förrätt

Matchen mellan Lapentti och Traver pågår just nu, men Betfair har redan rättat matchen och betalat ut den...

Inte roligt alls för mig om Traver vinner...Edit 22.18

Lapentti missade 3 matchbollar vid 5*-3 40-0 och även att serva hem vid *5-4 30.-15

Nu har Betfair re-opend marknaden, men nu står han ju i 2 gånger..

Usch.

Tapas

Ikväll finns det barnvakt. Klassisk parmiddag med fam Börje, fam Henrik väntar. Tapas och god dryck vilket gör mig på lite bättre humör. Och inte nog med det! Igår fick jag lite kred från en tidigare okänd man för mig. Kul tänkte jag, han var trevlig. När jag sedan googlade upp honom så finner jag att han är:  Internationell mästare i schack.

Feedbacken blev plötsligt mycket mer värd. Och mitt självförtroende är nu tillbaka på normala nivårer igen.

Davydenko - Andreev avslutades precis. Som vanligt när Davy väljer att fullfölja en match så blir det en bra match att trada. Även om jag inte på något sätt lyckades uttnyttja topparna så var jag ändå nöjd. Lite synd bara att Andreev tappade *5-6 40-0 i avgörande set. Ett tiebreak hade inte varit helt fel. 6-3 4-6 7-5 blev anskungens seger siffror.
Skadan från förra veckan? Haha. Jojo. Finns det någn som fortfarande tror att han verkligen var skadad..?

Federer - Nalbandian är nästa match ut. Om man bortser från Federers matcher mot Nadal så är det första gången på fem år så är inte inte Federer favorit från start. Anledningen till det är inte bara Federers halvtaskiga start på året och Nalbandians fina form, utan även inbördes möten. 8-8 står det mellan herrarna men Nalbandian är den som vunnit de senaste matcherna.

Jag avaktar. Båda spelarna har visat sig kunna spela bäst i världen ena dagen för att en annan dag vara en medelmåtta. Först under 1.5 blir nog en bokning what so ever..

I övrigt så är det sol och 16 grader här på framsidan.

Jordens undergång?

Roger Federer(1) - Ruben R Hidalgo(137)

6-1 2-5 (pågår)
image209
Var är världen på väg?


Davydenko tillbaka

Redan om 30 minuter är Davydenko tillbaka efter att så snöpligt "tvingats" avbryta finalen mot Federer i söndags.
Davydenko är favorit (1.41) mot Bolelli. Det blir en solklar bokning på Davy från start.

Under april så har jag åkt på flera rätt stora förluster (8st) då spelare har blivit skadade och avbrutit matcher.
Jag kanske borde byta strategi? Bara sitta och vänta på en skada. Och då kliva in. Stort.
Nja.

Följande spelare spelar med småskador idag:
Davydenko (1.42)
Tipsarevic (1.49)
Gasquet (1.45)

Hormoner styr Betfairs marknader


Haha. GP hade en intressant TT artikel häromdagen. Läs den!

Enligt en undersökning vid Cambridgeuniversitetet så påverkar värderna av testosteron och kortisol i kroppen resultatet för börsmäklare.

Testosteron ökar tävlingssuget och benägenheten att ta risker

Kroppen utsöndrar  i stressande lägen kortisol. Hormonet minskar en persons riskbenägenhet samtidigt som det kan ge en allmän oroskänsla och förstärka minnen av otrevliga händelser, enligt forskarna.
En överproduktion av kortisol kan leda börsmäklare in i tillstånd av inlärd hjälplöshet och försvagad handlingskraft.

Tjoho. Jag fick direkt korisol-smak i hela munnen och googlade genast upp kortisol. Testosteron har jag så det räcker och blir äver. Fienden här är helt klart kortisolet.

wikipedia läser jag:
Ett överskott av kortisol ger sjukdomen Cushings syndrom

Symtom på Cushings syndrom:
Bålfetma, månansikte och "buffalo hump", dvs en fettknöl på nackens nedre del. Huden blir skör och svårläkt och tillväxten hos växande individer hämmas. Skört skelett och högt blodtryck är vanligt. Depression förekommer. På grund av de ständigt höga glukosnivåerna i blodet utsöndras insulin oftare och i högre halt. Det leder i sin tur till insulinresistens och typ 2 Diabetes.

För att förbättra mina traderesultat och även värna lite om kroppen så googlar jag vidare på "motverka kortisol".

Hittar följande tips:

Fiskfetterna EPA och DHA kan dämpa frisättningen av kortisol.

En fosfolipid (typ av fett) som finns i äggulor kan motverka kortisolets skadeverkningar.
Div droger.

