid 0.15 och 0.30
Motivering: Om han får 0-15 så trycker jag på max på Gulbis, en hold från Johansson kommer höja marknaden 8-12 steg därför väljer jag att invänta första bollen. Likviditeten är större nu vilket bör ge tillfälle att spela Gulbis vid 0-15 /0-30 så att boken visar lite minus på båda alternativt något plus på Gulbis. Stark tro på att Johansson inte skulle tappa serven igen. Ingen annan var snabbare än mig på marknaden.
Utfall: Förlust. TJ blir breakad blankt, ingen ville boka Gulbis vid 0-15, 0-30 eller 0-40. En missbedömning av mig, hade jag vetat att marknaden skulle bli tom så hade jag självklart klivit av matchen i det läget. Hade han blivit breakad på annat sätt, t.ex. via deuce så hade det funnits likviditet men han chokade marknaden som försvann.

Kat. När ett odds uppenbart dalar eller stiger så köper jag eller säljer för att köpa tillbaka inom en minut igen.
TJ ligger under med 0-2 i andra set
Motivering: Vid 15-0 jag bokar stort till 1.17 avg. på Gulbis eftersom jag anser att en hold är mycket trolig och att marknaden kommer att agera därefter. Vid 30-0 så bokar jag mer på avg. 1.2 eftersom TJ normalt sätt håller serven ca 90-95% av gångerna mot detta motstånd vid 30-0 i egen serve och jag vet att skillnaden i odds kommer vara ca 4-6 punkter vid hold vilket ger mig en bra vinst i relation till risk. Likviditet för att boka Gulbis kommer saknas efter Johanssons hold, trycket kommer ligga på att boka Gulbis, framförallt om jag dammsugit marknaden.
Utfall: Brakförlust. TJ tappar 30-0 till 3030, gör ett dubbelfel och blir sedan direkt breakad. Ändå ett av mina bästa bokningar i matchen eftersom oddset endast gick ned till 1.07.


I efterhand så kan det vara svårt att förstå hur i hela helvete jag kunde boka en spelare som vinner med 6-1 6-2 hela matchen fram till det bittra slutet. Det kunde jag inte heller förstå precis efter att domaren sagt game-set-match. Ändå så kan jag idag inte ångra mer än att jag inte intog en mer balanserad position efter första set. Värdet i att ha den positionen jag hade var marginell och jag borde ha dragit ned insatsen därefter. Anledningarna till att jag inte gjorde det är flera, men en sak är viktig att komma ihåg. Den som vinner i längden gör inte alltid korrekta värderingar eller tar korrekta beslut. Men man gör rätt oftare än vad man gör fel.

När jag bokar 2.0 vid underläge 0-1 i game på en spelare med startodds 2.8 så VET jag att det är något som jag vinner på i längden. Ivriga spelare i panik är bland de bästa jag vet. Det blev fel i denna match men det var ändå rätt. Killen har inte i det läget över 60% chans att vinna setet utan att på vägen någon gång få en mindre ledning än nu. Han hamnade i *2-1 15-40 och handlades till 2.4-2.5 men parametern likviditet räckte inte till samt jag såg inget värde i att sätta upp de 1.8 på TJ som hade krävts för att garanterat få in bokningen.

Jag ska trots mitt påstående om positiva utfall lämpar sig minsde bra för att motviera i efterhand ta upp ett.
I kvällen match mellan Roddick och Santoro så handlades Roddan till 1.2 från start. Lite lågt med tanke på underlaget, hemmaplan och att Roddick endast spelat uppvisningasturneringar den senaste månaden.

Trots att Roddick servade halvknackigt och Santoro bra, matchen var jämn, så höjde marknaden bara Roddick 7-8 punkter, något mer när han var på serve. De tvivel som fanns innan matchen visade sig stämma ändå så gjorde marknaden endast en halv korrigering. Där fanns det värde att boka både på lång och kort sikt i matchen.

Vid stälnningen 1-1 i set så hnadlas Roddick ner till 1.26, endast pga av att han tog andra set genom ett dubbelbreak. Den korrigering som marknaden gjort (fråpn 1.21 till 1.37) var som bortblåst bara för att han tog setet via dubbelbreak istället för på nästkommande egen serve. Återigen värde.

Jag är övertygad om att de flesta erfaran traders gjorde en bra vinst på denna marknad.

Sist men inte minst - svaret till Jimmy - från mig.
Jag hade bokat Bammer i det läget antingen för att sänka brytpunkten om jag haft minus på henne alternativt greena ut. Dessutom så är Bammer extremt humörbetonad och har en förmåga att tappa allt om hon tappar en ledning vilket ökar värdet på just henne.

Slutbråkat nu - Nite!

image16


Årets läggmatch del 2

Pågår just nu. Jag kom precis hem och har inte kört matchen(som tur är) men situationen är denna:

Tursonov- Pashanski

Startodds 1.15 på Tursonov.

Pashanski tar ledningen med 1-0 i set och 2-0 i game, normalt odds på Tursonov då är 5.0.
Men "någon" vill spela miljoner och åter miljoner på Tursonov - till oddset 1.21!

Jag vet inget mer så fyll gärna i i kommentarer. Jag förmodar att betfair voidar alla bet.


Edit:
Jag lägger upp graferna eftersom någon på forumet efterfrågade dom.


image112
Tursonovs odds under matchen. 22 miljoner totalt matchat.

image113
Tursonovs vinstchans i % under matchen. Notera att han låg under med 4-6 0-2 mitt i diagramet men aldrig handlades till lägre än 80% vinstchans.

image16

1.01 Vill ha! Ge mig!

Många matcher var det idag, många märkliga resultat. En match utmärkte sig utöver de andra.
Det var matchen mellan Maria Kirilenko och Julia Vakulenko i Linz, Österrike. Matchen innehöll allt som en tennismatch kan innehålla på marknaden.

Kirilenko var favorit från start till oddset 1,5, 66% vinstchans. Vakulenko handlades således till 3ggr.

Detta diagram avser matchen från start fram till mitten av andra set. Kurvan är Kirilenkos vinstchans i %.
image110
Kirilenko hamnar i underläge i första set och handlas upp från 1.5 till 3.7, hon hämtar sedan ikapp och handlas ned till startodds 1.5 igen för att sedan ändå förlora settet och därmed gå upp till 3ggr.

I andra set så förlorar Kirilenko direkt serven och handlas upp till drygt 5ggr. Hon kontar dock och breakar tillbaka och håller sedan serven fram till 2-1*. Pausen innan det fjärde gamet blir lång och oddset på Kirilenko ska nu vara ca 2.8. Hennes odds börjar plötsligt att pressas mer och mer samtidigt som matchen inte kommer igång. På forumet så spekuleras det i att Vakulenko som precis tappat *1-0 till *1-2 tagit in trainern och att hon ev är skadad.

Kirilenkos odds pressas nu från 2.8 mer och mer passerar snabbt 2ggr. Efter ett par minuter, utan spel i matchen, så är hennes odds nere på 1,2!!!!
På diagramet ovan så kan man se att hennes vinstchans ökat från 20% till 80%(1.2) mycket snabbt. Marknaden spekulerar helt enkelt i att Vakulenko ska bryta matchen. Hon leder metchen med 1-0 *1-2 men handlas ändå till   6 gånger pengarna.

Efter fem minuter så kommer matchen igång och Vakulenko vinner 9 av de tio första bollarna vilket ger henne ett break upp och ledningen med *3-2 i andra set.  Den berömda paniken på marknaden är nu total och Kirilenkos odds stiger raskt från 1.2 till 5.0 igen. Det ska tilläggas att det var stora summor som handlades hela tiden, alltså 100.000 tals kronor spekulerade i att matchen ev var över pga skada.

Vakulenko tappar sin ledning till 3-3, Kirilenko servar fram till 40-0 och total panik bryter ut igen. Hon handlas ned från 5ggr till 1.5 igen, trots att hon ligger under med 0-1 i set, ställningen är 3-3 och hon servar. Hon lyckas med det som så många kvinnliga spelare gjort förut, nämligen att tappa 40-0 till break. Vakulenko är åter i ledningen med ett break, *4-3 och handlas ned från 3ggr till 1.2.

Vakulenko håller serven fram till 5-3* och Kirilenko går ut för att serva för att hålla sig kvar i matchen. Hon hamnar i 0-30 underläge och handlas upp till 100ggr! Vakulenko handlas till 1.01. Men Kirilenko räddar situationen och dessutom tre matchbollar och håller serven fram till 4-5. Vakulenko klarar självklart inte av att serva hem matchen och ställningen är nu 5-5, oddset på Kirilenko ned från 100ggr till 2.6.

