SupermarketNattmatch: Jankovic(2) - King(96)

Startodds Jankovic: 1.07

Jankovic underläge 4-5* i första set: odds 1.86!!!

Vissa spelare på Betfair tror tydligen att alla favoriter kommer förlora bara för att Federer m.fl gjort det idag.

1.86 på Janko var blad det grövsta jag skådat på flera veckor. Hon var tom uppe någåt högre, men mindre volymer då.

Behöver jag säga att hon leder nu med 7-5..
Odds 0-0 1.07
odds 1-0 i set: 1.15

Jösses.Tomas Johansson tappade ledningen ett break upp mot Murray nyss till setförlust.
I andra set gick han sbannt fram till *3-0, dubbelbreak, något man inte tappar i första taget.

Men BOOM och 10 minuter senste så står det 3-3 igen.
Jösses. Vilken mug.

Federer lägger av?

Roger Federer förlorade precis mot fransmannen Giles Simon!

Detta var Federers första match i efter Wimbledon. När förlorade Federer senast två matcher på rad? Inte så länge jag har tradat iaf.

Marknaden var som vanligt, Federer kan inte förlora.
Jag var dock inne på det och slängde tidigt upp en bokning på hela 300k, men lyckade (även) denna gång sabba siffrorna i sluttampen till någon helt annat. Well well. Det kommer nya matcher.

Eftersnacket om denna match kommer inte handla om att 1.01 förlorade igen (12 miljoner under 1.06 matchat på Federer). Inte heller kommer det handla om Simon, hans insats var bra men någon stjärna är han inte. Federer gjorde honom bra kan man säga.

Avser Federers vinstchans i % under matchen. Totalt omsatte 24 miljoner, matchen speladeskl  02.00-04-00

Eftersnacket lär istället handla om Federers lysande karriär kommer ta slut snarare än vad vi trot eller inte.
Damtennisens världsetta Henin slutade som en blixt från klar himmel för ett par månader sedan. Om Federer väljer att gå samma väg så kommer det inte vara någon större överraskning, men det var nog ingen som trott det när året började.

Enligt mina beräkningar så kommer Federer förmodligen att vara världsetta i två veckor till, sedan blir det tronskifte.
Personligen så hoppas jag inte att Federer lägger av och det hoppas nog inte Stockholm Open på heller, eftersom Federer har lovat att komma dit i höst.

När Federer förlorat matchbollen så fanns det fortfarande 1.01 kvar att spela på Simon.
Jaja tänkte jag, ingen ide att skicka nu flera sekunder efter slutet. Men 1.01 låg kvar. Och det låg kvar.
Det kändes verkligen som att marknaden skrek: NEJ NEJ FEDERER KAN INTE FÖRLORA
Marknaden vägrade acceptera det det tog 10-15 sekunder innan 1.01 pengarna var slut. Totalt så matchades det över 1.5 miljoner på att Simon skulle vinna - efter matchens slut!

Nästan lite komiskt. Nej nej nej, Federer kan inte förlora...Nadal spelade även han sin första matchen ikväll efter Wimbledonfinalen.
På andra sidan nätet hade han 123:e rankade Levine, ni vet han som spelade den där matchen med felvänd scoreboard för ett tag sedan. Nadal vann med 6-4 6-2 men här ljuger siffrorna en hel del.

I det första setet så var Nadal stel och hamnade snabbt i underläge *1-4 samt två breakbollar emot sig till 1-5.
Sedan var uppvärmningen klar och efter det var det one way traffic. Förmodligen var det bara lite ringrost, känna på banorna och så. Men håll ett öga på Nadal i kommade matcher. Han har nu fyra raka turneringsvinster med sig och har inte förlorat en match sedan början av maj. Men den första förlusten kommer allt närmare.Robin Söderling - ni vet han som kan säga fula saker - är vidare till tredje omgången efter seger mot Verdasco över tre set. Tro nu inte att det går att lita på Söderling för det. NO NO
Idag så hade Söderling ledningen med 6-4 4-1 och handlades till 1.03. Som hedersordförande i chocker klubben så kände han sig dock manad att tappa den ledningen från ett läge med 97% vinstchans till att förlora andra set.
Vid ställningen 2-2 i avgörande så handlades faktiskt Robin inte längre som favorit, dvs under 50% vinstchans.

