Milan Milan

Ännu en dag med meningslös väntan. Stolpe ut liksom. Men jag ska inte knälla.

Om ett par minuter drar Milan - Inter Milan igång. Bara att luta sig tillbaka och njuta.

Morgondagens matcher drar igång redan vid 03-04 inatt. Fortfarande oklart vem som får ta skitpasset.

Forza Inter!


Att läsa marknden II


Håkan fick fem fyrar i GP!


Jag skrev ett inlägg om att läsa marknaden för någon dag sedan. Det slog mig sedan att "läsa marknaden" även har en annan betydelse, som är lite intressant den med.

Alla odds vi erbjuder och tar, alla värderingar vi gör bygger på information. En av nyckelbitarna i all information är naturligtvis resultatet i en pågående match. För att kunna göra en någorlunda korrekt värdering så behöver man alltså information. Och man behöver den snabbt och säkert. Snabbt eftersom det är en färskvara. Säkert eftersom man ska våga investera kapital på den.

Information om tennismatcher hämtar vi från scoreboards(liveuppdateringar), TV-bilder, livestream, olika spelbolag och någon gång till och med radio eller forum. Men den bästa informationskällan är ofta marknaden själv. Och det är här jag då så snyggt snubblar in på begreppet "att läsa marknaden" igen.

Genom att lära sig hur andra traders och spelare handlar så kan man utifrån deras handlande få fram information.
Oftast så är det faktiskt så att trots att det är fem sekunders fördröjning på Betfairs oddsbörs innan oddsen når marknaden så når de ändå fram före både livescores och TV-bilder. Betfairs marknad ligger t.ex. alltid flera sekunder före Eurosports sändningar, delvis pga. att ES lägger på ljudet till matcher i någon förort till sthlm.

När vi handlar så använder vi alltså oftast oss av själva marknaden för att få fram resultatet från den senaste bollen. På en väl likvid marknad med courtsiders så kan jag tom med 95% säkerhet få fram information om det är andraserve eller inte. Detta sätt att få fram info fungerar såklart inte på fotboll, men på de flesta andra marknader som inte manövreras av Betfair aktivt.

Om det är en större match med en eller flera courtsiders så är det ganska lätt att lära sig lära av information om den senaste bollen från marknaden. Men det gäller att vara uppmärksam, vissa galna traders kommer in ibland och kan lätt vilseleda lite. Dessutom så skickar de fel ibland, men fel görs även på scoreboards mm.

Ibland kan det komma in en rätt stor summa och indikera ett resultat men jag ser att avsändaren inte är någon som vet resultatet av bollen i spel, samtidigt så ser jag att marknaden raderar odds i motsatt riktning och du brukar jag och Cissi titta på varann och le och jag brukar säga "-han kommer att bli uppäten". Sedan tar det typ två sekunder innan någon courtsider äter upp honom.

På tennis när en courtsider är 1:a handsinformationen så funkar det alltså så att först kommer hans odds och fem sekunder senare så tar den verkliga handeln fart. Och då är det viktigt att vara snabb. Det är viktigare att vara två än etta kan man säga :)

Man kan ställa sig frågan om det går att tjäna pengar trots att man alltid blir hänvisad att handla ca 6 sekunder efter de svåraste konkurrenterna.
Svart är; Ja.
Det går eftersom det är så för alla andra utom just courtsidern. Och det är inte direkt courtsidern/market markern som finansierar våra resor utan just det klientel som handlar under samma förutsättning som jag. Till skillnad från när man blev skapt så gäller det här inte att vara först - utan att vara bäst. Kan man vara båda så har man en edge men det ena utesluter inte det andra.

Pratar man fotbollstrading så vet alla är bäst är viktigare än först. Först med ny allvarligt info är naturligtvis ett edge, men live trading på fotboll innebär sällan att någon kan dra nytta av snabb info. Så är det på tennis med. Man behöver inte vara snabbast här heller. Men det lönar sig att kunna dra nytta av de som är snabbast.

För att kunna lära sig att läsa marknaden i syfte att få reda på vilken spelare som vann den senaste bollen så ska man tänka på några saker. Det viktigaste är att erfarenhet - att få in det i ryggmärgen.

#De använder i regel samma belopp, lär dig känna igen dom. Alternativt så skickar det i tre tics intervall, dvs. de skickar både 1.4, 1.41 och 1.42 samtidigt. Det gör de delvis för att om det ska riskera större kapital så vill de ha lite bättre odds, och delvis för att de vill styra marknaden lite, manipulera orderdjupet eller nått. Jag gör det själv ibland med.

# Lär dig courtsidern, en courtsider, eller marketmaker är i regel alltid först ut med de nya oddsen och det är därför vi går efter vad de gör. Du ska kunna honom innan och utan, hur aktiv han är, vilka odds han kommer att skicka beroende på utfall etc.

#De använder i regel samma belopp, lär dig känna igen dom.

#Vissa skickar alltid på båda sidor, vissa på ena, lär dig hur de som är först och korrekt agerar.

#Normalt sätt så skickar courtsidern endast bokningar av spelaren som förlorat den senaste bollen samt spel på den spelaren som vunnit den senaste bollen. Även dessa ageranden bör man lägga på minnet.

Situationer där den senaste bollen inte betyder någon nämnvärd gäller förstås inte här. Det kan vara t.ex. 40-0 som blir 40-15 för en stark herrspelare som servar eller 5-0 15-15 som blir 5-0 15-30.

#Iaktta om det kommer flera vad samtidigt. I många matcher så landar det alltid flera ordrar nästan samtidigt på samma odds. Då kan man vara rätt säker på att det är odds som talar om vem som vann bollen innan.

#Den första indikationen som man får om vem som vunnit bollen är när courtsidern lyfter sina ordnar ,alltså när de tar bort sina odds. Om courtsiderna har lagt in spela 1.5 och boka 1.47 och det handlas i ca 15 sekunder ,sedan så försvinner 1.5 men 1.47 ligger kvar(nu pratar vi betydande belopp) så är den en första indikation att oddset kommer gå upp.

#Om spelaren som står i 1.5 servar och oddsen tas bort så kan det även betyda att det är andraserve, alternativt att bollen är i spel. Eftersom en andra serve ibland minskar vinstchansen för servaren med 20-30% så påverkar självklart även det oddsen. Men i regel så betyder den att han förlorat bollen. Det händer ibland att courtsiders och marketmarkers tar bort oddsen ändå, vissa gör det ofta, andra bara ibland. Se det som en indikation som ger dig 3-4 extra sekunder att förbereda dig på det troliga utfallet. Hur de agerar beträffande att bort sina odds måste man lära sig.

Skicka aldrig några odds baserat endast på att någon tagit bort sina odds. Gör även som regel att få informationen bekräftat om du ska handla stort.

