Novak -rak och ärlig

Från presskonferensen efter världstreans förlust ikväll mot 122:e raknade Anderson. Djokovic verkade inte det minsta nerstämd över förlusten.

Q. In the long scheme of things, this is just a temporary setback, obviously. Now you're looking forward to the clay court season to reassert your winning ways. What can which expect in the next few weeks and months?            

NOVAK DJOKOVIC: Well, you know, there is a lot of expectations, of course, as the third player of the world, and first player of the world this year. I had the best results so far. And, obviously, going to the clay, which is not my favorite surface, but still I can play good tennis. The good thing about this loss is that I can get a bit longer period of preparation and vacation as well.


Novak Djokovic - rak och ärlig.

Tennislotteriet AB

I Engelska FA-cupen händer det ibland att ett lag rankat runt 100 i landet vinner över ett omotiverat topplag. Det händer ett par gånger per år, bla i Franska cupen tidigare i år.

I tennisen händer det hela tiden. Varje dag - året om.

Djokovic spelade final mot Fish förra helgen i en av årets största turneringar efter grand slam. 
Fish besegrade Davydenko, Hewitt, Nalbandian och Federer på sin väg till finalen. Djokovic vann bla över Nadal.

Igår spelade Fish igen, denna gång mot avdankade Clement. Fish förlorade i två raka, efter att hans odds justerats upp våldsamt från start och en bit in i matchen.

Ikväll spelade Djokovic. Marknaden gav honom 96% i vinstchans Han mötte sydafrikanen med det svenskklingande namnet Anderson, Kevin, rankad 122:a i världen. Även Djokovic förlorade. Trots ledningen 2-0 i avgörande set.

Samtidigt som Djokovic tankade ännu en turnering så vann 15åriga Brito (rankad 255:a)igen, denna gång mot självaste Radwanska. I går när hon vann handlades hon till 100gånger. Ikväll endast till 50gånger.

Vart är världen på väg?

Tompa!

Tomas Johansson vann igår.
Han hamnade i underläge 2-5 och 40-40 i egen serve. Då slocknade belysningen, vilket inte första gången detta hände i Miami Open. Fungerar ingenting i US and A längre? Iaf så vände Johansson matchen, efter avbrottet vann han 14 av 18 game och matchen med 4-6 6-1 6-2 mot Kunitsyn.

Robin Söderling ångar på - han körde över en halvskadad Koubek på 38 minuter. 6-0 6-1 blev segersiffrorna. Nu väntar tuffare motstånd och sedan förmodligen Roger Federer. Det kommer att bli en mycket intressant match, hoppas att Robin inte har för mycket respekt för Roger bara.

Jag fick en fråga igår hur jag ser på nyheten om att Sverige "har planer på" att förbjuda transaktioner mellan svenska banker och utländska spelbolag.

Bakgrunden är denna;
USA har sedan något år i lag förbjudit banker, internet plånböcker och annat att göra transaktioner med spelbolag online. Det har medfört att amerikanare inte kan spela på något utländskt spelbolag eller spelsite. Norge har samma förslag liggande under utredning och kommer sannolikt att genomföra det. Frankrike och Tyskland vill införa samma lag de med. En lag som alltså ska förbjuda landets banker att genomföra penningtransaktioner med utländska spelbolag. Effekten och syftet är att invånarna endast kan spela på de statliga eller statligt reglerade bolagen. Jag är ju lite partisk i detta, men jag kan inte komma ifrån att förundras över utvecklingen. Det finns inget spelansvarstänk i detta, Frankrike skriver tom rakt ut att det är ekonomiska perspektiv bakom förslaget. Samma i USA. Det länderna gör är att de genom lag tvingar invånarna att handla inhemskt, istället för i grannlandet. Genom lagar vill man gynna sina egna inhemska företag och missgynna andra företag inom EU.

Lycka till säger jag. Inte en chans. 1.01.

EU lär inte gå med på att ett enskilt EU-land förbjuder ekonomiska transaktioner med ett annat EU-land inom detta handelsområde.

Och om så ändå blir fallet så gör vi uttagen till ett konto i Danmark eller England istället. Simsalabim.
Att använda siter inom EU online kan de aldrig förbjuda. Men att bedra svenska folket till att köpa fler trisslotter kan dom tydligen försöka ta till alla knep i världen för att lyckas med. Till och med lagstagade handelsblockader mot Danmark, vilket en sådan lag innebär.

Veckan har börjat fint. Safin viar gång på gång att han bör satsa på något annat. Filmkarriär kanske? Han kan nog få en roll skriven för någon riktigt förbannad. Förlust igår igen för den forne världsspelaren som inom ett par vckor kommer vara utanför top100.

Betfair har annonserat att boten ska tillbaka, fast på ett annat sätt. Ett sätt som ingen förstår. Återstår att se.


Dags igen . . . en noll en

image205

Jag är fortfarande sjuk så tradingen går lite segt. För hängig för allt liksom.

Kvällens näst sista match fick en oväntat utgång. Jag satt mest och bevakade.
Storfavoriten Makarova hade en stor ledningen med 6-3 *5-1 mot 15-åriga Larcherde Brito.
Hon hade flera matchbollar vid 5-1, två till vid 5-2, 30-15 vid *5-3 osv. Dessutom hade hon *3-1 i tiebreak i andra set. Över 500k SEK matchades på till oddset 1.01 på att hon skulle vinna, vilket hon inte gjorde. Även jag tågde med och tryckte på 1.01 i ett läge med ytterliggare två matchbollar.

Det känns alltid surt när man följer en match där 1.01 förlorar och man inte får del av kakan så att säga. Men denna gång orkar jag inte sura. Dels så lyckades jag komma ur och få minplus trots att jag hade -50k på vinnaren  vid många tillfällen. Dels så är jag för härdad numera. Som om jag fått 167 käftsmällar på rad.  Jag bryr mig inte om jag får en till.