Men den där GP-skribenten har nog rätt. Robin är tvärstabil nu och därför samlade han sig och vann komfortablet det sista setet med 6-4.

Jonas Björkmans match hann jag tyvärr inte följa eftersom den gick parallet med Federer. Jonas chanser på förhand bedömdes som väldigt små som hemmafavoriten Blake. Men vad ser jag hups plus?
JO, Björkman vinner första set med 6-1 och handlas som favorit! Det var så dåligt likviditet  på den marknaden på grund av andra TV-sända toppmatcher som gick samtidigt så markanden lyckades få Björkman ner till 1.80, vilket såklart är MADNESS mot Blake, även fast han vunnit första set.
Eftet det så var lekstugan över, Blake vann till slut med 1-6 6-1 6-2.


Nu blir det ett glas vin med Cissi och lite sörjande från min sida. Zakopalova och Federer bokas låg som attan med min vana trogen så kliver jag av för fort. Det lär ta minst en dag att komma över Federers förlust. Kanske två.

Dagens bild:Jag hittade en bild idag på mig och Peter Swartling när vi firar en Djurgårdsseger tillsammans på cafét.
De var tider det.

Svenskdag i Toronto

Sol, 19 grader.

Igår var jag "pappaledig". En dagsutflykt till Astrid Lindgrens Värld tillsammans med Tilda stod på programet. Usch vad mycket folk det var. Men kul för Tilda iaf att få träffa Pippi. Jösses vad rädd hon var för Tengels soldater.

Samtliga tre svenskar vidare i Toronto från första omgången! Jojo säger jag bara. Söderling - Johansson i en kvarten? :)

Viasat 1 sänder 17.00-03.30 direkt från Toronto. De sänder hela veckan. WTA-turneringen i Los Angeles visas det tyvärr inget av förrän semifinalerna på lördag som E1 sänder.
Dagens matcher börjar kl 17. Innan dess blir det bad i havet.


Några frågor från kommentatorsfältet:

1. Jag tycker att scoreboarden försämrats avsevärt den senaste tiden. Hamnar ofta efter i resultat. Vad tycker du?
Scoreboarden, både den från protennislive(ATP/WTA) och IBM:s(under GS), har alltid haft problem med att ibland visa fel vinnare på någon boll. De vanligaste problemen är sen uppdatering eller att den helt enkelt lägger av. Jag tycker inte att den är sämre nu än tidigare. Möjligtvis så var den bättre förr innan de gick över till falsh för ett par år sedan. ser man till liveuppdatering generellt så är det bättre nu än på längre, eftersom fler och fler matcher sänd live via TV eller stream.

2. Jag har svårigheter att gå in i en match. Tycker det är svårt att avgöra när det är bäst tidpunkt. Har du några tips man ska tänka på?
Väldigt svårt. Det är viktigt att man går in i en match av en anledning och inte bara för att man vill gå in i en match så att säga. Att gå in i en match inför ett tiebreak rekommenderas inte. Om du ska gå in i en match me davsikt att trada redan innan start så ska du ha något speciellt skäl, t.ex en klar uppfattning om matchutvecklingen eller likviditetsbrist efter att matchen gått inplay. Ett hinder för att nyttja de lägen som man kan se uppstå på en marknad är att man redan har postion sedan tidigare. Beroende på vilken risk man vill ta så ska man även tänka på när man går in i en match, ju närmare slutet ju större risk i regel. Ett bra tips är att alltid fundera på hur du tror att matchutvecklingen i matcher kommer att bli och gärna på hur du tror att marknaden kommer reagera på den. Fundera även lite på förhand hur du själv ska agera utifrån olika tänkbara matchutvecklingar och odds.


