Man skulle vart tysk

Synd att jag inte är tysk.  För om man är tysk och bor i Tyskland så tittar man på tyska kanalen ZDF när man tittar på skidskytte.

Följande har hänt:

Ole Einar Bjoerndalen passerade mållinjen först i dagens 12.5 km jaktstart i skitskytte VM i Sydkorea.
Så här såg det ut på oddsbörsen Betfair:Drygt en miljon spelas på oddsen 1.01-1.04. Ole Einar stod i 1.45 från start att vinna.

Skidskytte är stort i Tyskland, så de har egna kamerateam ute i skogen som filmar. De nöjer sig inte med den officiella sändningen. En tysk kamera lyckas frånga ett ögonblick i börjarn av loppet där de tio första åkarna kör fel. De blå konorna på bilden nedan markerar vart man ska åka. Man ska inte åka genom dom, men de gör Ole, självklart omedvetet. Björndalen var den som körde först, de andra följde bara efter.

Detta får alla tyskar se direkt. Reglerna är glasklara - har de kört fel så ska de diskas eller få tidstillägg.

När svensk TV får nys om detta så har marknaden på Betfair redan reagerat och handlat upp Bjoerndalen som segrare en aning. Magdalena Forsberg hävdar att om de kört fel så kommer Björndalen att plockas bort från förstaplatsen.

I detta läge så vet jag inte om att tysk tv har bilder på detta. 

Betfairs regler säger att efter att medaljerna delats ut så gäller resultatet, även om någon diskas direkt efteråt.

Tyvärr visste jag inte om några medaljer delats ut, de delas normalt ut ca 10 minuter efter målgång. Jag bokade ändå en lite slant eftersom oddset var 1.13, istället för runt 20 ggr om man skulle tro Magdalena. Anledningen till de låga oddset var nog att många som bokat 1.01 och 1.02 ville säkra upp en vinst. En annan anledning var nog att det tog lite tid innan norsk, svensk och övrigt media hunnit köpa de avgörande bilderna från tyska ZDF. Direkt efter det så får jag besked om att några medaljer inte delats ut. I samma stund så stänger tyvärr Betfair marknaden, så jag lyckats inte boka mer. Varför det stängde den vet jag inte, men det kanske var rätt ändå. Betfair brukar vänta på officiellt resultat innan de stänger en marknad.


Just nu kom beskedet: Björndalen får 1 minuts tidstillägg och förlorar förstaplatsen.

3.000.000 satsade kronor på honom på Betfair under loppet, en av de millarna efter målgång.

Utöver det så spelades det 500k på att Ole Einar skulle få en medalj. Det får han iaf, han flyttades bara ner till en 3:e plats.

Jag lider lite med norrmännen och Ole. En seger idag och han hade passerat Stenmark i antal världscupsegrar. Norrmännen får istället glädjas åt att Sverige fick guld genom Helena Jonsson.
Björndalen tjänade inget på felåkningen, möjligtvis ett par sekunder, men de hade inte spelat någon roll för slutresultatet. Den nya vinnaren, ryssen Maxim Tchoudov nu guldmedaljen. Och den får han behålla - iaf fram till det att dopingprovet analyserats.

Om nu inte resultatet ändras igen. Norge har lämnat in en protest mot beslutet såklart.
Så alla ni som han boka lite - jubla inte för tidigt. Och kanske får vi se Ole göra en Ara under medaljscermonin :)


EDIT

Protesten gick igenom och Björndalen fick tillbaka sitt guld. 1.01 never lose.

Kommentarer
Postat av: Carl

Fick laya 1.01..väntar bara på utbetalningen nu......lite nervöst för man vet ju aldrig..

2009-02-15 @ 13:29:35
Postat av: Anonym

Härom veckan var SVT snabbast av alla TV-kanaler med infon om att en av de bästa åkarna i störtloppet skulle få åka om. 400kr matchades till 1000 ggr pengarna och kunde strax efetråt bokas till 16-20.

2009-02-15 @ 14:33:31
Postat av: Baggy

Vad får du dina startodds ifrån? Bjoerndalen handlades till runt 1,8-1,9 hela tiden prestart

2009-02-15 @ 17:55:22
Postat av: Anonym

Admin har skrivit i Betfair service johannes!

2009-02-16 @ 08:53:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0