Position

Kanske lite märkligt att jag inte uppdaterat bloggen nu något denna vecka när tennis tradingen har högsäsong eftersom det är US Open. Inte ens Kiefers förutsägbara förlust från 1.05 har fått ett eget inlägg, vilket egentligen vore på sin plats.

Sanningen är den är mina dagar är fyllda med annat just nu och kommer så vara ett tag till.
Men jag kommer tillbaka.

Lika anmärkningsvärt som att Gasquet inte slog i 1.01 innan han torskade denna gång är det att vår stad Göteborg har blivit rätt kall. Lite vilda västern numera kan man säga.  De senaste tio dagarna har det varit skottlossning  i Kortedala, Brunnsbo, Linné, Angered, Torslanda, Järntorget, Munkebäck och centralt på Hisingen. I förrgår var det en riktigt bomb utanför en skola i Brämaregården.

Något tips om vart man bör flytta? Pajala kanske?


Guldchans?

Sitter uppe och väntar på Jörgen Perssons semifinal i OS mot Hao Wang.
Den börjar om en kvart på SVT1.

På sportbörsen handlas en Persson-seger inatt till runt 20ggr pengarna, dvs 5% vinstchans.
Att Jörgen ska ta medalj värderas till runt 20% chans. Men för medalj så krävs det att han vinner minst en av de två kvarvarande matcherna, och det lär inte bli lätt.

Heja heja.


Dan före dan före dan före US Open

Lite så känns det faktiskt. Just nu är det väntan på Us Open.

New Havens scoreboard är så kass att jag igår bestämde mig för att inte trada mer på den turneringen innan ES2 drar igång sändningarna från semi och finalerna(fre 20.30). Ett ganska ovanligt beslut från min sida, jag har tradat marknader med sämre scoreboard förr. Men denna vecka är speciell.

Aldrig tidigare under de 120 veckor som jag tradat tennis på heltid så har jag mött så många märkligt vilseledande uppdateringar från den officiella scoreboarden. 40-0 blir 15-30 på en sekund och hold blir break. Häromnatten så visade sb fel servare hela matchen, dvs när enda spelaren servade så var det egentligen den andra som servade, vilket bla resulterade sex raka break(egentligen så var det sex raka holds). Dessutom så ligger den ofta flera bollar efter, ibland upp till 3-4 bollar. Trots det så har flera traders tillgång till snabb info, alltså snabbare än mig.
Jag har mycket svårt att ro att vi har att göra med 3-4 olika courtsiders, snarare 3-4 som på något sätt plockat ner den officiella scoreboarden och på så sätt lyckats få fram informationen snabbare.

Jag har även starka misstankar att det är någon några som medvetet sprider fel information via den officiella scoreboarden. Tennisen på sportbörsen omsätter miljarder och själkvklart så kommer alltid folk med ont uppsåt att lockas till att försöka fuska. Att tro något annat vore naivt.

En konsekvens att den extremt dåliga och märkliga liveuppdateringen har blivit att omsättningen är sämre än vanligt.
Därför så har jag inte mycket att rapportera från tennisen på Betfair. 

Istället så har jag fokuserat på fotboll och OS. Som det ser ut nu så kommer aug -08 bli den första månaden där fotboll kommer visa ett större plus än tennisen, vilket är trevligt.

Nästa vecka är det tennis som gäller igen och det ska blir riktigt skönt att kunna arbeta med vanliga förutsättningar igen.


Satt och tittade på kanal 8:s realityserie för entreprenörer, Dragon's Den igår efter matchen.
Jag blev faktiskt för första gången på länge sugen på att köra igång nåt projekt. 
Synd att jag ska vara så bekväm numera. Annat var det förr .

Ett av mina tidiga projekt i 16-17 års åldern var när jag och Konsult B. T Nilsson startade "Stringo" via ung företagsamhet.. Vi skulle bla tillverka stringtrosor av fisklina. Men det projektet blev kortvarigt, vi var före vår tid sa vi då.

Hursomhelst så är Dragon's Den ett trevligt program.

Tar denne legend aldrig slut?  Magnifique!Jörgen Persson vidare till kvartsfinal i OS-pimgisen!
42 år ung! Tydligen så är det gubbarna som ska göra det.

Höstkallt

En lite kylig morgon här i Götet. Jag får lite höstkänsla. Inte en sådan där höstkänsla som man kan få en fin höstdag, utan en sån där kall och regndaskig höstkänsla.

Efter min tvåveckors diet i maj då jag gick ner 10kg så har jag, hör och häpna, lyckats hålla min vikt nu i 10 veckor utan att gå upp igen. Igår var jag inne i på livsviktigt och träffade Göteborgs hälsoguru Helena Berggren. Hon var på så bra humör och jag med att vi snackade på en stund. Jag glömde helt bort min regelvidriga parkering på lilla Drottninggatan.

800 pix för 15 minuter parking.