3. Några tips om var man kan se livestream på nätet förutom Betfairs egna?
Betfair, Bet365 och Bwin använder jag själv för livestream. Utäver det så finns det ibland speglar från utlänska kanler på stream, men de släpar i regel runt 30 sekunder, men kan ändå vara bra för att se hur spelare påverkas av skador, väder mm. Se tennisform.com för fler streams. För att se livestreams på ovan nämna bolag så behöver man först öppna ett konto på de och sedan vara inloggad för att se. Bet365 och Bwins streamer är i ett mindre format men ofta ligger de före Betfairs stream och TV.
Kom ihåg att uppdatera din stream var 5:e minut eftersom fördröjningen kan öka lite under en match annars.


4. Finns det någon anledning för Betfair att (förutom de kommersiella) tillåta kunderna att vinna pengar på avbrutna matcher? För deras del borde de dra tillbaka spelet även efter första set då det skulle vara bästa för alla parter. Istället skapas denna eviga diskussion om läggmatcher (och om så är fallet vinner de med insiderinformation) och vanligt folk slutar spela på tennis.
Denna fråga brukar vara väldigt känslig och den ska man aldrig ta direkt efter att man förlorat pga en avbruten match. Den största (och enda?)anledningen är precis som du skriver att Betfair skulle missa stora inkomster genom att voida alla matcher där ena spelaren bryter matchen. Förutom de kommersiella skälen så är det inte helt enkelt att motivera och jag tror inte att Betair ställer sig glasklart att de gör rätt, men därimot så är det det bästa alternativet totalt för dom.

Förra veckan hade vi en match där ena spelaren hade ledningen med *5-3 40-0 i avgörande set när motståndaren bröt. I det fallet skulle det knappast vara rättvist att voida alla vad, speciellt för de som lagt ner 160 minuter och tradat på matchen. Det som är anmärkningsvärt är att de flesta spelbolagen har regeln att om en spelare avbryter matchen så voidas alla spel. Det är helt klart att det vore bättre om hela branchen hade samma regler, gjorda efter rättvisa bedömningar för både kunder och bolag. Det skulle även öka likviditet på Betfair eftersom möjligheten att korshandla med spelbolag skulle öka.
 


Hej Johannes.
Jag har tippat ett tag nu hos betfair, mest på fotboll och lite tennis. Jag har en vinst på runt 16000:-. Jag undrar nu om vinsten skall beskattas? Jag vill inte vara kriminell och vill göra rätt för mig men vill inte vara dum i huvudet och betala skatt om jag inte behöver.
Du behöver inte betala skatt på vinster från Betfair. Att spela eller trada på Betfair är i lagens mening att deltaga i ett lotteri. Detta stöds av skatteverkets skrivelse Dnr.130-281559-04/113, där det framgår att spelvinster som tillkommit vid spel som tillhandahålls av en utländsk juridisk person hemmahörande i ett EU/EES-land inte ska beskattas.

 

as it happends

En jobbig dag, en riktigt skitdag.
Cissi var in och sa gonatt för ett tag sedan och kämpa på. Det är det allt handlar om. Att kämpa på.
Ibland kan det vara svårt att låta sig vara opåverkad av tidigare matcher under ett arbetspass, oavsett som de gått bra eller dåligt.

Måndagens arbetstid för mig var planerad till 18-04. Och ikväll var en sådan kväll då det är skittråkigt att trada. I match efter match så försvinner någon timmes arbete upp i rök och alla tiebreak är lika med förlust. Man bevakar och bevakar matcher efter värden och lägen men inget händer.
Men jag gnetade på och gnetade på. Då kom nästa megasmäll när Mathieu torskade från 40-15 + en trainer som i vanligt ordning numera kostar skjortan. En kväll i moll het enkelt.

Men så händer det plötsligt. 

Tradade matchen mellan Gulbis och Acasuso. Gulbis är framtiden och Acasuso dåtiden för tennisen.
Jag hamnar snabbt i stor position MOT Gulbis eftersom marknaden vägrar ta hänsyn till matchutvecklingen och han handlas för lågt imo.