Jonas Björkman var direkt pinsam ikväll i seniormötet mot Santoro. 1-6 0-6. Siffrorna ljuger inte ett dugg.
29% vunna bollar i egen serve under matchen är bland det sämsta jag någonsin sett. Endast japanen Nakamura var sämre idag, 22%, i sin förlust match mot Dechy med 0-6 0-6.

Vad är det med spelarna nowday. De kan inte avsluta matcher längre. Garcia-Lopez skulle precis serva ut matchen 5-3 mot Kiefer...1.03 handlat...dubbelfel, dubbelfel..0.-40..break. Men denna gång hann jag boka iaf.

Mars går mot sitt slut. Det blev bara en halvmånad eftersom vi hade semester första halvan. Skönt det, eftersom jag börjar känna mig mer och mer less på tradingen trots att de tinte går sämre.
Nåväl, månadsmålet är uppnått och det är prio ett.

Dags att fylla 22 snart.

Tuff lottning

Ny vecka och ny turnering. Återigen en tvåveckors tunering, Masters i Miami.
Djokovic framstår mer och mer som den som ska ta över tronen under våren.

Lottningen är klar och den blev ingen rolig läsning för Söderling och Johansson. Tomas Johansson börjar med en kvalspelare(får säkert mardömen Hasse), men sedan väntar 5:e seedade Ferrer. Inte omöjligt men mycket svårt.

Söderling har Wawrinka i andra omgången och sedan självaste Federer. Vilket ifs inte behöver vara dumt.

Jag fick influensan lagom till kvartsfinalerna förra veckan och är forfarande rätt tagen av det. Det blir till att stå över kvalmatcherna, mer eller mindre.

Viasat sänder herrmatcher 16-03 från och med helgen. Eurosport hakar inte på förrän på måndag.
Att döma av gårdagens kvalmatcher så funderar scoreboarden bra mycket bättre än förra veckan. Återstår att se hur veckan blir på den fronten.

FISK

Roger Federer förlorade precis semifinalen i Indian Wells mot 98:e rankade Mardy Fish med 3-6 2-6.
Federer handlades till 1.06 från start, och marknaden litade totalt på Federer, som handlades till 2.0 trots att han låg under med ett set och ett break ner. Men där Fish dubbelbreakade fram till 6-3 *4-1 så kollapsade marknaden totalt.
image204
Diagramet avser Federers vinstchans i % som snabbt gick från 94% till 0%

Jag brukar predika om vikten att skaffa en öppen position genom att greena ut. Ibland så är man INTE så nöjd när man greenar ut. Idag så valde jag att göra 50/50 till 2.0 på Federer, detta trots att han spelade uselt, servade usel, returnerade usel och låg under med 3-6 0-1*.

Faktum var det att när matchen började så hade jag redan bokat Federer till 1.06, rätt mycket. Efter ett par bollar så ropar Cissi från andra delen av lägenheten. Tilda är sjuk stackarn, hon har gnytt i snart 4-5 set. Nu ville hon bada med Pappa och jag sa att det var ok. Vi låter matchen va sa jag, det är lugnt.

När jag kommer tillbaka står det *5-3 till Fish och Federer har handlats upp till 1.26. 10 minuter senare står det 6-3 *1-0. Med min erfarenhet från Fish(har sett 3 matcher med honom dessa veckor) och från Federer(sett 3 matcher med) så är oddset 2.0 på Federer ett skämt. Han har inte 50% vinstchans här inte. Men med erfarenhet från Federer, Fish och marknaden så beslutar jag mig ändå att greena ut 50/50. Hade matchen inte avgjorts direkt efter att jag greenade ut så hade jag haft stora möjligheter att trada öppet.

Som extra salt i såret så bokade jag även Fish när han hade breakboll till *4-1 till 1.4.

Attans att jag inte stannade kvar i badkaret 15 minuter till. Hade kunnat bytt det mot en jaccuzi då.


Bolagsfajten gick inte så bra sista två veckorna för min del. Vad värre var så gick det klockrent för mina konkurrenter. En av de satsade 12ggr mer än mig på ett enskilt vad som gick hem. För snål kassahantering från min sida, faktum inför sista omgången var att jag inte var garanterad att inte komma sist även om jag satt alla fyra spelen.

Tråkigt för Betfair som nu inte får vara med mer. De får se det som en utmaning att komma på andra smarta vägar att nå ut med sitt namn på. Som att skicka en flaska skumpa till Ulrik Sandebäck kanske. Kan va nåt.


Olagligt att köpa volvo?


image203

Chokerande nyhet som Ekot kablar ut på självaste påskdagen. Aftonbladet tog efter direkt.

Var har allt tänk om den fria marknaden tagit vägen? Björn Jonsén lärde mig i skolan att dåvarande EG var uppbyggt på "de fyra friheterna": personer, varor, tjänster och kapital skall kunna röra sig fritt inom medlemsländerna.  Om Frankrike(och i fortsättningen Sverige) får sin  nya lag så innebär det ett slut för de fyra friheterna.

Vart är EU på väg?
Vad kommer härnäst?
 
Kanske ska vi förbjuda spanskt vin? Eller franskt kanske?
Är det snart försent att göra en kortbetalning till Ryanair? Omöjligt att boka biljetter hos UEFA?
Förbjud mot euro?

Jaja, snart blir det väl olagligt att trada på Betfair härifrån Sverige med. Det skulle inte förvåna mig ett dugg.
Då blir det till att bo i Skåne och passera sundet när man ska trada...