Jaja, eftersom vi inte inkomstbeskattar så får man väl bidra på andra sätt.
Det var lite komiskt när jag kom ut till bilen. Lapplisan, som var en liten söt tjej i 20-års åldern med cykelhjälm hade inte satt på lappen på bilen än så jag frågade om hon kunde göra det även om jag hinner sätta mig i bilen. Jag kan lappa dig ändå sa hon bara och jag kontrade med att det är härligt att se att  någon på kommunen gör sitt jobb.

Lapplisan cyklade iväg och jag satt nöjt i bilen och var nöjd med med själv för att jag inte låtit mig påverkas negativt och för att jag varit trevligt med henne. Då knackas det på min bilruta. Jag öppnar rutan och där står en nysvensk och skäller ut mig på ett nästintill obegripligt språk. Han menade att han parkerat bakom mig och också fått en b-pot och att det var mitt fel, eftersom han trodde att man fick stå här eftersom jag gjorde det.

Ja jösses.


Jag ska börja med en veckas diet idag och köra till tis nästa vecka. Nästa torsdag får vi celebert besök från huvudstaden då Ekonomichef Björulfsson och hälsar på, och då måste dieten vara klar så jag kan dricka öl.


Gårdagens trading gick bra, inget speciellt att rapportera. Allt är som vanligt.
Scoreboarden lever sitt eget liv. Marknaden överreagerar. Spelarna chockar.

Rochus(1.75) tog ledningen med 6-4 men blev sedan breakad i andra set. Marknaden ser 1-3 som förlorat set, trots att motståndaren hade stora problem i varje serve och körde upp Rochus till startpris, 1.7. Vid 1-4 hela 1.8-1.9.

Eftersom hans odds kommer vara 1.8-1.9 som högst även om han förlorar setet så tar jag en mycket stor position på Rochus. Mer eller mindre ett fribet. I värsta fall förlorar han setet med 1-6 och går upp till 2.24. I värsta fall.

Nu gjorde han inte det utan vände(som förväntat) 1-4 till 6-4 och vinst. Jag klev förvisso av redan vid 3-4 och 4-4 men men.De senaste dagarna har jag tyvärr börjat känna mig rätt trött på att trada. Speciellt tennis.
Jag saknar suget och glädjen helt. Detta är ingen effekt av att det har gått dåligt, för det har inte gått dåligt.

Igår när jag satte mig kl 15.30 och öppnade åtta Betfair fönster, två forum ,tre scoreboards samt några spelbolag så kände jag bara för att stänga av datan direkt på knappen. Jag satt passivt och följde tre matcher i en timme utan att göra en enda trade. Inte förrän Rochus matchen drog igång 17.15 förmådde jag att göra min första bokning. Strax före kl åtta så la jag ner, for och käka, tog ett bad med Tilda och gick och la mig.

Alla har väl sina dagar när jobbet känns tråkigt. Jag har det inte så ofta, men jag har det nu.
Kikade precis igenom kvällens 23 matcher och hann tänka - hoppas det regnar hela kvällen i New Haven.

Det blir nog bättre nästa vecka när US Open drar igång. Jag älskar att köra night-session med en grym fem-setare på ett kokande och högljut Arthur Ashe Stadium. Som Agassi - Baghdatis t.ex i US Open 2006.
Det var en otrolig match, både trading och sportsligt perspektiv.


Sanna är borta från OS och svensk media skriver att ett av våra största guldhopp är borta.
Guldhopp?

Låt mig ge en beskrivning av hur den hyfsat objektiva marknaden på Betfair såg på Sveriges stora guldhopp innan OS:

Sanna Kallur
: 13% guldchans
Stefan Holm: 30% guldchans
Stefan Nystrand: 100m f: 2% guldchans, 50mf 5% guldchans.
Therese Alshammar: 5% guldchans
Ara: 9% guldchans
Wissman: 0.8% guldchans
Kluft: 5% guldchans, 25% medalj (längdhopp)
K1 500m : 5% guldchans
Segling, Rasmus Myrgren : 34% guldchans (Vädering efter första dagen, ingen värdering innan start)

Tennissiffror

I första omgången i New Haven ikväll så spelade två mediokra damspelare, Mattek och Pironkova.
Jag klev inte in i matchen förrän efter 23 game men följde den boll för boll.

Pironkovas odds under matchen:

Pironkova vann matchen med siffrorna 7-6 0-6 6-0.
Till det ska det tilläggas att hon hade ledningen med 5-2 i första set som hon tappade till 6-6.

Igår vann Petrova semifinalen i Cincinnati mot Kirilenko med 1-6 6-2 6-1.
Kirilenko som dagen innan vann mot Lisicki med 6-1 1-6 6-1 och dagen innan det mot Dubois med 1-6 6-2 7-5.

För den oinsatte måste det framstå som rätt märkligt att Pironkova förlorar andra set mot Mattek med 0-6 efter att ha vunnit det första setet. Och ännu märkligare att hon sedan vinner det tredje setet med 6-0 efter att ha förlorat det andra med 0-6.

Svaret på gåtan är tre.

1. Mental stabilitet är otroligt viktigt när man spelar tennis. Man står där själv och tappar man fokus så tappar man direkt i prestation.