Inför tiebreaket sitter jag i en stor kort position som jag tyvärr inte kom ut då marknaden endast höjde Gulbis två(2) tics efter att Acasuso hållt serven till 6-6 i första set. Setet gick till tiebreak som Gulbis föga förvånaden vann och oddsen handlas ner från 1.22 till 1.08 och jag börjar räkna hem en förlust modell större till.
Självömkan smög sig p åmig och för ovanlighetens skull så gick jag och sökte upp resterna av Tildas lördagsgodis och knaprade i mig. Godis äter jag knappt längre, bara när jag tycker lite synd om mig själv, vilket jag gjorde då eftersom jag vet att jag måste gå igenom detta med Cissi sen.

Gulbis tillhör den skara spelare som påverkas mycket av humöret. Söderling är en, Safin en annan. Redan i första set så förstörde han rackets och jag hoppades att han skulle få något solklart domslut emot sig och tända till lite mer.
Tyvärr så höll han sig på mattan under andra set, trots att han förlorade det .

I andra set så får Gulbis följande underlägen i sina tre första servegame:
0-40
15-40
15-40 + 1

Trots det så bryr sig marknaden inte utan agerar som om det var han som förlorat första set och sedan tagit över matchen fast det var tvärom. Att hans serve bleknade verkade ingen bry sig om. Gulbis stannar på 1.38 efter att han förlorat setet och handlas till 77% vinstchans efter att han hållt sin inledande serve.

Kanske var det inte helt fel, vad vet jag. Jag greenar ut och tradar fram och tillbaka, men vid ställningen *1-2 i tredje set så tappar Acasuso 30-0 rakt av till break, följt av en hold och ett break till. Den sortens -one-way-traffic- är sällan bra för mig eftersom jag får boka boka och boka.

Pang Pang, från 1.40 till 1.01 på ett ögonblick. Så där sitter jag igen. Visseligen inte i närheten av samma röda siffror som efter först aset, men ändå -11k som jag bokat upp från första brekbollen och ner till 1.01.
Ställningen är nu *5-1 till Gulbis som har dubbelbreak och ska serva för matchen.

Jag har i detta läge inte en tanke på kunna trada något mer i matchen och dessutom så har precis livestreamen lagt av, vilket gör att jag inte längre har samma update.

Och det var synd. Mycket synd. Alltså att live bilderna försvann. För vid *5-1 så händer något. Gulbis handlas till 99.5% vinstchans. När han ska ut och serva så tappar han tydligen humöret och koncentrationen. Exakt vad som hände vet jag inte eftersom jag inte hade några tvbilder då.

Nedan: Gulbis vinstchans i % under hlea matchen

Inom loppet av 20 minuter så tappar Gulbis från odds 1.01 till 1000:
*5-1 ( blir breakad blankt)
5-2* ( Aca håller blankt)
*5-3 ( Gulbis servar för matchen för andra gången, får 30-0 men tappar fyra raka till break)
5-4* ( Aca håller enkelt serven)
*5-5 ( Gulbis tappar serven blankt, tredje gången på rad han tappar serven)
5-6* ( Acasuso servar för matchen, får breakbollar emot sig men räddar och vinner matchen)

Över 1 miljon matcheds till 1.01 och lägre(över 100ggr på Aca)

Vad gjorde jag då?
Jo, jag hann faktist få 200 gånger i odds på Acasuso, men bestämde mig för att grenna ut vid *5-3 30-40 till oddset 1.16.

10 minuter senare så känns det ju lite så där att jag la 88888:- på  avg. 1.16 för att ta bort minuset vid *5-3 3040.
Men det var det belsutet jag fattade och så är det. Jag var ju inte så långt borta från röda siffror vid *5-3 30-0..
Helt lottlös blev jag natuligtvis inte, jämt upp på dan typ var belöning nog.  Lite synd tycket jag om BF Sverige dock som missade ett par lax i ko-mission :)

Gulbis är numera medlem i "The Chocker club".  Hedersmedlemarna Söderling och Gasquet hälsar välkommna!