#Ska man trada tennis och läsa av marknaden för boll för boll information så behöver man lära sig "tennis takten".
Genom att beräkna tiden och marknaden så måste man lära sig att förstå när en boll är i spel och när den inte är i spel.
På så sätt lär man sig att ta bort sina odds i tid innan att courtsidern bombar på med nya för nästa boll.

#Det händer att market markern/courtsidern står över en boll, dvs. de skickar inga odds efter en vunnen boll. Inga odds är också information. Inga odds kombinerat med att man känner att enligt "tennis takten" så borde bollen vara färdigspelad är en varning om att något inte står rätt till. Det kan vara en Challenge, bollen spelas om, avbrott i spelet eller just att courtsidern står över en boll. När nästa odds dimper ner efter en sådan situation så måste man vara försiktigt.

Det har hänt att courtsidern står över att skicka odds när det blir matchboll, just därför att dom vet att dom då ger ut den infon. De som har odds liggande kommer inte att ta bort de förrän courtsidern signalerar matchboll och 5 sekunder har gått, vilket gör att det ibland är mer lönsamt för en courtsider att stå över den bollen för att sedan rensa marknaden istället. Ett annat exempel är när 40-0 blir till 40-30, så gillar de också att stå över ibland, eftersom livescoren kommer visa 40-15 i samma ögonblick som det egentligen blir 4040 och då kommer courtsidern få en massa värdeodds vid 4040 som de inte fått om de signalerat till marknaden att det blivit 40-15 och 40-30. Kort sagt så står vissa courtsiders ibland över ren boll om de tror att de kan få boka/spela ändå till gamla odds pga. av deras tidsedge.

Dessa scenarier uppstår dock aldrig om det är mer än en courtsider eller annan med snabb info. Det kan t.ex. inte hända på en TV-sänd match utan det krävs att de ibland ligger 2 bollar före all annan allmän info, vilket de ofta gör tidigt i turneringar i Asien och USA.

En nackdel när man i en tennismatch har marknaden som 1:a handsinformation om boll för boll är att man ibland tvingas att vara en sk. front jumper. En front jumper lägger sig hela tiden ett tic framför courtsidern/marketmarkern i syfte att få sina vad matchade. Ibland gör det inget att hålla på att front jumpa eftersom courtsidern är snål och ligger på en för stor spread. Ibland gör det inget eftersom marknaden har ett ensidigt orderdjup och man ändå ska gå emot marknaden i det fallet. Men ibland gör det ont pga. av att man har en position man gör att man måste ge med sig ett eller ett par tics.

Just det där med ett tic upp eller ner är oerhört viktigt. Marginalerna för alla traders är små och det går inte att bjuda på ett extra tics allt för ofta. Det handlar om att boka odds som är bra för en själv, inte att få sina odds matchade. Men ibland har jag ångrat mig så när jag i avgörande lägen lägger mig ett tic för lågt och det därmed blivit omatchat.

En match häromdagen t.ex. Jag hade mycket plus på båda spelarna i matchen mellan Mouresmo och Cibulkova.
Precis som det är svårare att trada med position än utan så är det svårare att trada med mycket grönt. Man kan lätt bli dumsnål. Når en spelare oddset 1.1 och jag har boken +1 /- 10 så beslutet enkelt att ta att göra 0/0.
Men mycket vill ha mer och ibland så handlar jag dumsnålt.

Matchen var snortight och Mouresmo går fram till ledning 6-3 *4-3. Här lägger jag upp en enorm bokning på Mouresmo på 1.1 eftersom marknaden övervärderar henne och jag vill verkligen boka henne. Hon handlas till 1.12/1.13 och jag flyttar 50% av min bokning till 1.11.

BOOM 0-15 och vändningen var ett faktum, Mouresmo gick aldrig mer ner till 1.12 innan hon en timme senare förlorat matchen. Hade jag i det läget accepterat marknadens pris på 1.12/1.13 så hade vinsten blivit 10 ggr så stor, minst.
I detta fall så hade jag lätt kunnat sträcka mig till 1.17/1.18 med min bokning utan att erbjuda ett för högt odds. Det var bara det att jag trodde att jag skulle få 1.10/1.11 alternativt hinna ta 1.15 vid 0-15 alternativt ett utfall på 15-0 / 0-15 till 30-15.

Det var lite OT men jag kan inte riktigt släppa min dumsnålhet dumsnålhet på ETT TIC ibland. Ett jävla tic.

Sammanfattningsvis - om man vill kunna trada mellan vilken given boll som helst i en match så är det bra att lära sig att kunna läsa av information om föregående boll via Betfairs marknader.

Swedbank - din bank

En av mina tradingkollegor - Igor - har gav tidigare en kommentar lite åsikter om att Swedbank har sina brister.

Nu är det dags för mig att instämma i detta, fast i en annan aspekt. Swedbank är inte bara misskött- de försöker även bedra deras kunder medvetet också.

Jag satt och kikade igenom Cissis bankkonton idag när jag skulle lägga mobilräkningen från min stulna mobil(jag tyckte hon kunde ta den kostnaden)som jag inte hann spärra innan någon ringde till Somalia för 3486:-. En av mina systrar som jobba på Handelsbanken brukar uppdatera oss med deras sparräntor och mellan raderna manar till bankbyte för Cissi. Jag har sedan länge insett att Swedbank är skräp i alla avseenden och lämnat. Men Cissi har den kvar.

Jag har för mig av deras ränta är 4%, men jag går in för att titta mer exakt. Det är något som jag gjort många gånger de senaste åren.

När jag idag skulle kolla hur mycket ränta vi fick förra året så står det 326,72.
Jag fattar ingenting eftersom räntan borde varit betydligt större. Det kan ju tyckas en aning märkligt att ingen här hemma reagerade på detta redan varken då eller i deklarationen men så är det iaf. Den egentliga räntan borde varit femsiffrig.

Jag klickar in http://www.fsb.se/ och på framsidan står det "spara och placera" vilket jag klickar på.
Jag får då fram detta att välja mellan:



Under fliken Sparkapitalkonto står det; Sparkapitalkonto är en bra sparform för dig som vill spara tryggt och långsiktigt. Ett konto där du har pengarna lätt tillgängliga när du behöver dem.


Så här fungerar Sparkapitalkonto

Räntan är hög och beräknas från första kronan när du har ett saldo på 50 000 kronor. Har du ett lägre saldo betalas en lägre ränta. Räntan räknas dag för dag. Du får ett kontoutdrag från ditt Sparkapitalkonto skickat till dig via post en gång om året. Eftersom kontot är ett sparkonto kan du inte ansluta till exempel bankkort eller andra betaltjänster. Jaha tänker jag.