2. Vid underläge 0-4 eller 1-5 så "tankar" eller skiter många spelare i det setet och spar energi till nästa set. Därför blir ibland siffrorna väldigt stora.

3. Nivån på damtennisen väldigt låg. Skulle spelarna på damtouren i golf vara lika dåligt förbereda och ha lika dåligt psyke som tennisdamerna så skulle det vara fler dubbelboogies än åskådare.OS pågår för fullt och de europeiska fotbollsligorna drar nu igång en efter en.
Tennismarknaderna kommer nu att förlora många nöjesspelare som återgår till att spela på över 4.5 mål på fotbollsmatcher istället.

Tur är det väl då att en (galen) marketmaker placerat ut courtsiders i US även denna vecka.
Jag vet inte vem det är med jag vet hur den fungerar. Den ligger först och skickar både köp och sälj för 3500:- efter varje boll. Först rensar den upp till de maxodds som den vill ge för att sekunden senare ta bort vaden och sekunder därpå lägga ut ett 2-3 tics lägre. Helt prefekt taktik.

Men ibland så justerar den inte riktigt mot vad som händer i matchen, och det är bra.
Govortsova(2.8) vann idag mot Kleybanova med 6-0 6-2.

Govortsovas odds under matchen

6-0 6-2 kanske låter som en enkel seger, och det var det.
Men det tyckte inte marketmakern som länge gav 1.65-1.75 på Govortsova i början av andra set, bara för att hon fick en breakboll emot sig. När hon tappade 6-0 3-1 till 6-0 3-2 så var hon uppe på 1.50 vilket är anmärkningsvärt.

En 2.8 spelare som tar första set med 6-0 och sedan får en breakboll emot sig i andra set ska inte stå så högt som 1.70. Hon handlades tom till 1.90 där! Måloddset för motståndaren vid set vinst ska vara lägst 1.7, så 1.57-1.58 borde ha varit max där.

För 30 minuter sedan så blev Nadal världsetta för första gången. Så rättvist så rättvist.
Hans prestation i år är imo bra mycket större än att Michael Phelps slagit Mark Spitz gamla rekord från München OS.

Allvarligt talat - hur många i min generation kände till Mark Spitz innan det kom på tal att Phelps skulle slå hans rekord?
Mark Spitz - han som fram till idag var den största olympiern någonsin. Spitz? Fritzl? Nä.Sommar betyder semestrar och semestrar betyder semestervikarier. Och sådana verkar de tyvärr även ha på Betfair headcourt. Under nattens sista simpass så lyckades den ansvariga operatören(sommarvikarien) ställa till det rejält.

När en marknad startar så annulleras alla liggande ordrar och markanden återöppnas på nytt. Detta är för att om man lagt in en order som vid tiden för start är omatchad så kan den ju inte ligga kvar, eftersom den som då lagt upp den mest troligt förlorar hela insatsen om man inte är närvarande just då. Detta brukar fungera 99/100 på tennis och 999/1000 på fotboll.
På simningen igår så fungerade det 1/4.

Och ett simlopp går ju rätt snabbt, så alla som hade omatchade bokningar på vinnarna eller omatchade spel på förlorarna fick se sina insatser försvinna med 0% chans till någon som helst avkastning.

Värst var det på damernas 4x100 Medley Realy. Först så missar BF-operatören att stänga marknaden när loppet startar. Strax efter förstasträckan så vaknar operatören och sätter marknaden inplay. Men med 5 sekunders delay!
5 sekunders delay ska det vara på tennis. Inte på simning. Det är inte så bra att ha 5 sekunders delay på ett 50 meters simlopp, eftersom det blir lite tight att hinna trada något under loppet då. Tnäk om det misstaget gjorts under ett av de stora galopploppen...5 sekunders delay inplay..

Personligen så blev det sponsring till bättre vetande och simning ska jag aldrig röra igen. Även om BF-strulet var en bidragande orsak så får jag skylla mig själv eftersom jag visste att det missat att stänga två marknader bara 30 minuter innan.

Alex Schulman har hittat en ny kvinna och meddelar idag på sin blogg att förhållandet med hans fru Katrin är över.
Alltid tråkigt med separationer. Men det känds ju lite fel redan från början. På Schulmans bröllop ifjol spelades ju " And I still havn't found what I'm looking for" när paret lämnade altaret. Bara det liksom.


Juan Martin del Potro
Juan Martin del Potro tog sin fjärde raka turneringsseger ikväll i Washington. 19 raka matcher är imponerande, bara Nadal har lyckats med en längre vinstsvit i år.

Nästan lika imponerade är det att lyckas vinna 19 matcher i rad på ATP touren utan att behöva möta top30 spelare mer än två gånger. De enda spelare som Del Porto vunnit mot på dessa 19 matcher som är rankade bättre än 35:a i världen är Roddick och Gasquet. Den senare är skadad och den förste har precis kommit tillbaka från en skadedrabbad tid och är inte helt i form.


En vecka kvar nu bara till US Open. Först är det New Haven som spelas utan för New York, både för damerna och herrarna. Toppspelarna är inte med eftersom de laddar inför US Open. Verdasco är förstaseedad vilket säger en del om startfältet.