Cibulkova och Harkleroad

Cibulkova hade ledningen med 7-6 5-4* och 40-0 men missade alla tre matchbollarna.
En timme senare så var hon i underläge 7-6 6-7 3-5* 0-40 och hade då skaffat sig tre nya matchbollar - fast emot sig denna gång.

De som spelat på motståndaren, Sugiyama som vinnare var glada, så ock de som spelat på 2-1 i set.
Men glädjen över de tre matchbollarna varade inte länge.

Ställningen 7-6 6-7 3-5* 0-40, tre matchbollar emot sig. Då går Cibulkova fram till domaren och bryter matchen.
Riktigt oförskämt mot Sugiyama som kämpat i 217 bollar,  2 timmar och 45 minuter, vänt underlängen flera gånger.

Varför kan man ju fråga sig?
 
Varför ge upp och avbryta med bara en boll kvar?
Tänker er AIK:s lagkapten stega fram till domaren i 89:e minuten i en match mot Djurgårn med underläge 0-7 och säga: Vi bryter nu, för att sedan likt sjöråttor bara lämna planen fort. Jag undrar vad Partick Ekwall skulle säga då ja.

Cibulkova var inte skadad under hela matchen, ingen trainer eller något. Inte heller hade hon några probelm att gå fram och säga att hon bröt matchen eller tacka Sugiyama för matchen. Hon hade ju bara behövt göra som spelare ofta gör på en matchboll när de ligger under hopplöst och 40-0. De släpper bollen helt enkelt. Men hon ville inte låta Sugiyama slå bollen ens. 

Varför? 

Konsekvensen av av att hon bröt matchen med tre matchbollar emot sig blir sportsligt sätt ingen alls.
Samma prispengar, samma rankningspoäng.

Men det blir en stor konsekvens:
Eftersom matchen inte färdigspelades så ogiltigförklarar många spelbolag allt spel på matchen. Det är en vanligt regel som spelbolagen har för att gardera sig lite. På Betfair så ogiltigförklarades marknaden för setspel, eftersom Betfair där har samma regel som många spelbolag, att matchen måste färdigspelas för att marknaden ska anses som godkänd.

Det finns sedan tidigare misstankar om flera matcher där spelbolag fått in stora insatser på en spelare som sedan bryit matchen när han inte längre kunnat vinna den. Det är ett inom spelbranchen mycket välkänt knep.

Nu var inte denna kvällsmatch i USA mellan Cibulkova och Sugiyama någon större match och det lär heller inte varit någon större omsättning på den utanför Betfair(där omsatte den miljonbelopp).

Matchen gick att se via en webcam live så det är uteslutet att hon hade fysiska hinder(benbrott mm) att stå kvar 3-4 sekunder till på planen.

Frågan kvarstår. Varför var hon så respektlös att hon inte lät Sugiyama slå in matchbollen?
Jag kan inte tro annat än att detta hade koplingar till vadhållning. Övertyga mig gärna om annat, för jag hoppas jag har fel.

Ashley Harkleroad är en annan spelare på WTA touren, damernas playground.
Även hon har varit högaktuell idag, eftersom hon vikt ut sig naken i Playboys Juli-nummer.


Att en 23-åring som spelat in över sex miljoner bara i prispengar tar ett nådant knäck får en ju att tänka till lite.
Och när jag tänkt till lite så blir slutsatsen:  Solklar lay.


Annars så har det varit mycket denna vecka. 76 matcher, flera stora swings, fler än normalt. Resultat ändå över plan vilket är kul.

Och jag har även fått en liten fiende på ATP-touren, en liten nykomling vid namn Gonzalez. Inte den gamle AO-finalisten Fernando, utan någon kusin eller nåt till honom,  Maximo Gonzalez från Argentina. M Gonzalez har lyckats jecka mig nu i flera matcher, vad sägs om de två senaste matcherna jag kört med honom?


