Full fart

AO är i full gång. I förmiddags kom den första riktiga skrällen när Venus Williams åkte ut redan i andra omgången.
Carla Suarez Navarro (bilden) räddade en matchboll vid ställningen *4-5 i avgörande set. Som sig bör när en av favoriterna åker ut så hade Williams såklart handlats till 1.01 eftersom hon vann första set enkelt. Dessutom så värderades Williams till 94% vinstchans från start, så att hon hade 99% efter ett enkelt första set är egentligen inget konstigt. Visst är den spanska 21-åringen vacker!

Det är lite speciellt med en grand slam när man tradar. Upp till 20 matcher pågår samtidigt under första veckan. Det gör att det ibland blir svårt att välja match. Även om han en idé innan man börjar om vilka matcher man ska köra så är det inte lätt när man ser bra mycket mer intressanta matcher i ögonvrån. Ett misstag som är lätt att göra, och som även jag gör till och från, är att man involverar sig i flera matcher samtidigt. Vill man spela så visst, men vill man trada så nej.

Igår hade jag skällt lite på mig själv och bestämt mig för att bara köra en match i taget, what so ever.
Jag började med Safina- Makarova för att sedan fortsätta med Nalbandian-Lu. Båda de matcherna var helt ok att trada, de gick till tre resp. fem set. Nalbandian förlorade t.ex från 1.02.

Men samtidigt som Nallens match så spelade även vår kära Robin Söderling.
Söderling(16:e seedad) var favorit mot Baggen(rankad96) och tog snabbt ledningen med 6-3 *4-0. Söderling handlades då till 1.06(94%) vinstchans.

Då börjar hans dåliga humör komma fram.
En liten stund senare så får han ett domslut emot sig och lackar ur totalt. Han skäller på domaren, han kastar racket. Robin går till och med fram till den linjedomare som enligt honom gjort fel och skriker de fulaste ord han kan - rakt i ansiktet på den stackars linjemannen.

Huvudomaren ger Söderling en varning och då brister det totalt för Robin.
Hans spel rasar ihop totalt och 6-3 *4-0 blir snabbt en förlust med 6-3 5-7 3-6 3-6. Hela 69 oproviserade misstag från Robin. I set 2, 3 och 4 så förlorade Robin 70% av poängen på andra serve - i hans egen serve. Det är sämre stats än de flesta damspelarna. Till det ska tilläggas att han förstraserve % i set 2 och 3 var 50 resp 43%, vilket är mycket dåligt.

Marknaden reagerade direkt när de såg att Robin tappade humöret. ALLA ville sälja Söderling. Under en paus när Söderling stod och skrek så steg hans odds 40 punkter. Då låg han fortfarande inte under i matchen..

Det finns fyra spelare som utmärker sig speciellt på touren när det gäller att tappa ledningar. Värst är P-H Mathieu och Robin Söderling, tätt följt av Berdshit och Gasquet.  Detta känner alla som följer tennisen till. Samtidigt som Söderling chockade från 94% vinstchans så gjorde hans vapendragare i chockerligan samma sak. Mathieu stod i 1.20(83%) från start mot den mediokra Amer Delic från Obamaland. Mathieu tog ledningen med 6-1 6-3 innan han föll i gamla synder.
De som spelat på 1.01 på Mathieu fick snabbt Betfair sore eye syndrome eftersom 2-0 i set blev till 2-3.

Eftersom jag skulle koncentrera mig på Nalbandians match så gick jag aldrig in och bokade dessa herrar, tyvärr.
Att även Kohlschreiber förlorade från 1.04, även det samtidigt som Nalbandians match var en aning frustrerande.Så här ser det ut på min liggande skärm. 5-6 matcher live hela tiden.

Det verkar även vara lite mycket för Betfair också. Siten erbjuder enormt med marknader och antalet transaktion på Betfair är fler än på de flesta av världens börser. Det är ingen ursäkt till att de ofta har problem med tenkniken, men det är en del av förklaringen. Under AO förra året så hade Betfair enorma problem med driftsäkerheten. Det har varit lite bättre i år, men långt ifrån bra. Ingen totalcrash ännu i år, men siten laggar och den gör det allt för ofta vilket får enorma konsekvenser.

Förmodligen kommer det vara så i alla tider eftersom Betfairs inställningen i frågan närmast liknar Bagdad Bobs inställning kring var de amerikanska trupperna befann sig. Alla visste att amerikanarna hade intagit Irak och att de nu var inne i Bagdad. Bagdad Bob, som var informationsansvarig för den Irakiska regimen höll tal inför världspressen in i det sista där han hävdade att Irak krossar fienden och att de inte ens var i närhenten av Bagdad. Han blånekade in i det sista. När amerikanska tanks och helikoptrar syndes i bakgrunden så gav han inga fler pressträffar.

För att komma till rätta med problemet så behöver Betfairs tekniker få in information om när och hur det laggar för kunderna. Men den informationen kommer aldrig fram eftersom Bagdad Bob tydligen har utbildad den personal som ska bemöta klagomålen och samla in informationen. Jag har fått förklarat för mig av andra att det funkar så i England. Företag erkänner inte brister och fel hur som helst som de många gånger gör i Sverige för att de har en annan praxis kring stämningar. Lite som i USA.

Idag så laggade tekniken igen, speciellt under slutskedet av Williams - Navarro matchen.
Om detta finns det en tråd på forumet som skapats idag med 45 inlägg, trots att jag inte orkat posta i den.
Förmodligen så hade alla problem med datorn eller internetuppkopplingen...iaf om man frågar Betfair. Faktiskt.

För er som gillar att trada på Betfair men inte gillar att sitta uppe hela nätterna så kolla in handbollen.
Betfair erbjuder marknader för hela VM och reglerna är enkla. Betfair har även köpt in en massa matcher för att streama, men bor man i Sverige så får man inte se dom eftersom TV4 har ensamrätt. Det gäller tyvärr även matcher som TV4 inte visar. Bra att veta är att TV4 och TV4 Sport aldrig säder live numera. TV4 ligger 5-10 sekunder efter och TV Sport 5-60 sekunder efter, lite beroende på vad de visar.
Omsättningen är ok och marknaden överreagerar ofta på favoriterna. Flera 1.01 och 1.02 har redan förlorat, inte på grund av några enorma skrällar utan på grund av att folk har spelat till för låga odds. Läge för fina bokningar.

Obama på er.


Kommentarer
Postat av: Pekka

Ja TV4 Sport ligger alltid långt efter. La liga kan de spela 30 sekunder innan det händer något efter att livebettingen på Betfair indikerar på att det blir mål eller liknande då de pausar marknaden.

2009-01-22 @ 20:21:20
Postat av: Swed Sillen På Betfair Forumet

Pingen från Sverige till Australien är ganska hög. Lagg är vanligt då.

2009-01-22 @ 21:02:51
Postat av: Anonym

Swed Sillen På Betfair ForumetVad har du för monsterdator som klarar så många rutor?

2009-01-22 @ 21:04:20
Postat av: Johannes

Dator är två HP med bästa prestanda. Skärmarna, om det är de du syftar på är 2 st Samsung syncmaster 25.5 tum. Liggandes såklart.

2009-01-23 @ 18:27:44
Postat av: Doc

Utseendekommentarer gillar jag inte alls. Var glad och tacksam att du själv är så snygg!

2009-01-28 @ 07:11:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0