Andra set går till tiebreak, ett tiebreak som Kirilenko vinner med 7-0 och nu är ställningen 1-1 i set och oddsen är tillbaka på 1.5 för Kirilenko, precis som innan start.

image111
Diagramet avser Vakulenkos vinstchans i % under hela matchen.

Tredje set blir lika dramatiskt som de två tidigare. Matchen står och väger fram till 2-2, spelarna handlas runt 50% vinstchans vardera när Vakulenko plötsligt tappar serven. Kirilenko går fram 4-2* och handlas ned till 1.15.
Vakulenko servar och hamnar i underläge 15-40. Två breakchanser för Kirilenko att punktera matchen genom att dubbelbreaka och gå fram till ledning 5-2. Hon handlas i det läget till 1.03/1.04 och Vakulenko till runt 25ggr.
Men Vakulenko gav sig inte utan höll serven fram till 4-3 och efter det så tog hon sedan enkelt de tre kommande gamen och därmed matchen med 7-5 6-7 6-4.
60 minuter innan  hon vann matchen stod hon i 1.01
20 minuter innan hon vann matchen i 30ggr.

Jag har inte kollat upp vem av spelarna som hade tagit in trainern i början av andra set. Om det var Vakulenko så kan det inte ha varit något allvarligt eftersom hon gick ut och tog 9 av de 10 första bollarna. Ändå så pressade 100.000-tals kronor upp hennes odds från 1.55 till 6.0 under den skadepausen.

Tennismarknaderna är fantastiska. Denna marknad var extrem, 3ggr med till 1.4 upp till 3ggr med till 1.25 upp till 2.6 ned till 1.01 upp 3 ggr ned till 1.7 upp till 30 ggr och sedan ned till 1.01 igen.

Det ser man inte ofta. Men det händer och det kommer händra igen. Det hände faktiskt i matchen innan också.
Starace handlades till runt 4-5 ggr när han vaknade upp i andra set och fick fram ett avgörande set. I det tog han ledningen med 5-1, dubbelbreak. Någon ville då spela drygt 700k till oddset 1.01 på honom, och denna "någon" lät orden ligga kvar även vid *5-1 15-40, vilket gjorde att många traders fick en tidig julklapp eftersom Starace tappade 5-1 ledningen till 6-6. Han hade då tradats upp till 2ggr och att han till slut vann tiebreaket spelade ingen roll.Roger Federer tappade ett set idag mot Berrer! Jag hade matchen på(TV4 sport sänder från Basel) men tradade ovan beskrivna match så jag såg nästan inget av den. Någon som vet varför Federer förlorade ett set?

1.01(500k matched) var inget bra spel på Ginepri vid ledning 5-1 och egen serve i avgörande set. Han förlorade nämligen med 5-7.
1.01Bammer var heller inget bra spel, eftersom även hon förlorade.

Ju nu längtar jag till december, spelledigt och Thailand. Men först Spanien med Betfair i helgen.

Nite!

image72

Årets sämsta tennismatch

Jag har precis bevittnat årets sämsta tennismatch.
Nä, den sämsta jag sett någonsin.

Tomas Johansson
förlorade precis öppningsmatchen mot Gulbis med 2-6 1-6 på 48 minuter.
Han var favorit till 1.55 och de(bl.a jag) som hade honom från start fick snabbt problem.

Lite statistik från Sveriges bästa tennisspelare just nu förlust idag:

Antal bollar vunna i motsåndarens serve i andra set: 0
Antal bollar vunna på måndståndarens 1:a serve i hela matchen: 1
Antal förstaservar vunna i i hela matchen: 12 st
Antal breakbollar vunna(åt båda håll):  1/10 ( och den var meningslös)
Totalt antal vunna poäng i egen serve: 45%
Antal i publiken som var nöjd med att de betalat entre: 0

Sämre än så här kan det inte bli.
Grattis Finland!

V43.
Jag känner mig seg idag. Kanske är det höstvädret. Eller gårdagen.

Formel 1 har alltid fascinerat mig och gårdagens avslutande race i Brasilien bjöd på all den spänning ett avslutande race behöver.Grattis Finland! Jag har sedan en tid layat på vinnarmarknaden och låg riktigt bra till inför sista dagen. Och vilket lopp det blev. Mitt huvud var helt slut när loppet var över. Jag klarade mig fint i paniken som utbröt när Lewis Hamilton fick problem i början av loppet, vilket jag ska vara glad för eftersom jag konstant sålde på alla tre så jag hade lätt kunnat hamna fel där om jag tappat koncentrationen för 2 sekunder.

Hamilton, som handlades till 1.5x vid tiden för incidenten, handlades upp till 100ggr, för att sedan handlas ned till 10ggr rätt snabbt och sedan stabilisera sig på 6-7ggr. Efter drygt halva loppet så gick hans odds ner extremt snabbt, marknaden jagade spel på honom i en överreaktion och under en halvminut så handlades han runt 2ggr.Jag undrar jag hur många engelsmän som brände sig på den marknaden igår..
image109
Diagramet avser Lewis Hamiltons vinstchans i % under året, det inom ramen avser under sista loppet.

Vinstchansen började igår på runt 66% för att gå ned till 1%, sedan upp till 50% och slutligen ned till 0%
McLaren har överklagat friandet av Sauber och Williams. Lite fjantigt men om de slyckas(0.0000001%chans) så blir Hamilton segrare istället. Hur skulle Betfair agera då?

Formel 1:en och Federers match tog nog för mycket krafter, även fast de gick riktigt bra.
Det blir en halvpassiv dag idag. För oss som både tradar och lever oss in i matcher och race så kan det ta mer krafter än tre dagars utgång.

Efter förra veckans många retirements i Zürich så kommer frågan som vanligt upp om betfairs regler är rättvisa.
Dagens regler för vinnarmarknaden är att om första set spelats klart så gäller all handel- all bets stands-.
Om första set inte spelats klart så ogiltigförklaras hela marknaden.

Jag tror inte att det går att ta fram en regel som är helt rättvis.
I en situation där en spelare leder en match med 6-1 5-0 och motståndaren bryter så känns det givet att de som spelat på ledaren också ska få sin vinst. I en match där ena spelaren vinner första set med 7-6 och sedan direkt bryter matchen så känns det smått orättvisst.

Spelbolagen har olika regler för retirement. Vissa godkänner alla spel efter att första bollen är spelad, vissa har samma regler som betfair medan de flesta kör med att hela matchen måste vara färdigspelad. Denna djungel av regler skapar problem för de som korsspelar på olika bolag. Om du hittar 1.7 på en spelare på expekt och samtidigt kan boka samma spelare till 1.6 på betfair så ser det ju som säkra pengar. Sälj för 1.6 och köp för 1.7. Men om motståndaren bryter matchen i andra set så kommer du tvingas betala ut till oddset 1.6 men ditt spel på 1.7 kommer att ogiltigförklaras, vilket innebär att du åker på en maximal förlust. Ett annat exempel var matchen mellan Danmark och Sverige i juni, ni vet matchen som pölsemannen sprang in och avbröt genom att klappa på domaren. Efter den så var det total förvirring efter olika regler tillämpades på olika spelbolag, ja till och med olika regler tillämpades på SAMMA spelbolag för olika spel.

Spelbranschen borde ta fram gemensamma regler och ett certifikat som bevisar att deras regler faller under de "gemensamma reglerna för branschen". Specifika regler för varje sport.

Jag tror att Betfairs regel, att bet stands efter första set är de bästa. De är klara och tydliga och det räcker för mig för att kunna göra en värdering. Dessutom så bidrar reglerna ofta till stora oddsfluktuationer vid skador och trainertalks, och det är något som vi traders älskar. En anledning till att många spelbolag kräver att matchen ska spelas klart för att spel ska vara giltiga är bland annat den att de vill skydda sig från uppgjorda matcher.

Dagens quiz:
Varför ger Nalbandian 1.85 mot Wawrinka imorgon?


NALBANDIAN!

Vilken match! 

David Nalbandian besegrade precis Roger Federer i finalen i Madrids Masters med siffrorna 1-6 6-3 6-3.
I första set så spelade Federer sin bästa tennis och trots att Nallen spelade bra så räckte det inte. Siffrorna från första set ljuger lite, det var jämnare än 6-1.

image108
Diagramet visar marknadens vinstchans värdering för Federer. Nalbandian kom in mer och mer i matchen och det märkets tydligt på marknaden att det inte var en vanlig dag för Fed-Express. Redan vis ställningen 6-1 0-2 så handlades Federer över startoddset, trots ledning 1-0 i set.