Tennis / Karanusic v M Gonzale : Match Odds18-Jul-08 18:30 18-Jul-08 21:19 -27,432.13

Tennis / M Gonzalez v Karlovic : Match Odds17-Jul-08 19:45 17-Jul-08 21:57 -37,592.56

Idag så räddade han en matchboll och tog sig vidare till semifinalen i Umag. Han har enligt marknaden varit under 20% i vintchans i båda matcherna, tom under 7% i ena, men ändå tragglat sig vidare med hjälp av ett grymt spel.

Hur man lyckas med så många dåliga trades i en match kanske någon undrar.
Så här i efterhand så kan jag väl tycka att jag intog lite väl långa positioner i båda matcherna.  I övrigt så är det inte så mycket att säga om. I den fina matematik och logik som gör att det lönar sig att trada tennis i längden så ingår även förluster. Positivt väntevärde har inget att göra med en vinst eller förlust i en enskild match.

Imorgon spelar han mot Andreev i semifinalen och jag har lovat Cissi har ta en lång promenad kl 20.15 imorgonkväll då matchen börjar. Maximo "diablo" Gonzalez handlas just nu runt 20% vinatchans i den matchen.

Nästa vecka blir det lite lugnare. Inga matcher på dagarna eftersom det är Rogers Cup i USA och de flesta damerna spelar även de i USA i LA. Det gör att förutom en liten turnering i Slovenien så är det inga matcher på dagtid. Skönt med lite omväxligen i arbetstiden faktiskt. Efter denna vecka och de två första omgångarna i Cincinnati veckan därpå så blir den ett fyradagars träningsläger inför OS tillsammans med Lisa och Börje i Amsterdam. 

Det ska bli nice även om det tar emot lite att åka till Holland med Cissi. Hon har nämligen bara varit på flygplatser i Holland, vilket inte räknasvilka-länder-har-jag-varit-i-listan. Själv har jag varit där många gånger och kan därför inte tillgodoräkna mig något nytt land.

Jaja. Inget ont som inte har nått gott med isg. Jag slipper iaf ta diskussionen med henne framöver om att mellanlandningar inte räknas. För de ränknas nämligen inte.

Chakvetadze har precis breakat mot Bartoli i andra set så nu blir det lay off och sömn för mig och indragna chips för Marion.

Betfair Rainbow

Efter att jobbat fyra-fem dagar i veckan framför tennismarknader i över två år så har jag lärt känna marknaden. Iaf lite.
Den är som en halvtaskig vän liksom.

Ibland älskar jag den. Ibland gör den mig besviken.
Ibland så finns den inte där för mig när jag behöver den, men jag vet att den alltid kommer tillbaka.

Det mesta som går att utläsa av marknaden är bara små små detaljer. En av alla saker som jag alltid noterar direkt är såklart likviditeten och typen av likviditet. Hur många tradar aktivt på marknaden, finns det någon market maker osv.

Under den senaste tiden så har det tillkommit en storlirare på tennismarknaderna.  Inget konstigt med det men det intressanta är att det är en svensk. Och jag vet inte vem eller vilka det är.

Ibland har jag misstänkt Teo för att sitta och fjanta sig på halvtomma marknader, men det spåret är nu utraderat. Dessutom så lär denna nya bekantskap sitta med courtsidekontakt, vilket inte Teo eller vi gör(än).

Det kan knappast vara en privatperson, med tanke på volymen. I kvällen match t.ex så la vederbörande upp en 1 miljon bokning på 1.2 på Hantuchova när hon tog ledningen med *3-0 och lät den ligga i flera minuter(startodds 1.50).  Sen så vet såklart bokaren mycket väl hur mycket en nattmarknad kan svälja, max ett par 100k.

Jag är 100% säker på att det är en svensk(svenska belopp).

Men vem/vilka är det?


Kors i taket - jag bloggar igen!
Varför?
Jo, Betfair international(alla kunder i EU utanför UK går numera via Malta och kallas BF Int.) har crashat.
Igår var det Rainbow på Liseberg och nu alltså Betfairs tur att gå samma väg till mötes.

