Nalle tjuv?

Ja, man kan ju börja undra.

Den som tyckte att förra tisdagen var otrolig måste fått en de ja vu upplevelse idag.

Dagen börjar med att Melzer(1.19), Youzhny(1.20) och Schuettler(1.13) vinner första set för att sedan klappa ihop totalt och förlora. Att Simon samtidigt tappar första set mot 450:e rankade Ghareeb Mohammed känns bara normalt numera.

Sedan börjar det hända. Igen.

Först är tysken Gremelmayr som spelar mot Spadea i första omången i Delray Beach.
Gremelmayr leder comfortabelt med 6-2 *3-0 och handlas till 1.01 när något plöstligt slår slit i huvet på honom. Han skadar sig inte synbart utan tappar momentum och spelet totalt efter att ha dominerat fullständigt.

Dryga miljonen handlades på 1.01 och 1.02 och dagens första 100 oddsare att vinna var ett faktum.

Strax efterså då är det dags igen. Patricia Mayr leder stor mot Maret Ani i Acapulco och handlas till 1.01.
Även hon tappar spelet och förlorar. Inte lika mycket omsatt men änså stora summor på låga odds för att vara en skitmatch.


Sedan blir det lite lugnt. Gasquet chockar i vanlig ordning från 1.05 mot Safin, men efter att dansat upp på 1.70 så vinner han till slut. Moya handlas flitigt till 1.02 men chockar och handlas upp till 2.70 innan även han får ordning på spelet och vinner.

Sedan är det dags igen.

Nalbandian
är ju en underlig man. Det är allmänt kännt att han försvinner från touren, ibland ett par veckor men ofta ett par månader. Han är en player och gör som han vill. Ikväll spelade han mot den relativt okända 116:e rankade Österrikaren Daniel Koellerer. Daniel är 25 år och har spelat 14 matcher i hela sitt liv på ATP-touren. Han kvalade in till den skitturnering och var nog glad att bara få vara med. Han är grusspecialist men inte så bra, den senaste gången som han vann över en spelare på topp 100 rankningen var september 2007 i en challenger i Polen. Då vann han över Berlocq i första omgången. Förra veckan så försökte han kvala in till turneringen i Buenos Aires, men lyckades inte eftersom
144:e rankade Cuevas blev för svår.

Men idag så väntade alltså världstolvan Nalbandian. Nallen tog ledningen med 6-1 *3-1 efter 40 minuter, precis som väntat. Sedan så slutade han spela. Alltsä, han lämnade inte planen eller så, utan han började förlora. Och förlora.

Så snart några hade spelat några miljoner på honom så började han förlora. 1.01 igen. 1.5 mille på 1.02.
Nalbandian tappade sina 6-1 *3-1 mot Koellerer till 6-1 3-6 4-6.
Utöver dessa 1.01 så förlorade några 1.01 till av bara farten på div undermarknader.

Jaja tänker ni kanske. Han kanske blev skadad eller inte var motiverad.
SVAR NEJ.

Om man är skadad som toppspelare så spelar man inte klart en match i en liten turnering.
Om man vill tanka, dvs medvetet förlora matchen, så gör man sig inte besväret att ta ledningen med 6-1 3-1 först.

Jag tro att Nalbandian är i händera på Maffian. Eller så är han en del av maffian.

Om man vill tjäna riktigt mycket pengar på att göra upp matcher så är det ultimata att ha en riktigt bra spelare delaktig i kuppen. Vem som helst kan lägga sig i en match, men det märker marknaden och spelbolagen väldigt snabbt numera.
Men en riktigt bra spelare - som Nalbandian - han kan göra upp hela matchen helt själv.  Han är så pass överlägsen Koellerer att han kan bestäma sig för att ta ledningen med 6-1 *3-1 och sedan börja förlora.

Anledningen till att han gör det är att när han har den ledningen mot detta motstånd så har han ca 99% vinstchans. Endast en skada eller yttre omständigheter kan få honom att förlora matchen. Många ser detta som gratis pengar och spelar då på odds som 1.01 och 1.02. Det är på de låga oddsen som det går att få in de riktigt stora summorna. Ingen spelar en miljon till oddset 1.70 live. Men till säkra odds som 1.02 så kan folk spela hur mycket som helst.  Så är det och det vet maffian.