Vid ställningen 5-3 i andra set så hade Nalbandian 0-30. Han levererade då tre enorma servar som Federer inte klarade av att returnera inom ramen. De tre bollarna var matchavgörande, hade Federer breakat tillbaka där så hade han förmodligen vunnit matchen i två raka.

I andra set så började Nalbandian att serva och fick underläge 0-30 och andraserve, men även den gången klarade han sig. Kanske gjorde de två gamen i rad där han vände 0-30 till hold att Federer tappade lite koncentration.

77 miljoner omsatt varav knappt 20 innan start. Nalbandian handlades till 18 ggr som högst och till hela 1.26 vid ställningen 5-3*.

Lite synd att Nalbandian inte platsar bland de 8 bästa som ska göra upp i Kina i november.

Nu är det segertal och sedvanliga tårar från Federer.


Söndagsfinaler

Dagen innehåller endast två tennismatcher, men inte vilka matcher som helst.

 Klicka för stor bild

Justine-Henin                       Tatiana Golovin


Henin-Golovin i Zurich är en final mellan de just nu två bästa damspelarna. Jag har länge hållt just Golovin som en av världens just nu bästa damspelare och det ska bli intressant att se vad hon kan göra idag. Om hon kan serva som hon gjort på slutet, dvs på topp, så tror jag att hon har en bra chans. Golovin har efter US-Open visat fin fin form, hon har nog mycket att tacka hennes nye tränare - Mats Wilander för det.

Marknaden säger 1.19 / 6.2 vilket ger 84% vinstchans till Henin och 16% till Golovin. Jag har följt Henins tre senaste matcher och hon spelar mycket bra just nu men hon imponerar inte mer än vanligt på mig.
Här anser jag att marknaden gör en dundermiss likt Nadal-Nalbandian. Jag hade bokat Henin upp till 1.4 kanske mer. Det skulle förvåna mig mycket om hon inte handlas över startodds under matchens gång. Anlednigen till att Henin handlas till 1.19 är att hon vann över just Golovin i förra veckans final i Stuttgart med 2-1 i set.

 Henin leads 3-0  
Rnk/Seed YearEventSurfaceRndWinnerScoreRnk/Seed
43 / -- 2005CHARLESTONCLAY (O)SJ. HENIN 7-6(4) 7-5 25 / 13
2 / 1 2007PARISCARPET (I)QJ. HENIN 6-2 3-6 6-3 19 / --
1 / 1 2007STUTTGARTHARD (I)FJ. HENIN 2-6 6-2 6-1


Henin tappade även igår ett set igår trots att hon vann. Hennes oddskurva såg ut så här:
image107
Hon började på 1.14 men handlades som högst till hela 3 gånger. Henin är den självklara favoriten och bör vinna men 1.19 är för lågt, och ur trade synpunkt så blir det halvlay från start, tar Henin ledningen så blir det ännu mer lay.

Matchen visas på eurosport kl 13.30 med ca 10 sekunders fördröjning vilket betyder att oddsen, trots att de tar 5 sekunder innan de når marknaden, alltid kommer att nå marknaden redan innan bollen spelats klart på tv. Det skiljer mycket mellan eurosport och eurosport2(ca 5-7 sekunder).Dagens andra final är mellan Federer och Nalbandian.  Nallen har slagit ut både Nadal och Djokovic vilket är enormt imponerande. Federer klarade bara av att bryta Lopez serve en gång igår vilket vittnar om att han inte spelade sin bästa tennis. Federer handlas nu till 1.17 och normalt sett så slår han Nalbandian alla dragar i veckan. Men den form som Nallen visat upp denna vecka är grym och jag skulle inte bli förvånad om han tar första set i tiebreak.

Men Federer är Federer och han förlorar nästan aldrig, så man ska vara mycket försiktig med att boka honom. Hans matcher har alltid bra likviditet och marknaden litar på Federer i alla lägen i en match, vilket gör att man inte behöver gå in och boka stort från start eftersom det ändå kommer finnas stort tryck på att spela Federer på markanden till låga odds, även om han förlorar första set. Till skillnad mot Henin så kommer Federer inte att gå upp lika mycket i odds vid en eventuellt förlust av första set.

1.17 känns som ett korrekt vinnarodds. Jag har svårt att se Nalbandian göra om samma prestation igen, samtidigt som Federer i regel höjer sig i finaler. Matchen spelas i bäst av 3 set vilket är en fördel för Nalbandian.

Matchen sänds på Viasat 1 kl 15.30 samt på bwin(ligger före viasat ca 1 sekundDagens Look-alike:

   
Dementieva                                Cybersnuten

image72

4 veckor kvar

Vi skriver den 21 oktober idag och tennisåret går mot sitt slut. Det är fyra veckor kvar på säsongen sedan väntar några veckors välbehövlig vila för spelarna. Mitt tradeing-underlag kommer att försvinna under en sexveckors period. Det ska bli skönt att koppla bort hjärnan från tennis, och minst lika skönt blir det nog för familj och vänner som slipper höra tennisreferat dagarna i enda.

Kvarvarande turneringar 2007:

Vecka 43:
ATP: St. Petersburg, Lyon och Basel
WTA: Linz(Österrike)

Vecka 44:
ATP: Masters i Paris
WTA: Quebec

Vecka 45:
WTA-slutspelet i Madrid

Vecka 46:
ATP-slutspelet i Shanghai

Säsongens sista månad kommer präglas av slitna och skadade spelare, precis som denna vecka gjort.

Tävlingen i St. Petersburg sätter jag upp ett varningens finger för. Förra årets många läggmacher i turneringen fick ATP att utreda just den turneringen. Jag tvivlar på att de vågar göra om det i år igen med all uppståndelse som varit men man vet aldrig. Underlaget i St. Petersburg är ett av Tomas Johanssons absoluta favoriter. Han vann turneringen 97 och 05 samt var i final ifjol. 

Johansson är 8:e seedad i år och har tyvärr åkt på värsta tänkbara lottning då han lottats på Davydenkos kvart, vilket innebär att han får möta den enda top 16 spelaren i turneringen redan i kvartsfinal om inte Davydenko, som har problem med en arm, åkt ut innan. Davydenko möter Volandri i första omgången men det är inte lönt att spekulera i den matchen eftersom den med all sannolikhet inte kommer öppnas för handel.

Björkman är med även han, det lär vara en av hans sista matcher på ATP touren som singelspelare eller satsar han på ett år till? För Björkman väntar Verdasco i andra omgången och där blir det tvärstopp.

Personligen så tror jag att Ancic tar hem turneringen i år igen. Spelar han på samma nivå som han gjort i Madrid så ska han vara favorit, före Davydenko imo. Ingen marknad uppe än på Betfair men allt över 5-6ggr skriker värde.

image16


SPELFEBER!

God Morgon!

Jag vaknar upp efter en tidig kväll och slår upp lördagens GP och läser:

Ryktena skapar spelfeber!
Enligt spelbolaget Ladbrokes har vadslagningsfeber utbrutit vad det gäller ett eventuellt bröllop mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.
På fredagen var oddsen för att de ska gifta sig under 2008 2,10 och oddsen mot ett bröllop 1,65.
Den som spelade på att paret, sedan de gift sig, skulle blir föräldrar under 2009 kunde få 2,75 gånger pengarna. Oddsen mot en lillprins eller sessa under 2009 var 1,40.
Den som satsar på att bröllopsceremonin ska äga rum i Westlings hemort Ockelbo får tio gånger pengarna om så sker.
saxat från gp

Jag säger grattis till gänget på Ladbrokes Sverige som återigen visar hur man bäst marknadsför ett företag år 2007.

Och tummen ned för TT som kablade ut nyheten och till gp och andra medier som valde att ta upp den.

Det var länge sedan jag spelade på något spel som detta men jag kommer bestämt ihåg att maxinsatsen brukade vara runt 100-150:- och jag har svårt att se att det skulle ha förändrats. Spelfeber kanske råder i Sverige men det beror mer på att elitserien startat än att UD:s tar med oförutsedda händelser i nästa års budget.

Eftersom Ladbrokes odds i artikeln ur alla synvinklar är värdelösa så rekar jag istället det roligaste oddset, det att Vickan och Danne ska genomföra fullbordat samlag utan preventivmedel inom 6 månader. 2.75(36%) gånger degen sitter gjutet. Jag motiverar det som den sjävlutnämde spelombudsmannen Jörgen Jonsson skulle ha gjort:
Bra chans, hemmaplan för Vickan! Säker!

image72

Man väljer sin reaktion

Matchen mellan Kuznetsova och Schiavonie avslutades precis.
Kuznetsova höll serven till 3-3 i andra set och Schiavonie skulle ut och serva. Jag skaffade mig snabbt ett mycket bra resultat i matchen eftersom marknaden körde rally upp och ned.