Sidan ligger alltså nere. Tack och lov för att jag hängde tvätt mellan matcherna så jag inte hann påbörja någon ny match och sitter därför inte i position under crashen, vilket är bra eftersom det inte ens går att ringa Betfair och ta bort lagda spel.

Jaja, det blir en tidigt kväll, lika bra det. Imorgon ska jag åter på Gothia Cup och heja fram min kusin Matilda Rödholm i Jitex när de möter ett lag från Dallas, Texas. Jitex kom tvåa ifjol och lär vinna i år. Btw så gjorde hon mål idag, trots att hon spelar mittback!

Min dotter Tilda 4 år var helt klart bäst idag när vi skulle åka och titta på matchen.

(Jag) - Kom nu då, matchen börjar snart!
(Tilda)- Men pappa
(Jag) - Jaaa?
(Tilda) - Du har ju sagt att flickor inte kan spela fotboll.
(Jag) - Har jag sagt det?
(Tilda) - Ja, när vi tittade på tv
(Jag) - Ja just det. Så är det.
(Tilda) - ? (levande frågetecken)
(Jag) - Men...men..flickor kan leka fotboll. Så är det. Dom leker fotboll.
(Tilda) - Pappa. Det vill jag med göra.
(Jag) - *tyst* (tänkte: NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO)

Måndag, 17C och halvklart

Jag höll på att sätta morgonkaffet i halsen häromdagen när jag läste GP. För att bevaka turneringen i Båstad så skickade GP(Göteborgs Posten) ner Ulf Stenberg.

Hans analys av Söderlings tveksamma seger mot Fogini började så här;

" För några år sedan hade Tibros hetlevrade bidrag till världstennisen förmodligen förlorat en match som den mot Fabio Fognini. Men 2008 har 23-årige Robin Söderling i takt med större mognad fått lite bättre tålamod och spiller ingen energi på onödiga utbrott över bortslarvade poäng"  ( från GP)

Kommentar överflödig.

På begäran igen: Söderling go bananas (med större mognad, bättre tålamod och utan att spilla energi på onödiga utbrott)

för download: Här


En vanligt dag på oddsbörsen..

- Betfair tele-betting vad kan jag hjälpa till med?
- Hej!, Jag hade tänkt spela på Cornet i dagens final till oddset 1.20
- Ok, men den matchen har redan börjat.
-Ok, ajaj, vad står det i matchen då?
- 1-0 i set till Cornet och hon leder med ett break i andra set med.
- Ahh, där missade jag ett säkert spel!
- Nej då, det finns fortfarande 1.20 kvar att spela här på Betfairs inplay marknad!
- Är det sant?
- Ja
- Då tar jag det.


Betfair - Supermarknaden

Sharp minds.

Levine - Isner

Dags att köra igång bloggandet igen.

Efter allt strul med blogg.se så tappade jag motivationen att blogga på men nu känner jag mig redo igen.
Vore ju synt om bloggen dog, right.

Under den senste månaden så har det rullat på som vanligt. Tradat en hel del med resultat enligt plan.

Finalen i Söndags mellan Nadal och Federer var en av de bästa matcher jag skådat. Kul för Nadal att han fick vinna.
Under matchen så handlades det för hela 580.000.000 SEK på Betfair vilket lär vara nytt rekord för en enskilt tennismatch. Då ska man även ha i tanke att inga låga odds under 1.1 handlades vilket ofta drar upp omsättningen annars.

Denna vecka spelas det hela fem turneringar. I år spelas OS vilket gör att det blir extra många turneringar veckorna före och efter OS, eftersom alla måste få plats.

Som sig bör så skräller det och svänger det friskt i de första omgångarna, en 1.01 per dag och dussinet 1.10 eller lägre har fallit offer redan denna vecka.
Söderling, Björkman, Ryderstedt, Eleskovic och Rehnquist är alla vidare i Båstad. När var fem svenskar förbi första omgången senast?


Efter att ha genomlidigt Söderlings match, (1.01 upp till 2.0 å ner igen) så tog jag mig längre promenad med Tilda. Inget märkvärdigt med det men ack så viktigt. Under tiden så spelades nämligen en match i USA mellan Levine och Isner.