Vad är det för konto hon har pengarna på då? Jag loggar in på hennes bank och det står mycket tydligt "sparkonto" under kontot där hon har sina medel. Men jag noterar även att det står sparkonto och inte sparkapitalkonto som på Swedbanks hemsida. Jag går tillbaka till framsidan på Swedbanks site, klickar igen på spara och placera och upptäcker att det finns ingen fick bland "våra konton" som heter just sparkonto. Jag provar då att klicka på "så här sparar du" och då får jag fram fliken "sparkonton".Men under sparkonton finns endast;

e-sparkonto Framtidskonto Sparkapitalkonto Fasträntekonto HSB Bosparkonto Världsnaturkonto

Hm. Vad är det för sparkonto Cissi har som inte finns med under varken "våra konton" eller under "sparkonton "Ett sparkonto bör ju hittas under just fliken sparkonto. Det enda som finns i närheten är just sparkapitalkontot som ger 4% i ränta, precis det som förutsatt att vi har. Jag letar vidare och klickar på "räntor, priser och kurser" och sedan aktuella räntor i Swedbank. Längst upp hittar jag;



Och där längst ner på sidan efter under nio andra konton som de har så kommer just "sparkonto".

Villkoren är exakt desamma. Förutom en sak.
 På det som kallas sparkonto så ändrade de för några år sedan och tog bort den rörliga räntan och inflöde en fast fin ränt på 0.1% på insatt kapital över 250k. Samtidigt så startade de ett nytt konto som de kallade sparkapaitalkonto och som skulle fungera som sparkontot gjort tidigare. Detta hade vi naturligtvis ingen aning om.

Det är möjligt och mest troligt att de i samband med något kontoutdrag för många år sedan informerat Cissi om detta.
Men varför gjorde denna förändring?

Om de nu velat fasa ut en kontoform som de inte vill ha kvar länge så bör man väl antingen konvertera det till den nya motsvarigheten. Och om det nu skulle varit syftet - varför erbjuda 0.10% i ränta på kontot?
Kom inte och säg att de trodde att alla deras kunder skulle springa in på banken och byta kontoform. Det går nämligen inte att öppna ett nytt kapitalsparkonto på internetbanken utan det måste ske genom att man besöker ett bankkontor. Cissi har flera gånger haft möten på banken i olika ärenden efter att de tog bort räntan och aldrig har något påpekat detta. Det handlar trots allt om rätt stora summor.
 
Nä, det är glasklart att syftet är att lura de kunder som inte slaviskt läser det finstilta. De gnutta tillit man har till den banktjänsteman som man haft hela livet ser Swedbank som något de kan utnyttja genom att blåsa folk på pengar. Hur många yngre och äldre trodde Swedbank skulle springa in på närmaste kontor och lägga om sina konton? Hur många trodde de skulle bry sig?

Denna reform, att ALLA vanliga sparkonton som folk öppnat genom åren plötsligt en dag inte länge skulle ge mer i ränta än 0-10% kan inte genomförts med annat syfte att lura folk på ränta. Att utnyttja den tillit som folk har till sin bank. Inte ens en uppmaning att byta konto. Ingen information finns på hemsidan om detta. Ingen annan bank har gjort något liknande. Swedbank har alltså en kontoform som de kallar sparkonto. Sparkonto som - enligt deras egen - och allmänhetens uppfattning är ett konto som ger lite bättre ränta än lönekontot. Men så är det inte. Mitt lönekonto i Handelsbanken har 150% högre ränta en det sparkonto Cissi blev rekommenderad att placera sina pengar på. Visst, det finns ett eget ansvar. Ett ansvar som är stort och jag brukar vara den första att garva åt folk som genom att inte sätta sig in i saker och ting blir förda bakom ljuset.

Men här handlar det om Sveriges största bank, som efter rådgivning ger dig ett sparkonto som de genom en bedräglig råkat efter några år tar bort räntan på. Hur många människor har öppnat ett vanligt sparkonto med rörlig högre ränta än på lönekontot innan år 2002 på Sparbanken/Föreningsbanken/Föreningssparbanken utan att sedan själv aktivt på eget initiativ besökt ett Swedbank kontor efter -02 och bett om att få byta ut sparkontot till det nya sparkontot "sparkapitalkontot"

Trodde Swedbank att alla kunder skulle byta konto? Om inte - varför nollade de räntan och låter kontot ligga under sparande på internetbanken med namnet "sparkonto"?Kan det vara för att folk inte ska märka något? Att snittkunden inte ska märka något eller inte bry sig? Japp . Så måste det vara.


Jag ska bara...

Johannes var och pillade lite i bloggens kodmallar för någon dag sedan och gick tydligen lite snett. Jag ska fixa det åt honom och det kan se lite rörigt (rörigare) ut under tiden. Hjälp, hoppas jag kommer ihåg hur man gjorde det var ett tag sedan.

Cecilia

Edit: Så nu är bloggen fixad. Johannes brukar inte gilla när jag ändrar för mycket, men det gjorde jag ju såklart iaf. Om det är någon som fortfarande inte ser hela menyfältet längst upp till höger så kan ni väl hojta till.


Kungen

Ännu en hektiskt dag på oddsbörsens är slut.

Sela
blev dagens behållning helt klart. Håller han den formen så så får vi problem i Davis Cup mot Israel till våren.
Men trots det dryga basbeloppet i förtjänst på Sela blev fredagen den 26 september en röd dag. Röd dag för oss innebär inte som för många andra att man är ledig eller så utan att resultatet blev negativt sett till just dagens arbete.

Men allt sånt är obetydligt idag.

Idag står Göteborg still kl åtta.
Idag så är Kungen i Göteborg.
Han möter upp folket på Lisebergs stora scen kl 20.00 och det är snart dags att ringa taxin för avfärd.

Du säger; har du tändstickor?
Ja tillräckligt om du vill bränna ner Stockholm."

Vilket geni. Man saknar ord.


IDOL 2008

IDOL 2008 pågår för fullt och nu är de 16 finalisterna klara. Det är i samband med som jag brukar sluta titta på programmet, eftersom det är de första veckorna som roar skadeglada mig mest.

Betfair kommer i dagarna att sätta upp en marknad för IDOL2008.

Handlas det på IDOL på oddsbörsen kanske ni frågar er?
Ja, det gör det.
Svenska IDOL kommer aldrig att kunna jämföras med marknaderna för brittiska programmen. Senaste säsongen av Big Brother i England omsatte över 10 miljoner bara den. Men det finns en marknad.

Det känns som att en bokning på LoLo kan vara årets bästa bokning, nästan oavsett odds. Men eftersom jag helst ser att hon åker ut först så funderar jag på att jinxa henne med 30 spänn istället på 1.01 ;)



Intressanta matcher idag. Gonzales handlades från start till 93-94% i vinstchans mot en okänd japan. Pang pang och efter att Gonzales tappat serven tre gånger på de första fem servegamen så stod han plötsligt i 3ggr och vinstchansen var nere på 34%. Gonza vann till slut rätt enkelt.

