God Måndagsmorgon!

Härligt med måndag igen!  Ny vecka och nya möjligheter!

Gårdagen bestod av vårfika med sol ute på Hönö med Tjellvar, Henke och Tilda följt av söndagsmiddag med Lisa m.fam på Texas Long Horn på Linnégatan.

Som ni kanske märkt så har jag inte uppdaterat bloggen så mycket den senaste veckan. Det beror helt enkelt på att jag inte arbetat så mycket. Cissi har fått ta det mesta och jag har gjort andra saker. Nu när Indian Wells går in på andra veckan så blir det skiftbyte här hemma.

Just nu så sitter jag går igenom alla matcher från de senaste sju dagarna för att uppdatera mig.
Det gör jag av flera anledningar. Jag har inte mycket att skriva om marknaderna som varit förra veckan, så det får blir lite funderingar kring spelarna istället.

Etablerade spelare som tappar i nivå och nya oftast unga spelare som kommer fram är extra viktigt att ha kolla på eftersom de gör startoddsen mycket svårare att sätta. Det i sin tur gör att SP ofta justeraras under livehandeln.

Robin Söderling, Svetlana Kuznetsova är två exempel på etablerade spelare som inte längre spelar på den nivå de gjort. Det tar alltid tid för marknaden att förstå och våga inse detta. Det finns mycket fina resultat i historiken som gör att de lätt kan bli för stora favoriter. Ljubo och Blake var två spelare som tappade mycket i prestation under 2007, och för de två tog det relativt lång tid innan marknaden anpassade sig till deras nya nivå. Det är lätt att påverkas av att etablerade spelare ofta ligger kvar högt på rankningen ett bra tag efter att de slutat prestera på en nivå som motsvarar dess rankning.


Söderling
åkte ut i hans första match. Inte mycket att säga om det. Han var värderad till 80% vinstchans innan start, under första set så var hans chanser faktiskt uppe i hela 92%. Nu såg jag inte matchen så jag vet inte vad problemet var för Robin. Men Lapentti ska han slå, så är det bara.

I övrigt så finns det inte mycket att notera från herrarnas första vecka.


På damsidan händer det desto mer!

Känner ni igen namnen på dessa spelare?


Kristina Barrois

Hon är 28 år och avancerade under 2008 från 240 till 86 på världsrankningen utan att egentligen vinna mer än någon enstaka match på WTA touren. Det enda minne jag har av henne är att hon plockade ett set från Dementieva i första omgången av årets Australian Open.

Förra veckan så slog hon ut självaste Cornet med 6-2 6-2 i andra omgången.


Anastasia Pavlychenkova

Henne är det nog fler som känner till . Hon kan mycket väl vara en kommande top 10 spelare. Hon är fyller 18 år i sommar och gick 2008 från plats 286 till plats 44 på rankningen. Hon tränar på Mouratoglou akademin i Frankrike och är precis som många andra ryska tennistjejer en tennisprodukt som producerats av hela hennes familj. Förra veckan så slog hon ut  världstrean Jankovic i andra omgången. Jankovic lär inte vara i form men prestationen ska ändå inte underskattas. Ingen annan spelare på WTA-touren har en lika hög lägstanivå och kämparglöd som Jankovic. 


Det ska bli intressant att följa Anastasia den kommande veckan. Hon har ju fått överta Jankovic lottning så att säga vilket gör att hon kan gå rätt långt. I nästa match möter hon Knapp, som förmodligen är sämst av alla kvarvarande spelare i turneringen. Efter att hon vunnit matchen mot Knapp så väntar förmodligen Kleybanova följt av Radwanska den äldre. Det är inte omöjligt att vi får se henne i semifinal på torsdag.


Angela Haynes

En rätt kass amerikanska som även hon är framme i 3:e omgången. Men där blir det nog stopp. Detta är ingen kommande stjärna. Hon fick en fullträff mot Sugyiama som säkert bara hade en av alla hennes PMS-dagar.
Men namnet Haynes är värt att notera ändå.


I övrigt så är det anmärkningsvärt att endast 11 av de 30 högst seedade spelarna är kvar i turneringen efter de första 3 omgångarna.  Dementieva, Jankovic och Kuznetsova  är kanske de namn som förlorat vilka förvånar mig mest. Men så är det numera och detta är inget nytt. Skillnaden mellan top30 och de som ligger utanför blir mindre och mindre känns det som.

Denna turnering och den kommande i Miami är ju rätt stora turneringar som ger rätt mycket poäng. Normalt sätt så brukar toppspelarnas prestationer vara stabila och bra i viktiga turneringar, men just dessa två skiljer sig lite. Det är nämligen så att dessa två turnering är de två sista stora innan grusäsongen drar igång.


Novak Djokovic, även kallad Smuts, inledde 2008 med att vinna både Australian Open och Indiana Wells. Han gick in i Miami veckan därpå som favorit, men lyckades förlora i första omgången mot 122:e rankade kvalspelaren Kevin Anderson. För att riktigt förstå hur dåligt det var av Djokovic att "förlora" den matchen så kan jag tillägga att Kevin Andersson efter den matchen endast har vunnit en(1) match på ATP-touren. Han har vunnit kvalmatcher och challengersmatcher såklart men endast en ATP-match.

Jag kommer aldrig glömma Novak Djokovic kommentar på presskonferensen efter förlusten mot Anderson i Miami förra året.

-"The good thing about this loss is that I can get a bit longer period of preparation and vacation as well.


Man ska även ha i åtanke att spelarna måste spela denna stora turnering, såvida de inte är skadade.


Kommentarer
Postat av: Johan Björkqvist

Tjena Johannes, bra skrivet. Kul att du tog upp Barrois och Knapp, jag har gjort lite deg på de två snäckorna i veckan. Angående Barrois så hade jag bland annat också AO-mattchen mot Dementieva som referenspunkt. Hon har en väldigt hög nivå när det stämmer för henne, men lite problem att knyta ihop säcken ibland. King var i 1.2 någonting mot Knapp, en enorm överreaktion sedan Monterrey. Sedan var Errani 1.37 mot Knapp trots 0-2 H2H, härliga startbokningar. Jag kommer fortsätta med WTA scorebord-trading trots ATP-streaming. Matchen mot courtsiders är alltid jobbig men går att vinna. Allt handlar om att vänta på rätt läge.

2009-03-16 @ 14:50:54
URL: http://grillthrilljaeger.com
Postat av: Christian

Johan, King stod i 1,40 mot Knapp, inte 1,2 någonting.Jag gillar att du börjat kalla Nole för Smuts, fortsätt gärna med det!2009-03-17 @ 19:58:33
Postat av: predrag

Christian varför du kallas duma swede?

2010-01-18 @ 17:57:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0