Finns det något mer än fisk och ägg som jag kan äta så tipsa mig gärna. Tips som träning, bättre kost och mindre stress undanbedes vänling men bestämt.
 


Monte Carlo

Så var det dags för Masters i Monte Carlo. Hela världseliten är självklart på plats och Nadal är storfavorit. Tomas Johansson kom aldrig till start i kvalet och Björkman var inte ens nära att kvala in. Robin Söderling är därmed ensam svensk i singelturneringen.
 
Robin avancerade igår till andra omgången efter seger mot Stepanek.
Söderling tog snabbt greppet om matchen, men vid ställningen 6-4 *5-3, när han skulle serva hem matchen så kom nervositeten fram - igen. Han blev breakad, och de 600k som matchats på 1.01 var i ångetstfyllda.

Vid 5-4* fick Söderling två matchbollar, men missade. Han fick även 6-4 i tiebreak, men missade även de två matchbollarna. Söderlings sedvanliga chock fick marknaden att bara ett par bollar in i tredje set göra Stepanek till favorit. Men det skulle de inte ha gjort. Robin tog enkelt hem det tredje setet.

Om Söderling besegrar Robredo imorgon så väntar sedan förmodligen Nalbandian.


I söndags spelade Federer final i Portugal mot Davydenko. Davydenko förlorade ett jämt första set, tog sedan ledningen genom att direkt breaka Federers serve och sedan hålla sig egen. Men då, vid ställningen 6-7 *2-1 hände något och Davydenko gick snabbt fram och tackade för matchen. Han hade enligt uppgift ont i handleden och tyckte att det var bäst att avbryta matchen.

Jag vet inte vad jag ska säga. Davydenkos ansikte lyste, han verkade inte ett dugg bekymrad eller ledsen över att ha fått avbryta en final som han hade bra chans att vinna. Han smärta i handleden må ha varit äkta, men den hindrade inte honom att lyfta andraprispokalen med just den hand han precis brutit matchen för att han hade smärta i.

Well well. Jag är säker på att Davydenko är tillbaka redan idag. Han har tidigare visat att hans skador läker enormt snabbt. Som i somras efter att han lägt sig mot Vassello. Då spelade han fin fin tennis bara dagarna efter..

Monte Carlo Master visas på Viasat sport 1 varje dag hela veckan mellan kl 10 - 18.
Betfair och bet365 visar även livestream, Betfair live video visar alla singelmatcher från både Court Central och Court den Prince. ViasatSports fördröjning är 7-8 sekunder, men deras sändning låg ändå före både Betfair och bet365 igår.


Ännu en solklar läggmatch

Jag blev precis väckt. Mitt i natten, 04.02. Där låg jag och försökte komma över Boltons svindyra kvittering i 93:e miniuten.
Cissi sa; Kom, kom, skynda dig ska du få se!

Och vad får jag se. Jo, Oscar Hernandez håller på att göra upp ännu en match, denna gång mot Brzezicki.
Brzezicki leder matchen stort men marknaden agerar som om han ligger under stort.  Från första bollen. Startodds 2.1 gick inte under 1.98 trots att han vann första set med 6-3 och även ledningen med 2-0 i andra set!

Jag funderar på att slå på screan-recorden och spela in marknaden i realtid  mot scoreboarden.
Men jag orkar inte. Varför skaffa bevis till något som alla redan vet?
Jag säger bara så här: Om matchen godkänns så är det "medhjälp" till brott från spelbörsens sida. Jag tänkte jag skulle skriva det redan nu när Hernandez fortfarande ligger under i matchen, så det inte blir en aftertiming.

Back to bed, när jag vaknar så har Hernandez vunnit - 100% säkert. Han skulle ha handlats till runt 8 gånger men stora pengar nöjde sig med 1.90. Davydenko ligger i lä.

Underbar comeback!

Efter min lilla paus så var det dags igen för lite lugn trading. Dryga basbeloppet på hann jag bränna iväg på 4 timmar vilket var lite under förväntan.

Tråkigt för bloggen, men thats it. Det blir övriga aktiviteter för mig resten av veckan. Det finns så mycket annat att göra istället för att bli förnedrad boll efter boll. Titta på vårblommor t.ex.

Trevlig vecka kära läsare, vi hörs när det nalkas Monte Carlo.

Våren är här

Kommande vecka så drar grussäsongen igång. Jag har inte bloggat något de senste tio dagarna och det beror på att jag inte heller har tradat något. Kände mig trött och oinspirerad efter Miami. Min lilla paus har nog gjort mig gott, känner mig laddad infö nästa veckas matcher. Estoril och Valencia är trevliga tidiga vårtecken.