I matchen innan så spelade Verdasco mot landsmannen Ferrero. Verdasco tog ledningen med 5-2* i första set och handlades ner från 1.60 till låga 1.15, över 300k matchat under 1.17.

Man kan ju undra om de som spelade 100k på 1.15 på riktigt trodde att det var den absolut sista chansen i matchen att få spela på 1.15 på Verdasco eller om de bara saknar sunt förnuft.

Matchen? Den tappade Verdasco, 5-2 blev snabbt 5-7 0-2 och slutresultatet 5-7 4-6.


Svar till några kommentarer;

# Postat av: Christian Johannes, utveckla gärna din kommentar "men på det hela taget så tror jag att Betfair gjort det som är bäst".


Jag ser det på två sätt.

Det första är att Betfair behöver säkerställa en vinna-vinna situation mellan deras framgångsrika kunder och Betfair. Båda behöver varandra och båda vill tjäna pengar. En oddsbörs öppen för alla är ett relativt ungt fenomen på spelmarknaden och finansmarknaden. Att större justeringar som denna sker nu tycker jag är en naturlig del i utvecklandet av oddsbörsen. Iaf så länge en del av tanken är få fram en situation som fungerar i framtiden.

Det andra är att Betfair av någon anledning vill förbättra resultatet. Varför vet jag inte och jag bryr mig inte så mycket heller. Jag kan gissa på att det är så att deras kostnader ökar för varje år, något som inte är ovanligt för ett relativt ungt företag. En annan gissning är att de har en plan med större utgifter och större inkomster, men typ samma marginal el vinst. Med det jag menar är att de t.ex. i år mångdubblat kostnaderna för livestreaming och nu vill de att spelarna ska var a med och betala. Och den grupp på Betfair som fått till uppgift att utforma avgiftshöjningen så effektivt och rättvisst som möjligt har då kommit fram till att en avgiftshöjning för de "minst lönsamma" kunderna är den bästa lösningen.

Jag tror också att det är den bästa lösningen, ställt mot alternativen att ta från den stora massan. Att höja kommissionen(minska rabatten) generellt sätt skulle göra mer skada och uppfattas som mindre rättvist. Den kundgrupp som nu får betala mer är den mest lojala och de kommer att stanna kvar. Skulle de tvinga den stora massan som redan ligger på 100%+ i avgift att betala mer så skulle risken vara stor att tappa de kunder som både Betfair och jag lever av.

Därför tror jag på det hela taget att Betfair gjort det som är bäst utifrån alternativen och förutsättningarna.




Postat av:  Själv har jag betalat ca 11% av mina vinster i avgifter under de 60 senaste veckorna, och tillhör därför dem som kommer att få betala en stor del av mina framtida vinster i premiumavgift. Jag har dock inte kommit på några sätt att komma runt detta, så jag är nyfiken på vad du menar? Det skulle vara om man kan hitta ett sätt att omsätta pengar på Betfair och samtidigt gå plusminus noll (alternativt göra en liten vinst). Men hur skulle det gå till i praktiken?

2008-09-25 @ 12:33:43

Wow 11% är riktigt bra ju. Har du fått fram om det är någon skillnad mellan dina nettoavgifter tot. och de "nettoavgifter" som de beräknar nettoavgiften på för premium avgifter?(då de räknar med förluster osv.)

Du är inne på rätt spår. Visst, det tar extra tid och arbete, men det går.+-0 surebets mot spelbolag på stora matcher eller det enklare alternativet,göra blanka surebets som ger +-0 på inom Betfair. Nu förstår jag att du förtår och vill ha konkreta exempel men jag förklarar ändå lite grundligare så alla(Klas typ) förstår.

Det finns marknader där ena oddset innebär samma sak som ett odds på en annan marknad. Genom att spela på att ena och sälja på andra marknaden så kan man hitta 0-+ utfall efter kommissionen. Sådana spel minskar ens kommission men bidrar framförallt till att nettoavgiften blir högre i % och man slipper premiumavgiften.

I praktiken så kan det vara t.ex. fotboll(förtid, svårare och tar längre tid) eller tennis live. I ett avgörande set i tennis så dyker det inte sällan upp surebets/0-+ bets mellan set och match marknaderna som då innebär exakt samma sak.

Under 1 mål och 0-0är samma marknad i en fotbollsmatch och kan användas förtid genom att t.ex. efterfråga både 11 och 1.11. Live går det bra att trada 5-6 minuter in i halvtidspausen kors mellan över- under/correrct score/next goal/total goals om man är lite clever. Boka 1.30 på ett mål till och boka 4.1 på nuvarande resultat kan vara ett sätt, går inte alltid men ibland.

Lyckas man inte med det så kan man ju alltid ta en extra semestervecka. Då tappar man i rabatt på kommissionen = mer avgifter = samma sak som att ligga och betala premium = en gratis frivecka istället för att betala premium.Det kan ju låta fjantigt med en gratis semestervecka men för oss är det allvar. När friveckorna är slut(man får endast fyra per år, oavsett hur snygg man är) så kostar det oss över 10k bonuspoäng att ta ledigt en vecka, något som i sig tar flera månader att jobba ikapp och under de månaderna får man ju betala en lite högre kommission. Ska man ändå bli belastad premium så föredrar jag en vecka i solen, även fast inkomsterna minskar något.

Kan man vinna/förlora 7k extra varje arbetsdag i mitt fall(med 0:- som utfall i vinst/förlust) och vi räknar på en snittavgift på 3% för en själv +den man förlorar till så blir det 210x260 i mitt fall = 55k mer i inbet. avgifter = inget  premium.

En hel del arbete, ja. Är man premium stämplad och gör Betfair på deltid så blir det tuffare, men sitter man dag ut och dag in som vi och tar fram mallar(situationer) där det finns chans att skapa lite nollsummespel så är det lungt.


Postat av: Igor

Jag håller inte med,SWEDBANK var nära kollaps och räddades av staten,frågan är hur länge 150 miljarder räcker och vem som är nästa,skulle staten struntat i att finansiera SWEDBANK via statskuldväxlar så hade vi sett annan kurs i SWEDBANK,glöm inte,marknaden har alltid rätt!


Du är mer insatt än jag i aktiemarknaden. Min poäng var egentligen bara att se ett samband i att det spekuleras hejvilt i både aktiers pris och spelares pris på ett sätt som inte alltid bygger på korrekta värderingar.

Ang. Swedbank så har Cissi sin deg där så det är lugnt nu när hon slutat shoppa och säljer kläderna istället;)

Olyckligt det där med Omonia. Jag såg bara sbannt på forumet att något händ. vad hände och hur löste Betfair det?


Postat av: PeterD

Formaterring har tiltat ur helt i Firefox och dina menyer hamnar längst ned. Fixa!

