Traiiiiiiiner!

Ett roligt inslag på sportbörsen är när en tennisspelare under ett sidbyte ber domaren att kalla på "trainer". Trainern är en läkare som alltid kommer småjoggande efter någon minut. Eftersom marknaden priser på spelarna är satta utifrån deras chans att vinna matchen så påverkas självklart marknaden av detta.

Dels så är det självklart så att om en spelares fysiska förmåga blivit nedsat så ska marknadens pris på spelaren korrigeras. Men ofta så går det till överdrift. Anledningen till det är folk som har spelat på spelaren som kallar på trainer. De drabbas då av trainer-panik och försöker till varje pris köpa motståndaren. speciellt om det inte finns tv-bilder till matchen.

Det roliga är att oftast när en spelare kallar på sin trainer så beror det på:
# En skada som spelaren hade redan vid matchstart.
# En skada som inte påverkar spelet, t.ex att en stödstrumpa eller ett plåster behöver läggas om.
# Spelaren vill ha en extra paus för att återhämta sig eller bryta moståndares momentum.
# Ett planerat break

Det finns exempel där motståndaren har gått ner från 2.00 till 1.1 medan motståndaren blir omplåstrad. I regel så lönar det sig att köpa på sig så mycket som möjligt av den spelaren som ropat på trainer, då oddset oftast återställs så fort han kliver på plan igen och visar att han kan spela en boll. Det finns även otaliga exempel på spelare som haltat runt och ropat på sin trainer, legat och grinat lite för att sedan resa sig upp och ta över matchen helt.

Spelschemat är numera så pressat att skadorna bli många. Tennisuppehållet är bara 5-6 veckor långt. För att kunna skaffa sig en bra rankning så krävs det att man spelar många turneringar.

Dagens matcher:
Djokovic var ute idag,väderades till 78% från start. Han låg under i 3:e set med 2-3 ett break ner och han hade även 15-40 vid 4-4. I det läget värderades han till föga 28% vinstchans. Som vanligt så var Djokovic en traders-dream-market. Han pendlade mellan 30 och 90%(1.1-4.3), vilket är enormt. Djokovic, som förmodigen är den som tillsammans med Nadal kommer att toppa rankningen om några år, har problem med sin ena axel. Han fick behandling under matchen(som vanligt) och han bör fundera över att ta en paus för att se över armen. I flera matcher på slutet så har han öppet  visat smärta och det kan inte vara bra att spela med axelvärk för mycket.

Roger Federer visade idag att han fortfarande kan. Allt han gjorde var rätt och han van enkelt över JC Ferrero. Nu väntar Ferrer i kvarten vilket inte borde vara något probelm, Marknaden ger Federer 85% vinstchans och spelar han som idag så vinner han enkelt. Tyvärr så måste nog marknaden pressa upp honom till 88-89% för att det ska vara lönt att sälja honom till start.
image16

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0