Tyvärr innebär avsaknaden av toppspelare att antalet vanliga tankningar som brukar ske veckan innan en grand slam lär utebli. Men man ska ändå ha i åtanke att detta är en av de minst viktiga turneringarna i år för spelarna och nästa vecka är en av de viktigaste. En vinst i första matchen i US Open ger mer i prispengar än en semifinalplats i veckans turnering.

Eurosport 2 visar endast semifinalerna + finalen denna vecka. Den officiella scoreboarden har redan visat sig instabil, bla så hoppade den från 40-0 till 30-30 i ett viktigt läge i Mahuts match tidigare ikväll. Snabbast och bäst liveuppdatering går att finna på Betfairs marknader, inget slår den när riktiga(pbp)courtsiders är på plats.

Btw så tappade Mahut sin ledning och gick från att ha handlats till 1.12 till en förlust. Jag trodde aldrig att en fransman skulle kunna förlora från 1.12..


Nite!


Larsson@400

Gustav Larsson ligger just nu i täten av herrans linjelopp i OS, en medalj ser realistiskt ut om man ska tro kommentatorn.


Lasson hade från start 0.27% vinstchans enligt Betfair marknad.

Just nu värderas han till runt 10% vinstchans!

GET ON SMÅLÄNNINGEN!
Edit:  Nu handlas han till 40% guldchans och leder loppet med 6 sekunder!

morn morn

Då var klockan 04.30 och dags att blanda lite snabbkaffe. Vädret i Peking är fint, dock molningt. Förutsättningarna för spel ser bra ut och tur är väl det.

Samtliga svenskar spelar idag. Även Federer och Nadal kliver in idag.

In i dimman!

Grattis Emma!


Emma Johansson, som tävlar för Härnösands CK tog precis OS-silver i damernas linjelopp.

Härnösand lär nu ha flest OS-medaljer per capita i Sverige under 90-talet. Det förvånar mig inte eftersom jag själv är uppväxt där:)


Mina frahågor om OS-tennisen har bekräftats. Den enda livescore som finns är Kina-Os livescore på hemsidan, men den uppdaterar inte boll för boll. Visst går det ändå att trada, men omsättningen per match lär hamna på en bråkdel av vad som är normalt. De matcher som visas på TV eller div streams onlline komme rnaturligtvis att närma sig normala nivåer.

Länkar till att kunna se OS-tennisen live på nätet finns att hitta längst upp till vänster på tennisform.com

Idag regnar det i Peking, vilket gör att det även är avbrott i OS-tennisen. Av dagens 40 planerade tennismatcher har endast 7-8  har kunnat avslutats.

Olympiska tennisområdet i PekingIkväll börjar Washingtons ATP-turnering. Från och med imorgon så kommer matcherna börja kl 17.30 och startfältet är inte sämre än vanligt.

Sharp minds™

Betfairs gamla slogan "Sharp MindsTM" stämmer väl.

Endast fyra matcher per natt denna vecka har gjort att vi tagit lite ledigt. Känns rätt meningslöst att sitta uppe kl. 21-06 för att trada endast fyra matcher. Igår var det helledigt då vi var på middag hos Konsult B.T. Nilsson med vänner. Ledigt skulle det även vara inatt eftersom vi skulle på kräftskiva i Frillesås.

Men men.

Jag är ju nykter tänker jag och sätter mig och tradar lite i Moyas match mot Delic.
Moya som var favorit till 1.50 ligger under med 1-4* när jag kommer in och har redan handlats upp till 2.80.

Denna matchen utvecklades sig till en så kallad "traders dream".

Men traders dream är det bara för Sharp Minds. Slow minds, som min hjärna ikväll har inget att hämta varken i dessa traders-dream-matcher eller i någon annan match heller.

Delic tar ledningen med 6-2 *2-1 och handlas ner till 1.17. Delic har så här långt i matchen endast förlorat sex bollar i egen serve och inte ens haft en breakboll emot sig. Jag sitter och hedgar och vips så har Delic 0-40 och redan från 0-15 så var det omöjligt att boka honom. Jaja tänker jag.

Tradar snabbt ut -15k på båda och bestämmer mig för att inte sabba något mer såvida det inte dyker upp något utöver det vanliga. Matchen rullar på och båda spelarna håller serven 4 gånger var och andra set avgörs i tiebreak. Delic, som vinner matchen om han vinner tiebreaket får ledningen med 5-3* och handlas ner till 1.15.

Väldigt lågt för endast ett minibreak när han ska upp till 3ggr om han förlorar tiebreaket, vilket han förmodligen gör om han inte servar hem matchen vid **5-4. Jag bokar 20k på avg. 1.20. Delic fixar naturligtvis inte att serva hem matchen utan tappar 5-3 till 5-7 i tiebreaket och därmed blir det 1-1 i set.

Puh säger jag, där klarade jag mig undan ett pinsamt förhör med Cissi imorgon.

Jag sitter still i positionen +2 på moya och -18 på Delic.