2008-09-24 @ 19:02:12

Ok.
Cissi - fixa!


Vår gamla barnvakt Sofia väntar kotte och har flytta. Idag så hade vi träff med den nya barnvakten, men det ovanliga namnet Amelia. Känndes riktigt bra faktiskt. Jag och Cissi når inte riktigt upp till våra amitioner beträffande "tid tillsammans utan barn". Men nu ska vi komma igång igen och en av våra återkommande aktiviteter för att pausa lite i tennistradandet blir att - spela tennis.

Vad kallar man det? Live tennis går ju inte. Vanlig tennis?



Förbjud trading

Just det. Förbjud trading.

Det är precis vad media i förra veckan kablade ut att den brittiska finansinspektionen gjort.
De som egentligen skett är att de infört ett tillfälligt förbjud mot sk blankning i aktier i banksektorn.

Problemet var att när de stora hedgefonderna via blankningar spekulerade i aktiefall inom banksektorn bidrog de enligt många till att spä på krisen inom banksektorn ytterliggare genom att sänka aktiekurserna.

Just det här med blankning är lite roligt. Det sofistikerade spelet om köptryck och värderingar pågår även på Betfair. Betfair har fler transaktionen än Londonbörsen så självklart sker det även där. Skillnaderna är många, men så är likheterna med.

Förra veckan så pressades Morgan Stanleys aktie ner 50% under en dag, för att sedan gå upp till samma nivå igen och sedan sluta på plus när dagen var slut. Inga direkta nyheter presenterades om företaget under tiden för kurssvängningarna. Swedbanks aktie rasade värre än Aftonbladets löpsedlar för att någon dag senare gå upp som en raket.

Varför?

Precis som vi spekulerar mer i oddsrörelser än utgången i matcher eller värde i vissa odds så spekuleras det såklart på samma sätt på börsen. Företagets värde eller den senaste rapporten går att jämföra med värdeodds och resultatet i matchen. Det var nog inte många som tittade på Swedbanks p/e tal när dess aktie rasade. Istället så spekulerades det i vilket pris aktien skulle gå mot nästa timme. Det var som när Jankovic kallar på trainern. Historiken, matchresultatet och motståndaren - allt är glömt - boka Jankovic!

Dessa spekulanter i bl.a. Morgan Stanleys och Swedbank fick sedan panik. Precis som marknaden på Betfair får panik när många traders samtidigt märker att de måste ur sin onormala position. Spekulerar man i att priset ska ner och sedan land efter land inför förbud mot det så gäller det att kliva av tåget illa kvickt. Man kan se det som om Betfair ringer upp mitt i en match och säger; "-Om 1 minut så stänger vi ner siten i en vecka".
Vad händer då?
Jo, alla måste ur sina positioner, oddset återställs snabbt till det rätta och sedan fortsätter det att gå åt motsatt håll som innan till ett värdeodds eftersom många vill/måste lämna sina tunga positioner. Hade folk grundat sina positioner på en värdering av oddset och resultatet i matchen så hade det inte varit något problem, men eftersom positionerna är tagna i spekulativt syfte med förväntade odds som anledning så spricker allt. Samma problematik uppstod på den vanliga börsen. Lånade aktier, -blankningar- måste alltid köpas tillbaka och om ett ev. förbud står för dörren så gäller det att skynda på. Som jag fattar det så var det bl.a. därför som Swedbank fick sig en fin rekyl.

Kanske är det dags för Betfair att förbjuda motsvarigheten till sk blankningar på Betfairs tennismarknader?
Ingen blankning i samma bemärkelse sker ju på Betfair, men kontentan är densamma. Priset förändras på ett konstlat sätt pga. av traders som spekulerar i odds. Traders som intar en position har i regel syfte att komma ur den, på ett eller annat sätt. En stor bokning kommer att skapa extra köptryck om samme spelares odds går ner och spiralen av konstlad oddsättning är igång. Vanliga nöjesspelare målar sig själva röda eftersom erfarna rävar spelar dom ett spratt med oddsen. De som handlar långsiktigt, dvs. förtidspel drabbas inte. De vanliga spelarna som försöker trada slutar allt för ofta med röda siffror eller för liten vinst när de väl vinner. Rädda småspelarna och förbjud trading ffs!

En spelare vars odds marknaden gillar att leka med rätt ofta är Novak Djokovic odds. Det som bokats från start spelas tillbaka till samma odds om han vinner första set just därför att de styr och ställer på marknaden. Förlorar han första set så pressas hans odds ner så att de som ska ta hem vinsten inte får riktigt betalt.

Skämt och sido. Jag håller med de förtvivlade hedgefonerna. Inget förbud tack, vare sig på Betfair eller på börsen. Blankning/oddsspekulation ger en bra prissättning. Det skapar ett framtida köptryck/mer spel då folk som måste/vill stänga sina positioner handlar igen. Sedan, precis som på vanliga börsen så är det ju inte alltid så här dramatiskt, det är bara när det händer något extra som kurser/odds via spekulation kan drivas långt från normalt pris/odds. T.ex vid en bankkris eller när en spelare som Monfils ligger vid domarsloten och låtsas spy.

Dessutom. Visst vore det tråkigt att bara handla på vem som ska vinna matchen?



Regn i Peking vilket gör att många av dagens matcher blir sena.
Men vad gör det när Bankok och Seul har fint väder. Där speas det för fullt oh folk beter sig som galning igen.
Makarova(1.6) har 4-1* i första set och handlas till 1.12. Galet. Baratt boka på.


Jag har fixat present till Cissis fördelsedag redan nu. Maoahah vad nyfiken hon är..

Men huva

Första matchen för dagen blev just den mellan Chan och Santangelo på bana tre i Korea.

Santas om stod i 3.2 från start tog alltså lednigen med 6-1 2-0 och handlades ner till 1.04.
Sedan tappar hon till 6-1 3-6 *0-2 15-40 och handlas upp till 100ggr.

Nu har ena spelaren handlats till 1.01(99% vinstchans) och den andra till 1.04(96% vinstchans).

Jag kliver in och bokar de löjligt låga oddsen som borde vara flera 100% högre på Chan.

Och vad händer? Jo, kvinnan räddar 15-40 och håller serven till 1-1 1-2*. Chan servar och får direkt 0-40 och där sitter jag med 80pap + och minus ett par laxar och tittar på en scoreboard som säger att det är jämnt skägg! Vilken öppning på dagen, trots att jag inte var med när favoriten handlades upp till 26 ggr innan.

Tyvärr så missar hon alla breakbollar men hon break tillbaka senare i matchen istället till *4-4, alltså i avgörande set.
Hon får 15-0 och handlas nu till unt 2ggr. Jag tar bort minuset men får inget mer eftersom hon snabbt tappar 15-0 till break och där var den lyckan slut. Hade hon hållt serven hade hon gått ner till 1.55 = drgy 50k + på båda.
Eller om hon breakt till 2-2 + hold innan så hade jag iaf fått boka 1.8.