Länk till Aftonbladets artikel

betfairdaytrader.se

Nu funkar det även att skriva in adressen www.betfairdaytrader.se för att komma till Johannes blogg/ Cecilia


Feltryck

Just nu pågår en match mellan sharapova och Hantuchova i Indian Wells.

Hantuchova, 4.0 från start, tog ledningen med 5-2 i första set, tappade det till 5-4*
Sharapova får 30-15 och handlas till runt 1.5, rätt högt eftersom startoddset var 1.33 men dt är ok med tanke på att han inte hållt serven till 5-5 än.

Då händer det.

Någon "skickar fel".

Istället för att be om 1.55 på Sharapova så vill någon spela 290.000 SEK på 1.55 på Hantuchova(korekt odd på henne var 3.0)
.
Eftersom matchen fortfarande är i första set så spelar det ingen roll om hon blivit skadad, spelas inte första set klart gäller inte handeln.

Den som tryckte fel hann ovanligt nog inte heller ta bort sitt vad innan det blev 580k sek matchade på 1.55.

Tråkigt för Betfairs som idag plockade bort deras bot, annars hade den tagit hem 120 pannor där på en sekund,  eftersom det fanns motsvarande att boka till 1.5-1.6.

Följden av detta feltryck blir nu att väldigt väldigt många vill boka sharapova för att hämta hem vinsten av det som de roffat åt sig. Sharapovas odds pressas därför just nu upp till över 2.0 !!!, trots att hon komiit tillbaka i matchen och har ett startpris på 1.33.

Jag som var så nöjd med att ha bokat hantuchova till 1.8 vid 5-2 kan vid 5-5 inte mer än gör ett litet plus.
Så kan det gå.

Nu är matchen i tiebreak och jag gissar att "någon" där ute håller lite extra på Hantuchova..

image202

Tillbaka till matchen som där sharapova till allt över 1.7 är grymt värde just nu.

Konsumentmakt

Betfair har lyssnat på den kraftiga kritiken. Enligt ett announcement idag så slutar de omedelbart att skalpa livemarknaderna. 

Mycket bra tycker jag, och det syns direkt på marknaden.
Det gör inget om man gör fel, bara man rättar till dom.

Position från start?

En intressant frågeställning när man tradar på Betfairs oddsbörs är om man ska ha en position från start.

Jag tror att det är vanligt att många intar en position innan eller vid start. Kanske ser man ena oddset som ett bra värde. Kanske vill man bara "vara med". Eller så intar man en position utifrån marknadens agerade eller vem som ska börja serva.

Vad man än gör så måste man ha klart för sig varför man gör det.
Det finns nackdelar med att ta parti från en spelare eller ett odds från start eller sitta med en position tidigt i matchen.

Jag brukar ofta prata om det egensnickrade begreppet "öppen position" på oddsbörsen.
Det innebär att man utifrån boken(nuvarande utfall på matchen) och planerat kapital att handla med kan köpa eller sälja åt vilket håll som helst. Öppen position innebär helt enkelt att man kan agera åt alla håll och inte är ekonomiskt begränsad pga. boken. När man greenar ut gör jag bland annat det för att skaffa mig en öppen position, vilket i sig ofta är ett värde.

Man kan aldrig komma ifrån att ens bok påverkar bedömningen och de spel man gör. Har man boken +5/+5 så är chansen större att man bokar den som ska serva för matchen än om man har boken 0/0. Värdet i en bokning är samma och boken påverkar inte värdet på oddsen. Men boken påverkar ens agerande.

En stor nackdel med att inta position från start är just att man direkt utsätter sig för att styrd av boken.

Exempel på det:
Bokar spelare A till 1.5 från start(Herrar, bäst av 3 set)
Spelaren håller serven och motståndaren, spelare B får 0-15 i dennes serve.
Korrekt odds efter att 1.5 favoriten hållit serven ska vara 1.42-1.45, och vid 0-15 1.38/1.39

I detta läge så vill någon spela på favoriten till oddset 1.3. En självklar bokning eftersom det oddset knappt representerar 0-30 och värdet är fint. Om man bokat 1.5 från start så kommer man förmodligen inte at boka värdeoddset 1.3, eftersom man inte gärna vill ha en större position på spelare B. Tvärtom så kanske man Är den som försöker spela till skitoddset 1.3 för att hoppa av.

Vidare, spelare B tappar serven och spelare A går ner från 1.5 till 1.2 vid ledning *2-0. Även i detta läge så kommer boken förmodligen att hindra dig från att göra en bokning.

Om man har en idé eller åsikt om startoddsen så kan det vara bra att ändå avstå att inte en position innan första bollen spelas. I samma exempel som ovan; om spelare A får problem i sitt första servegame så kommer denna ändå högst sannolikt kunna bokas till 1.5-1.6. Ett alternativ är att göra ens startposition till en kort position, dvs. om man bokar spelare A till 1.5 så spelar man tillbaka direkt med förlust om denna håller serven eller tidigare i gamet.

En lång och svängig match kallas ibland för "traders dream". En marknad med hög volatilitet är ofta en marknad med fina förutsättningar att trada. Alla som själva tradar tennis har säkert frågat sig efter en svängig och lång match hur man i hela världen lyckats med att få röda siffror eller små gröna.
Svaret är väldigt ofta: Att man intog en position från start. Hade man istället inväntat första bra läget, att någon tagit ledningen, ett värdeoddset eller ett felodds så hade slutresultatet varit ett annat Position är ofta anledningen till att man kommer in fel i en svängig match.