Om jag hade varit hemma och tradat den matchen så hade jag till 99% säkerhet förlorat en stor summa pengar.

Att trada tennis är en hel vetenskap och man slutar aldrig att förvånas.
Isner vinner första set med 6-3 och tar sedan helt över matchen. Han går fram till 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0 i andra set.
 
Vid 6-3  5-0 så finns handlas han fortfarande till oddset 1.05, 95% vinstchans. Han ska normalt handlas till 1.01 ev 1.02 i det läget. Men "någon" fortsätter att erbjuda odds på Isner, vid ställningen 6-3 5-1 40-30(matchboll) så går det tom att spela till oddset 1.12!  När matchen tar slut så ligger även oddsen kvar vilket inte ska kunna hända.

På Betfairs forum spekuleras det hejvilt om matchen är uppgjord eller om det är en felprogramerad bot som går lös.

Isner vinner matchen med 6-3 6-1 och Betfair stänger ner marknaden. Efter en stund så bokför de även matchen och kör debi och kredit på alla konton, dvs de som vunnit får sina pengar. Slutet gott - allting gott.

Not.

Efter någon timme så ringer min svärmor, rasande. Det officiella resultatet har nu ändrats från Isner 6-3 6-1 till Isner 3-6 1-6. Den officiella hemsidan till turneringen i Newport, Rhode Island går ut och ändrar segrare i matchen - i efterhand!
 
Liveuppdateringen, som precis som alla andra ATP-turneringar gick via protennislive hade under hela matchen visat fel resultat. När Isner vann en boll så visade den att Levine vann bollen och vice versa.

99.99% av alla spelare, traders OCH samtliga spelbolag som hade matchen öppen baserade sina köp på fel resultat.
Uppenbarligen så visste en eller ett par personer om felet, och uttnyttjade det till max genom att inte erbjuda för höga odds utan bara lite för höga.

Vad Betfair ska göra åt saken vet jag inte. Det är varje traders ansvar att placera vad och felinformation förekommer. Men här var det uppenbart att i stort sett alla fick felinformation. Ett spelbolag han tom betala ut vinsterna på fel person, vilket betyder att även Betfair fick fel information. Den eller de som kände till felet måste dessutom ha handlat/medverkat i handel direkt från arenan eftersom att matchen inte TV-sändes. Det är inte tillåtet att handla från USA på Betfair, vilket betyder att den eller de som tog hem några miljoner på kuppen;
1. Handlade från USA   eller
2. Medverkade till att score boarden för första gången någonsin visat fel resultat i en hel match (ja, det har hänt någon gång förr men inte i en hel match vad jag sett).

Det är inte lätt att voida matchen heller rakt av eftersom förtidsspelarna ifs lär lämna Betfair sooner or later. Men voida endast livespelet har de gjort förr och det bör de kanske göra igen. En liten utredning lär följa detta hursomhelt.
Jag hoppas för allt i världen att detta inte var en planerad kupp i sammarbete med resultatuppdateringen utan bara ett misstag.

Oh dear.
Jag ska promenera mera. Det är nyttigt på alla sätt.

Förra veckan var jag och Cissi på Wimbledon tillsammans med Christian från Betfair för att slipa relationerna lite.

En kanonresa med damernas semifinaler på Center Courten som höjdpunkt. Efter första dagens klubbsbesök så kändes det från topp till tå att jag inte är 21 år längre. Andra kvällen skulle därför bli tidigt men ack vad fel jag var där.
Betfairs norske bachelor, Frode, gjorde oss sällskap vilket åter fick mig att tro att jag var 19 igen. Tung dagen efter.

För den som undrar om vikten efter Cambridge;
Endast +1.5 kg 30 dagar efter avslutat kur(-10.5 på 18 dgrs kuren). Så blev det tyst på "nanana du kommer gå upp direkt igen" kritikerna. Got u.

Edit: blogg.se har problem igen, vilket gör att det ibland inte går att lämna en kommentar.

RSS 2.0