Jaja, så är det ibland tänker jag.
Slänger upp lite 1.01 och 1.02 eftersom det är uppenbart att den kassa likviditeten lockar folk att ta vilka odds som helst.
Chan servar för matchen och får 30-0 och jag får boka ytterliggare 60k på 1.01-1.03.

Nu sitter jag alltså med 141+ och -1.5. Som från ingenstans liksom.
Chan tappar 30-0 till 3030 och den i spelsammanhang livsfarliga känslan "hopp" dycker upp igen.
Dubbelfel BOOM och Santa får breakboll till 5-5! I avgörande set! Denna boll gäller plötsligt väldigt mycket i kronor räknat.

Jag kan inte minnas att jag haft en sådan möjlighet på tennis någon gång de senaste 1000 marknaderna jag tradat!

Jag försöker greena ut till skammoddsen 1.24/1.33 på Chan men nej nej. 0:- matchas under breakbollen vilket bara det är sjukt. Ingen vill handla. Alla satt väl röda.

PANG PANG PANG och tre bollar i rad senare åt fel håll så var matchen slut.

Som om man sålt smöret och och fått betalt i falska pengar. Häpen skulle man kunna kalla det.
Till saken hör att jag bokade Benfica stort på 1.01 och de var en hårsmån ifrån att tappa 4-2 igår kväll.
Jag hade knappat hämtat mig från den så dyker detta upp.

Nä. Nu är det synd om mig och jag lägger ner verksamheten för detta morgonpass.
Ingen idé att trada vidare i choktillstånd.

Julmörk i Jutlabor

Jag sitter här och det är julmörkt ute. Ni vet så där hemskt mörkt på månarna att man bara vill lägga sig och sova igen.

Klockan är 12.09 på dagen i Korea och där har redan Maria Santangelo(3.20) haft ledning med 6-1 2-0 och handlats ner till 1.04 för att sedan tappa till 6-1 3-6, vilket det står nu och hon handlas till 4.30.


I Peking så är klockan 11.11 nu och hemmahoppet  Na Li har precis påbörjat matchen mot Schiavone.Inget break på två game. Måste vara rekord i WTA sammanhang.

Robin Söderling värmer upp i ett 30 grader varmt Bankok just nu, där är klockan bara 10, matchen börjar först kl 12 lokal tid men pengar som menar att Söderling har 86% i vinctchans har redan börjat trilla in. Jag vågar inte boka Robin än. Jag väntar tills han har tagit ledningen, först då uppstår värdet ;)

Och här i ett julmörkt Göteborg är klockan 05.13 och här sitter jag. Med kaffe utan mjölk. Snart ska jag göra min första trade för att värma upp till Robredos match i Kina. Och snart ska jag väcka Tilda.

Betfair gratisstreamar så generöst och det tackar vi för.

Höstdagjämningen

Idag är det höstdagjämning. Det betyder att från och med imorgon så blir nätterna längre än dagarna igen. Jag kan inte bry mig mindre om det, men det slår mig ständigt att tiden går fort. För fort.  Det var ju inte länge sedan jag satt uppe på natta och följde Tsongas framgångar i årets Austrailian Open. Om redan 14-15 veckor är vi där igen. Fast förmodligen utan framgångar för Tsonga.

Förra vecka var bra. Gårdagen av en jobbig dag, men även en sådan dag som är bra att ha för nettokommisionen.

Denna vecka spelas det tre turneringar, Kina(WTA+ATP), Syd-Korea(WTA) och Thailand(ATP). Självklart så erbjuder Betfair livespel på alla matcher i samtliga turneringar. Betfair kommer även att visa en hel del livestream från China Open redan från och med imorgon bitti. Jag misstänker att även bet365 kommer streama därifrån. Eurosport kommer sända damernas från Kina med start vid kvartsfinalerna på torsdag. Livestream+TV=omsättning. Tack för det Betfair.

Caroline Wozniacki photo



Caroline Wozniacki
, den trevliga danskan som gått som en raket på rankningen under sensommaren spelade idag i Peking. Hon åkte ut i första omgången igen, precis som i Tokyo förra veckan. Vadan detta?


Denna V39 är fullspäckad. Häjdpunkterna blir såklart Håkan Hellström på fredag, Konsult B.Nilssons 29-år skiva på lördag och sist men inte minst; Ljungskile - Djurgården på söndag. Det blir "Any Unquoted" på Djurgårn.

Men innan dess ska det jobbas. 04-16 är matchtiderna denna vecka. Vi kommer inte dra igång före 06 enligt plan, vilket gör tiderna rätt ok. 

Robin Söderling spela denna vecka i Bangkok. Han har fått en lätt lottning i de två första matcherna, men i tredje omgången väntar första seedade Novak Djokovic. Skulle Robin vinna över Novak så ligger vägen öppen fram till finalen. Robin spelar sin första match på onsdag morgon svensk tid.

Läsa marknaden

Som sagt, att trada odds handlar mycket om att läsa marknaden. Ibland blir det väldigt uppenbart att ens reslutat av att läsa marknaden betyder mer än resultatet i själva matchen.

I gårdagens match i Davis Cup kvalet mellan Slovakien och Serbien så hamnade favoriten Tipsarevic(1.20) i underläge med 6-7 2-4. Startoddset på motståndaren Lacko var 6.0, efter att han vann första set så var det 2.50. Nu hade Lacko även ett break upp i andra set och handlades till runt 1.70-1.80.

I ett läge som detta så brukar en bokning av doggen(Lacko i detta fall) vara bäst. Oddset vid 7-6 4-2 i relation till oddset vid förväntade 7-6 6-4 brukar inte skilja så mycket. Tappar han andra set så förlorar han i regel matchen rakt av.

Jag estimerade 1.45-1.55 i odds på Lacko vid 2-0 i set. I västa fall 1.40. Därför bokade jag en hel del på 1.6-1.7 redan när han var ett break upp i andra set. Lacko tog(efter att ha räddat en breakboll vid (*4-3) andra set och handlades ner till 1.25!

Min bedömning i fråga att läsa denna marknaden var usel. Min 1.7 bokning var rena rånet och det var med sura miner som jag bokade mer på 1.22. Hade jag läst marknaden rätt, alltså att oddset skulle falla från 1.70+ till 1.25 om han vann setet från 4-2 så hade jag köpt honom istället. Och eftersom jag inte lyckades läsa marknaden rätt så blev mina odds kassa, de motsvarade inte på något sätt sannolikheten för de tänkta utfallet.