Vid ställningen 3-3 i andra set så var det självklara värdet på Kuznetsova som spelat upp sig i matchen, ett break till 4-3 var mycket troligt och det skulle ha orsakat ytterliggare en flip-flop på marknaden. Jag lägger däför upp drygt 50k på 1.52 och 1.55 för att boka Schiavonie. Till min förvåning så blir de matchade direkt.

Jag lyfter blicken mot tv-skärmen och ser Kuznetsova samtala med trainern. Hon skakar på huvet. Jag säger fan, hon kommer bryta. Mina bokningar sekunden innan motsvarar att jag precis spelat 26k på henne.

Ska jag slå sönder något tänker jag. Nä, det går inte. Jag bjuder på det. Hoppas bara att det var någor riktigt usla traders eller punter som fick (tillbaka) det.

Djokovic idag igen

Djokovic spelar just nu kvartsfinal mot Ancic i Madrid.

Djokovic vann första set i tiebreak.
Startodds på Djokovic var 1.36.
Normalt odds efter första set borde därför vara runt 1.14-1.15.
Men efter första set kallade Djokovic in trainer för att bli tejpad på vänster fot. Marknaden fick panik och höjde Djokovic till 1.27. Ancic börjar 2:a set med att hålla serven, Djokovic får sedan 0-40 i hans serve och paniken är totalt på marknaden. Hundratusentals kronor erbjuder oddset 1.7x på Djokovic! Detta trots att han leder med ett set och inte ens är ett break ner i andra set.

Efter det 0-40 så tar Djokovic 5 raka poäng och håller serven till 1-1
Sedan det så breakar han Ancic serve till *2-1
Följer upp med ett blankt servegame till 3-1*
Breakar igen till *4-1
Håller serven till 5-1*
Och handlas till 1.01. Större ras än 1.7 till 1.01 så tidigt i en match ser man sällan. Jag får även en känsla av att marknaden oftare överreagerar i just Djokovic matcher, för detta var inte första gången. Kanske tar Djoko medical timeouts av taktiska skäl. Hur som helt så påverkar de ofta hans resultat positivt.

image106

Korrigerat startodds

image105
Diagramet ovan avser Djokovic odds i dagens match mot Ferrero.
Marknaden var inte extrem på något sätt, tvärttom normal. 80 miljoner matchades.

Intressant är att Djokovic startodds var 1.26
Vid ställningen 1-1 så handlades han till 1.55
Alltså trots att det var oavgjort i matchen och relativt mycket kvar att spela(ett set) så korrigerade marknaden startoddset från 1.26 till 1.55.

Detta är helt normalt även om 1.55 var lite högre än normalt, vilket främst kan förklaras med att Djokovic vid ställningen *2-5 i andra set förlorade serven blankt. Hade han istället förlorat settet med 3-6 så hade oddset legat runt 1.41-1.44. Förmodligen så "tankade" Djoko det andra settet för att samla kraft till nästa, eftersom han redan låg under med 2-5.

Återigen en fin tradematch. Federer next up mot den spelare som han gillar minst på touren, Canas. Dels för att Federer förlorat mot honom två gånger i år men framförallt för att Canas borde vara avstängd på livstid efter hans dopingaffär.

Kan man kalla ericssonraset fixed?

Även svarta börsen ned

En händelserik dag. Inte nog med att ericssonaktien rasade igår - idag så rasade även den svara börsen.
Biljettmarknaden inför EURO2008 dog i samma sekund som Ryssland gjorde 2-1 på England.

Bra för vissa, sämre för andra. Som vanligt.


Inga kommentarer ang den andra matchen.


Sverige-Nordirland

Resan till råttsunda är inställd för vår del och vi sitter på 4 biljetter över. Freddan måste jobba, farsan med, mor är inte i stan på ons o.s.v. Istället för att återvända till blocket så lottar jag ut två av de här, de andra två får Cecilia lotta ut(hennes ide) på sin blogg.

Den med tre bra argument till varför Svensson ska lämna plats åt Källström för evigt får två biljetter. Skriv nedan i kommentratorsfältet.
Matchen spelas på råttsunda, Solna på Onsdag kväll och vid vinst så är Sverige klara för EM-Slutspel.


image104


Måndag morgon

Ny härlig vecka, nummer 42 i ordningen. Veckoschemat är klart, mest fyllat av annat än jobb denna vecka. Efter en trevlig hel i Norrland med snö och minusgrader(ja snö) så flyttas idag rörelsen ned till Linköping för att hälsa på syrrans underverk, min 4 dagar gamla systerson. På tisdag så får vi ett veckolångt besök av den gamle pokergurun och barndomsvännen Anrik, alias Andreas Nordström. Ons-Fre skall det tradas.

Madrid och Zurich är veckans skådeplatser.
I Zurich så ska Serena Williams ut och spela redan idag mot Schnyder. Williams som igår blev överkörd av servesset Dementieva i Moskavs final. Orkar Serena ladda om direkt?

Tomas Johansson gjorde det mycket bra som tog sig till årets första ATP-Final i Stockholm. Synd att han inte vann för sämre motstånd än Karlovic är det inte ofta man ser i en final. I Madrids turnering som drar igång idag så kommer Karlovic inte ha en chans att nå finalen. Standarden är så hög att Tomas Johansson inte ens kvalificerar sig för att få vara med.

Lottningen i Madrid ser intressant ut.  I 3:e omgången så möts förmodligen Roger Federer och Guillermo Canas. De har ju möts två gånger i år, och båda gångerna så har Canas stått som segrare. Samma underlag som nu som då.

Vinnaren av Karlovic-Safin får möta Davydenko i andra omgången. Jag hoppas på Safin-Davydenko, även om Betfairs nya policy verkar vara att inte öppna Davydenkos matcher för spel. Igår i finalen så satte Betfair inte upp någon vinnarmarknad för finalen. Det är första gången under min tid som de ratat en sådan stor final, men jag förstår dom. Deras beslut sänder en signal och de gör det enda rätta. Det finns inget att vinna på att öppna den. De som ändå ville handla på matchen kunde använda "vinnare av turneringen" marknaden, men eftersom betfair, smart nog, inte la upp den på inplaylistan så var det inte många som hittade dit.

TV-Veckan då.

ATP Masters i Madrid har ett startfält som är i bästa klass. Alla är där.
Glädjande nog så har VIASAT köpt in hela turneringen och sänder direkt från kl 11.00 varje dag, 8-9 timmar per dag. Grymt trevligt intiativ!  VIASAT SPORT 3 kommer visa de flesta matcher, VIASAT SPORT 1 kvällsmatcherna.
Turneringen går även att följa(mot betalning) via turneringens hemsida, även kallat masterstv. Den livestreamen brukar dock ligga 10-15 sekunder efter realtid.

WTA Zurich visas på eurosport från och med tis eftermiddag. Fre&Lör så går matcherna i eurosport 2.
Dock så är utbudet begränsat till 1-2 matcher per dag.

Sist men inte minst - nästa helg så blir det en weekend i Spanien med Betfair, för oss båda.
Turbotennis är konceptet och det ska bli trevligt. Även om vi varit iväg på 6-7 resor i år så är detta den första utan barn, vilket ska bli en upplevelse. Det ska även bli trevligt att träffa de från betfair och förhoppningsvis några andra svenskar som tradar.

image72


Blake - en bra förlorare

All heder åt Blake som idag förlorade semifinalen mot Tomas Johansson i Stockholm Open.

Matchen var mycket jämn och innehäll allt som en bra tennismatch och en bra tennismarknad ska innehålla.

Blake tog tidigt ledningen med 3-1 och vann första set efter att ha räddat breakbollar i flera game.
Marknaden handlade ned Blake från 1.57 till 1.2.  Normalt sett så borde Blake gått ned till 1..15 men alla känner till honom så 1.2 fick det bli.

I första gamet i andra set hade Tomas 15-40 i egen serve och handlades upp till 13gånger, men han räddade det och gick fram till 5-0. Marknaden återgick till startoddsen, 1.6 på Blake och 2.5 på Johansson.

Då kallde Blake in trainer för ryggsmärtor. Marknaden agerade som vanligt i panik och höjde Blake till hela 3.3 och Johansson till 1.42 inför tredje set.

Blake gick fram till 40-0 i det första gamet, vilket gjorde att han handlades ned till 2.2 och Johansson upp till 1.8, men Blake tappade 40-0 till break rakt av och marknadskolapsen var ett faktum.