Det finns även tillfällen där en position från start är viktig och ibland även nödvändig. På många marknader så försvinner mycket av omsättningen när matchen sätt inplay(när matchen börjar) eftersom förtidsvaden som är upplagda så raderas. Har man en uppfattning att en bokning av en favorit till 1.16 måste göras innan start så ska man göra det. När det pågår många matcher samtidigt så kan detta vara nödvändigt. Ett färskt exempel på detta var Ivanovic match idag. Hon handlades mycket mellan 1.2-1,25 under dagen mot Shiavone. När matchen sattes inplay så fanns endast de som ville boka henne kvar. Samma sak med Davenports match.

Ibland så är startoddset korrekt, men ändå bra utifrån förväntad matchbild. Då kan det också vara lön att boka från start.

Att inta en position från start kan alltså även vara bra, men man ska då veta varför man gör det. Att slentrianmässigt alltid starta en match med en bokning eller ett spel på lösa grunder är inte speciellt professionellt. Läser man på Betfairs superseriösa forum så för diskussionerna mellan spelarna nästan alltid om vem som ska vinna matchen. Några, men få, bryr sig om att räkna med matchutvecklingen när det handlar.

Vill man trada tennis så finns de allra flesta värden och lägen under matchens gång. Det kan därför vara värt att fundera lite på hur man hanterar just frågan "att inta en position från start".


Vad trevligt med lite uppiggande kommentarer!

Det är lite märkligt ibland. Lika mycket vinst som vi fick i förrgår(trots mina otrevliga avslut på två matcher) gick vi back inatt. Men inte ett dugg upprörd är jag över det, trots att det ändå är en ansenlig summa.


Mastersturneringen i Indian Wells denna vecka och mastersturneringen i Miami som följer efter denna pågår båda i två veckor. Flera av spelarna som åker ut tidigt brukar bli inbjudna till challengerturneringen i Florida. Så är det varje år och startfältet brukar vara minst lika bra som i en vanlig ATP turnering.

Skillnaden i år är den att Betfair kommer att erbjuda livemarknader för samtliga matcher!
Det är första gången som Betfair erbjuder livemarknader för en challengerturnering. BWIN och Bet365 har gjort det sedan länge, men Betfair har vägrat, trots att folk mailat och påpekat, inte minust just dessa veckor på året. Den inslagna linjen att optimera vinsterna på alla sätt är den troliga förklaringen till att Betfair gett med sig. Hursomhelst så välkomnas det.

Det finns några risker dock. Challengersturneringar har lägre status och lägre prispengar och risken att spelare inte gör sitt yttersta är stor. Vill man göra upp en match så bör det vara lättare ju lägre nivån är.

Uppdateringen av information är ett stort frågetecken. Kvalmatcher är en sak, de finns med på protennislives scoreboard. Någon resultatuppdatering för turneringen i Florida har jag inte hittat. Ingen officiell finns heller på hemsidan. Bet365 erbjöd liveodds på några av gårdagens matcher, och det är nog de och kanske Bwin som får agera scoreboard. vilket såklart hämnar omsättningen. Några tv-bilder lär inte produceras.

Betfair borde göra som Bwin, sätt uppen webbcamera som filmar alla banon på lite challengerturneringar och streama dom.


Nytt jobb

SO-lärare känns rätt soft. Eller köra spårvagn.

Nytt jobb tänker jag på när jag lyckas med bedriften att trada två matcher parallet i 3 timmar och:

Lyckas få +66/+66 till +1 i ena matchen
Lyckas få +25/+70(70 på vinnaren inför avgörande tb) till -5

Hur kan man göra det kanske någon undrar?

Svaret är; Förbannad girighet och sjuk otur. Kanske lite trötthet efter 12 timmar intensiv trading med.

När Ferrer står i 1.46 inför tiebreak i sista och börjar med att minibreaka så tar inte "någon" bort sin 1.43 klump på 140 pannor. Per automatik så tar man det kan kan då eftersom korrekt odds ska vara 1.26, med syfte att direkt boka av på just 1.26. Men 0.1 sekund efter minibreaket så visar scoreboarden rebreak, 1-1. 2-0 hade givit oddset 1.2

Just denna gång var jag först på klumpen 1.43, många kom precis efter men det allra flesta raderade direkt.
Marknaden älskade Ferrer hela tiden, i sista set så handlades han 30-70 punkter för lågt mest hela tiden, vilket gjorde att jag var rätt nöjd med att jag hann ta 1.43, efterosm jag mest bokat honom innan.
Men PANG så var tycket borta. Att världsfemman Ferrer mot mediokre Lee sedan tappar **1-0 till 1-5 på 1 minut blev en mycket oönskad konsekvens. Det händer knappt en gång på 10 och inatt då hände det.
Sjuttiofemtusen läxor till att akta sig för tiebreak, hur stort värdet än må vara.

I den andra matchen var det inte mycket att säga. Bokade Canas självsäkert efter varje boll från 2.0 ner till 1.01.
Där var det stort värde och alternativet hade varit att stänga av datan. Vilket jag borde gjort.

Tre timmars magnefikt trading, långt över en mille fram och tillbaka, väck väck väck.
Inte ens några Betfair poäng att trösta sig med.

Första gången på länge lyckas jag förstöra en massa dyra grejor i min ilska.  Jag var kass på det tidigare, men förutom en bad week i höstas så har jag inte ens smattrat ett tangentbord de värsta dagarna senaste året.
Lugn och fin. Men inte inatt.

Inatt så rök:
En mus
Mni fina mobiltelefon
En låda leksaker.
En soffa
Div lösliggande föremål

Trots plus på natten så är jag så jävla le just nu på oddshandel och allt som har med tennis att göra.
Jag vill inte se en lay, inte en back, inte en tennisboll, inte nått mer. Det kommer ta timmar innan detta går över, i värsta fall hela påsken.
 
Nåja.
Lives goes on.
 