Lacko handlades sedan runt 1.25-1.30 under de första sex gamen i tredje set. Men rätt som det är så kommer det in pengar som vill boka honom och justerar upp oddset till 1.40-1.45 (som det ska vara, minst).
Jag hade trott att det skulle hända tidigare, redan efter några bollar i tredje set, men tyvärr kom hjälpen för sent eftersom jag valt att hoppa av någon boll innan. Killen tappade sedan 2-0 i set till 2-3.

Senare i matchen så uppstod en situation som var i efterhand kan ses som lättläst. Tipsarevic går att boka till 1.70 vid ställningen 1-2 i set och 4-3*. Om han tar andra set till ställningen 2-2 i set så kommer han med all sannolikhet inte att gå under 1.45 i odds. Det är dessutom troligt att han vid t.ex. 2-2 *2-2 eller 2-2 *3-3 i avgörande set kommer att handlas till samma odds som vid ställningen 1-2 i set. Och mycket riktigt. De som bokade 1.7 på Tipsarevic kunde trots att han vann 4:e set spela tillbaka till samma odds vid 2-2 *2-2.

Hur marknaden kommer att reagera kan ingen veta exakt i förtid. När man pratar om "en svårläst marknad" så är det oftast något av följande som inträffat; dubbelbreak, skador, liveuppdateringen lägger av, likviditeten förändras eller att orderdjupet drastiskt förändras. I matcher som präglas av något ovan nämnt så ska man vara extra uppmärksam när man tradar, eftersom risken är stor att ens målodds i matchen inte kommer stämma.

Det första, dubbelbreak, är en klassiker. Låt säga att en spelare leder med 5-2* och breakar hem setet till 6-2 genom att dubbelbreaka. Oddset på spelaren kommer då att vara lägre efter första set än om han tagit setet med 6-3(hold+hold).
Egentligen spelar det ju ingen roll alls om en spelare vinner ett set med 6-0 eller med 7-6. Resultatet är ändå 1-0 i set och 0-0 inför andra set.

Skador eller när en spelare ropar på trainern brukar även det påverka marknaden. Det finns en tendens att marknaden inte (över)reagerar lika mycket nu som för något år sedan. När en spelare fått läkarbehandling så brukar det prägla oddsen på den spelaren under hela den resterande tiden av matchen.

Om det saknas TV-bilder till en match så att livescoren är den enda information som finns och livescoren slutar fungera så brukar marknaden dö ut. Sitter man i en position med syfte att trada ut rätt kort så kan man få stora problem om livescoren lägger av. Om det finns courtsiders som tradar boll för boll så gör det inget, men om det är courtsiders som bara skickar odds sporadiskt så är det kört. Vill man ta sig ur en större position i ett läge där scoreborden ligger nere så riskerar man även att bjuda på för bra odds samt att marknaden går åt fel håll eftersom man själv pressar den för att komma ut.

Likviditeten påverkar oddsen väldigt mycket. Det händer att likviditeten minskar drastiskt. Det kan bero på att TV byter match, att någon annan intressantare match börjar eller något annat. Blir marknaden mer eller mindre tom så har spelare och traders en förmåga att acceptera nästa vilka odds som helst för att få matchat, vilket kan vara bra men om man sitter i position så kan det vara förödande.

Oddsen kan även påverkas mycket av att likviditeten ökar. Det gör den ibland då en match går in i ett mer intressant skede eller att t.ex. en annan stormatch slutar eller att en TV-sändning startar. När likviditeten ökar så blir oddsen i regel mer korrekta vilket kan vara både bra oh dåligt. Hursomhelst så är det svårt att förutse den oddspåverkan som blir till följd av att likviditeten på en livetennismatch ökar markant mitt i matchen.

Oderdjupet, det vill säga köptrycket på att spela/boka påverkar oddset. Det är helt klart en svårläst faktor att förutse att någon eller några plötsligt blir tokkär i ena spelaren och vill investera stort i denna.



Idag är det ledig dag - skönt då att se hur alla favoriten vunnit rätt enkelt i dagens semifinaler i Asien;
Peng(1.3)  6-2 6-1
Safina(1.73) 6-1 6-0
Kuznetsova(1.61) 7-6 6-2
Zvonareva(1.60) 6-3 2-1 (pågår)


I Davis Cup så spelas det endast dubbelmatcher idag, och det står vi gärna över.

Jag har ju helt glömt bort att gratulera Andreas och Evelina som gått och fått sin första tös, Nelly.
Hipp Hipp; Hurra! Hurra! Hurra! Hurra!


Perfekt start

Gick upp kl 07.30 idag och lagom till att jag satt mig ner på Betfair så tar Kuznetsova andra set mot Jankovic.
Jag kände direkt - vilken lyx - att få komma in till ett tredje set mellan dessa damer.

7 break och 5 hold bjöd de på i det avgörande setet med matchutvecklingen;
Kuznetsova *1-0
Jankovic 2-1* + 2 bp s
Kuznetsova *3-2
Jankovic *3-3
Kuznetsova *4-3
Jankovic 5-4* (+30-15)
Kuznetsova *6-5 15-30

Kuznetsova vann metchen med 2-6 7-5 7-5




Dagens matcher från Tokyo går att följa med väldigt kort dealy på JustinTV , DavisCup semifinalen mellan Spanien och USA sänds live på Viasat sport, start kl 13.00 med Ferrer-Roddick.

Totalt så innehåller dagen närmare 30 matcher. I kvalet till nästa års Davis Cup spelar idag både Nadal, Federer och Djokovic, Murray, Davydenko, Ferrer, Roddick, Wawrinka och Del Potro. Alltså alla spelare på herrarnas top tio förutom Blake spelar matcher idag. Jag kan inte komma ihåg senast som alla de var ute samtidigt och spelade senast.

Det känns att jag börjar blir till åren nu. Nyheter om att bekanta ska få eller får barn haglar.

Swedbank upp 28% när den alternativa bösen, stockholmsbörsen, öppnade idag. Nasty.

Fast jobb?

Det är omöjligt att undgå att rapporter om hur den finansiella värden gungar. Banker hotas av konkurser och bostadspriserna Stockholm rasar sägs det. Mr Mekong finanspessimism ångar på som aldrig förr och profetia efter profetia slår in.

Vilken tur då för oss Göteborgare att vi ligger ett år efter Stockholm i allt som dom säger..

Volvo precis varslat ytterliggare 1000 anställda och det är idag tryggare att sälja jultidningar än att ha en tjänst inom bilindustrin. Jag satt och diskuterade just detta med någon, att färre och färre människor har en trygg anställning och ett tryggt boende. Förr i tiden så hade man jobb punkt slut om man t.ex. skaffade sig en lärarexamen. Idag så går det nyexaminerade gymnasielärare arbetslösa i vissa delar av landet. Gifte man sig och köpte hus så var skilsmässa i regel det enda hotet mot att kunna ha kvar kåken.