Davis Cup i helgen. Jag såg några game av dubbelmatchen igår. Fick ont i magen av den pinsamma insatsen och gick ut..


Berdshit

Berdshit förlorade precis mot Nadal. En mer rättvis seger än Nadals får man leta efter. Han var bättre på allt.
Cissi tradade matchen, jag kom in vid 5-5 i första set. Och tog över. Tyvärr. Eller ja.
'
Jag hittade en fin bokning på Nadal på 1.30  när Berdshit servade vid *5-6 15-40. Och en fin bokning på 1.32 vid Berdshit *1-3 i tiebreak. Den gav mig ett verkligt odds på ca 7 gånger och den var jag mycket nöjd med. speciellt vid 6-6 i tiebreak.

Men Berdshit väljer dubbelfel och jag sätts på prövning efter ännu en motgång och ännu ett förlorat tiebreak.
Den prövningen bestod av att spela tillbaka på 1.22 på Nadal, men den klarade jag inte. Ett klart spår av att vara helt ur form.

Att han sedan blev breakad 15-0, 15-15, 15-30 15-40 break gjorde inte det hela lättare.
När en spelare blir brekad från 15-0 så är det ofta näst intill omöjligt att byta sida. 0-15 är enklare, 0-30 eller 15-30 med.

Nästa prövning, att spela på tokhöga 1.08 gick inte heller. Sällan har någon spelat så mycket sämre än motståndaren än vad Berdshit gjorde. Men det hjälpte inte. Paralyserad och full av självömkan satt jag och sura istället över mitt förlorade tiebreak.

Grundbokningarna var iaf bra, mycket bra allihopa. Jag kan inte ångra de och jag kan inte heller ångra att jag började peta i ett tiebreak, det var värde.
Tyvärr så löpte jag inte linan ut och röda/greenade ut efter tiebreaket oavsett utgång. Det blev mitt fall denna gång.

Känner mig lustigt nog lite som en dead man walking när jag tradar just nu, bokar jag så vinner den bokade spelaren 12 bollar i rad och vice versa. Varje gång. Hela tiden. Helt tiden. Til loch med i mina mardrömar.
Och med den vinklade och deprimerande inställningen så blir det automatisk ledighet i 2 dar.

3000 matcher kvar i år. -15 k i varje så...

1000apor.se är imo en liten besvikelse. Visst finns det ett och annat roligt men huva. Jag hade väntat mig mer.

Trevlig helg på er!

Årets match?

En av årets bästa matcher i år på damtouren pågår just nu på eurosport. Kuznetsova möter S. Williams i den första semifinalen i Miami.
image208
Kuznetsova (3.25) vann första set och handlades ner till 1.40. En klar överreaktion av marknaden bara för att Williams tog in lite ryggmassage.

Efter att Kuznetsova tagit ledningen med 4-1 i första set få höll båda spelarna serven i totalt 15 game i rad. Vi tradade för break i de flesta av dom..

Eftersom självförtroende är i botten efter tre mardrömsdagar så bestämde vi oss att helt enkelt stänga ner Betfair för resten av matchen för att inte minska det gröna ännu mer. Just då kändes det som att det enda viktiga är att få en vändpunkt och en fin plusmatch.

Tyvärr så händer det. Efter att vi lamnade matchen så blir det fem raka break och marknaden överreagerar stort på flera av dom. Så kan det va. Viktigt men en plusmatch iaf.

 Just nu står det 1-1 3-2* till Williams som handlas till låga 1.45. 2h 20 har de redan spelat och det ksulle inte förvåna mig om matchen blir uppåt tre timmar lång. Båda har handlats till 5 gånger pengarna redan..

  

Pröva Betfair!

image207

Hittade den här fina annonsen i senaste nummret av TennisMagasinet.

Lägg märke till att det står "betta" på livestennis och inte "spela". Grymt viktigt även om ingen förstår det.
Om ett par år står det handla och om tio år investera:)

Vilket aprilskämt

Funderade på att lägga ut ett aprilskämt. Typ att Radek Stepanek bytt flickvän på touren igen eller nåt. Men det räcker mog med att visa 1:a aprils P&L so far.  Kul start på april.

image206

Fast dan är inte över en.


Funka

Nu fungerar det att blogga igen. Blogg.se som min blogg ligger på har legat nere i två dygn pga uppdateringar.

Youzhny vände en sannslös match igår mot almagro till vinst. Y tappade 4-0 i första set till 4-4, vann sedan setet ändå, för att sedan tappa ett break upp två gånger i andra set till förlust. När Almagro skulle serva hem matchen så fick Y breakboll till 5-5 men missade.  Så här reagerade han på det. Jag hade en liknande reaktion här hemma.

RSS 2.0