Vid ställningen 1-1 och *1-0 till Johansson så handlades han till 1.18 och Blake till 6.4.

Men Blake kom tillbaka och kvitterade och vid ställningen *4-5 så hade Johansson en matchboll emot sig.
Johansson räddade sig ur det med hjälp av sin serve.

Vid stälnningen *5-6 så får Johansson 0-40 underläge vilket innebär ytterliggare 3 matchbollar för Blake.
Johansson handlas till 20ggr och Blake 1.05.
Johansson räddar sig ur även den situationen, trots att han blev bestulen på ett servess vid 30-40. Det resulterade i att Blake fick en 5:e matchboll men han missade även den.

Matchen avgjordes i tiebreak, ett tiebreak där Johansson direkt to kommandot genom att gå fram till 4-0.
Matchen slutade 3-6 6-1 7-6(7-3)

image103
Johanssons vinstchans i % under matchen.

En "traders dream" helt enkelt.

Andy Murray leder kampen mot ATP & Bagdad-Bob

Med risk för att bli lite tjatig så ska jag ännu en gång kommentera det som just nu är i fokus i tennisvärlden.
Och det är inte Johanssons semifinalplats i Stockholm utan uppgifterna om läggmatcher inom tennisen.

Dels för att det rör tennis med det är även den stora snackisen bland de som spelar och tradar på tennis på Betfair. Vissa är för - vissa är emot. Dessutom så måste jag dementera mitt inlägg från häromdagen där jag hävdade att ATP vaknat. Det har inte vaknat. Men det är några som försöker väcka dom.

Igår fredag så hade representanten från de fyra GS-tävlingarna, ATP, WTA och ITF ett möte för att diskutera situationen. Oavsett sanningshalten i påståendena om läggmatcher så har den mediala uppmärksamheten, främst i England, Spanien och USA nu nått sådana höjder att det styrande måste agera.

Kulmen kom i torsdags när Andy Murray, Englands bästa spelare gick ut i BBC live och berättade öppet om att läggmatcher existerar. Efter det så svarade självaste Davydenko och Nadal honom via media dagen efter.

Murray:"It's pretty disappointing for all the players but everyone knows it goes on."

Davydenko: "If Murray says that he knows, that means that he gambles himself because people who start talking out loud have their fears disappear, It was folly of him to say this."

Nadal: "I doubt Murray knows more than anyone else - he's gone overboard and there are no fixed games

Murray igen: "I am glad that the tennis governing bodies are coming together to set up an anti-corruption unit to address this and I stand fully behind this effort.

Davydenkos
uttalande förvånar mig inte alls, tydligen så känner han sig utpekad och intar försvarsställning. Det är lite lustigt att Davydenko numera agerar ambassadör för den rena tennisen.
Men att Rafael Nadal, som tillsammans med Federer lever i en helt annan värld än resten av de professionella tennisspelarna går ut och hävdar att det inte finns några uppgjorda matcher är bara så svagt. Jag förstår i vilket syfte han går och levererar en sådan lögn, trots att den ena spelaren efter den andra öppet berättat i media om att de blir erbjuda pengar för att lägga sig. Om det existerar läggmatcher eller inte spelar ingen roll, bara det faktum att väldigt många spelare gång på gång erbjuds pengar för att fixa matcher är ett problem i sig.

Tror någon att "maffian" trots 754st "nej tack" skulle fortsätta att fråga runt?
Tror någon att de 10-tals MILJARDER som omsätts på tennis varje år på betfair inte lockar till sig någon som vill fuska?
Tycker någon att upprepande försök att köpa spelare inte är ett problem?
Ja, tydligen Nadal som igår lovade oss att det inte är några uppgjorda matcher.

En sak är klar. Frågan är infekterad och väldigt känsligt.
Varför är den det om det bara är tomma ord?
Och varför ville någon spela en halv mille på att Davydenko skulle förlora mot Vassello till oddset 1.78 i samma sekund som Davydenko enkelt vann första set?
I will tell you.

All heder till Andy Murray som tar den här smällen. Det är precis detta som jag ifrågasatt - varför spelarna inte agerar. Murray säger själv att han gör det för att tennisen är en stor del av hans liv och att han avskyr denna del av tennisen. Det är beundransvärt att killen agerar efter moral och inte efter sin plånbok.

Självklart så kommer han att bli illa omtyckt av flera andra spelare på touren. Av den enkla anledningen att det handlar om pengar. Inte maffians mutpengar utan det är ett hot mot den miljardindustri som tenniscirkusen är.

Rent ekonomiskt så har ingen spelare något att vinna på att denna fråga kommer upp, i det egna, korta perspektivet. KIA kommer inte att vilja sponsra Nadal ännu mer om den sport han representerar hela tiden förknippas med korruption och fusk, det säljer man inga bilar på. Och sponsorerna är en stor inkomstkälla för många spelare och en nödvändighet för väldigt många. 1000-tals personer arbetar på heltid för att sälja in andra sporter än tennis till världens sponsorer och ingen blir nog gladare än de för den debatt som nu tagit över tennisnyheterna i hela världen. Det är här som skon klämmer. Sanningen ger dålig publicitet som i sin tur indirekt kommer att minska sponsorpengar och publikintäkter. Antalet cyklister som år 2008 får förlängda sponsorkontrakt och antal cykeltävlingar i TV är inte fler tillsammans är invånarna i Norrlångträsk. Alla professionella cyklister förlorade på att de sanningar som kom fram. På grund av att de kom fram för sent.

Tennisen är inte i närheten av cykelsportens situation, tvärtom, det finns gott om tid för att reda ut problem och skilja fuskarna från de andra. Men tiden går.

ATP kallade direkt efter intervjun i torsdags Murray till ett möte i Madrid nästa vecka för att diskutera hans uttalanden. Murray kontrade direkt : Murray said he was pleased that the issue was getting the attention it deserved.
Så klockrent.
ATP kallade naturligtvis till möte för att informera om att detta är ett internt problem och inget som ska vädras i TV. Istället så vänder Murray på det och sätter press på ATP att mötet ska handla om problemet.

Men ställningskriget bara fortsätter. Efter mötet mellan alla mäktiga tennisorgan igår så lämnade de följande kommentar till media uppbådet som undrade vad de kommit fram till för lösning:

"While we do not believe that our sport has a corruption problem we do recognise that a threat to the integrity of tennis exists."

Vet ni vad?
ATP, WTA och ITF påminner mig lite om Bagdad-Bob, Iraks informationsminister som stod några hundra meter innanför de allierades front och hävdade att fienden är inte på väg, att Irak hade besegrat de otrogna. 2 timmar senare så var han gripen eftersom slaget var förlorat. De blundar för den verklighet som finns idag och för de uppgifter som Betfair godvilligt lämnat över. Även om de inte bevisar någon enskilds skuld så ger de så pass mycket information att man bör kunna inse problemet.

Ingen misstänker idag att någon domare gynnar Juventus. Jag tror inte som hände i Italien under början av 2000-talet påverkar de italienska fotbollsmarknaderna på Betfair någonting. Italien gjorde vad de kunde för att rensa upp, och även om inte allt kom upp på bordet och inte alla straff blev korrekta så lyckades de i alla fall med syftet. Att göra deras älskade fotboll så vit och ren den kan bli i dagens Italien.

Andy Murray är för mig idag den enda av de 200 mäktigaste personerna inom tennisvärlden som öppet visar att han är beredd att kämpa för att tennisen på allvar ska fortsätta vara den "vita sporten".

Ingen svensk spelare eller makthavare i tennisvärlden har gjort ett piss för detta i jämförelse med det som Henman och Murray nu gör. Svenskarna håller med Nadal och räknar euro och kronor i börsen. Vissa håller med men ingen av de som kan agerar eftersom de är rädda för att själva påverkas negativt. MAn får inte glöma bort att spelarna deläger och styr mycket av ATP:s arbete.

Det stora problemet är inte de förhållandevis få läggmatcherna, utan det sättet som tennispamparna och tennisspelarna väljer att hantera det.

image72


Standard

Jag tänkte och sa högt till de andra när Blake räddade *2-3 0-40 vid underläge 0-1 i set att detta var den psykologiska matchbollen. Inte många spelare reser sig efter att ha missat de chanserna mot en kvalitetspelare som Blake. Att marknaden istället valde att favorisera Nieminen ytterliggare samt att inte korrigera oddset mer än 3-4 punkter efter att blake servade hem andra set var det bara att tacka och ta emot för. Billiage switch får man leta efter.