När Cissi och jag valde att gå över och trada på heltid på Betfairs oddsbörs för två år sedan så möttes vi ofta av påståenden som;

-Det är inget rktigt jobb.
- Det är ett otryggt jobb, vad gör ni om ni fölorar?
- Vad ska ni göra då om ni inte "vinner" längre?
- Oansvarig sysselsättning när man har barn.

Kort sagt så var(och är) den allmänna uppfattningen att livnära sig på att handla med odds på Betfair är inget seriöst som man kan hålla på mig på lång sikt, det ger ingen trygghet som en fast anställning med sjuklön, pension osv och man kommer utanför samhället, man får inga lån till husköp eller ens kreditkort.

Idag småler vi lite nöjt. Självklart så känner jag för de som drabbas eller är rädda för effekterna av finanskrisen.
Samtidigt så känner jag mig rätt nöjd personligen.

Jag känner ingen oro för varken min eller Cissi sysselsättning. Visst, allt kan hända, men så är det numera även i det "vanliga" arbetslivet.

Tiden där en anställning på Volvo var lika med ett säkert och fast jobb med garanterade huslån är förbi.En lågkonjunktur är historiskt sett inget negativt för spelbranschen, tvärtom. Vanliga människor flyr börsen och att daytrada på den under det senaste året har varit rätt svårt, vinnarna är få. Det borde även betyda att intresset för att handla på oddsbörsen ökar. På Betfair så är en insatt krona alltid värd en krona. Oavsett om det blir oljekris eller bank.Och det är skönt.



Den senaste tradingen är ingen rolig historia.

De tre sista tennismatcherna jag tradade igår slutade Pin 6-2 6-3, Safina 6-3 6-4 och Pasek 6-0 6-4.

Dagens matcher inleddes med Jankovic6-2 6-1, Kuznetsova6-1 6-1, Dementieva6-0 6-3 och Radwanska6-2 6-3

Dessa matcher i stort sett helt värdelösa att trada. Visst kan man hedga i riktning för ledaren men det är allt. Dessutom är det en mycket riskabel strategi när uppdateringarna laggar och likviditeten sviker.


Ofta slutar det så här när en spelare går direkt från 1.20 till 1.01 och sedan aldrig upp igen.
Som väl är så vinner inte alla favoriter med ledning från start till mål.


Svar till kommentarer:

Johan; Vi använder den officiella scoarboarden, protennislive. Dessutom så har vi även upp bwin, bet365, tennisform sb då de ibland har snabbare uppdatering. Den bästa scoreboarden är dock Betfairs marknader.

Oddshandlarn: Jag återkommer angående det.

Resten: Tack, Im doing my best. Man måste ju upprätthålla ryktet som bloggare numero uno i familjen ;)

Hur svårt kan det va?

Just nu pågår en tennismatch i Japan mellan Na Li och Svetlana Kuznetsova. Världssjuan Kuznetsova har visat halvtaskig form så hon handlases till hela 2.0 innan start .

Matchen står 2-2 i första set när Kuznet kommer igång. Hon breakar Li 3 gånger på rad och tar 5 raka game fram till en ledning med 6-2 *1-0. Betfairs marknad blir störtkära i Svetlanda igen och pressar ner henne ner till oddset 1.06 (800k matchade 1.06-1.08). 50% vinstchansomvärderas till 94% redan efter 40 minuters spel, endast ett game in i andra set.

SEdan händer det som ibland händer, momentum går över till motspelaren och Kuznetsova har precis tappat 6-2 *1-0 till 6-2 1-6. Från att övertygande ha tagit 5 raka game så tappar hon 6 raka game. Just nu har hon handlats upp till 1.81 och de 95% i vinstchans som marknaden gav henne har minskat till 55%.

En underbar match att trada.

NOT.

Scoreboarden fungerar uselt. Ibland så uppdateras den inte boll för boll, 15-15 uppdateras till break osv.
Att trada aktivt med denna skitscoarboard är lite rysk roulett. Tyvärr så bestämde jag mig att avstå marknaden pga av detta, endast en mindre bokning på Kuznetsova till 1.39 mäktade jag med vid ställningen *1-4 i andra set.

Liveuppdateringen från turneringen i Kina är ännu sämre. Där slutar de bara att uppdatera ibland - och ofta så är det ingen som vet resultatet under rätt lång tid.

Men men. Det kommer fler 1.06 spelare som kommer förlora eller handlas upp till evens, både med och utan en fungerande sb.


Kuznetsovas oddskurva under de två första seten. Ställningen 1-1 i set.

Samtidigt som jag skrev detta ås har Jill Craybas handlats ner till 1.01 mot Govortsova(750k på 1.02).
Synd för de som spelat på 1.01 att hon precis tappat greppet om matchen som nu står 6-2 *5-5.
Oddset har handlats upp 3000% sista 10 minutrarna till låga 1.30. Craybas var inte ens favorit från start..


Jag har inte bloggat på ett tag nu. Det har inget med tradandet att göra, tvärtom så har jag ofta varit sugen att ta upp en massa situationer från Betfairs marknader och annat.  Anledningen till att jag ändå inte bloggat är den att jag funderat på om jag ska fortsätta blogga eller inte.

När jag började med min blogg för 18 månaders sedan så var syftet att förklara för folk, i synnerhet mina närmaste, vad jag höll på med. Vad det innebär att trada på en sportbörs, hur det funkar liksom. Det syftet är uppnått och bloggen övergick efter ett tag till att bli en dagbok, ett sätt att få kontakt med andra på sportstraders samt sprida information om möjligheterna som finns på Betfairs oddsbörs. En trevlig del av min vardag.

Tyvärr så innebär det en del risker att blogga. I det fruktansvärda barnamorden i Arboga i våras så hade mördaren noga följt offrens och deras anhörigas liv just via deras öppenhjärtliga bloggar. Genom att blogga icke anonymt så fläker man ut sig en del och helt klart så kan sådant utnyttjas av människor som vill andra ont.  När man har familj så blir det med andra ord ett risktagande att blogga, liknande det risktagande som du tar om du ger dig in i politiken eller blir känd på annat sätt.  Och risker är ju mitt jobb att bedöma, så därför har jag tagit mig en allvarlig funderare på om jag ska fotsätta.

Något av det dummaste man kan göra är sitta hemma och vara rädd. Att pga av rädsla för dittan och dattan sluta göra de saker man gillar och istället bygga murar mest överallt är idioti och hör inte hemma i mitt liv. Som i USA. Där är folk rädda för det mesta, eftersom det varit den amerikanska statens strategi att få dom rädda. Det är en risk i sig att sluta leva så att säga. Därför kommer jag trots allt att fortsätta. Precis som vanligt, med konstiga åsikter, förutfattade meningar, felsammansatta meningar och stavfel.

RSS 2.0