Börje från marknadsavdelningen på SAAB ringde idag och bad mig hjälpa till att bojkotta mobiloperatören 3 lite. Han är en mycket principfast människa. Förslagsvis skulle jag göra det genom att gå med i "blåst av mobiloperatören 3" klubben på facebook. Jag tycker att alla här ska gå med i den klubben. Speciellt glesbygdläsarna, eftersom ni har usel täckning med 3. 3 skiter i er.

Sedan ville han ha hjälp att dela ut flyers(hur han nu hinner med det) utanför 3:s butik i Nordstan. Det tackade jag direkt ja till och vi bokade in kommande "lönehelg" för bästa effekt.

Vad han vill uppnå är oklart, men Börje hatar 3 för att dom tydligen överdebiterat honom. Sedan så vägar det ge sig. Jag har egna erfarenheter av 3 sedan tidigare, och jag kan bara instämma. Riktiga ockrare!


Pigga upp mig lite nån!

Baggen

image201¨
Baghdatis -Wawrinka blev mycket riktigt kvällen behållning

Waw(2.44) tog enkelt första set, tog grepp om andra set med ett break och handlades ner till 1.1.

Sedan var det dags, Baggen vände till *5-4(ner från 11.0 till 1.7), för att direkt tappa(upp till 3).

Andra sets tiebreak tog Baggen enkelt och marknaden bytte favorit igen til Baggen inför 3:e

3:e set blev en ren formalitet för Wawrinka. Han körde över Baghdatis med 6-0. Inte av egen förtjänst. Baggen gav honom det.

16 matcher

Indian Wells fortsätter idag. Tyvärr utan svenskt deltagande, eftersom alla är utslagna. 16 matcher upp ikväll, Viasat sport sänder herrmatcher 19-05, Eurosport sänder damernas.

Endast fyra banor igång samtidigt fråm och med nu, vilket bör samla likviditeten, som fram till nu varit utspridd på upp till åtta banor.

Den mycket starka vinden har ställt till det för många spelare i denna turnering. Ikväll så är det sol och svagare vind.

Baghdatis/Wawrinka spelade dubbel tillsammans igår, idag möts de i singelturneringens tredje omgång. Baghdatis imponerade inte mot Odesnik i förra matchen. Denna match väntas bli kvällens höjdpunkt.

Gasquet har handlats ner från 100 till 50ggr som vinnare av Indian Wells. Fortfarande fint värde på det med tanke på lottningen och den fina formen.

Första snön för oss i Göteborg idag. 17 mars..
Pratade lite med glassbilskillen, han var mycket besviken på att gårdagens vårväder blåst bort.

Super Mario Ancic

image200
Ancic - Gonzales

Startodds: 1.57

Just nu:

Ancic - Gonzales 7-6 *1-4
Odds:  1.63!

Redan vid 7-5 *0-2 så handlades ancic till startodds. Märkligt.

Fel låt vann

Kollade precis med AF och tydligen så vann fel låt.
Så är det.

Många riktiga lågoddsare har stora problem i Indian Wells. Berdshit(Berdych) har redan förlorat från 1.03, Nieminen är på god väg nu från 1.02(lite på 1.01). Olaru var matchad halvmiljonen på 1.01 innan hon gick upp till 3.0, för att sedan vinna.

Man kan inte lita på någon längre.


Inga scores

Kvällens matcher har nu pågått i 20 minuter. Men den officiella livescoren ligger nere helt. Den har inte låst sig eller något, den är helt ur funktion. Stendöd. Enda möjligheten att följa matcherna i en av världens största tennisturneringara är just nu om man inte är på plats är att titta på Betfairs oddshandel. Visst, man kan ringa dit med, med det blir lite jobbigt att ringa boll för boll. Det måste vara en rätt besviken courtsider som härjar på matcherna, eftersom ingen annan kan handla..

Inga matcher tv-sänds idag, eftersom toppspelarna kliver in först imorgon.

Det var länge sedan scoreboarden fungerade så här dåligt. Någoting säger mig att det kan bero på att för många hackat sig in på den.

Noterbart är även att eftersom scoreboarden ligger nere men livehandel pågår så måste det vara courtsiders som ger information. Inget fel i det i sig, men det är förbjudet med livespel på tennis i USA där turneringen går..Jag läste på Magnus Normans utmärkta blogg precis. Han räknar upp en massa svenskar som är närvarande i Indian Wells. Ett stort gäng. En av de han nämner i svenskgänget är Tomas Nydahl. Han är ett fd. tennisproffs som numera arbetar på spelbolaget Expekt. Skönt att se att oddsvärderare på tennis inte ses som ohyra av alla på touren iaf.

Vissa röster hävdar idag att ATP medvetet skulle sabotera sin egen scoreboard, alternativt inte bry sig om när den krånglar. Syftet enligt dessa röster skulle vara att stjälpa betting på tennismatcher. Det råder ingen tvekan om att livebettingen utan tv-matcher dör ut utan en bra scoreboard. Förtidsspelet påverkas såklart även det, om än inte lika mycket. Den tekniska lösningen att sända ut resultat som ändå programeras boll för boll kan inte vara svår. det lär inte heller vara en kostnadsfråga, men tanke på vilka belopp touren omsätter.

Jag tror inte att ATP medvetet arbetar för att inte ha en fungerande scoreboard.
Men frågan kvarstår; Varför fungerar inte scoreboarden?

Ser nu att den fungerar igen, hur länge vet dock ingen.

Usel natt

Trots att kvällen började ok var 38+ efter första 5, så slutade den  precis som igår riktigt dåligt. Inga stööre summor, normala varianser men ändå tråkigt.