Grymt kul att Johansson gick vidare, en fin marknad att trada med. För de osm hade tv-bilder vill säga. SO:s scoreboard har bara blivit sämre och sämre under turneringens gång. Vid Blake *2-3 0-40 så visade den 0-15 och vid 40-40 så visade den 0-40. Stackars de livebildslösa engelsmän som gick i fällan.

Djokovic var riktigt illa ute, 16 millar tradat på 1.01-1.04 kändes knasigt när han bara var bollar från att förlora matchen. Starkt av Chela men även starkt av Djokivic att alltid reda ut stormen även när han han dåliga dagar.
Tyvärr så körde vi inte matchen. Men det kommer fler. Och fler. Det är fantastiskt.

image16

Ledig helg

Mycket tennis idag, och mycket skakiga marknader, vilket jag gillar.

Avfärd nu till Norrland för att besikta den första snön och sedan hälsa på min systerson, Jag blev morbror igår!

Trevlig helg på er!

image72

Betfair bjuder på resa!

Betfair har startat upp något nytt projekt för att erbjuda bättre service till deras bästa kunder. 
Förutom 24-timmars support så är första steget en bjudresa till Spanien om två veckor för att vara med på turbotennisen som de anordnar då. Ett trevligt och välkommet intiativ som vittnar om att betfair är på rätt väg.

Idag när jag satt hos frisören så ringer min flickvän och berättar glatt att hon precis fått ett telefonsamtal från Betfair och att de bjuder henne på resa och hotell till Spanien i slutet av oktober. Detta alltså för att hon är en bra kund, vilket hon självklart är och självklart så ska hon åka.

Frågan jag ställer mig är:

Varför är inte jag bjuden?

Jag misstänker att det har att göra med att min mobil var avstängd fram till 15-tiden.

Betfair, mitt nummer är 073-50 99 636. Mobilen är på.

Edit: Resan är klar, trevligt att allt går att lösa:)

image16

ATP på väg att vakna

I elfte timmen så ser nu ATP ut att vakna. För att komma till rätta med det faktum att även tennisen lider av korruptionscancer så har ATP tagit fram nya riktlinjer.

Tidigare så har tennisen haft 0 anställda och en budget på 0:- för att stäva detta men nu ska det alltså bli skillnad. På kommande möte så ska nya reglern klubbas igenom och de kommer att gälla from 2008.

En intressant regel som kommer i den nya 'integrity unit' som läggs fram är ett förslag som sätter press på ALLA spelare att ta sitt ansvar. Som det är idag så känner alla spelare till att det förekommer läggmatcher men ingen har uppenbarligen gjort något åt det. Eller vetat vad de ska göra åt det.

"Tennis players are to be given 48 hours to tell the authorities if they are approached about throwing matches and risk punishment if they fail do so"

Det ska alltså upprättas en polisanmälan i varje enskilt fall, för jag förutsätter att det blir konsekvensen om någon kontaktar myndigheterna om en incident av mutbrott karaktär.

20:e rankade Andy Murray sa igår i en intervju för BBC 5live  -"everyone knows corruption goes on" in tennis. 
Ja, alla utom Davydenko då, han hävdar ju att han aldrig hört talas om mutor eller läggmatcher någonsin.
Tim Henman bekräftade det veckan innan.
Jarkko Nieminen orsakade nyligen stor uppståndelse då han avslöjade att han i fjol blev erbjuden en stor summa pengar för att avsiktligt förlora en match i samband med en turnering i ryska S:t Petersburg. Enligt uppgifter skulle summan ha varit mellan 50 000-100 000 euro. Intressant här är att Nieminen - enligt egen utsago - rapporterade det hela till ATP, som inte vidtog någon åtgärd typ polisanmälning för att spåra samtal och annat.

MOSCOW (AP) -- Russian tennis player Dmitry Tursunov said he was approached several times with offers of bribes to fix matches, a newspaper reported Friday.

"I was approached in Madrid in the middle of the season last year, and at some other tournament," Tursunov told the daily Izvestia.


Jag tror att anledningen att flera spelare går ut och vittnar om problemet är att de vill sätta press på ATP. Dessutom så säkrar de upp för sig själva, Tursunovs erkännande var t.ex förstanyhet på sportsidorna både USA och Europa. Vilken av maffians springpojkar vågar fråga honom igen efter detta?

Det är bra att ATP iaf till synes försöker ta itu med problemet. Och man ska inte gräva ned sig för mycket i detta, det finns de som har det värre.
I Malaysia beräknar man att hela 90 procent av matchresultaten är uppgjorda och kriminella ligor har de flesta lagen i ett järnhårt grepp.  

image72

Fienden i öst

Härlig vecka med mycket tennis, tack och lov så spelas det tre turneringar i europa vilket gör att arbetstiden blir bra. Bara 5-6 veckor kvar nu i år, jag längtar redan till morgonmatcherna i AO i januari.

En av veckans turneringar går i Moskva, Kremlin Cup. Där spelar både damer och herrar samma vecka. När jag tradar tennis så höjer jag alltid ett extra ögonbryn när det står (RUS) bakom en spelare. Min ryssnoja just nu går att jämföra med den som fanns i amerika på 60 och 70-talet. Jag litar inte på någon av dom. Jag litar knappt på icke ryssar med halvryska namn.

Egentligen så borde man inte röra en turningen i Ryssland dessa dagar, men eftersom Stockholm Opens livescore tillhör det sämre på touren så blev det så ändå.

Först ut idag var Tsonga-Davydenko.
Tsonga som var med i läggmatchen mot Kholschreiber förra veckan och så Davydenko då. Betfair valde att inte ens öppna matchen för spel. Det tycker jag var ett korrekt beslut. Kanske är det Davydenko själv som ringt dom och önskat det, så att han slipper påtryckningarna? Skämt och sido, Davydenko vann enkelt i två raka och det ska bli spännande att se vad han hittar på så här på hemmaplan.

Sedan väntade Matsukevitch(RUS) - Safin(RUS).
Två ryska spelare i en rysk turnering, en av de känd för att uppträda "mäkligt" i matcher. Eftersom den förste är tämligen okänd spelare på ATP-touren så värderades Safin till runt 90% vinstchans innan start, 1.10.
Men direkt vid matchstart så höjdes oddset från 1.1 till 1.2 och marknaden reagerade direkt. Safin hade många breakchanser i första set men missade alla. Stora summor kom in och ville boka odds på Safin, alltså spela emot Safin. 90% av likviditeten var konstant mot Safin.

Det blev inte bättre av att matchen gick till tiebreak, och vid det läget så handlades Safin till hela 1.3, och mycket stora summor bokade honom. Vi ett tillfälle senare i matchen så erbjöds hela 1.8 miljoner till oddset 1.42 att spela på Safin, trots att han hade ledningen med 1.0 i set. I andra set så tappade Safin serven och då var paniken totalt på marknden, Safin handlades till över 1.5.

Safin vann med 7-6 7-5, så matchen kan inte ha varit uppgjort. Istället så var det dels manipulation men framförallt - skräcken för ryssen - som gjorde att Safin konstant handlades till odds som normalt sett var skyhöga.


Under tennisåret så återkommer det alltid vissa turneringar som har sämre livescore, alltså sämre matchuppdatering än andra. Nordic Light Open är en, Tokyo en annan. Och Stockholm Open så klart. Istället för att uppdatera boll för boll så kör svenskarna med varannan eller var 3:e bolls uppdatering.

HUR SVÅRT KAN DET VARA?

Ett litet samtal till Båstad eller någon IT-firma vore på sin plats. Hej hur gör ni?
Man kan sedan många år följa köerna på ullared via webcam, text-tv uppdaterar resultat direkt från div 1 sporter - men en fungerade uppdatering från huvudstadens två tennisturneringar - nä det går inte.

Dagens matcher sändes inte i sverige. SVT snålar och hoppar över de första tre dagarna i turneringen, dvs de dagar då det brukar vara svenskar kvar. Men matchen gick att se ändå:
På en asiatisk kanal via satelit!

Jag sitter och skriver med en Engelsman under matchen mellan Johansson och Del Potro. Jag frågar om han tror att Del Potro ska bryta matchen snart(han brukar göra det, fem gånger so far i år + att han bröt sin senaste match förra veckan). Då svarar Engelsmannen att Del Potro iaf inte har kallat in trainern. Hur vet du det frågar jag? Det ser du väl svarar han. Nä, jag bor i sverige så jag kan inte se matchen fick jag svara då...


Jag ska göra som alla andra stora bloggare som berör tennis och vurma lite för en ny tennissite. Vore kul om forumet skulle komma igång där och dessutom så bloggar Johan Porsborn där, ni vet min generations Björn Hellberg. http://www.tennistalk.com/

Nite!

image16


Razzano - Williams - 1.01 lost.