Till min glädje så tar Moya snabbt över kommandot i 3:e set och tar ledningen med 4-2*, odds nu 1.08 och jag får möjlighet att för första gången på över en timme se gröna siffror på båda sidorna.
Men jag bestämmer mig för att vänta ett game och boka Moya om det blir 4-3. Breakar han igen till *5-2 så är matchen över.

Just i detta skede i matchen så sitter jag och tänker hur jävla dum jag är som för många gånger tradar utan fullt fokus. Sharp minds överlever - resten dör.
Det vet jag.
Men ändå så faller jag in i detta mode. Jag tänker lite att jag får fan ta och skärpa till mig lite, denna gång klarade jag mig men men. Matchen fortsätter och Delic servar vid 1-1 *2-4 och får 0-40. Moya får alltså tre breakbollar till *5-2 vilket skulle innebära 99.4% chans att vinna matchen enligt marknaden. Moya handlas till 1.02, tom 40k på 1.01. Eftersom Delic nu förlorat 6 raka bollar i egen serve varav två på dubbelfel så ser jag ingen möjlighet till att han här ska kunna hålla serven.

Istället väljer jag att spela Moya mer till 1.03. Självklart så missar Moya alla tre breakbollarna. Därefter följer fem deuce men Delic håller serven till 3-4*.Moya handlas nu upp till 1.10.

Tyvärr så kan jag inte länge greena ut eftersom jag i min girighet spelade på 1.03. Men Moya har ju hållit serven mycket enkelt 7 gånger på rad och endast förlorat 9 bollar i de 7 gamen, så jag bestämmer mig för att vänta och boka honom vid 15-0 eller 30-0 istället. Jag märkte redan vid "Delic *2-4 15-40" att ingen länge ville spela på Moya. Vid 30-40 så var det nästan omöjligt att hitta någon som ville spela Moya trots att han i praktiken hade matchboll.
Så jag är väl medveten här om att marknaden inte kommer lita på Moya vid ett ev. 0-15 eller 15-30. Dock så finns det bara 20k på 1.11 att boka och jag har ingen lust att pressa upp Moya till de 1.13-1.14 som jag måste göra för att få boka 50k+.
Moya går ut för att serva vid 1-1 *4-3 och självklart så blir det 0-15, följt av 1515 och självklart 15-30, följt av 3030 och självklart 30-40.
Och SJÄLVKLART så förlorar Moya den enda breakboll han haft emot sig på 7 game.
Förövrigt så räddade inte Moya en enda av de fyra breakbollar han fick emot sig, vilket är mycket anmärkningsvärt för en spelare med en så starkt 1:a serve. Delic räddade t.ex. 6/8 vilket är normalt.

Jahaja, där sitter jag alltså igen och måste fatta beslutet att gå fett röd på båda. IgenI samma match. Bara ett par minuter tidigare har jag suttit och ondat på mig själv för att jag inte är Sharp Mind just nu och för att jag tradat utan engagemang i matchen.

Moya handlas upp till 1.57. I detta läge så tror jag inte annat än att Moya förlorar matchen med 4-6/5-7 eller att det blir tiebreak så jag går röd på båda spelarna igen, denna gång dock nästan -20k på båda. Det är lika bra i en så svängig match att röda ut så att jag iaf har möjlighet att fortsätta trada matchen. Ligger jag kvar i stor position på ena spelaren så kan jag ju bara handla åt ena håller. Att byta sida och trada break är uteslutet eftersom marknaden erbjuder för kassa odds.
 
Förlusten i sig här irriterar mig inte det minsta. Däremot så är jag rätt förbannad på mig själv att jag återigen halvsovit mig igenom ett par game i samma anda som en brittisk fisk i tron om att ena spelaren ska vinna what so ever.

I denna match så gick Moya från1.50 upp till 6.8 ner till 2.0 upp till 7.6 ner till 1.47 upp till 1.8 ner till 1.01 upp till 3.5 ner till 1.15 för att två minuter senare stå i 1000.

I en sådan match så drar jag hem storkovan 9 gånger av 10.
Och i denna match har jag trots slapp idiot trading lyckats komma tillbaka flera gånger, och nu ställt till det igen pga. mer idioti. Jag vet mycket väl att jag inte kan sitta i en stor position på servaren på en marknaden med dåligt likviditet i ett läge där ett break slår så hårt. På en likvid marknaden finns det alltid möjlighet att byta position vid 0-15 osv. Här satt jag och VISSTE att jag kommer att behöva erbjuda 50-100% över normalt odds vid 0-15/ 15-30/30-40 eller bp för att få det matchat. Ändå så agerar jag inte.

Ibland blir jag trött på mig själv. Det mest pinsamma i mitt agerande är att jag minuterna innan precis konstaterat att jag just nu inte tradar med Sharp Mind.

