Blind betting

Till och från så lägger scoreboarden, hemsidan som uppdaterar tennismatcherna boll för boll av. Tyvärr så är det mer regel än undantag numera att den låser sig. Om matchen inte tvsänds eller visas på något annat spelbolag så finns det ingen rapportering alls.

Detta är mycket frusterande när man tradar, speciellt i slutet av en match. Marknaden försvinner i regel rätt snabbt eftersom ingen vill ha ordrar liggande när man inte vet resultatet i matchen. Därför så sitter man där man sitter med den position man har om uppdateringen lägger av.

Idag så hände detta flera gånger, en av gångerna så fick det ganska stora konsekvenser för marknaden.
I matchen mellan Peer och Razzano så var ställningen  1-6 6-4 *3-4 i avgörande set och 30-30 i Peers serve.
Peer hade precis hämtat upp ett 1-4 underläge och oddset var ca 2.2 på Peer som var favorit till 1.16 från start.

Ett enormt avgörande skede alltså. Håller hon serven från 30-30 så blir ställning 4-4 och pressen på Razzano, oddset hade landat runt 1.5-1-6 då. Vid break så blir det 5-3 i Razzano och hon ska då serva för matchern , förväntat odds på Peer då, runt 7 gånger.

Men tiden går och uppdateringen kommer inte igång. Alla kan räkna ut att gamet måste vara färdigspelat, jag kanske till och med att matchen är slut. I trådne om matchen på forumet så roar sig flera mindre önskvärda individer med att rapportera in påhittade resultat.

Oddset på Razzano går ned från 1.8 till 1.15 vilket indikerar att hon breakt framt ill 5-3. Men ingen vet säkert.
Rätt var det är så går hon upp till 1.5, vilket indikerar att hon inte servat hem matchen utan att det ståd 5-4.
Rätt som det är dalar oddset ner till 1.13 igen vilket ska betyda matchbollar alternativt 5-4 30-0.

Rätt var det är så fungerar livescoren igen. Den visar 6-6 och ett avgörande tiebreak. Peer blir nu favorit till 1.55, helt normalt med tanke på att hon hade en 85% lig vinstchans enligt värderingen innan matchstart.

DÅ lägger scoreboarden av igen. Lagom till att allt ska avgöras.

En ny skribent på forumet dyker upp, John. Han säger sig ha tv-biler och rapporterar boll för boll.
Han skriver att Peer tar ledningen fram till 5-0. Oddset rasar på Peer som går ned till 1.06, stora belopp handlas på 1.1.

John skriver till lsut att matchen är över och att Peer vann tiebreaket med 7-2.

Men då kommer liveuppdateringen tillbaka. Den visar 5-5 och matchen är alltså inte slut utan helt jämt. Oddset rusar upp till 1.6 från 1.1.

Då lägger liveuppdateringen av igen, jag tom ATP och WTA:s hemsidor lägger ned.
Marknaden handlar Peer runt 1.6 och Razzano till 2.6 då det plötsligt kommer upp på liverapporteringen att matchen är slut och RAZZANO har vunnit i tiebreak med 8-6.

Från det att livescoren la av så handlades alltså båda spelarna till över 25 ggr innan matchen var slut. De flesta spel var så kallad blind betting, spel som gjordes av spelare som inte hade en aning om resultatet i matchen utan bara följde strömmen och en massa påhittade resultat på forumet.

Ibland så funderar jag på att skiva min måg till div mindre turnering och låta han rapportera resultat. Det känns som att de skulle vara lönande, iaf i matcher som denna.


Just nu för övrigt - Sharapova (1.05 från start) i tiebreak i första det underläge 0-2. Forfarnade 11ggr på Danillidou.

image16

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0