FInalen i Tokyo slutade precis. Razzano vann över Venus Williams, så nu har båda systrarna förlorat inom 24 timmar. Kul för dom tycker jag, även om jag kände lite medlidande med V Williams som skadade sig lätt i slutet av hennes final. All heder åt henne som fortsatte spela ändå.

image107
Detta är Razzanos vinstprocent under matchens gång. Hon vann matchen med 4-5 7-6 6-4 efter två timmar och 49 minuters spel. I andra set så hade Razzano 4-1 och setboll vid 5-2, 5-3 och 30-15 men hon lyckades inte stänga settet. Istället så gick det till tiebreak dör hon räddade tre matchbollar i underläge 3-6!

Williams handlades till 1.1 från start, alltså 90% vinstchans. Vid flera tillfällen så handlades hon till 1.01, alltså 10o gånger pengarna på Razzano. Personligen så bokade jag 150.000 på 1.01, till en kostnad av 1500:-. Frågan jag ställer mig så här i efterhand är om det var så smart av mig att köpa tillbaka 50k på 1.02, och 50k på 1.03 på sista matchbollen... En datacrash vid *3-2 pga min screen recorder kostade halva vinsten, men men.

Jag börjar få snurr på detta med videoredigering, men jag får hela tiden felet: "COM surrgate" vilket hindrar mig från att klippa och spara avi. filmer. Om någon vet något om det så skriv gärna, det lär vara en VISTA barnsjukdom för jag har aldrig sett det förr. Lägger upp det enda klippet som går att lägga upp eftersom det är under 10 minuter långt. Tyvärr så är det det sämsta klippet eftersom det knappt innehåller någon trade, jag ska byta ut det när jag fixat redigeringsprogramet.


image16

Dagens matcher

Dagen innehåll flera intressanta matcher. Henin och Robredo bjöd båda på hyfstade marknader, de övriga tre matcher såg ut så här:
image103
Berdych vann med 7-6 4-6 7-5
image105
Mahut vann med 3-6 7-5 7-6

image106
Kuznetsova vann med 6-3 6-3 (Ledning i matchen från första till sista bollen)


Jag ska försöka lägga upp en film från någon av matcherna men jag måste lyckas korta ner dom till 10 min innan.

image72


Stockholm Open

Jag drack kaffe och kikade på nyhetsmorgon i morse. Där satt Jonas Björkman och Maria Strandlund Tomsvik och svarade på frågor om varför Sverige inte längre producerar lika många bra tennisspelare som förr. Intressant att de tar upp frågan.

SVT har köpt rättigheterna att visa Stockholm Open. Tyvärr så visar de endast tre timmar på kvällen ons-fre och lite mer i helgen. Yngkligt. Men TV8:s publikfiasko, när endast 20-25000 personer såg Sveriges Davis Cup så lär väl ingen kanal vilja visa mer än vad SVT ska göra, även om de skulle få göra det gratis.

Jag såg Serena Williams - Kuznetsova ikväll. När jag samtidigt ser på Marion Jones gråta på hennes presskonferens på CNN så tänker jag att det lika gärna skulle kunna vara systrarna Williams. Om någon av de någon gång ska träda fram och erkänna så tror jag att det blir Venus, hon verkar vara mindre omänsklig än hennes syster. Dessutom så är Venus - enligt en viss skribent på betfair forum - mycket sexig.

Lottningen till sthlm Open är inte klar än, iaf så ligger den inte på hemsidan. Intressant startfält. Berdych och Ferrer spelar semifinaler i Tokyo imorgon och även om båda har toppform så skulle en lite reaktion i sthlm inte förvåna mig. Även Robredo och Verdasco kommer direkt från en bra turnering.  Kul att Söderling är tillbaka!

image16

Koubek 1.04

Koubek spelade idag mot Grosjean. Grosjean hade matchen och handlades till 1.05 men tappade den.
I avgörande set så går Koubek fram till ledning 4-2* och handlas till oddset 1.04, vilket motsvarar drygt 96% vinstchans.

Men de som spelade på 1.04 hade inte räknad med detta:

Koubek slår en forehandvinnare som är klart inne. Linjedomaren ropar "out" på reflex - av misstag. Huvuddomaren korrigerar direkt och säger - Replay the point.

Som alla spelare gör i det läget så ifrågasätter Koubek hur huvudomaren kan korrigera bollen som att den ska spelas om. Huvuddomaren anser att bollen levde och att den därmed ska spelas om. Ingen tvekan om att den var inne dock.

Koubek blir vansinning och ber att få prata med turneringens superviser som kallas in på banan.
Supervisern förklarar att inget kan ändra beslutet, har huvudomaren sagt replay the point så är det det som gäller, även fast alla visste att bollen var perfekt och poängen skulle varit hans.

Koubek blir förbannad och ber supervisern dra åt helvete.

Supervisern blir förbannad och ett verbalt ordkrig bryter ut. Plötsligt så stegar supervisern fram till huvudomaren och ger honom order att diska Koubek.

Marknaden får panik. Han har ju 96% vinstchans! Han har ju i praktiken vunnit matchen!
Men Koubek accepterar beslutet och lämnar planen som förlorare i matchen och oddset går i höjden, från 1.04 till 1000 på 0.1 sekund.

Nu fick de i alla fall en fransk spelare till kvar i turneringen. Men fan vad jag hatar domare som påverkar matcher.

image72

RIP tennis

Idag så slog Philip Kohlschreiber in den första spiken i kistan för tennisens popularitet.

Jag har precis bevittnat en tennismatch mellan honom och Tsonga. Redan efter ett par minuter av matchen så stod det klart att den var uppgjort. Kohlschreiber sålde sig, till 100%.

Jag mår illa och känner mig förnedrad, och jag sticker inte under stolen med att jag skulle bruka våld mot mannen om jag möter honom ensam i en gränd. Även fast jag inte tradade matchen. Alla som såg matchen visste direkt att det var frågan om en läggmatch.

Jag tog därför tillfället i akt och filmade marknaden redan från början av första settet.

Hur vet jag att det var en läggmatch från Kholschreibers sida? Jo, flera gånger så kom det in 100-tusentals kronor på en gång och ville spela på Tsonga, till helt fel odds.

När Kohlschreiber breakde tillbaka till 2-3 i första set så lät någon 150.000 ligga på 1.5 på Tsonga, nomalt odds 2.2.

När Kohlschreiber breakde till *5-4 så ska normalt odds i förhållande till startoddset vara ca 3.5 på Tsonga.
Vad händer? Jo någon spelar 700.000 till 1.85.
OCh så här fortsatte det, allt som lades upp på marknaden till Kolschreibers fördel tog någon direkt, och tvärtemot med de som ville spela på Tsonga.

Vid ställningen 1-0 i set till Kholschreiber och 5-5 i andra set, Tsonga skulle serva så var Tsonga favorit. ca 70 punkter fel mot normalt odds.

I tiebreaket vid ställningen 1-0 i set och 5-6 så handlades Kholschreiber till över 4 gånger!!!!

Vad gör betfair då?
Ingenting. Marknaden rättades direkt, 20 sekunder.

Tennisen är den mest koruppta sporten just nu. Det är tragiskt och det märks på börsen att det blir färre och färre som stannar kvar på tennisen. På hälfen av dagens matcher så har det varit nästan ingen omsättning alls.
Några matcher till likt denna och tennisen på betfair är död.


 Philipp Eberhard Hermann Kohlschreiber

image16

Japan kan inte teknik

Scoreboarden, som rapporterar resultatet boll för boll sköts normalt av protennislive.com.
Men inte när det spelas tennis i Japan. Då har de en egen hemmasnickrad scoreboard. Det vara samma sak förra året, möjligtvis så är den snäppet sämre i år.
image102
I den senste matchen så gick det till så här. Uppdateringen fungerar hela tiden, men inte vid två tillfällen, då låser den sig i ca 5 minuter.

Vid första tillfället så handlades penn till 5ggr(1) därför att hon låg under med 0-2. Då låste sig scoeboarden. När den började fungera igen så står det 4-2(2) och marknaden justerar ned oddset till 1.5

Andra gången som den låser sig är vid ställningen *2-3(3)  15-30 till Pennetta i andra set. Hon handlas till runt 2ggr. När scoreboarden fungerar igen så står det plötsligt 5-2(4) till Pennetta och marknden justerar ned priset till 1.1.

