Nya tider

Allt förändras och så även oddsbörsen.

När tennismatcher handlas live så förekommer det som bekant något som vi kallar courtsiders, eller market markers.
De har alltid folk på plats för att på så sätt få information så snabbt som möjligt. Courtsiders närvaro och beteende på en marknad avgör väldigt mycket hur jag förhåller mig till marknaden.

Det positiva med courtsiders är att de ser till att det ofta finns både köp och säljtryck på marknaden i varje given situation. En annan positiv sak är, eller har varit kanske jag ska skriva, att de är det snabbaste sättet att få fram resultatet från den senaste bollen på.

Men courtsiderna förändras och utvecklas. Courtsiderns största problem är traders och spelare som över tiden tjänar pengar på livetennis. De som plockar pengar både från dom och från marknaden. Och nu har de tydligen förstått att vi använder de som livescore och sedan frontjumpar vi dom när vi behöver justera vår position. Och det gillar de inte.

Just när det gäller livescore från courtsidern så går det till så här:
Ex: Spelare A har 3030 i egen serve. Courtsidern har ställt ut oddsen boka 1.40 och spela 1.42.
Om spelare A förlorar bollen så ska oddset upp till 1.50 och om han vinner bollen ska oddset ner till 1.36.
Det som händer då är att om A vinner bollen så tar courtsidern bort bokningen på 1.40, men låter 1.42 spela ligga.
Exakt fem sekunder senare så kommer nya odds, i detta fall då spela 1.36 och boka 1.32 t.ex.
Om Spelare A förlorar bollen så tar courtsidern istället bort 1.42 spelet och låter 1.40 bokningen ligga, och 5 sekunder senare så kommer en bokning på 1.50 upp på marknaden.

Så har det varit(och är fortfarande på de flesta marknader), och just det att courtsidern tar bort ena oddset använder vi traders som en första indikation på att bollen är vunnen av ena spelaren. Det gör att jag kan ligga ute med odds under pågående bollar, även om jag inte har direktuppdatering till matchen. När courtsidern tar bort sin bokning så gör även jag det, och jag har alltid 5 sekunder på mig så det finns ingen risk att jag inte hinner.

Men en av de courtsiders som finns har sedan några veckor bytt strategi.

De tar inte längre bort oddsen, trots att de vet vem som har vunnit en boll. Istället så väntar de 4.5 sekunder med att ta bort det odds som nu har blivit inaktuellt. Och precis efter att de tagit bort det gamla oddset så kommer det nya oddsen fram. Det gör att om man ligger ute med odds ett tic över courtsidern och tänker ta bort det samtidigt som de tar bort sin bokning så kommer man inte hinna ta bort den, utan courtsidern kommer att hinna ta ens odds, som då kommer vara för högt eftersom det motsvarar oddset som var vid föregående boll.

Denna nya strategi innebär att courtsidern inte längre bjuder på samma gratisinformation. Den stänger dörren för många traders att justera sin position och erbjuda odds under pågående bollar. Det är även enkelt att bli överkörd av courtsidern innan man förstått de nya förutsättningarna.

Detta innebär att courtsidern ligger och erbjuder för bra odds i 4.5 sekunder konstant. Trots att de vet att en spelare t.ex räddat en brakboll så tar de inte bort oddsen som motsvarar breakboll föränn efter 4.5 sekunder. Eftersom det tar 5 sekunder för en order att nå marknaden så kommer ingen någonsin hinna ta deras för höga odds heller. De som kan hända och händer är förstås att spelare som skickar spel precis innan en boll är färdigspelad ibland kommer att få för bra odds av courtsidern. Men inga storspelare spelar på de sättet så risken är mycket liten. Dessutom så lär det jämna ut sig efter courtsidern även kommer få "gamla" odds på andra sidan matchade.

Denna courtsider som jag skriver om, kör just nu semifinalen i Dubai mellan Djokovic och Simon.
Och han är svensk dessutom. Det ser man bla på beloppet som han skickar - 64000:- SEK EXAKT som front bet efter varje boll. Och eftersom gänget är svenskt så lär de läsa detta. En liten kommentar från gänget kanske?

