Davydenko den fula ankungen

Många vinnare, men några som är felvärderade.

Calleri - Del Potro.

Här är värderingen av marknaden fel.
Callei var i semifinalförra veckan i Barca, förlorade där mot en skadad Canas och servade under all kritik. Han imponerade genom att slå ut robredo men de övriga tre matcherna var mot motstånd rankat utanför top98. Calleri hade i sin första match i Estori stora probelm med sin serve, endast 34% 1:a servar in. Han har även spelat 6 matcher på 9 dagar vilket är mer än vad han brukar. Jag räknar med en reaktion från Calleri imorgon. 

Del Potro har inte spelat på grus i år innan denna turnering och gör nu entre på sitt favoritunderlag. Han vann sin första match mot Falla med 1-6 6-2 6-4. Del Potro gjorde bra ifrån sig mot söderling i påskas i davis cup och har vilat sedan dess.

De båda spelarna har mötts en gång tidigare, i januari, då vann Calleri komfortabelt med 6-1 6-3. Den matchenbetyder dock inte så mycket. Dels var den på hardcourt, del så hade Del Potro spelat semifinal två dagar innan i Adelaide och var någ måttligt motiverad eftersom de dessutom väntade Australien Open veckan efter. En turnering där han pressade finalisten Gonzales till ett 5:e set innan han var tvungen att bryta.

Del Potro hör till argentinas framtid och Calleri till dess förflutna. Marknaden gör värderingen 65% på Calleroch det är imo på tok för högt. Han ska ha max 55% här om ens det. Del Potro visade fina resultat på grus ifjol och skulle vara högre rankad om det inte vore för att han spelade en massa challangers förra året.


Djokovic - Ventura.

Fel värdering av marknaden.
Djokovic, rankad 5:a,  värderas till 88% och det är helt åt väders.
Djokovi kanske är en kommande top3 spelare men han är det definitivt inte än. Hans hysteriska form från mars då han slog Nadal, tog set på Federer och vann en masters har avtagit. Han visade i sin förraurnering att han inte har stllt om sig fullt till grus än, han tappade bl.a sin serve hela fyra gånger i förlustmatchen mot Ferrer. Igår i första omgången hade han klara problem med Andrew(6-2 4-6 7-6). Dessutom så undrar jag hur motiverad han är till denna turnering. Nästa vecka ska han spel Masters turneringen i Hamburg och senare dennamånad Franska Öppna. Jag tror att han ill vinna fr att få så mycket matcher på grus till dessa turneringa men motivationen är knappast på topp.

Ventura, rankad 232:a, är inget dåligt motstånd. Ventura kvalade in till dena turnering och van enkel mot Roitman i sin första match, utan att tappa serven ochd hela 85% 1:a servar in. Ventura kvalade även in till turneringen i Valencia för två veckor sedan där han tog sig sedan ändå fram till semifinal där han pressade Almagro men förlorade. Vantura har vunnit 8/9 senaste matcherna(inkl. kval) och är ingen dålig motståndare.

Spelarna har mötts en gång tidigare, 2004 i en challaner turnering, då vann Ventura i två set. Självklart så är Djokovic en helt annan spelare idag men hans vikande form h förmodade brist på motivation till denna turnering gör att 88% är en på tok för hög värdering. Jag värderar han till 77%, vilket skulle ge honom oddset runt 1.27 istället för de 1.13 som han nu handlar för. Sälj sälj sälj.

Både Calleri och Djokovic kommer enlit mig att handlar till betydligt högre priser. Dock är båda tvp spelare om visat riktigt bra resultat de senaste månaderna, men det är just därför som marknaden har övervärderat dom. Man måste våga gå emot. Det gäller bådaspelara att om de inte direkt tar kommandot i matchen så kommer de att handlas upp direkt, även om de inte hamnar i underläge.


Davydenko.

Denna hatade spelare, som fram tom nyligen var den enda spelaren på top20 på flera årtionden som inte hade en egen tröjsponsor spelar även han imorgon. Han är den mest korruppta idrottsmannen genom historien. Han handlades innan match runt 1.2, matchen blev dock avbryten pga av regn efter två game(1-1 båda breakade). Han handlas nu till 1.28 och det är rena reapriset. Han fick så sent som i fredags lämna W.O pga skada i kvartfinalen i Bacelona, men är redan nu tillbaka igen. Detta är dock inget ovanligt för Davydenko som flera gånger brytigt matcher i stor ledning till priset 1.01 för att sedan vara tillbaka ett par dagar senare i full form.
Man ska dock inte luras av detta. Davydenko och hans bror Boris vet att de har ögonen på sig gör sällan upp flera matcher nära inpå varann. Om Davydenko startar imorgon så har han fått en dag  vila  till och måste känna sig bra om han startar. O. Patience är ett motstånd som Davydenko ska krossa vilken dag som helst, om han vill.
Jag rekommenderar inte att sälja davydenko, trots reapriset med tanke på skador mm. Spela dock inget på honom.