Mycket märkligt sammanträffade, vid samtliga break så låser sig scoreboarden. Alla som inte visste via någon courtsider eller annat förlorade, några få vann. Personligen så blev jag besluten på 18/18 i grönt till motsvarande i rött. Fuck off hela japan och asien, ni kan inte ens fixa en hemsida till er turnering med 1 mille+ i prispengar.

Och som det inte vore nog med det. När Penneta ska serva för matchen vid ställningen 5-4 så visar scoreboarden följande resultat:
0-15
15-15
30-15
30-40
40-15
Slut.

Markanden präglades av en hjälplös panik.

Jag har gjort en uppskattning att om jag skulle kunna "hacka" mig in på en turnerings scoreboard under 3-4 matcher varje dag så skulle jag kunna tjäna ca 100 miljoner per år. Kanske mer. Tror någon att alla kriminella struntar i denna möjlighet eller är det bara jag som blivit paranoid av allt snack om läggmatcher och annat?

From imorgon så går iaf fall alla japan-matcher från Center Court att följa på betfair, bwin och bet365 eftersom de sända i tennischannel.

image72

Ny oddsfaktor

Det är många faktorer som påverkar oddset i en tennismatch på börsen.
Men nu har det dykt upp ännu en faktor, som åker rakt in på top10 listan i vad som påverkar en marknad.

Nämligen:
Misstankarnar om läggmatch.

Visst har det påverkat vissa matcher tidigare, men nu börjar det balla ur totalt. I match efter match så går snacket att matchen är uppgjord på betfair tennisforum.
 
För den oinsatte så är det så att det kan vara rätt så ensamt att sitta timme in och timme ut på betfair. Dessutom så vill betfair locka till sig "nöjesspelare". Därför så finns det ett forum, även kallat betfair forum, där tusentals människor hela tiden chattar och byter information och tankar. På tennisforumet så finns det en "tråd" för varje match, där analyser och information byts, samt matchuppdateringar under matchen och tankar.
Det är i dessa matchtrådar som det hejvilt spekuleras i var och varannan tråd om matchen är en läggmatch.

Efter att flera europeiska tidningar den senaste tiden rapporterat om mutor som erbjudits till olika spelare så har folk ballat ur. Vissa ser därför varje matchvändning som maffians verk.

När några i forumet börjar prata om att matchen kanske är FIXED, alltså fixad så tar det hur i helvetet. Det är som att säga "bomb" på ett amerikanskt inrikesplan.  Man kan se hur marknaden direkt reagerar, speciellt om det är liten omsättning. Nästan så att jag undrar om vissa skriver "skadad" eller "fixed" i forumet bara för att någon ska matcha deras vad som ligger.

Botten var idag när vissa menar att matchen Chakvetadze - Golovin skulle vara uppgjord. Matchen gick på tv och omsatte därför runt 50 mille. Chak var favorit till 1.58 och tog ledningen med 5-2 i första set, handlades ned till 1.23
Då hände något och hon tappade settet och förlorade matchen med 6-7 1-6. Efter det menar folk att matchen skulle varit uppgjord eftersom marknaden favoriserade Golovin starkt efter hennes comeback till 5-5.

Det var ingen uppgjord match.

Alla som såg matchen såg att Anna Chakvetadze hade problem att andas. Till och med den svenska kommentatorn Maria Strandlund Tomsvik konstaterade att Anna hade probelm att andas och att något var fel. Och det tro katten att marknaden reagerar på det. Vid 5-5 så hade marknaden justerat upp oddset på Anna till 1.9 istället för 1.58, en i mina ögon liten justering eftersom Golovin som visat utmärkt form sista veckorna. Först vid 3.5-4ggr skulle jag ha spelat på Anna i det läget.  En mycket enkel förklaring och inget märkligt med det. Marknadens 1.5 på Golovin efter att han vunnit första set var inte på något sätt för låga. De som anser att 1.5(66%) var för lågt, alltså att hon inte hade 66% vinstchans trots ledning med 1-0 i set och att han tagit 5/6 senaste gamen vet inte något om tennis. De som gapar uppgjort om denna match än nog samma personer som erbjöd 1.5 på henne då.
 
Ännu värre blir det om det uppstår några märkliga spel på marknaden, om en spelare som ska stå i 1.6 plötsligt handlas till 1.4 så går larmet. Matchen måste vara fixed tycker många och väljer därför att själv spela till ett på tok för lågt odds.

Skillnaden mellan 1.6 och 1.4 bara är 8% i vinstchans, inte så märkligt egentligen att en person värderar matchen 71/29 istället för marknadens 63/37. Men tydligen tillräckligt för att misstänka spelaren för att lägga sig.

Tja, allting handlar ju om spekulation och begreppet "läggmatch" är numera en viktig faktor att räkna med. Förmodligen så är det färre uppgjorde matcher nu än tidigare just nu pga all uppmärksamhet. Men det bryr sig inte vidskepliga spelare om. Allt för att hitta något att skylla ens egna svagheter på.

image16

Norman/Johansson fortsätter

Eurosport rapporterar idag att det framgångsrika sammarbetet mellan Magnus Norman och Tomas Johansson fortsätter.

- Vi bestämde oss under Davis Cup-semifinalen mot USA. Exakt vilka turneringar det blir vet jag inte ännu. De är ju en del kvar av den här säsongen, men vi ska sätta oss och planera för nästa år om någon månad, säger Magnus Norman till eurosport.se.

Det glädjer mitt blågula hjärta att Magnus fortsätter coacha Tomas. Jag tror precis som Magnus att Tomas har mycket kvar att gepå tävlingsbanan, det bevisar inte minst segern mot världspelaren Blake i Davis Cup.

Tomas Johansson spelar sin andra match i Tokyo om en timme mot spanjoren Verdasco. V har visat stor from de senaste veckorna och är favorit till 1.7. Jag tror att om Tomas är kvitt sin flunsasläng som han hade förra veckan så har han bra chans här. Förmodligen så blir det inte vidare bra match för tradeing eftersom båda spelarna är starka servare. Men 2-0 till Tomas har imo bättre chans än marknadens 25%.

Edit 05.01
Magnus: Fokus bör läggas på psykträning. Först en missad setboll vid 5-4, inte mycket att orda om, men missade bollar i tb börjar bli för många. TJ tappade **4-3 till 4-7 på 2 minuter.:)

Edit 05.53
Vilken hjälte Tomas är! 1-1 *1-0 just nu, Han krossar.

Edit 05.57
Herregud, tillbaka breakad direkt.

image72

En helt vanligt dag

*** Vaknar för sent
*** Betfairs site krånglar hela dagen
*** Fyra trådar om misstänkta uppgjorda matcher på forumet
*** En felix micropaj
*** Två damspelare kolapsar från 1.2
*** 42 missade breakbollar
*** 5 räddade breakbollar
*** Mail från Norman
*** Biljettköp till Sverige-Lettland
*** Alla svenskar vann(Johansson och Aspelin)
*** Plus i kassan
*** Eurosport bryter sändningen mitt i matchen
*** Scoreboarden krånglar
*** Inget husshållsarbete utfört

En helt vanligt dag. Förutom att Schulmans blogg är död.

Nite!

image16


Sjukskriven

God Morgon!

Fullt med matcher 03.00 ända in på kvällen. Tyvärr så är jag sjuk, för första gången på länge så jag följer bara Tomas Johanssons match mot Gimelstob som precis börjat sedan blir det sängen igen, huvudvärken och illamåendet vill inte gå över.
Tomas breakede precis och leder med *4-3 i först set.

Eurosport sänder flera matcher från Stuttgart idag, vilket är bra i dessa tider när matchuppdateringarna är sämre än någonsin. Återkommer när jag är frisk igen.


Annonsplats?

Jag fick ett mail från någon som ville sätta upp en annonser på min blogg. Tänkte inte mer på det då men nu när jag rensade mailen så frågade jag Cissi om jag ska lägga upp någon reklam på bloggen. "Om den är snygg" tycker hon. Jag har ju ett avtal med betfair men jag orkar inte slänga upp deras banner hela tiden. Lusten blir inte heller större av att de behandlar mig som en idiot ibland. Mirhashmats ursäkter hjälper inte.

Då slog det mig att jag egentligen borde vurma för betsson, den alternativa oddsbörsen som dessutom har svensk anknytning. Dels för att dra mitt strå till stacken för bryta betfairs monopolliknande marknad. Och dels som hämd för att betfair anklagar mig för lögn när jag hävdar att de inte stängde Montengro-Sverige marknadnaden i tid vid Sveriges mål för några veckor sedan.

Så om någon från betsson läser detta och vill ha en banner här, gärna med texten " bättre kundtjänst än betfair", så är det bara att slänga iväg ett mail till mig:)

RSS 2.0