Det mest ultimata rent teoretiskt om man vill tjäna pengar på att göra upp tennismatcher är att ha en rikgit bra spelare som Nalbandian eller Davydenko som kan ta ledningen fram till 99% vinstchans för att sedan förlora. Davydenko har slutat med att fixa matcher, det blev lite för många ögon på honom. Men Nalbandian har aldrig anklagats för spelfusk. Visst har han misstänkts för doping men inte spel. Och doping är det btw ingen som bryr sig om inom tennisen ändå.

Så här ser tre av Nalbandians senaste sex matcher i år ut:

Nalbandian(11) - Lu(61)
Nallen har ledningen med 2-1 i set och 2-0 samt 2 breakbollar till dubbelbreak och 3-0. Han hadlas till 1.02 och förlorar.
Tiotals miljoner omsatta på mycket låga odds.

Nalbandian(10)-Monaco(67)
Nallen tar enkelt första set med 6-2 och hämtar sedan upp underläge 0-3 i andra set till *5-4. Han ska serva för matchen och får 30-0. Men där tar det stopp. Han handlas till 1.01 och även här - tiotalet miljoner matchade till låga odds.
Nallen gör flera dubbelfel och blir breakad från 30-0 rakt av, och i nästa servegame blir han breakad blankt.
I 3:e set så går han ett break upp igen men förlorar till slut i tiebreak efter att mer eller mindre skänkt bort 4-5 bollar.

Nalbandian(12)- Koellerer(116)
Nallen tar ledningen med 6-1 *3-1 innan har börjar förlora, bla så bli han bread från 40-0 och missar även ett 40-0 läge i Koellerers serve i slutet av matchen. 2 miljoner matchat på 1.01-1.03.


Det råder ingen tvivel om vad som händer. Han ska förlora en gång av hundra. Inte 3 gånger av 6.
Jag betackar mig för kommentarer som försvarar denna tjuv och bedragare.
Mitt råd är - undvik att spela på Nalbandian om han leder stort.


Dagen i övrigt då?
Arbetstid 14-04. (Imorgon är det Cissis tur)
Tja, -10 på Man U, -6 på sprintfinalerna och en del plus på tennien. Som vanligt alltså.
Men fortfarande har jag inte lyckats boka en enda 1.01 som förlorat i år. Jag väntar fortfarande.

Erik skrev:
Kan inte du ha en sån där trevlig frågestund som din tjej och bröder Schulman brukar köra? (:

Ok. Klart jag ska haka på trenden.
Skriv alla era frågor - dumma som elaka - i kommentatorsfältet nedan så ska jag svara på allihopa.
Har ni några frågor kring Betfair - det kan vara vad som helst alltså, typ vad de äter till lunch på kontoret, hur man får jobb där eller hur deras miljöarbete ser ut i norden - skriv de också så ska jag ordna fram svar på alla frågor.

Den bästa frågan belönas med en 50 miljarders sedel från Zimbabwe.
Jag har nämligen några.

Många i Sverige undrar nog hur det går för Pim-Pim och hans comeback. Det går sådär. Idag spelade han första omgången i en challanger i Frankrike. Pim-Pim mötte 587:e rankade 20åringen Paire. Det fina var att Pim-Pim vände underläge 4-6 *1-3 till vinst med 4-6 7-6 7-6. Alltid något. Nu väntar andraseedade Beck i nästa omgång.


Sist men inte minst så ser jag att förra veckan vinnare av Dubai - Venus Williams - precis har tappat sin ledning med 4-1 i första set mot någon som heter Llagostera Viver Nuria, rankad 123:a i välrden. *4-1(dubbelbreak) har blivit 4-4* 15-40 och en panikslagen marknad har handlat upp Williams från 1.04 till 1.30+!

Må vara att de spelar på grus och att omställningen kan vara svår men INTE EN TILL FFS

Kommentarer
Postat av: Erik

Eftersom ingen annan har ställt några frågar så ställer jag några!