Så här har det pågott i ett par år, och en sak känner man igen; Omsättningen. När Davydenko har fixat en match så ser man det på marknaden. Och det slår aldrig fel. Förra veckan t.ex.
Davydenko står i 1.12 innan start.
Då brukar 2-0 i set handlas runt 1.37.
Men inte denna dag. Då erbjöd "någon" 2.98 på 2-0 i set. Samtidigt så ville "någon" spela till låga odds på 2-1 i set till Davydenko. Motsåndaren i denna match var en annn ryss som är rankad utanför top100.
 
Davydenko vann planenligt första set, MEN oddset gick inte ner som det brukade. Någon tog alla spel. Davydenko tog sedan ledningen direkt i andra set genom break, MEN oddset stannade på 1.05(normalt 1.01 här).
Skumt tänkte alla. Men vi visste redan. Det skulle bli 2-1 till Davydenko. PANG och Davydenko tappar enkelt andra set. I 3:e set så bir Davydenko breakad direkt. Oddset var innan 3:e set 1.3. Oddset borde nu ha gått upp till ca 1.8. Men det gör det inte, för från ingenstans så kommer "någon" och vill spela flera 100k på Davydenko till 1.5. Motståndaren håller sedan sin serve BLANKT till 2-0, och oddset går NER. Normalt odds borde vara 2.3 på Davydenko, men istället så strömmar det in pengar som vill köpa/spela på Davydneko till 1.4.

Davy håller sedan sin serve till 2-1 och kallar på trainer för behandling av skada. Han ligger alltså under med 1-2 i avgörande set, ett break ner och kallar på hjälp för skada. Hans odds bör här gå upp till 2.5. Vad händer, ju ännu mer pengar kommer in och vill spela Davy till 1.3!
Vid det här laget har alla rutinerade traders fattat vad som är på gång och väljer att spela Davydenko, som ligger skadad till 1.25 iställer för 2.5. Alla vet. Vi har sett det så många gånger.

Efter behandlingen för skadan reser sig Davydenko upp och vinner sedan alla bollar utom 4 i matchen. Han vänder 0-2 tll 6-2. Hans motståndare vinner endast 3 bollar i sina kommande 3 servegame, detta trots att han hade 10 raka bollar i egen serve innan. Som vanligt blir spelare på div tennisforum rasande och klagar hos ATP och Betfair som lyssnar med binda ögon eftersom det sista de vill är att få samma rykte som cykling och baksket.

Tennis är en sport för de som har det gott, det är inte WIllys, H&M eller McDonalds som ser potensiella kunder där och sponsrar utan Mercedes, Rolex, GE-M mfl.  Om rykten läggmatcher skulle utredas och visa innehålla någon sanning så skulle tennis förlora sin oskuld. Och det vill varken betfair, ATP, WTA eller någon annan. Förutom de som förlorat pengar förstås.

Sammanfattningsvis: Spela inte emot Davydeko än, han är för smart för att förlora den här matchen.
image20
Davydenko - den fula ankungen.

Några utdrag ur Davys-maffia matcher

St. Petersburg
, Russia

R32
Santoro, Fabrice (FRA)
43   
6-3 6-1
Stats
R16
Moodie, Wesley (RSA)
135   
6-2 3-3 RET
Davydenko bryter matchen i  ledning 6-2 3-3, han har endast förlorat sex bollar i hela matchen i egen serve men känner sig yr och bryter. Han handlades till  1.10 innan start och över 6 miljoner var omsatt under 1.04. Han handlades till 1.01 när han bröt matchen.
Pirspengar: $17k. Bonus från maffian: Okänt.
ATP Masters Series Rome, Italy

R64
Pashanski, Boris (SRB)
62   
6-1 6-4
Stats
R32
Verdasco, Fernando (ESP)
39   
6-1 3-6 6-0
Stats
R16
Almagro, Nicolas (ESP)
54   
6-7(6) RET
Stats
Eftersom första set måste spelas klart för att marknaden inte skall ogiltigförklaras så väntar Davydenko, planenligt, med att bryta matchen till...ja just det, direkt efter första set.
Gstaad, Switzerland

R32
Sargsian, Sargis (ARM)
107   
6-1 1-0 RET
Stats
Startodds 1.10 Han vann första set med 6-1 och breakde direkt i andra set, handlades till 1.01. Sedan bröt han matchen. Hann spelade 3 turnering till samma månad efter utan problem.

Wimbledon, England

R128
Draper, Scott (AUS)
787   
7-6(4) 6-4 6-3
Stats
R64
Bjorkman, Jonas (SWE)
97   
7-6(4) 2-1 RET
Stats
Han vinner första set mot Björkman och leder med 2-1 i andra set när tecknet kom från läktaren...


image16

Kommentarer
Postat av: Tippar-Sven

Känns mycket initierat och läsvärt måste jag säga. För en som inte har hundraprocentig koll på tennis är detta en guldgruva. Bokmärkt!

2007-05-02 @ 09:40:07
URL: http://tipparsven.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0