Goda råd

Robin Robin Robin.


Det är så trevligt att Monacos stolhet Robin Söderling är tillbaka och att han är tillbaka i bästa slag. Kanske hade Nadal märkt det och i ren skräck för Robin så undvek han att gå vidare till kvartsfinal, där han hade fått möta just Söderling.

Helt ledig idag, så jag följde inte marknaden men jag kan gissa att detta var sista gången på länge som marknaden kommer att erbjuda höga odds på Söderling. Eftersom jag inte tradat något idag så blir det heller inget att ta upp utan istället lite annat.

Jag berättade idag för en vän och kollega i branchen att jag har svårt att tacka nej till saker och ting, det är alltså inte endast alkohol jag har svårt att avstå. Det enda jag kan säga nej till är droger och kvinnor, samt vissa hushållsysslor.

Detta har denna gången resulterat i att jag gladeligen tackade jag till att vara med som Betfairs representant i Aftonbladets populära tävling "Spelbolagsfajten". Jag visste inte mycket om den innan men har googlat upp den lite och förvissat mig om att det är en massa kändisar som ger tips på olika spel, och att olika spelbolag marknadför sig genom att vara med och tävla. Efter att ha tackat ja så smög jag omkring här hemma och det tog inte lång tid förrän Cissi frågade vad jag gjort.

Som hon skrattade. Hon skrattade åt att jag aldrig kan säga nej, vilket jag sagt att jag skulle göra till detta.

Hon vet att jag trots denna blogg inte gillar för att synas på bild eller för mycket i spelsammanhang och att jag dessutom aldrig har varit speciellt bra på att tippa heller. Krasst kan man säga rent usel.

Jag var noga med att sänka mig själv ordentligt inför Betfair Sveriges chef, Klas, förklara att det är livespel, tennis, tvätta, leka med barn och gå på krogen jag kan, inget annat. Och att jag har ett jävla handikapp eftersom jag jämt har otur.
Men det spelade inte så stor roll så jag säger samma sak, who cares?

Så här brukar det gå till när jag försöker säga nej:

Betfairs Sverige chef, Klas: (K)
Jag: (J)
Cecilia, min flickvän (C)

K: -Har du funderat något mer på att vara med?
J: -Nja, jag tror inte att det är min grej.
K: -Det blir jättebra det här, vi vill ha med en vanligt spelare, ingen kändis, ööhh inte för att du är en vanlig spelare, öhh, du är ju proffisionell, öhh, men ändå vanlig spelare liksom.
J: -Njae..Mm..Ok..Absolut! Helt rätt. Kanon!
K: -Vi vill liksom visa att det är spelarna som skapar marknaden och att alla kan vanliga dödliga kan vara med och göra det.
J: -Helt rätt, skitbra! Fantastiskt!
K: -Vi har ett litet problem bara innan vi kör igång, detta börjar redan om ett par dagar.
J: -Inga probelm alls, skitbra. Det passar mig bättre med kort tid än framförhållning.
K: -Perfekt, men då kör vi då?
J: -Njaaaaaaaeeeooo jo. Jo, Absolut, Ska bli skitkul. Vilken chans att få synas lite!
K: -Grymt. Men ingen tennis, för det är helgspel som gäller och tennisoddsen till helgen kommer ju först fredag kväll, vilket blir för sent.
J: -Jaha, jaa just det. Ok. Men det är det enda jag kan ju...fast ifs, det blir nog bra ändå. Skitbra. Gud va kul.
K: -Då säger vi så, jag mailar över lite info.
J: -Tack för chansen Klas!
K: -Ingen orsak, du får bjuda på en öl någon gång.
J: -Absolut.

C: -Vem var det som ringde?
J: -Ingen
C: -Få se, ge mig telefon, vill ha, ge mig!
C: -Jasså det var Betfair, vad ville dom
J: -Bara kolla läget och så.
C: -Sa han något om den där spelgrejen i Aftonbladet?
J: -Nä, eh, eller jo. Jag tackade jag.
C: -*asgarv*
J: -Jag försökte säga nej men det verkar vara en kul grej.
C: -*asgarv*
J: -Nu är det så iaf, och då måste fixa en bild på mig och skicka in.
C: -Ska du bli förnedrad av Ilcapitano igen? *asgarv*
J: -Tack för stödet.
C: Gå och häng upp tvätten
J: Glöm det, eller.. eh OK. Nu eller?

Om det gå bra för mig och BF i spelbolagsfajten så kommer jag ta upp det i bloggen och skriva mycket om det hela tiden varje dag dag och natt. 
Går det dåligt så kommer jag att mörka det totalt.

Jag citerar Martin Dahlins "mamma": Så är det bestämt!

Min kollega med lång erfarenhet i spelbranchen och även stor erfarenhet att synas publikt var inte sen med att komma med några goda råd. Det största rådet var att inte bry sig om alla som spyr galla över ens felaktiga tips eller motiveringar. För det ska man tydligen räkna med att många gör.

Jag har varit rätt förskonad från negativa kommentarer under mitt snart ett år långa bloggande, speceillet om man jämför med t.ex svenska spels oddsättares blogg. Det är rätt ofta som man ser överdrivna påhopp och annat från spelare på andra spelare eller sk experter. Mindre begåvade spelare vräker i frustation ur sig både det ena och andra, pekfingret hit och dit och besserwisserandan är enorm. Detta har jag varit helt förskonad ifrån, mina kritiker har iaf hållt en bra nivå, även Lasse. Men nu ska det alltså komma att bli mer iom att jag tar fajten.