Jag har nu inga förhoppningar om att komma tillbaka i matchen igen på denna marknad. Ställningen är nu 4-4 i avgörande set och jag sitter med -20/-20.Det finns nu endast fyra bokningar som jag tänker göra om oddsen blir de rätta under resten av matchen.
1. Boka Moya om han breakar till *5-4 eller *6-5
2. Boka moya om han får 2 eller 3 breakbollar på rad.
3. Boka Delic om han får 2 eller 3 matchbolla på rad.
4. Boka den som får första minibreaket i ett ev. tiebreak förutsatt att han håller en eller två servar efter(det är först då som marknaden överreagerar)

Tyvärr så blir det inget 1-3, det var nära när Moya servade vid *5-6 och fick 0-30. 0-40 hade inneburit tre matchbollar emot honom. Det gick att boka 1.50 vid 0-30. Jag hade 1.41 upplagt med de blev tyvärr omatchade då Moya vände 0-30 till hold.

I tiebreaket så tar Moya ledningen med **3-0 och äntligen uppstår det ett fint läge(läge 4). Moya har nu ett minibreak upp på Delic och folk vill spela på Moya till 1.15-1.20. Som jämförelse så skulle Delics odds vid 3-0(ett minibreak) varit 1.35-1.45 på denna marknad. Jag bokar raskt 20k på 1.2 och bokar även 10k till vid *3-2 till 1.3

Gud vill mig väl och Moya tappar sina 3-0 till 3-3. Nu har jag boken -26 / +10. Marknaden släpade efter lite vid **3-2 (odds 1.30x) vilket gör att den inte höjer upp Moya till de 1.9-2.0 som han bör stå i här. Det finns endast lite på 1.79 och det är bara att glömma så jag sitter kvar i samma position.
Håller Moya serven till 4-3** så får jag ju 1.58-1.6 och då tar jag hellre -12/-12 då än -10/-10 nu.

Men Gud fortsätter att vara god mot mig, Moya tappar 3-0 till 3-6 och han handlas upp från 1.15 till 12ggr.Tyvärr så valde jag att nolla ut vid *5-3 till Delic. Återigen så har jag klarat mig trots mitt slow mind syndrom. Delic får 6-3 och därmed tre matchbollar. Eftersom de två första är i Moyas serve så är 1.1 lågt. Håller Moya serven så har Delic en boll på sig vid *6-5 att serva hem matchen. Missar han den så ger jag honom inte mer än 25-30% chans att vinna.

Mental crash är mycket vanligt förekommande för spelare som missar tre matchbollar på rad. Se bara på Moya, han missade tre breakbollar på rad till *5-2 och nu står han där med tre matchbollar emot sig istället. Jag väljer att boka Delic rejält trots att han har tre matchbollar. Jag förväntar mig 1.35+ om Moya håller sina två servar till 5-6*. De gör Moya och för första gången på två timmar kan jag göra hyfsat plus på bägge spelarna tänker jag. Men icke. Någon idiot vill fortfarande spela Delic till 1.2x, på 1.29 ligger en större order så det finns inte en chans att spela Delic. Min 1.1 bokning vid 6-3 visade sig nu inte vara mer än en avg. bokning. Jag sitter kvar och Delic vinner självklart matchbollen(som var i spel rätt länge enligt marknaden).


Moyas vinstchans i % under matchen

1.01 förlorar efter att först varit uppe i 7ggr vid två tillfällen.
Och här sitter jag med apatisk blick på markanden och -7k på vinnaren

Det kunde dock ha varit mycket värre med tanke på min insats.

Samtidigt så vet jag att det är små små marginaler. T.ex. när Moya hade *4-3 i avgörande set och fick 0-15 så la jag upp en stor bokning på 1.14. Den tog jag bort endast några hundradels sekunder innan courtsiderns "spela 1.13" landade pga. 1515.Hade jag varit en tiondels sekund sen med att radera den bokningen så hade jag till 95% chans gjort en av årets bästa enskilda resultat, eftersom Moya sedan gick upp till 3.5, ner till 1.15 och sedan förlorade rakt av. Det fanns två viktiga moment i matchen där jag i avsaknad av Sharp Mind mode gjorde fel.

Felen var att jag valde att ta för långa positioner.

När Delic tappar *6-2 *2-1 till 2-2. Mitt hedge spel på avg. 1.19 får jag sälja av till avg. 1.67 efter break och 30-0.Visst försökte jag boka vid 0-15/0-30/0-40 och även 15-40 men det gick inte. Jag gav 1.22 vid 0-15 och 1.28 vid 0-30, men trots att jag var marknadshögst så förblev det omatchat. Men det fanns likviditet och hade jag skickat 1.32 vid 0-30 så hade jag fått det matchat. Men med Moyas blott sex vunna returbollar i Delic serve i första set så fanns inte 0-40 i mina tankar och att markanden skulle vara så tom på "spela Delic".

Det andra tillfället var såklart när Moya har *4-2 och 40-0 i Delic serve. Att spela på 1.03 här vete fan om det var fel, men att inte boka av det vid 4040 på 1.06/1.07 eller efter hold är idioti. Man man kan inte spela 1.02 och riskera att få inta en position upp till 1.60 utan chans att hoppa av på vägen. Jag tänkte att jag kunde komma ut på ett ev. 0-15 eller så. Jag borde ha vetat bättre. Speciellt eftersom marknaden blev tom när Delic tappade sin ledning.