Marknaderna på de tre sista matcherna var i stort sett tomma. Den nya boten påverkar en del genom att "tömma marknaden" på vad. Den ser helt enkelt mer oattraktiv ut eftersom många av vaden aldrig når marknaden utan äts upp innan. Men även utan den så var omstättningen mycket lägre än vanligt ikväll. Märkligt nog så tenderade marknaderna att försvinna ju länge matcherna led. Det brukar vara motsatsen. När marknaderna dör så blir man utelämnad till slutresultatet vilket inte är inte kul.

Trots fina positioner och stora ledningar så fanns det aldrig möjligthet att trada ut till ett hyfsat odds.
Två spelare förlorade trots vinst i ett set med 6-0, några från fina ledningar där man normal sett kunnat tradat ut.

Jag brukar inte bry mig så mycket men när fem 75% are som man har position på med god brytpunkt faller på rad på en död marknad så blir man irriterad.  Har utverderat och det gör mig mer förbannad. Drog dött i stort i flera matcher pga av marknaden, dvs handlades till usla odds pga att marknaderna försvann.

Tappar lusten helt.

Förlusterna är inom vanlig varians, men det stör mig något alldeles ändå.
Det känns fel att ta en paus efter att ha varit ledig men efter att ha fått smaka motgång i två dygn så blir det paus ändå. Dessutom så är antalet traders som ligger upp till 20 sekunder före officiella scoreboraden nu så många att det är löjligt.

Dags att knåpa ihop några tips till Bolagsfajten. Funderar skarpt på att bara köra melodifestivelen.


Nite!


Value@Björkman

Jonas Björkman(6-3 7-6) och Robin Söderling(6-3 6-3) vann inom loppet av en minut båda sina matcher. De är därmed klara för andra omgången av Indian Wells.

Jag körde inte Björkmans match mot Volandri, eftersom jag var var upptagen med Söderlings match samt att jag gärna undviker spelare som Volandri. Men jag hade den uppe och följe den.

I slutet av Björkmans match så uppstod en situation som är lite spännande.

image199
Startodds på Björkman var 1.48
Han hade nu ledningen med 1-0 i set och låg under i tiebreak i andra set med ett minibreak, 1-3*.

Marknaden erbjuder 1.48+ på Björkman i detta läge. Trots att han har vunnit första set och endast ligger under med ett minibreak i andra set så värderas han alltså till samma vinstchans som vid 0-0.

Detta händer titt som tätt, och det är alltid lika roligt. Om Björkman hade förlorat andra set så hade måloddset för det landat på 1.7, dvs marknaden hade förmodligen korrigerat Jonas startodds från 1.48 till 1.7. Det kan man tycka vad man vill om, men det är normalt när en favorit vinner första och förlorar andra set.

Men att få startoods på en spelare i läget 1-0 6-6 1-3* är värde såvida inte startoddset varit fel. I just denna match så hade marknaden följt startoddset hela matchen. Det finns flera anledningar till att detta uppstår. Oftast är det därför att folk bestämer oddset utifrån vad oddset var i bollen innan. Det kan göra att vissa glömmer överblicken och totalbilden och bara tuggar på. En annan anledning är att startoddset är korrigerat eller att någon spelare börjat underprestera. Eller marknadspanik. Björkman hade handlats flitigt till oddsen 1.05/1.06 tidigare i matchen vilket kan ha gjort att någon utlöste sin "stop" och ville kliva av och därför skickar ett för högt pris.

Dagens trevligaste nyhet är att min vän Andreas "Anrik" Nordström skall bli far. Jag har inte kollat med honom att det är ok att lägga ut det på bloggen, men hey, världen måste få veta att det är en liten Zoogin på väg.
Stort grattis Ante och Evelina! Hallen och syster Sara m fam har skickat hälsningar!

Blir det en grabb så vet du vad han ska heta:)

Betfairs nya bot märks inte mycket. Det ska den ifs inte göra heller eftersom den agerar i det tysta. Men de flesta reaktionerna kring "boten" kanske har varit lite för stora. Principen att handla på sin egen börs är nog värre än just denna enskilda åtgärd.

Hon röjer upp i våran kanal

Jag hade planerat in eftermiddagen till att uppdatera mig om spelare, lottningar och annat inför Indian Wells som drar igång ikväll. Men jag har inte kommit igång, eftersom jag inte riktigt kan lägga allt "bot" snack åt sidan. För många spelare hävdar fortfarande att något inte stämmer. Att Betfair plockar pengar från marknaden.
Därför har jag nu "testkört" Betfairs nya programering. Det tog 5 minuter att göra tio tester.

Min slutsats är glasklar till 100%

Jag hade fel.

Betfair gör egna vinstgivande transaktioner på marknaden utan någon fördröjning alls.


Bara till att gnälla lite och sedan anpassa sig till de helt nya spelreglerna. Det värsta man kan göra att lägga fokus på saker man inte kan påverka och därmed tappa fokus på det man kan påverka. Det är trots allt inte hela världen.

FYRA BOTAR TILL

Kom precis hem från en veckas semester. Öppnar posten och konstaterar att det inte var något tråkigt. De oranga kuverten lämnade jag oöppnade. Läser min mail och ser att Betfair starkt dementerar att det finns någon bot som försöker dela på kakan. Glad över att bot-snacket bara var snack så går jag upp till bilen för att fara och handla.

Möts av det här:

image198

Fyra p-botar.

Trött på botar nu.
Kommer fakturera Carpark 1 h á 1000:-  för den tid de tagit mig att snacka med häxorna deras, faxa in hyresavtal mm på för att styrka att p-platsen varit vår i fyra år. De lappar en när man missat linjen eller är lite sen. Jag ska fan i mig lappa dom denna gång.

Betfair har precis som ifjol lagt upp kvalmatcherna till Indian Wells denna vecka. Bra att de fyller de tomma dagarna. Jag väntar dock till imorgon med att kliva in. Då börjar turneringen på riktigt med damernas första omgång.