Bloggandet är stort. Spel och pokerbloggar poppade upp för ett par år sedan med Johan Kretz som bloggfader.
Till min glädje så har det under det senaste halvåret startats flera bloggar kring ämnet att trada på Betfairs oddsbörs. Det är en intressant förändring som sker. För inte allt för länge sedan så var inkomst och skilsmässor något som man inte gärna talade högt om. Idag så berättar folk helt öppet om saker som den äldre generationen aldrig ens skulle berättat för sina näsmaste.

Vissa gör det för att vill betyda mer än de gör, andra för att få dela ett intresse. Blogga är ett även ett utmärkt sätt att marknadsföra sig själv, något som teensen bevisat med sina modebloggar.
 
Intresset och acceptansen för en oddsbörs som nöje och sysselsättning kommer definitvit att öka ju fler som väljer att blogga om ämnet. Pokerkillarna lyckades trots att deras förbund gjorde allt för att sabba med att förklara för folk att man kan ha poker som yrke. Idag så är det kanske inte helt accepterat men folk i allmänhet vet att vissa livnär sig på poker utan att för den delen vara kriminell eller lösdrivare vilket är en framgång. Många pokerproffs lyfts även fram som förebilder i media.

Risken finns för de tappra "oddsbörsenkillarna" (och tjejerna) är att vår motsvarighet till förbundet, Betfair, forsätter att häva ur sig Black-Jack och casinoreklam och då hamnar vi hästhandlarfacket för alltid.

Jag länkar några tradingbloggar här eftersom det inte finns någon annan som gör det. Engelsmännen ligger som vanligt före oss och over there så finns det tom en portal med sports betting blogs, som de kallar det. 
Har jag missat någon så fyll i så lägger jag till.

Svenska bloggar(förutom min som är störst bäst och vackrast):

Mr Mekong
Betfairswingtrader
Backtolay
MissBetfair
BetfairTrader

Engelsk samlingsplats för sportstrade bloggar:
Sport Betting BlogsTjoho, såg precis att någon(Peter?) matchat min 1.4 lay på 5k på BWO i helgens melodifestival. Ladbrokes ger 1.4 För den som vill boka BWO så lägger jag nu upp ett tillbakaspel på 1.49. Det ger er 3 gånger på att de inte ska gå vidare. Kör på och stäng min fina trade nu.

Nite!

Kommentarer
Postat av: Peter Dahlenmark

Nej du, knappast jag men däremot var det jag som sänkte Lads från deras generösa 1,70 som de hade tidigare idag!

2008-02-22 @ 04:57:59
Postat av: moona

HAHA; måste köpa Aftonbladet nurå, du vet väl att jag följer dina råd slaviskt!!!!/svärmora.

2008-02-22 @ 07:39:19
Postat av: Anrik

Jag citerar Martin Dahlins "mamma": Så är det bestämt!

looooooooooooooooooooooooool

Den kvinnan vad skön !!!

2008-02-22 @ 10:37:22
URL: http://travochpoker.blogspot.com/
Postat av: ZuperZ

"Lågutbildade och mindre begåvade spelare vräker i frustation ur sig både det ena och andra, pekfingret hit och dit och besserwisserandan är enorm."

Du måste fanimej skämta, ha-ha... mycket kan man säga om det du skriver, men att du av alla människor ska kritisera människor för deras brist på utbildning är väl ändå lite magstarkt?! Din språkbehandling, meningsuppbyggnad och din totala brist på pedagogisk förmåga (i dina försök att förklara "avancerad" matematik...) är rent löjeväckande och vittnar knappast om några högre studieskulder. Ja, ja, men lycka till i Spelbolagsfajten!

2008-02-22 @ 16:08:22
Postat av: Back to Lay

Hoppas det går bra hos Aftonbladet och att du får skälig ersättning. Lär suga en del tid. Från när kan man börja följa bolagsfajten?

2008-02-22 @ 18:10:56
URL: http://backtolay.blogspot.com/
Postat av: Jonte

Mycket nyfiken på vad det här handlar om :)

C: -Ska du bli förnedrad av Ilcapitano igen? *asgarv*

2008-02-23 @ 06:30:51
URL: http://telefonkiosk.webblogg.se/
Postat av: Betfair Klas

Haha, var jag så påflugen. Ikväll ska jag heja fram Ainbusk :) Du kommer att dominera. Två pokerspelare kommer du att klå ;).

2008-02-23 @ 12:41:40
Postat av: ZuperZ

Det heter besserwasser inte besserwisser.

2008-02-23 @ 15:59:10
Postat av: Peter Dahlenmark

Söderling tillbaka? Det var en fullkomlig slakt och Giles Simon kommer behöva terapi för att komma över 2-6 1-6 på 58 minuter.

2008-02-23 @ 20:41:06
Postat av: Johannes

ZuperZ. Jag vet inte om du är seriös eller om du vill exemplifiera det jag syftade på. Jag har iaf tagit bort "lågutbildade" som jag inte borde skrivt. Jag tror att du förstår min poäng, att jagongen är rätt hård ibland på nätet, och ofta omotiverande hård eftersom folk gömmer sig bakom sina nick om ens det.
Backtolay: Bolagsfajten följer du på aftonbladet/spel, har börjat förra veckan.
Jonte: Han åt upp mig till nattamat rätt ofta på h2h fixed limit en gång i tiden
Klas: Oja!
ZuperZ igen: Ok.

2008-02-26 @ 08:50:19
Postat av: Jonte

haha, bra table selection ;)

2008-02-29 @ 23:00:39
Postat av: Joh

Jonte: Av honom ja:)

2008-03-01 @ 06:02:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0