Well well.
Nu är rannsakningen för denna natt klar och hädanefter så är det Sharp Minds som gäller.


Svaret på frågan från förra inlägget utifrån den info jag gav är imo;

*5-4 (från 5-0) odds 1.25 (60% chans för hold)
*5-4 (från 4-4) odds 1.13 (77% chans för hold)

Svaret på varför varför vissa spelare med 1.20 i startodds står i 3.0 när de förlorar första set och vissa bara 1.87 har att göra med likviditet och avsaknad av Sharp Minds från många tennistraders på Betfair. Just nu handlar allt om Sharp Minds.

Förövrigt så gläds jag med de Kinesiska fotbollsdamerna. De har verkligen förtjänat denna framgång och gårdagens seger över Sverige var den största potion rättvisa som någonsin hänt i Kina.

Sveriges Lotta Schelin gratulöeras efter 1-0 målet i söndagens fotbollslandskamp för damer mellan Norge och Sverige i Sandefjord.. Landskampen var Sveriges genrep inför OS-turnerinngen i Bejing och Sverige vann med 2-0. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
Dags att sluta pussas och börja springa kanske?

41% kvar

Jaha, då var det augusti igen. 41% av år 2008 kvar att leka med. Tvärr så slutar ju tennisåret 2008 redan i mitten av november. Så av arbetsåret -08 återstår det bara runt 30%.

Tiden går fort.

Förra veckan avslutade jag i Amsterdam tillsammans med Cissi, Tjellvar och Lisa. Det var red-light och det var stek.

Juli blev en fin månad som gick över förväntan. Inte lika bra som juli-07, men ändå mycket bra. Skillnaden i år stavas 6-7 stora förluster som normalt inte ska komma så tätt. Men det gjorde dom.

Nu är det ny månad och vilken månad sen. Olympiska Spelen i Kommunist Kina.
Och det slår mig mer och mer att OS inte alls är något bra för tennistradingen.

#Det kommer helt klart vara lägre likviditet på tennismatcherna pga konkurrens från andra sporter.

#Färre matcher kommer TV-sändas än under en normal tennisvecka. Visar de överhuvud taget någon tennis innan kvartsfinalerna på SVT? X-tra kanalen "peking+" komme rinte visa tennis enligt SVT. Det skulle inte förvåna mig om damlekboll går före tennis.

# Scoreboarden är ett stort frågetecken. Kommer det ens att finnas någon scoreboard?

# Frånvaro av courtsiders. Något säger mig att det kan blir problem här. Glädjande nog så har det varit courtsiders i Mastersfinalen i Kina de senaste åren, vilket inger lite hopp om dess närvaro.

# Andra sporter. Många är bra på något och sämre på annat. Jag hör inte till undantagen. Jag är bra på att trada tennis. Punkt. En massa andra OS-marknader kan lätt sänka ens ROI under 100 redan efter första OS-veckan. Ett litet tips är till alla som tradar - akta er för att tro att ni är bra på för er "nya" sporter. Det är nämligen ingen. Möjligvis Teo.

Som väl är så har vi ju USA här i världen. De kör på med ATP och WTA turneringar även under OS.
Dock med något sämre spelare, eftersom alla andra som fick åka utan Roddick åkte till OS.

OS-tennisen dag 1-4 kommer spelas kl 03-16 svensk tid och dag 5 och framåt kl 09-16.
I Los Angeles, Washington, Cincinnati och New Heaven och US Open spelas matcherna mellan 17-07.


Tilda kommer till vår glädje att börja 4-5 årings skolan slutet av augusti. Det ställer lite högre krav på vår planering.
So far har vi nöjd oss med en övergripande årsplanering kombinerat med att planera kommande vecka i slutet av veckan innan. Vilket såklart inte går nu. Under augusti och januari så blir det mycket kväll och nattjobb och då blir det än viktigare att planera dagar och annat.Gårdagens Outfit i red-light:

Skjorta: NK
Shorts: H&M
Solbrillor: Stek
Skor: Nya
Assosiar: IngenKvällens final mellan Djokovic och Murray var intressant. Till marknaden sätt då.

Djokovic och Murray mötes även förra veckan i Toronto. Då vann Murray i två raka set i kvartsfinalen.

Marknaden valde ändå att göra Djokovic till rätt stor favorit igen. Startoddset på Djokovic var runt 1.4 vilket betyder att marknaden gjorde bedömning att han hade 71% vinstchans mot Murrays 29%.
Djoko har tidigare visat bättre kvaliter på underlaget än vad Murray gjort. Dessutom så vann Djokovic över Nadal i lördags, vilket självklart påverkade marknaden.

Matchen drar igång, Djokovic handlas mellan 1.33 och 1.40.
Vid ställningen *2-2 40-15 till Djoko så händer det något.

Djokovic tappar 40-15 till breakboll, men räddar den och håller sedan serven till ledning 3-2*
Men nu surnar marknaden till lite eftersom Djokovic visade svaghet i gamet innan när han nästan tappade serven.
Murray håller serven enkelt till 3-3 och Djokovic handlas nu till 1.45.