Herrarnas kval pågår fortfarande, så ingen draw finns ännu. Betfair inte lagt upp Söderling på vinnarmarknaden, vilket fick mig att leta efter info om han dragit sig ur. Men det verkar han inte ha gjort.

Startfältet på herrsidan är riktigt bra, ingen top30 spelare är skadad eller saknas, vilket är lite ovanligt även i en master. Roger Federer kommer få det mycket tufft här. Marknaden visar redan att den har noll förtroende kvar för honom i denna turnering. Men man måste komma igåh att han var inte bra under mars/april förra året heller, trots att han dominerade 2007.

På damsidan så saknas Henin som slickar såren efter förlusten mot Shiavone.

Viasat Sport sänder from Lördag herrarnas matcher och Eurosport sänderdamernas from måndag.  Masters Tv sänder live varje dag. turneringen pågår from imogron och 12 dagar framåt.

Nite!

Boten Anna

Lätt salongsberusad öppnade jag precis min mail och möts om frågor om en bot. Jag kallar henne Anna.
Vandrar natten vidare, för det mitt i natten här,  till alltomspel och BF forum, även kallat forumet. Möts av upprörda känslor för att det tydligen ska finnas en Anna-bot på livetennisen numera som skalpar marknaden utan fördröjning. En sådan bot skulle inbringa minst tiotals miljoner per år, om man kan köra den utan fördröjning. Den skulle även ha  0.01% i risk på startkapitalet.  En sådan bot skulle även marginalisera 90% av alla vinnande traders på livetennis. Den skulle även döda eller flytta all omsättning på livetennisen till Betson, Betdaq eller någon annan börs, eftersom det inte längre finns någon kvar som erbjuder odds.

Så självklart finns inte AnnaEnd of story.


Det pratas även om en lillasyster till Anna. En lill-bot. En bot som konverterar oddsen mellan de olika spelobjekten. Man kan se det som en hjälp till spelarna att få absolut bästa möjliga odds hela tiden.

Om det stämmer vet jag inte än, eftersom jag varit ledig en vecka och inte stött på dessa påstådda förändringar ännu. Jag måste fundera på vad det innebär overall, men spontant så verkar det vara mycket illa. Det kapar med all säkerhet ner marginalerna en hel del. Men eftersom inga pengar lämnar marknaden med den boten så bör det inte få någon större effekt över tiden heller. Förlorarna förlorar och vinnarna vinner. Det kan ingen lill-bot ändra på så länge boten inte plockar £££ från marknaden.

Vart är världen på väg?

Online efter ett par dagar offline.

Ser att Federer förlorat i första omgången och att Söderling förlorade finalen.
Vart är världen på väg?

Jaja. Ledig denna vecka, vilket innebär minimalt bloggande.

Sensation (scrolla ner lite)

Drift

Innan en tennismatch startar så är det en del saker man bör ha koll på. En viktigt sådan är startpriset, dvs de odds som spelarna handlas till precis när matchen börjar. Det priset rör sig alltid tiden innan match, beroende på ny information, köptryck och annat. Men försöker även se en tendens i oddsets pris, sk drift.

Nattens final i Mexico var en match med drift innan start.

Nalbandian var favorit mot Almagro. Eftersom de spelade semifinaler igår så var marknaden endast ca 20 timmar gammal. Under de 20 timmarna så hade Nalbandians odds driftat ner från 1.59 till 1.40.
Framförallt kort före start så kom det in relativt stora pengar på honom som pressade ner priset till patetiska 1.4.

Bet365 som är det ledande tradionella spelbolaget på tennis erbjöd högre odds än börsen på Betfair, vilket händer men inte ofta.
image196
Driften innan matchstart.

Vad beror då dessa driftar på, och hur ska man hantera dom?

Anledningar till en drift:
Felaktigt odds i början - marknaden rättar sig själv. Det är den vanligaste anledningen.
Ny öppen informationsena skador, uttalanden och annat.
Insider/ej känd information - Uppgjorda matcher, skador, sjukdomar, brist på motivation, tankningar
Spelbolagens/ andra oddsbörsers odds - Om ett bolag sticker ut så kan det påverka mindre marknader
Följa John principen - Vanliga spelare/traders följer pengarna, förutsätter att spelaren har extra bra chans.
Traders som jagar ikapp - Om man tradar/market makar innan start kan man hamna snett och vissa jagar och pressar då ned priset ytterliggare.
Tidigare matcher - om 4 av fem favoriter vunit en kväll så brukar den sista favoriten pressas ned lite extra. Samma i ett ovänt fall.

Hur hanterar man då en drift?
Respekt -Man ska alltid ha respekt för en drift. Min uppfattning är marknaden ofta har rätt, men det är såklart på marginalerna isf.
Felaktiga målodds - Eftersom marknaden är misstänksam kommer det vara mycket svårt att räkna på målodds. Man ska därför trada med försiktigthet i början innan marknaden har satt sig. ett exempel kan vara en spelare som har driftat ner från 1.7 till 1.5, om den spelaren tar ledningen lätt så kommer hans odds att gå ned extra mycket, eftersom driften så visade sig stämma(tror folk iaf) samt att många jagar odds och alla vill köpa samma spelare.
Våga - Eftersom en drift oftast inte orsakas av en skada eller en uppgjorde match så måste man våga gå emot om man ser värde i det. Men man bör vara p åsin vakt att det kanske blir rätt långa positioner eftersom man förmodligen inte kommer få ut rätt pris.
Avstå - Om man är för skeptisk eller värdet blir "för bra" så kan det vara läge att avstå. Avstå absolut att kliva på från start. Framförallt så är grejen den att om man är skeptisk och har konspirationstankar och annat i huvet så tappar man självförtroendet och då blir det allt som oftast till att gå "all-red".
Sök infromation - Sök information om anledningen. Om en spelare förmodas ha en skada som orsakat en drift så är det viktigt att känna till att skadan är anledningen. Om det visar sig när matchen börjar att skadan inte påverkar så kommer marknaden direkt att korrigera tillbakak oddset. Man bör veta källan till driften, om det inte finns någon så ska man veta att det inte finns någon.