Ett smart drag av gänget bakom denna courtsider.  Nu gäller det bara att fundera ut hur man på bästa sätt förhåller sig till deras nya strategi.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Alla odds som skickas snabbast är styrda av en bot!

Det ser man på t ex Zakopalova - Benesova. I t ex andra set, Benesova break upp + serve ( de servade väldigt dåligt) de blir ungefär 4-5 servegenombrott i rad, men botten tar inte hänsyn till det och ville alltid spela på 1.85 benesova break upp / rebreak zakopalova 1.70ish hela tiden.

2009-02-27 @ 14:15:45
Postat av: Anonym

Tror courtsiderna kan ha och göra med Bet365, kan vara anställda av dessa eller något. Är nästan 100% säker på dettaDe kör ju matcher som inte går på tv-kanaler.

Och Bet365 tar ganska stor hänsyn till Betfair oddsen så de har säkert uppe Betfair vid sidan av när de sätter sina odds.

2009-02-27 @ 14:19:00
Postat av: Anonym

FERRER 4-1

2009-02-27 @ 16:32:04
Postat av: teo813

Du kan skicka din order direkt efter courtsiderns order och låta den ligga 2-3 sekunder (istället för att vänta courtsiderns reaktion), sedan ta bort den.

Chansen att få din lay matchat blir dock mindre eftersom du deltar i marknaden en mindre tid.2009-02-27 @ 18:07:50
Postat av: Anonym

post två: bet365 har ofta samma odds som betfair numera, de följer minsta rörelse på betfair, kanske handlar de på betfair med, för det krävs ett rätt stort bolag för att kunna ta de riskerna som CS gör.

2009-02-28 @ 04:05:26
Postat av: Mekongs Blogg

En intressant fråga är om courtsiders är misslyckade traders. Egentligen borde inte trader och courtsider vara oförenliga enititeter och är det givetvis inte heller.

Siffran 64 000 är intressant eftersom 64 är en dignitet av den binära basen 2. Kan tyda på att de har något riskabelt spelsystem i botten med basen 2 eller att spelkonsortiet har ett medlemsantal jämnt delbart med 64. Ska vi satsa 4000 per man i varje boll, gubbar?

2009-02-28 @ 16:05:24
URL: http://mrmekong.blogspot.com/
Postat av: Mekongs Blogg

Jag igen! Jag har själv experimenterat med courtsiders i vissa matcher. Mitt mål med sådan verksamhet är egntligen inte att få reda på exakt hur nästa boll gick utan att försöka ta denna aktivitet till ett högre plan. Det som är intressantare är en bra analys av själva matchens karaktär.

1. Är matchen så jämn eller ojämn som scoreboarden förmedlar?

2. Är ett break slumpartat eller sker en vänding i matchen?

3. Hur servar spelarna?

4. Finns det tendenser till skador eller andra typer av störande defekter?

5. Verkar spelarna engagerade i matchen?

6. Är det en tillfällig svacka eller är en vändning på gång?

Osv osv! Han ska alltså förmedla en bild av matchen till tradern så att denne kan agera som om han såg matchen live.

Courtsidern ska alltså förmedla lika bra analys av matchförloppet som en duktig trader har när han handlar live på en match som direktsänds. Det krävs alltså mycket mer än att bara rabbla bollar från banan om coursiderns yrke ska bli intressant. Jag har så här långt misslyckats med att hitta en sån man.

2009-02-28 @ 16:25:25
URL: http://mrmekong.blogspot.com/
Postat av: Pär

De skickar 6400 / 12800 / 25600 / 32000 / 64000

Även på cricket

2009-03-01 @ 12:46:24
Postat av: teo813

på fotball också, det måste vara de från bettingpromotion

2009-03-01 @ 20:14:50
Postat av: Talle

någon som vill anlita en resande courtsider?

2009-03-02 @ 22:01:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0