2007 - Davydenkos år

Om drygt en timme så drar tennisen igång med Hopman Cup. Tyvärr är jag för trött för att vara vaken och omsättningen lär vara kass. Uppvisningsturneringar brukar betyda döda marknader.

Jag sitter och kikar tillbaka på 2007 och återkommer ständigt till Davydenko. Tillsammans med Djokovic är han den spelare som lämnat störst spår efter sig.

För  Davydenko så är nog 2007 ett år som han inte kommer att glömma i första taget.
Men den stora vinnaren tror jag är - Davydenko själv!

2007 blev  nog ett mycket bra år för honom trots allt.
Efter att media under hösten uppmärksammat att han är inblandad i läggmatcher så har allt vänt.

Han fick in drygt $2 miljoner i prispengar vilket rekord(samma som 2006).
Under hela året så har han varit rankad top5 i världen.
Efter spelskandalen så behöver han inte längre vara orolig för press från maffian, eftersom han matcher inte längre handlas på Betfair. Det kommer vara lönlöst att använda Davydenko för läggmatcher eftersom hans matcher förmodligen kommer att ses med ett extra öga från ATP under flera år. Nu slipper han den pressen samt får tändvätska att koncentrera sig på att bli bäst.

Innan media upplyste världen om vilken skit han sysslat med så var en no-one. Trots att han varit top10 i två år så var han relativt okänd. Hans matcher valdes bort av producenter eftersom han var så profillös och tråkig. Sponsorerna valde andra spelare. Nu därimot så vet hela tennisvärlden exakt vem han är och hur han ser ut. Fler personer världen om är medvetna om att han är en bra tennisspelare än innan och fler personer följer hans matcher. Hans tidigare resultat uppmärksammas. De tomma stolarna på första raden på hans presskonferencer är numera fulla. Han kommer efter 2007 definitivt inte att gå historien obemärkt förbi.

Davydenko sitter säkrare än Kim II Sung. ATP har ännu en gång visat att de ALDRIG kommer att ta fram något i ljuset. Han kan i princip göa vad han vill, ATP kommer försvara honom i vått och torrt eftersom de är rädda om sponsorerna och sin existens. Skulle Scotland Yard lägga frambevis på tio läggmatcher som Davydenko deltagit i där ATP valt att mörka de bevis och indikationer de haft så är nog ATP:s tid som organisation över. Att försvara Davy är därför prio ett. Jakten på andra syndabokar är ett led i detta.

Har då inte Davydenko tappat i attraktionskraft turneringsarrangörer, publik och sponsorer?
Nej, det tror jag inte. Den är nog samma nu som innnan, kanske större.
Man ska komma ihåg att han inte var speciellt intressant innan skandalen heller. Han saknar karisma och hans spelstil är inte publikfriande. Inte ens 0.01% av Sveriges befolkning skulle betalat 300:- för att se en förstaomgångsmatch med honom och en annan no-one i sthlm open, trots hans 5:e rankning.
Tvärtom så tror jag att det är fler som kommer se hans matcher eftersom fler nu vet vem han är.

På brudsidan så kan inte 2007 heller varit annat än ett bra år för den fula ankungen. Hans tidigare image var ett paket av allt som kvinnor inte vill ha, förutom att han är rik. Det är alltmänt kännt att många kvinnor dras till farliga och hårda män. Med Davydenkos nya image - en stenhård maffiablick, skurkstämpeln och "alla är emot mig känslan" gör honom plötsligt attraktiv.

Davydenko har ingen officiell hemsida. Det är mycket ovanligt att en spelare som under flera år tillhört top10 inom en mycket stor sport inte har det. Under hösten, strax efter spelskadalen så öppnades det till sluten inofficiell hemsida, som drivs av ett hängivet fans. Det må vara världens sämsta hemsida men faktum kvarstår - den hade inte funnits till utan skandalen.

Vid en sökning på google.se på "Davydenko" så får man upp 1.040.000 träffar. Över 95% av de har tillkommit under 2007. Björn Borg ger bara 244.000 träffar och kan nu känna sig passerad. Till Nadals 20 miljoner är det dock en bit kvar.

Sammanfattningsvis så var 2007 genombrottets år för Davy - på samtliga punkter. Jag hoppas att Nicolay Davydenko själv kan se det lika positivt som jag kan..


Kommentarer
Postat av: Johan

Davydenko-Dorsch på Betfiar...har betfair fallit till föga för "besten"?

2008-01-01 @ 18:07:26
URL: http://www.storavinster.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0