Nalbandian förlorade i två raka med 1-6 6-7.ROBIN TAR GARROS?

 

Jonas Björkman vann första set med förlorade ändå. Men vad gör det. Robin söderling är i final - för andra veckan i rad. Han vann enkelt över monstret Stepanek idag med 7-6 6-3. I finalen väntar en uddlös Darcis, rankad 81:a.

Jag satt passivt fram till fjärde gamet i andra setet. Det fanns inget läge alls i matchen innan att trada. Både Söderling och Stepanek höll enkelt sina servar i första set. Att boka eller klipa på Söderling inför tiebreak till 1.6 är helt värdelöst om man avser att trada ut efter tiebreaket.

I fjärde gamet servade Söderling och fick 0-30 i egen serve. Efter att han vann första set så handlades han till 1.18/1.19, men vid endast 0-30 så handlades han upp till 1.35, så även vid breakbollen som kom senare i gamet. Med ett startodds på 1.45 så är 1.35 högt i det läget, speciellt för en match med starka servare.

Nu hade jag tur eftersom ingen ville ha 1.21 efter att han höll serven, och Söderling breakade sedan direkt och handlades ned till 1.03/1.04.

Jag fick ett tips av "incaseof" på Betfair forumet om ett fins odds som bör köpas och säljas senare.
Robin Söderling som vinnare i Franska Öppna i år handlas till runt 400 gånger. Och då är robin egentligen bättre på grus... Nåja, jag tror inte alls att han vinner Franska Öppna, men hans odds kommer att gå ned. Läge att köpa nu ner till 300ggr och sälja till 200 eller lägre för ett freebet eller green out på Söderling.

Om han vinner någon match i Davis Cup mot Agrentina på bortaplan och grus eller går långt i någon av de första grusturneringarna som stundar så kommer han med all säkerhet tillhöra top15 favoriterna att vinna.

SIBEL@5

Jag har precis lyssnat på låterna till kvällens melodifestival.

Min självklara favorit är Sibel med That is where I´ll go.
Enligt braodds.com så finns hon till 5ggr, men då måste man lämna börsen för där har jag redan tryckt ner henne till 4.

Charlotte Perrellis låt är ingen höjdare, att staten ser henne som ett 1.07 shot är för mig en gåta. Den som vill gå emot mig kan göra det, jag lägger upp 1.27 till det att Cissi säger stopp.

Nä, vidare går nog Sibel, tillsammans med någon av Linda Bengtzing, Calaisa eller Daniel Mitsogiannis.

Här kan du tjuvlyssna på kvällens bidrag


Årets citat.

Jag hittade detta citat på min barndomsvän och yrkespelaren  Andreas blogg:

"Ropa inte hej förrän du kommit över bäcken och skriv absolut inte i din blogg att det blir en plus-månad innan månaden är över"

Helt klart årets statement.

836 matcher
image195

Enligt BBC så ha Italienaren Federico Luzzi stängts av fråm ATP-touren i 200 dagar. Han krävs även på $50.000 i böter. Anledningen är att han under de senaste tre åren spelat på över 836 tennismatcher hon en stor bookmaker.

Han är den femte Italienaren som stängs av under de senaste sex månaderna. 

Luzzi har till och med erkänt att han spelat på att han själv skulle vinna.

Bättre det iaf än tvärtom SOM DAYVYDENKO OCH GÄNGET GJORT I FLERA ÅR men ändå går fria.

Robin Söderling

Slutsnackat. Skit i bredden. Vem bryr sig om den? Titta på schweiz, de har en bra spelare och en halvbra. Ingen där klagar. Nu har vi också en som tillhör top5!

Robin Söderling övertygar allt mer. Inatt så vann han kvartsfinalen mot Roddick med enkla 7-6 6-3. Faktum är att siffrorna ljuger lite. De kunde lika gärna blivit 6-1 6-1. Roddick hade breakbollar emot sig i hela fem servegame, totalt 10 breakbollar. Söderling därimot släppte inte ens Roddick till 30 i ett enda game. Han förlorade bara åtta bollar(9, ett DF) i egen serve, vilket är imponerande och utklassning. Att det denna gång var världssexan i form på hemmaplan som blev överkörd visar verkligen att Robin är bra nu.

Marknaden vägrade såklart att göra Robin till favorit från start, bedömningen vinstchans Roddick 62% -38% korrigerades dock rätt snabbt, efter 15 minuter spelat så handlades spelarna till 50/50, trots att det stod 3-3.

Men när Söderling vann första set så försvann allt förtroende för Söderling. Han handlades till runt 1.55 även högre, vilket nästan motsvarar att marknden återgått till startvärderingen.

Söderlings vinstchans vid 3-3        =50%
Söderlings vinstchans vid 7-6 3-3 = 65%

Skönt att maknadens inte klarade sig  i denna match, som den gjort i typ 1000000 matcher i rad innan:)

Checka in Aftonbladets rubrik idag. Moahaha.

Februari månad är över, slutade på ok + men inte som förväntat. Tennisen låg sjukt bra till efter halva månanden men gick ner sig, landade ändå på dubbla planen. Problembarnet heter fotboll och basket första veckan i feb.  
235 tennismatcher blev det totalt för oss båda.

Nu blir det ett par matcher för mig imorgon och sedan semester till den 12:e mars.  

RSS 2.0