Redan nu så märks det att marknaden inte längre litar på Djokovic. Orderdjupet ligger på boka Djoko, inte som tidigare på att spela. Djokovic håller serven till 4-3* men marknaden reagerar inte utan Djoko handlas ändå till runt 1.43-1.45

Murray håller sedan enkelt till *4-4 och det reagerar marknaden på som lyfter upp Djokovic till 1.53.
Djokovic håller sedan serven till 5-4*, men återigen så följer marknaden inte med utan Djokovic stannar på 1.46/1.47, utan något tryck alls.

Murray håller återigen serven, nu till 5-5. Och marknaden reagerar genom att lyfta Djokovic till 1.57
Hela marknaden är nu inne i en sådan anti-Djokovic period att det i praktiden blir så här:
När Djokovic vinner en boll: Samma odds.
När Murray vinner en boll: Höjt odds på Djokovic.

Det var inga sjuka eller felaktiga odds på något sätt. Det var helt enkelt marknaden som justerade startoddsen utefter matchbilden. Det som är lite ovanligt är att det sker på en så pass likvid marknad. Att se en 1.20 oddsare stå i 2.0 inför ett tiebreak i första set händer ibland, men bara när det är dåligt likviditet.

Marknaden hade iaf rätt denna gång. Murray vann tiebreaket och vann välförtjänt första set.

Men då ändrar sig marknaden igen.
Murray stabiliserar sig på 1.59 under setpausen, vilket nästan är just det oddset som han SKA stå i om man utgår från 1.40 i strartodds på Djokovic. Samma marknad som älskat Murray de senaste 30 minutrarna och fått rätt justerar nu ner Murrays vinstchanser igen!

Låt mig förklara:

Startoddset på Djokovic var 1.40
Normalt odds om han vinner första set är 1.15
Normal odds om han förlorar är 2.5

Inför tiebreaket i första set så var oddsen justerade till 1.68 på Djokovic.
Hans odds om han vunnit första set hade varit ca 1.22.
Hans odds om han förlorade tiebreaket(som han gjorde) blev 2.70

Nu till det intressanta: Vad blir Djokovic odds om han vinner andra set?
Med marknadens justering under första set så ska han vid 1-1 i set stå i samma som inför tb i första, dvs 1.68.

Då ska vi ta fram marknadens faktiska odds på att Djokovic vinner andra set:
Det gör vi genom att vi spelar vid start på andra set och bokar av och greenar ut när han har vunnit setet.
(spel 2.70) - (boka 1.68) = odds 1.59 (63% chans)

Det marknaden säger när den först justerar Murray til 1.68 innan första sets tiebreak och sedan handlar honom så högt som 1.59 efter att han vunnit första set är:
Marknadens uppfattning om vem som vinner andra set är:
Murray: 37% (odds 2.50)
Djokovic: 63% (odds 1.59)

Det är självklart inte rimligt att Djokovic som spelar knagligt och precis förlorat första set ska stå i 1.59 till att vinna andra set. INGEN - jag säger INGEN skulle spela på det oddset i en separat marknad.
Men ändå så bokar de Murray till 1.59, vilket med marknadens justering innebär EXAKT det, om man kör samma längd på positionen då, ett set.
Novak Djokovic & Andy Murray
Den store förloraren Djokovic med den store vinnaren från Skottland, Andy Murray

Det marknaden gjorde var inte att den värderade Djokovic chanser till 63% att vinna andra set. Det marknaden gjorde var att den justerade tillbaka Djokovic parametrar till hans startodds, 1.40. Med målodds 1.50 för 1-1 i set så blir den faktiska oddset på att Djokovic vinner det andra setet ca 1.77 vilket känns mindre fel.

Varför marknaden gjorde så här förstår jag inte.

Att höja Murrays vinstchanser under första var rätt imo. Men att sänka tillbaka dom när han vunnit första set var vansinne.

Slutsatsen blir helt enkelt:
Marknaden justerade upp Djokovic till 1.68 inan tb, vilket innebär exakt 50/50 vem som vinner tb utifrån målodds 1.22/1.59 på vinnaren. När tiebreaket är spelat så återgår oddsen till de normala, dvs de speglar startoddset.

För er läsare som jobbar med långa positioner, t.ex att man handlar på vem som ska vinna matchen så spelar denna sörja ingen roll. För er är det spelarens chanser att vinna utfrån ställningen när ni placerar er order som ska värderas mot oddsen. Kanske enklare - men svårt.

Personligen så gick jag in hårt på Murray efter första set. Jag var väl så där lagom glad när han då direkt tappade serven och handlades upp till 2.24..men men.


Nattens lilla fråga:

Hur värderar man en herrspelare som ska serva hem matchen *5-4 i avgörande set om;

1: Spelaren har tappat *5-0 till *5-4.
2. Spelaren har precis breakat till *5-4

Målodds vid 6-4 1.00 / Målodds vid 5-5* 2.0

Samma score...

Nästa fråga kommer handla om varför vissa 1.20 spelare står i 3.0 när de förlorar första set och vissa bara 1.87..

RSS 2.0