Hur många ticks brukar du nöja dig med i en trade? När går du ur en trade med förlust? Efter break ,x-40, set?



Hur långa positioner brukar du ta?



En vanlig månad, hur många % ökar din startkassan?



Största vinst/förlust?

2009-02-25 @ 13:31:14
Postat av: teo813

Innan han gick ner till 1.01-1.02 det hade omsatts ca 3 miljoner sek.

När han var ner på 1.01-1.02 så handlades just på de låga odds 2 miljoner sek. Detta är också lite konstigt(totalt matchades drygt 5.5 miljoner).



Det är inte många som skulle vilja boka en sp 1.10 favorit som leder 6-1 3-1 på odds 1.02.

1.02 känns ganska stort till och med.

2009-02-25 @ 15:43:41
Postat av: Oskar

Hur stora swings är normalt att ha en månad? Skiljer det flera 100% upp och ner?



Har du ett fast pengamål per månad och slutar trada när målet är uppsatt eller väljer du ett visst antal matcher/marknader att trada per månad?

2009-02-25 @ 16:35:26
Postat av: Fredrik

Frågor:



Vad har du för utbildning i grunden?



Vad har du jobbat med tidigare?



Varför gick det inte bra när du höll på med vanlig sportsbetting? du har ju koll på värde och borde väl ha lyckats där med!?



Händer det ibland att du sitter och följer en hel match utan att hitta ett enda värde att investera i?



Händer det ibland att du väntar och väntar och sedan slänger in lite pengar och hoppas på en swing även om du tycker att det inte fanns värde?



Varför tradar du andra sporter när du vet av erfarenhet hur det går?



Får du mycket negativa kommentarer av folk när du berättar vad du livnär dig på?

2009-02-25 @ 22:24:17
Postat av: EP

Vem är din favoritspelare att trada på och hur gammal är du? / EP

2009-02-26 @ 01:00:03
Postat av: Mikael

Man hör ju ständigt om alla 1.01 som förlorar och det är väl uppenbart att en favorit som har 1-0 i set och ett break upp i andra inte har 98-99% på matchvinst. Jag funderar på varför inte marknaderna verkar inse detta och börjar ge något högre odds i dessa situationer. Man tycker ju att 1.01-torskarna borde tröttna på att förlora pengar. Några teorier?

2009-02-26 @ 12:32:05
Postat av: Mekongs Blogg

Jag är övertygad om att antalet fuskmatcher kommer att öka dramatiskt i och med det allvarliga ekonomiska läget. Många spelare ligger säkert pyrt till ekonomiskt och blir ett lättare byte för spelmaffian. Man får helt enkelt försöka anpassa sig till sakernas tillstånd vilket inte är så svårt!

2009-02-26 @ 12:56:43
URL: http://mrmekong.blogspot.com/
Postat av: M.F

Du är lite lik Andeev, har du tänkt på det?





/M.F

2009-02-26 @ 14:37:18
Postat av: David

Jag levde under några på sportsbetting. Det var en rolig tid men när jag skulle ut och söka jobb efter det så blev det tydligt att den karriären inte var någon merit... Om tradingen på Betfair går åt skogen hur skulle du då förklara denna tid för en framtida arbetsgivare? Vad tror du att du skulle söka för jobb då?



Mvh

David

2009-02-26 @ 17:13:17
Postat av: -

Hur tradar du galopp?

2009-02-26 @ 18:06:54
Postat av: E

Hur ser din insatsplan ut?

Händer det ofta att du höjer insats efter förlust?

2009-02-26 @ 23:18:07
Postat av: Fan

Kan jag få din autograf?

2009-02-27 @ 08:36:39
Postat av: Per

Vad är bäst / sämst med ditt jobb?

2009-02-27 @ 09:31:21
Postat av: Anonym

Lever du på socialbidrag också ?



Hade ju varit perfekt o sitta o trada hela dagarna med alla räkningar betala av soc :)

2009-02-27 @ 15:52:52
Postat av: Robert

Hur bra är egentligen Carlos Moya?

2009-02-28 @ 01:01:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0